• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gene işsiz kaldım

Sizin için asla söylemiyorum fakat gerçekten millet iş beğenmiyor .

Biz aylardır personel bulamıyoruz ki gerçekten çok iyi şartlarda
Asgari ücretin yaklaşık 2.5 katı maaş , hafta sonu tatil , yıllık 14 gün izin , sabah 08:30 - 18:00 arası çalışacak personel bulamıyoruz ve İstanbul'un göbeğinde.

hangi sektördesiniz merak ettim ?

geçenlerde linkedin'de bir IK müdürü yazmıştı, gençler iş beğenmiyor diye.
servis yoksa uzak yere gitmek istemiyorlarmış, 6 gün çalışmak istemiyorlarmış hatta ilk mülakat için uzak bir yere gitmek yerine online görüşme talep ediyorlarmış.
bu isteklerin hiçbiri şımarıklık değil.
bir nesil çalışmak için özel hayatından çok feragat etti.
gece-gündüz çalıştı, tatildeyken bile iş telefonlarıyla meşgul oldu.
anormal olan kalkıp 1 saatlik uzaklıktaki yere çalışanın toplu taşımayla yada bir şekilde kendi imkanıyla gelmesini bekleyen iş veren.
o kadar uzaktaki adamı cücük gibi maaşa alıp bir de yol parasını yüklersen gelmez tabi ki.
hiç yaşama hakkı yokmuş gibi haftada 6 gün çalış dersen de gelmez. herkesin ailesi var değil mi ?

dünyada bir sürü ülke 4 gün iş 3 gün izin modeline geçti ve inanılmaz verim aldılar.
bizim ülkede 7/24 çalıştırmak için bütün kanunları çiğnemeye hazır bir sürü iş veren var.

Ben size deneyim istemiyoruz demedim
Deneyimsizlerk ise alıyoruz demedim
Bizim tercih ettiklerimiz deneyimli
Bu konuda personel sıkıntısı yaşamıyoruz
Anlaştığımız personoller ya başlamıyorlar
Ya da başlayıp bize göre cok basit sebepler ile isten ayrılıyorlar.

Ayrica muhasebe dandik bir is degildir , muhasebe bir sirketin yatak odasıdır.
O zaman iş beğenmiyorlar demeyeceksiniz , eleman yetiştirerek bir genci kurtarmak yerine , bilmem kaç yıl deneyimli insan arıyoruz e oda haliyle zor bulamıyoruz diyeceksiniz , ön muhasebe basit bir iştir sekreterlikten fark yoktur bunda bile kaç sene deneyim ve yabancı dil istiyorlar işverenler

servis yoksa uzak yere gitmek istemiyorlarmış, 6 gün çalışmak istemiyorlarmış hatta ilk mülakat için uzak bir yere gitmek yerine online görüşme talep ediyorlarmış.
anormal olan kalkıp 1 saatlik uzaklıktaki yere çalışanın toplu taşımayla yada bir şekilde kendi imkanıyla gelmesini bekleyen iş veren.
o kadar uzaktaki adamı cücük gibi maaşa alıp bir de yol parasını yüklersen gelmez tabi ki.
hiç yaşama hakkı yokmuş gibi haftada 6 gün çalış dersen de gelmez. herkesin ailesi var değil mi ?

dünyada bir sürü ülke 4 gün iş 3 gün izin modeline geçti ve inanılmaz verim aldılar.
bizim ülkede 7/24 çalıştırmak için bütün kanunları çiğnemeye hazır bir sürü iş veren var.
Kesinlikle sanayi bölgesi evimden 2 sa uzaklıkta ve servis yok , kendi imkanlarınla diyor iş başı sekiz hatta bazen yedi olan yer bile gördüm nasıl gidebilirim ben oraya mecbur gelemem diyorum sonra iş beğenmiyor bu gençler yok yA

Sizin için asla söylemiyorum fakat gerçekten millet iş beğenmiyor .

Biz aylardır personel bulamıyoruz ki gerçekten çok iyi şartlarda
Asgari ücretin yaklaşık 2.5 katı maaş , hafta sonu tatil , yıllık 14 gün izin , sabah 08:30 - 18:00 arası çalışacak personel bulamıyoruz ve İstanbul'un göbeğinde.
Yıllık izin resmi olarak 14 gün zaten:)
Sabah 8.30-aksam 18.00 de is saatleriniz uzun oldugundan olabilri mi acaba personel bulamamanız:)

Kesinlikle sanayi bölgesi evimden 2 sa uzaklıkta ve servis yok , kendi imkanlarınla diyor iş başı sekiz hatta bazen yedi olan yer bile gördüm nasıl gidebilirim ben oraya mecbur gelemem diyorum sonra iş beğenmiyor bu gençler yok yA

bizim iş başı 7.30.
hadi bizimki kurumsal, servis vs var ama 7.30 çok erken gene de.
sömürü düzenine karşı çıkınca şımarık oluveriyor insanlar.
hadi yazın bir derece, kışın daha hava gece yarısı gibi oluyor.
soğuğu falan saymadım bile.
5 dakika geciksen laf ederler bir de.
uzaktan davulun sesi güzel.

