gelinliğim arkamda bana bakıyor ben ona ağlaşıyoruz..:(

artık beynimde hücre kalmadı telefonda konuşmaktan sabahın 6 larına kadar
ne düşüneceğimi şaşırdım.O çok korktuğum kayınpederim beni arayarak özür diledi ve yalvardı bildiğiniz.sen benim çocuğumdan bile küçüksün ben biraz sert bir adamım kabul ediyorum ama senden binlerce özür diliyorum hakkını helal et bana dedi.estağfurullah ne demek demekten bi hal oldum adama ben seni eşime dostuma öyle gururla anlattım ki benim gelinim şöyle böyle diye dedi sana yalvarıyorum bi daha düşün dedi.ben oğlumun kulaklarını çekicem dövmek ne demekmiş burdan bile yetişirim ben ona dedi bana sonra annesi aradı kızım yapma diye biz seni çok sevdik alıştık sana çok seviyoruz dedi hiçbir hatan bir kusurun olmadı bize dedi.nişanlım kardeşimin durumunuda söylemiş.bir sürü dua ettiler insanın başına herşey gelebilir dediler.o kadar şaşırdım ki kayınvalideme değil ama kayınpederime.abisi bir yandan eltim görümcem arkadaşları hepsi aradılar beni yapma bir kerede daha düşün biz seni çok sevdik diye
sonra nişanlım tabi ben nasıl böyle bir adam oldum senin gibi insanı bu hale getirdim diye babam bile o sert adam senin için neler deyip bana ne laflar saydı dedi.az önce kapattık telefonu.annemide aradı özür diledi herşey için ben kendimi affettiricem doktora bile gidebilirim dedi.kendinden nefret ediyomuş insanlar kendi ailesi bile ona bu kadar kızmış sen nasıl bi insan oldun demişler ....
kafam o kadar karışıkki anlatamam size...
kızmayın bana şimdi böyle yazdım diye.babam olsa hakkını yemem kimsenin hepiniz yaşamışsınızdır kızıp bağırıp konuşursunuz ama 1 2 hafta sonra yapar bişeyler yine.ben nişanlımı çok kötü huyundan vazgeçirdim söz verdiği gibide bir daha aynı hatalara düşmedi.şimdi yine en büyük yeminleri ediyor herkes benim arkamda olduğunu söylüyor.ne düşüneceğimi çok şaşırdım hiç düşünmemiştim insanların en önemlisi nişanlımın hemde ağlamaklı bi sesle benimle böyle şeyler konuştuğu vaki değildir :S

karar yine senin ama konuyu açarken yazdıklarını tekrar tekrar oku hatırla bunları tekrar yaşayabilirsin insanlar söz verip bunların bi kısmını tutar bi kısmını tutamaz karakter ve huylar bir anda değişmezz....verdiği sözleri tutmazsa yaşadıklarını tekrar yaşamayı göze alabileceksen ona göre barış. insanoğlu çabuk unutup çabuk affederr, dediğim gibi herşeyle baş edebilecek gücüm var diyorsan barışmak kolayy bir telefona bakarr hakkında hayırlısı olsunn ne diyelimm

Her şeyi geçtim de ayrılmaya kalksanız böyle bir adamdan nasıl ayrılacağınız konusu aklıma takıldı. Niteliksiz bir adama benziyor. Bekaretiniz onu bile değil sadece sizi ilgilendirir. Allah yardımcınız olsun, ne diyebilirim bilmiyorum; zor gerçekten.

söylediği herşeyi sinirle söylediğini söylüyor herşey için benden ve ailemden de tek tek arayıp özür diledi ben bu kadar hayvan mıyımki regl iken seninle birlikte olayım dedi ne düşüneceğimi şaşırdım o kadar kafam karışıkki :S
tükürdüğünü yalamış durumunda da olmak istemiyorum ama 2 yıl geçirdim onunla çok yumuşak kalpliyim hiç kin tutamıyorum ama ömürlük bir karar farkındayım tabiki.bana birbirimize biraz süre verelim dedi bende kendimi toparlayayım sende kafanı dinle biraz öyle karar ver dedi en son

Seni yumuşatmayı başarmışlar kardeşim .Karar senin kararındır çünkü yaşayacak olan sensin.

Ancak şunu unutma ...sana sadece söz verdiler henüz bir şey yapmadılar ne nişanlın ne de ailesi ...

Şimdi bekle,düğünü ertele bak bakalım verdikleri sözleri tutuyorlar mı gerçekden pişman ve değişecekler mi yoksa sadece bu düğün bir an önce olsun bitsin derdindeler mi?

