• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gene işsiz kaldım

Ne ise girmistiniz? Sartlar cidden berbatmis. Cok kucuk bir yerde degilseniz bence zincir markalara basvurun asgari ucret olur ama en azindan 7.5 saat calisirsiniz, yemek kartiniz sigortaniz olur.

Ben cok inanmiyorum su kadar veriyoruz imkanlar bunlar eleman bulamiyoruz muhabbetine. Ancak su olabilir; cok donanim isteniyordur o donanimdaki kisiler icin daha iyi imkanlar vardir, girip calismiyorlardir. Yoksa insanlar acliktan kirildi yani, vasifsiz veya az vasifli kisiye verilecekse asgarinin 2.5 kati icin yarim saatte su forumdan ben 100 cv toplarim.
+1

Katılıyorum

Kim bilir ne istiyorlardır bu kadar işsiz insan arasından personel bulamamak büyük başarı olsa gerek

Neresi orası ne işi ?
Ayrıca senelik 14 gün izni siz vermiyorsunuz devlet veriyor.

Evet devlet veriyor ama çoğu sirket bunu 7 gün ile sınırlı tutuyor, çoğu sirket asgariden gösterip sgk yi , elden maas odemesi yapiyor , çoğu sirket yasal olarak haftalık 45 saat çalışmayı 60 saate çıkarıp mesai dahi vermiyor maalesef.

Istanbul Anadolu yakası
Lojistik şirketi.

Evet devlet veriyor ama çoğu sirket bunu 7 gün ile sınırlı tutuyor, çoğu sirket asgariden gösterip sgk yi , elden maas odemesi yapiyor , çoğu sirket yasal olarak haftalık 45 saat çalışmayı 60 saate çıkarıp mesai dahi vermiyor maalesef.

Istanbul Anadolu yakası
Lojistik şirketi.
Şu şartlar altında eleman bulamamanız çok enteresan geldi

Ne arıyorsunuz özellik olarak ?

Şu şartlar altında eleman bulamamanız çok enteresan geldi

Ne arıyorsunuz özellik olarak ?

Lojistik operasyon konusunda deneyimli
Ve İngilizce okuma yazma anlama

Bu kadar.

Yani sizin yurtdisina gonderilecek bir malzemeniz var ve biz bu deniz yolu ya da hava yolu ile gidecegi ulkeye taşıyoruz ve bu süreci sağlıklı yönetecek bir operasyoncu arıyoruz.

Lojistik operasyon konusunda deneyimli
Ve İngilizce okuma yazma anlama

Bu kadar.

Yani sizin yurtdisina gonderilecek bir malzemeniz var ve biz bu deniz yolu ya da hava yolu ile gidecegi ulkeye taşıyoruz ve bu süreci sağlıklı yönetecek bir operasyoncu arıyoruz.
Ffirma yetkilisi siz misiniz ?

Şayet aradığınız sadece bu ise çok zor değil

Araştırsanız bu işi 3-4 bine yapacak bir yeni mezun bile bulursunuz.

Bildiğim bir sektör pek çok arkadasım var dediğiniz işi yapan

Araştırsanız bu işi 3-4 bine yapacak bir yeni mezun bile bulursunuz.

Biz operasyonlarimizi yeni mezunlara teslim etmiyoruz , bizim suan calisan operasyoncularimiz sektörde en az 10 + yıl tecrubeli ve en düşük operasyoncu maasimiz 12 bin, iyi maas kaliteli personel ve kaliteli is diye düşünüyoruz, yok hayir yetkili degilim , ceo asistaniyim sadece.

Biz operasyonlarimizi yeni mezunlara teslim etmiyoruz , bizim suan calisan operasyoncularimiz sektörde en az 10 + yıl tecrubeli ve en düşük operasyoncu maasimiz 12 bin, iyi maas kaliteli personel ve kaliteli is diye düşünüyoruz, yok hayir yetkili degilim , ceo asistaniyim sadece.
Kaç kişilik bir şirket ?