Utanmadan bir de bunu paylaşmış mı ik müdürü ?

Kraldan çok kralcılar oluyor sanki

O da halbuki çık deseler çıkacak bir işçi sadece

Sorumluluk gerektiren bir pozisyona tabi ki ince eleyip sık dokuyarak personel alacaksiniz burda haklisiniz.

Ancak bu klasmandaki kisilerden "millet" diye bahsetmeniz cok tuhaf.

Millet diyince sanki herkesi kapsayan bir firsat var ancak kimse dönüp bakmiyor gibi algilaniyor.

Utanmadan bir de bunu paylaşmış mı ik müdürü ?

Kraldan çok kralcılar oluyor sanki

O da halbuki çık deseler çıkacak bir işçi sadece

zaten altındaki yorumlarda herkes bir IK'cının bunu paylaşmasının utanç olduğunu yazmıştı :)
belki körü körüne gece gündüz çalışmak 20 sene önce normaldi ama aartık hayat değşiiyor.
koca koca firmalar plazalarını kapattı, home office e döndü tamamen.
elbette ofiste olmayı gerektiren işler var ama demek istediğim hiçbir imkan sunmadan maksimum fayda beklemek çok demode.
ailesine zaman ayıramayan, dinleyemeyen bir insan nasıl verimli olsun ?

zaten altındaki yorumlarda herkes bir IK'cının bunu paylaşmasının utanç olduğunu yazmıştı :)
belki körü körüne gece gündüz çalışmak 20 sene önce normaldi ama aartık hayat değşiiyor.
koca koca firmalar plazalarını kapattı, home office e döndü tamamen.
elbette ofiste olmayı gerektiren işler var ama demek istediğim hiçbir imkan sunmadan maksimum fayda beklemek çok demode.
ailesine zaman ayıramayan, dinleyemeyen bir insan nasıl verimli olsun ?
İş saatleri 08.30 da başlıyor

Genelde dışarda insanlar 10 da uyanıyor ve öğlen gibi başlıyor asıl iş ama mesai saati 8 çoğunlukla 8.30-10 arası iş bile olmuyor ama işveren yine de dikiyor çalışanı oraya insanlardan verim almak değil ki amaç “ para veriyoruz enerjisinin son damlasına kadar sömürelim “ mantığı

size göre çok basit sebepler o insanın hayatı için önemli olabilir ama.
benim annem senelerce muhasebe müdürlüğü yaptı, en kısa çalıştığı yerde 10 sene kaldı. haklısınız muhasebe çok özel bir alan.
işini hakkıyla yaptı, her denetimde bakanlık personellerinden tebrikler aldı, çalıştığı yerlere artı kattı ama karşılığında haiz olduğu bilgiler ve becelerileri karşılığında da hep iyi ücretler aldı. hatta gm ye yakın maaş aldığı dönemler oldu.
bence iyi ve deneyimli bir muhasebeci arıyorsanız gelmeme nedenleri %95 ücrettir.

İş saatleri 08.30 da başlıyor

Genelde dışarda insanlar 10 da uyanıyor ve öğlen gibi başlıyor asıl iş ama mesai saati 8 çoğunlukla 8.30-10 arası iş bile olmuyor ama işveren yine de dikiyor çalışanı oraya insanlardan verim almak değil ki amaç “ para veriyoruz enerjisinin son damlasına kadar sömürelim “ mantığı

cumartesileri çalışmak da öyle.
üretim yapanlar hariç, ofis çalışanları cumartesileri boşuna çıkıyor evden.
bankalar kapalı, devlet kurumları çalışmıyor.
çoğu boş boş oturup vakti kahvaltı ve ufak tefek aslında hafta içi de yapılacak önemsiz işlerle geçiriyor.

Sorumluluk gerektiren bir pozisyona tabi ki ince eleyip sık dokuyarak personel alacaksiniz burda haklisiniz.

Ancak bu klasmandaki kisilerden "millet" diye bahsetmeniz cok tuhaf.

Millet diyince sanki herkesi kapsayan bir firsat var ancak kimse dönüp bakmiyor gibi algilaniyor.

Çalışma hayatınız var mı bilmiyorum ama tabi ki sektördeki tecrübe sahibi kişiler iş beğenmiyorlar.

Ben ilana her başvuruda bulunanı görüşmeye çağırıyoruz da ve millet bu şartları beğenmiyor demedim ki size.