Yakma kendini ve hayatını lütfen çok iyi düşün...

en azından aceleye getirme. iyi düşün.
insanlar değişmez.

-seni çok sevdik- lafları palavra. neden çok sevmişler seni bi düşün. kaşının gözünün hatrına değil herhalde.

tercümesi işimize geldin, dişimize göre bulduk, sen bize bela olmazsın gelinimiz ol rahat edelim demek.

canım benim Allah yardımcın olsun öncelikle okudum ve çok üzüldüm senin için.
herkes kendi yaşadığını bilir tabiki bu adam 2 yıl boyunca sana hep hakaret edip aşağılamamıştır mutlaka ki sende onunla bu kadar zamanını geçirip evlenmeye karar vermişsin.her insanın artısı eksisi vardır mutlaka ama karşıdan pek iç acıcı eksiler olarak görünmüyor maalesef anlattıkların.
kimsenin baskı ve etkisi altında kalmadan düşün derim ben ama mutlaka bu düğünü ertelemelisin.nişanlınla konuş hiçbir şey olmasa dahi ailenin durumundan ve böyle bir dönemde ne düğün düşünebileceğini ne de sağlıklı bir karar alabileceğini konuş.aceleyle verilebilicek bir karar değil çünkü bu.hakkında hayırlısı olur inş.

Kendine biraz zaman tanı ve nişanlını biraz daha tart derim canım.
Aceleye getirme ve emin olmadan evlenme.
Çok ver böyle nikah öncesi yalvarıp,
nikahtan sonra maskeleri indiren.
Dikkatli ve temkinli olmanda fayda var

çok yazıkki bu onun tutarsız olduğunu gösterıyo ve gerçekten çook üzücü şuan merhametin kalbine fısıldayacak ve sen kalbının sesini dınlıyıceksın evlendıkten sonrada mantığının ama iş işten geçıcek (( seni evlendıkten sonrada dınlemek ıstıyorum bılıyorum kı burdakıler ne yazarsa etrafındakıler ne anlatırsa anlatsın sen arkanı dönüp gıdıceksın ama çok pişman olucaksın keşke ınsan böyle zamanda mantığını konusturabılse ALLAH YÜZÜNE GÜLER DE HAKKSIZ CIKARIZ INŞALLAH MUTLULUKLAR CNM.

Böyle birinden eş olmaz. Evlenseniz de ayrılırsınız kısa sürede. Kendinizi de ailenizi de üzmeden bitirin bence. Hayatta karşınıza çıkacak tek adam o değil

Neden bu kadar yalvarıyorlar biliyor musun; yaptıkları onca hazırlık boşa gidecek. Yazdıklarının içinde köyde hazırlık vs. Yapılıyor diye yazmıştın. Maddi külfet olacak onlar için. Ben kesinlikle inanmıyorum herşeyin düzeleceğine. Televizyona neler çıkıyor.adam dövüyor,mahvediyor sonra karısının eline ayağına sarılıp pişmanım,bu sondu,seni çok seviyorum diyor. Filmlerde dahi görüyoruz. Adam karısını öldürüyor,çok seviyordum ondan öldürdüm diyor. Hadi diyelim ailesi sana destek olacak. Senin evde ağzın burnun kırılıp,sen hastanelik olduktan sonra onlar oğullarına aynı şeyi yapsa ne kazanırsın ki sana olan olmuş olacak bir kere. Onların oğullarına tepki vermesi seni teselli etmeye yetecek mi?daha da çok şey var yazmak istediğim,kafamı toparlayamıyorum,ne yalan söyleyeyim kafanın karışmış olması kafamı karıştırdı,haddim değil ancak öfkelendim bu duruma. Barışmaktan yanaysan kendi fikrimi söyleyeyim çekeceğin var demek ki arkadaşım,ne diyeyim ki. Keşke yukarıdakı arkadaşlardan birinin yazdığı gibi biz haksız çıksak da sen mutlu olsan. Allah hakkında hayırlısını versin.

kayınpeder ne derse desin geçmez hayat bu adamla arkana bakmadan kaç derim ben.bilmediğin bir ülkeye gideceksin kim bilir orda seni eve hapsedecek kuzenlerine öpüşmeyeceksin diyen adam .

birde senin direncini kırmaya çalışıyor yok dünya güzelimiymişsin yoksa ailen sorunlu kabul ettim seni.defol git arkadaşım duyanda ilkokul mezunu sanır seni ki olsan ne olur. bunlara takılıpta özgüvenin yıkılmasın bak önünde ne kötü örnekler var aklını başına topla.yurt dışında kimse yardım da edemez sana allah korusun.