Bilindik bir yer mi ?

Aramaya devam edin
Bulursunuz

Bazen yeni mezunlara da şans vermek gerekir diye düşünüyorum

Sonuçta herkes bir yerden başlayacak deneyim kazanacak.

Kusura bakmasınlar da açken nasıl çalısacak insanlar kafayı yemişler
Öyle, Ayrıca mola yapmadan. Mola yapamadım 10 dk bile değildir sigara içtim arada, yani sigarayla çalıştıracaklar herhalde saatlerce. Yazık günah o 1 günüme acıyorum. Kendime düzgün iş bulurum heralde insan gibi

Ne ise girmistiniz? Sartlar cidden berbatmis. Cok kucuk bir yerde degilseniz bence zincir markalara basvurun asgari ucret olur ama en azindan 7.5 saat calisirsiniz, yemek kartiniz sigortaniz olur.

Ben cok inanmiyorum su kadar veriyoruz imkanlar bunlar eleman bulamiyoruz muhabbetine. Ancak su olabilir; cok donanim isteniyordur o donanimdaki kisiler icin daha iyi imkanlar vardir, girip calismiyorlardir. Yoksa insanlar acliktan kirildi yani, vasifsiz veya az vasifli kisiye verilecekse asgarinin 2.5 kati icin yarim saatte su forumdan ben 100 cv toplarim.

ben gerçekten donanımlı çalışan arıyorum mesela

ancak ne oluyor bizde okulununu bitiren kendini donanım sahibi sanıyor
hele 1-2 yıl çalışmışsa kendini senior sanıyor

sektörümde kullanılan yazılımlar, araçlar, programlar vs var, çoğunu bilmiyor. işin bazı önemli noktaları var okulda zaten hiçbirini öğrenmiyorlar. doğrudan okulu olan bir iş bu, bu arada. ya da gerçekten çok yıllanmış çalışan ama sektörün şu anki durumundan haberi yok hiç güncellememiş kendini.

üstelik ben freelance çalışmaya çok açık br sektördeyim bu dediklerimi yapsa ortalama bir insanın ayda 20 bin lira kazanması mümkün. (zaten yapanlar kazanıyor)

ama gidin bakın forumlara hepsi asgari ücret bile kazanamadığından ağlıyor. gerçekten de kazanamıyor.

hiç bir işveren kendisine en azından x3 x4 kazandırmayan (ki daha fazla kazandırması lazım aslında) birine x maaş ödemez. ödese batar. çünkü x lira maaşın x lira kadar da masrafı oluyor.

mesela lojistikçi arkadaş inglizce okuyan yazan demiş. sorsan herkes ingilizce biliyor ama telefonda karşı firmanın gümrükçüsüyle korakor inglizce konuşan ya da acil durumu 3 cümleyse en güzel şekilde özetleyip hemen dönüt alabilecek kaç kişi var?

Asgari ücretin 2.5 katında calisacak , lojistik operasyon konusunda deneyimli İngilizce konuşup yazabilen birini bulabilir misiniz suan bu forumda

İngilizce konuşup yazabilen biri dediğinde, üstelik hava/deniz/kara şeklindeyse, atıyorum gümrük işleri de bir şekilde bağlantılı ise 2,5 asgari ücrete bulamazsınız eleman.
Dediğim şekildeki işte daha 22 yaşındayken 3 asgari ücretten fazlasını alıyordum. Hatta aaa bu iş iyiymiş deyip ona göre bölüm de okumaya karar vermiştim.

(şimdi o işi yapmıyorum)

Zaten o organizasyonu çekip çevirecek birikimde insanlar halı hazırda 10k+şirket arabası+multinet şeklinde çalışıyor.

Konu sahibi, üzüldüm ama iyi yapmışsın. İnşallah daha iyilerini bulursun.

yalniz 10 yil ustu cakisan icin 14 gun yillik izin cok az . bir sirkette 10 yilini devirince yillik iznin 20 gune cikiyor .

Back
X