Şartlarımıza uygun özgeçmişlerdeki kişileri görüşmeye çağırıyoruz görüşmeye. Görüşmeye gelirken ikamet ettiği yerden çıkıp geliyorlar yol uzun gelmiş olabilir bunda tabi ki problem yok , ama işe başladıktan sonra yol uzaklığını göstererek işten ayrılıyorlar. Ya da personel ile anlaşıyorsunuz , görüşmede başlaması için en uygun tarih nedir bunu soruyorsunuz , tarih veriyorsunuz başlaması için sonra personel sizi arayıp ama ben tatildeyim 1 ay sonra başlayabilirim diyor. Ben bundan bahsediyorum.

5 yıllık tecrübeye 8 bin maaş veriyor şirketim.

10+ yıl olduğunda tabi ki artıyor maaşı. En düşük maaş alan bu sektörde 11 yıllık deneyimli ve 12 bin alıyor.

benim annem senelerce muhasebe müdürlüğü yaptı, en kısa çalıştığı yerde 10 sene kaldı. haklısınız muhasebe çok özel bir alan.
işini hakkıyla yaptı, her denetimde bakanlık personellerinden tebrikler aldı, çalıştığı yerlere artı kattı ama karşılığında haiz olduğu bilgiler ve becelerileri karşılığında da hep iyi ücretler aldı. hatta gm ye yakın maaş aldığı dönemler oldu.
bence iyi ve deneyimli bir muhasebeci arıyorsanız gelmeme nedenleri %95 ücrettir.

Biz muhasebeci aramıyoruz. Sanırım siz kişilerin yaptığı yorumları karıştırdınız.

Bende doğum izninden sonra işyerimi değiştireceğim.
Şimdiden onu düşünüyorum acaba İzmir piyasasında bu kadar deneyime rağmen iş bulabilir miyim diye :/
Paranın alım gücü azaldıkça işverenlerin maliyetleri artıyor.
Verdikleri kuş kadar maaştan da fazlasıyla iş bekliyorlar.

Çok kötü dönemdeyiz Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Bu arada o iş beğenmiyorlar olayına katılmıyorum.
Ömrümüzü feda ediyoruz işveren para kazansın diye ama adamlar suyun, tuvalet kağıdının hesabını yapıyorlar.
Öyle yapan işverenle de kimse çalışmak istemiyor haklı olarak.
Saatler uzun, maaşlar az insanları ruhsal olarak bile tatmin etmiyorlar.

cumartesileri çalışmak da öyle.
üretim yapanlar hariç, ofis çalışanları cumartesileri boşuna çıkıyor evden.
bankalar kapalı, devlet kurumları çalışmıyor.
çoğu boş boş oturup vakti kahvaltı ve ufak tefek aslında hafta içi de yapılacak önemsiz işlerle geçiriyor.
Zaman israfı işte
Sırf işçi üstünden ego tatmini
Herkes zaten Cumartesi süslenip püslenip gözü saatte vakit dolsa da çıksam modunda duruyor.

İngilizce bilen operasyon uzmanı arıyormuş o arkadaşın şirketi

İngilizce bilmeyen yok ki nasıl bulamıyorlar hayret ediyorum

Bende doğum izninden sonra işyerimi değiştireceğim.
Şimdiden onu düşünüyorum acaba İzmir piyasasında bu kadar deneyime rağmen iş bulabilir miyim diye :/
Paranın alım gücü azaldıkça işverenlerin maliyetleri artıyor.
Verdikleri kuş kadar maaştan da fazlasıyla iş bekliyorlar.

Çok kötü dönemdeyiz Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Bu arada o iş beğenmiyorlar olayına katılmıyorum.
Ömrümüzü feda ediyoruz işveren para kazansın diye ama adamlar suyun, tuvalet kağıdının hesabını yapıyorlar.
Öyle yapan işverenle de kimse çalışmak istemiyor haklı olarak.
Saatler uzun, maaşlar az insanları ruhsal olarak bile tatmin etmiyorlar.
3 ay kurumsal bi sirkette calistim, zaten sezonluk eleman aliyolar. Kis gelince cikartiyolar, ilk gun su verdiler istedigin gibi icebilirsin vs daha sonra su vermeyi kestiler aritmadan su icirmeye basladilar. Yemek dogru duzgun yok, ite kaka malzemeleri yakinda oturanlardan istiyodu eleman dusunun etraftan topluyolardi malzemeleri oyle yemek yapiyolardi. Ben girdigim gunden itibaren mobbinge ugradim, kufur dahi yedim gel gor ki mudur hanim inanmadi. Goz yumuyodu personelin davranislarina. Hala daha yumuyodur eminim ki :) Servis yapacaksin, hediyelige bakacaksin, temizlik yapacaksin ha bi de ingilizcen olacak ama asgari ucret verecekler. Stresten mideme kramplar giriyodu . Kullandigin peceteye karisiyolardi. Hem psikolojim bozuldu hem hasta oldum. Acima yok kesinlikle.

Back
X