Bu adamla evlenmek demek derdine dert katmaktan başka birsey değil.

Bir ara bu bilinçaltı durumlariyla çok yakından ilgilenmiştim.

Zaten bilinçaltında evlenirsem mutlu olamam, boşanırım bilgisi var gördüğüm kadarıyla.

Bu adamdan kurtulur kurtulmaz, bu inancını değiştirecek çalısmalar yapmani öneriyorum . Tabii ki alanında uzman olan bir rehber eşliğinde.

Acele etme sakın evlilik isleri için. Bu adam için söylemiyorum zaten bunu acilen çıkar hayatından; yok hazırlıkmiş yok gelinlikmis, yok düğün salonuymus , esyaymis hepsini bosver. Yanan yansın , bosa giden gitsin. Sana sen lazimsin.

nisanlin korkunc biri

ayrica sen bu adamin pesine takilip yurt disina gitmeyi dusunmuyorsun dimi :44:

gittigini varsayalim, gittiginde dil yok dis yok, surekli sana hizmetci muamelesi yapacaklar...istedigin gibi ana evinede donemeyeceksin..adam calisip sen evde oturacaksin kole gibi olacaksin ve surekli basina kakacak bu durumu..surekli calistigimi sen yeyip iciyorsun diye basinin etini yiyecek..sende ailen uzakta oldugu icin herseyi yutkunmak zorunda olacak kimselere derdini anlatamayacaksin ve ancak burda konu acacaksin...aklin varsa sana gercekten arkadas tavsiyesi...yol yakinken don, birak o adami...simdiden seni bu kadar aglatanlar evlenince uzaklarda neler neler yapalarlar sana, kimsenin ruhu duymaz

Aferim, çok akıllı bir kızsın sen. Adamın da babasının da ne olduğunu evlenmeden anlamış, başkalarının hatalarından ders almışsın. Belki de burada okudukların yararlı oldu. Ama sonuçta doğru kararı vermişsin, o düğün olmasa kesinlikle çok çok iyi olur. Kötülüğün, vicdansızlığın her türünden nefret ederim de çocuk sevgisi, şefkati olmayan insanlara asla ama asla tahammül edemem. 1 ay içinde toparlanamam demişsin, 4 yaşındaki yavrucağı yalnız bırakmak istemiyorsun, buna bile anlayış göstermemiş. E evlilik iyi günde kötü günde değil miydi? Sadece tek taraflı olmaz. Ayrıca, çarşaf olayı da korkunç! Eğitimi batsın onun. Kendisi bakir miymiş acaba? Bekaretini ispat edecekmişmiş. Yuh! Neresinden tutsan elinde kalır canım, karşına çok daha iyisi de çıkar, şimdi beğendiğin gelinliği de sonra beğenmezsin. Neler olur neler hayatta, insan en büyük hataları bir şeye takılıp kaldığında yapıyor. Rabbim en güzelini bilir.

babam konuştu bu akşam benimle ciddi bir şekilde kararını ver insanlar arayıp duruyo diye :S
ama babamda çok karıştırdı kafamı ne düşüneceğimi bilemiyorum.
Allah biliyo içimde onunla gerçekten mutlu olucam gibi bir his var neye dayanarak böyle düşündüğümü sorun sadece sözünü tutacağına çok eminim diyebilirim.ya da oradaki evimi çok hevesle döşedim (ben internettn beğendim o gidip aldı eşyaları oradan),ben gitmeden arabamı aldı ne bileyim bunlara kanıyomuyum napıyorum bilmiyorum :S
bugüne kadar ne ben bu kadar ciddi şekilde isyan ettim ne de kendi için bu kadar özeleştiride bulundu.ama hala bazı konularda söylediklerinin hepsine tamam ama bunu benden isteme diye cümleler kuruyo köprüye geçene kadar dayı demiyo yani.babamda çok ikna olmuş artık ailemiz hakkında konuşmayacak bana saygı gösterecek kuzenlerimle olan ilişkimide.en son hoşlanmadığım biri olsa bile senin hatrın için evine gidicm senin görüşmene karışmayacağım dedi.bu bir örnek tabiki 3 saatten fazla konuştuk bu konuyu.
düğünü ertelemeyi teklif ettim sonuç olarak.söylediklerini bana ispatlaması için ona zaman tanıyacağımı söyledim.işyeri ile görüşerek ileriki bir tarih için izin almaya çalışacağını söyledi.acele bir karar almamak adına konuyu bu şekilde noktaladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…