Gençken Gezip Tozmalı Mı Yoksa Birikim Mi Yapmalı

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
merhabalar,

birikim konusunda fikir almak istediğimde karşıma iki tipte insan çıktı: gençken birikimini yap, yaşlılığında rahat edersin; amaaann bir daha mı geleceğiz dünyaya. zaten her şey çok pahalı. ev almak için birikim yapacağına gençken gez dolaş. bir daha bu zamanlarını bulamazsın.

günümüzde ev almak bir mucize. ev için birikim yapsam garanti bir işim de yok. kredi işlerine iki sene kadar giremem. ben hem gezip tozmak ama bunu da uyguna yapmak hem de birikim yapmak istiyorum.

uygun fiyata nereden aktivite vs. kovalayabilirim? bildiğiniz siteler var mı internette ya da başka bir şey?

ailemle yaşıyorum. şu an için elimde aylık 4500 tl para geçiyor. işim garanti bir iş değil. özel sektörde çalışıyorum. bu parayı nasıl değerlendirebilirim? her ay elime bu meblağ geçtikçe birazını borsaya mı yatırayım yoksa eski usul altın, döviz vs. mi yapayım ya da başka nasıl değerlendirebilirim?

Biraz kötü gün için birikim biraz harcama taraftarıyım ben. Ev parasının maaş muhteşem değilse birikebilecek birşey olduğunu düşünmüyorum artık.

Ayda 1000 lira kenara atsanız en basitinden bir ev peşinatı için 300 ay yani 25 sene beklemeniz gerekir. Ayda 10000 kenara atabiliyorsanız falan olur ancak o iş.

Yeni evli gencecik insanların da boyları kadar borca girip ev almasını, evliliklerinin ve hayatlarının en güzel yıllarını sadece borca odaklı, gezmeden tozmadan stres ve huzursuzluk içinde geçirmelerini doğru bulmuyorum açıkçası.

Hem birikim hem gezmek diyorum.
Sonra “evleneceğim aileler yardım etmiyor, işsiz kaldım annemler yüzüme bakmıyor, düğün borcunu kayınvalidem ödemiyor” bahaneleri çok komik geliyor.
Kocaman insanlar bütçesini ayarlamasını bilmeli.

Evlenene kadar birikim yapmadım ben, gezdim güzel bir gençlik yaşadım. Şanslıydım belki eşim evlenmeden evini arabasını almıştı, takıların para olan kısmıyla da 2. arabamızı aldık. Şimdi yeni yeni birikim yapıyorum. Eşim ayrı yapıyor, ben kenarda ayrı biriktiriyorum. Ev almak bu devirde gerçekten çok zor ticaret vs yapmadıkça, memur da olsan özel sektör de de olsan, yüksek kazançlar elde etmiyorsan kredi’den başka çözüm göremiyorum ben. Onun da aylık ödemeleri vs. gerçekten zorlayıcı.

Cesaretin varsa influencer ol 😂 hepsi villaya yerleşiyor eninde sonunda 😂😂 yani komik; ama para sosyal medyada, ticaret vs yapmayacaksanız. Bir arkadaşım var, öyle çok büyük de değil hesabı 100.000 civarı ama o bile hatrı sayılır paralar kazanıyor. Youtube’da genç girişimcilerin vs videolarını izlemiştim, 20’li yaşlarda korkunç paralar kazananlar var trendyol üzerinden satış yaparak.

Yani biraz cesaret, biraz risk almadıkça kendi yağımızda kavrulan bizler için ekonomik dengeyi sağlamak zor, ama diğer yandan da bakıyorum; öyle paralar kazanılıyor ki; “neden olmasın?” demekten kendimi alamıyorum.

Maaşından her ay ayır yatırım yap. Geri kalanını da turlara katılarak değerlendir. Hem farklı şehirler görüyorsun hemde gezmenin alasını yapıyorsun. Arkadaşım kendine ev aldı. Onunda hemen hemen aynı geçer eline para. Üstüne başına baya harcama ypar. Yiğenlerine de çok harcar. Ama aldı yani başardı

Hem birikim hem gezme.Birikim sadece ev araba için yapılmaz ki ileride bir sağlık probleminiz olabilir yada bir kaza filan geçirebilirsiniz yada acil başka bir paraya ihtiyacınız olabilir işte o zaman biriktirdiginiz para size ilaç gibi gelir.

İleride paraya acil ihtiyaciniz olsa ve birisinden borç isteseniz size gençken gez diyenler az gezecegine birikim yapsaydin diyecekler.

Evlenene kadar birikim yapmadım ben, gezdim güzel bir gençlik yaşadım. Şanslıydım belki eşim evlenmeden evini arabasını almıştı, takıların para olan kısmıyla da 2. arabamızı aldık. Şimdi yeni yeni birikim yapıyorum. Eşim ayrı yapıyor, ben kenarda ayrı biriktiriyorum. Ev almak bu devirde gerçekten çok zor ticaret vs yapmadıkça, memur da olsan özel sektör de de olsan, yüksek kazançlar elde etmiyorsan kredi’den başka çözüm göremiyorum ben. Onun da aylık ödemeleri vs. gerçekten zorlayıcı.

Cesaretin varsa influencer ol 😂 hepsi villaya yerleşiyor eninde sonunda 😂😂 yani komik; ama para sosyal medyada, ticaret vs yapmayacaksanız. Bir arkadaşım var, öyle çok büyük de değil hesabı 100.000 civarı ama o bile hatrı sayılır paralar kazanıyor. Youtube’da genç girişimcilerin vs videolarını izlemiştim, 20’li yaşlarda korkunç paralar kazananlar var trendyol üzerinden satış yaparak.

Yani biraz cesaret, biraz risk almadıkça kendi yağımızda kavrulan bizler için ekonomik dengeyi sağlamak zor, ama diğer yandan da bakıyorum; öyle paralar kazanılıyor ki; “neden olmasın?” demekten kendimi alamıyorum.

Güzel yazmışsınız çoğu genç ilerde iyi bir hayatım olsun diye ders çalıştı, çalıştık elimizde patladı. Bir akrabamız vardı tıpı kazandığında çok zengin olacağını düşünürdüm ilerde. Tvde gördüğümüz evlerde oturacağını falan ama şimdi orta halli evde kirada. Neyse en azından güzel bi arabası var. Şimdi ben orta halli bir araba almak için birikim yapıyorum ama yaptıkça arabalar artıyor peki ben araba alabilecek miyim?

100.000 bin takipciden ne kadar kazaniyor ve ne uzerine kurulu hesabı
Trendyoldan satış yapmakta o kadar kazandırıyor mu

merhabalar,

birikim konusunda fikir almak istediğimde karşıma iki tipte insan çıktı: gençken birikimini yap, yaşlılığında rahat edersin; amaaann bir daha mı geleceğiz dünyaya. zaten her şey çok pahalı. ev almak için birikim yapacağına gençken gez dolaş. bir daha bu zamanlarını bulamazsın.

günümüzde ev almak bir mucize. ev için birikim yapsam garanti bir işim de yok. kredi işlerine iki sene kadar giremem. ben hem gezip tozmak ama bunu da uyguna yapmak hem de birikim yapmak istiyorum.

uygun fiyata nereden aktivite vs. kovalayabilirim? bildiğiniz siteler var mı internette ya da başka bir şey?

ailemle yaşıyorum. şu an için elimde aylık 4500 tl para geçiyor. işim garanti bir iş değil. özel sektörde çalışıyorum. bu parayı nasıl değerlendirebilirim? her ay elime bu meblağ geçtikçe birazını borsaya mı yatırayım yoksa eski usul altın, döviz vs. mi yapayım ya da başka nasıl değerlendirebilirim?
Ben yerinde olsam kendimce dusunurum..
Simdi gezmek var,gezmek var.
Birinin parasi coktur 3 cayini ucaga atlayip Londra'da bir cafe'de icer.
Digeri ise bardagi 4-5 Tl olan bir yerden,nispeten kendi sehirinde uygun bir muhitten icer.
Aslinda Muhim olan mekan ve zaman degil,caydan almis oldugun tat bence.
Sen ne istiyorsan onu yap derim .Ama kucuk bir meblag bile olsa biriktirmen de gerek gibi geliyor bana.Hastaligi var sagligi var sonucta.

Ille ev alacak kadar para biriktirmeli yoksa boşuna birikim yapmamalı gibi bir düşünce olur mu
Güvenli şekilde döviz altın vs iyi kötü biraz para biriktirmeli ama gençken gezmeli tozmali daha çok.

Benimde iş arkım youtube a video düzenleyerek( çocukların ilgisini çekecek videolar) aylık 10 falan kazanıyor; al sana ek gelir😂 tabi çok zaman harcıyo, emek verio o ayrı ☺️

Valla yarın ölmeyeceğimin garantisi yok. Standartlarımdan fedakarlık yaparak birikim yapmayı ya da zaruri olmadıkça borçlanmayı doğru bulmuyorum.

Ama bu demek değil ki har vurup harman savuralım. Makul ölçüde birikim yapılmalı zor durumlar için.

Son kuruşuna kadar gez doğru söylemiş arkadaşların bidaha mı gelicez dünyaya zaten ilerde evlenip çoluk çocul olunca şuan yapacağın çoğu şeyi yapamıcaksın ben senin yerinde olsam gezerdim.

Ben akarken doldurma taraftarıyım. İşim garanti değil diyorsun, kenarda kötü gün parası olması şart o zaman. Hem direkt yeni binada 3+1 ev almak zorunda değilsin. Küçük hedeflerle başla. Borsadan anlamıyorsan girip elindeki paradan olma zaten. Ufak ufak biriktir, onlarla belki bir araba, arsa vs alırsın. Elde bir şey varken üzerine koymak daha kolay olur. Birikim paranı kenara ayırdıktan sonra da kalanıyla gez.

Gençken gezilir diyenler yaşlılıkta parasızlığın ne olduğunun farkında değil bence.

Ailenle yaşıyorsan ayda en az 1000-1500 kenara atıp geri kalanıyla da hayatını yaşa derim ben. Borsa uzman olmayan insanlar için çok riskli, klasik yatırım araçlarını takip et. Yarın evlenmeye kalktığında ya da ayrı eve çılmak istediğinde kimseye minnetin olmasın en basitinden. Ev almak çok zor ama birikim sadece ev için yapılmaz. Ne zaman neye ihtiyacın olsa o birikimden faydalanabilirsin. Bir de hiçbir koşulda türk lirasında kalma para her gün değer kaybediyor

Gençken gezicek tadını çıkaracaksın yaşlı iken ne halin kalıyor ne enerjin ne sağlığın ne heyecanı

Birikim ne kadar yaparsan yap bu devirde ne kadar birikim ve hangi yasa kadar birikim yapabilir ki insan emeklilik maaşı üstüne koyup ev alınıyor oda olursa kredi ödemeyle hayat geçiyor birazda gezmeli yaşamalı insan

X