- Konu Sahibi duygusuzum
Aferim, çok akıllı bir kızsın sen. Adamın da babasının da ne olduğunu evlenmeden anlamış, başkalarının hatalarından ders almışsın. Belki de burada okudukların yararlı oldu. Ama sonuçta doğru kararı vermişsin, o düğün olmasa kesinlikle çok çok iyi olur. Kötülüğün, vicdansızlığın her türünden nefret ederim de çocuk sevgisi, şefkati olmayan insanlara asla ama asla tahammül edemem. 1 ay içinde toparlanamam demişsin, 4 yaşındaki yavrucağı yalnız bırakmak istemiyorsun, buna bile anlayış göstermemiş. E evlilik iyi günde kötü günde değil miydi? Sadece tek taraflı olmaz. Ayrıca, çarşaf olayı da korkunç! Eğitimi batsın onun. Kendisi bakir miymiş acaba? Bekaretini ispat edecekmişmiş. Yuh! Neresinden tutsan elinde kalır canım, karşına çok daha iyisi de çıkar, şimdi beğendiğin gelinliği de sonra beğenmezsin. Neler olur neler hayatta, insan en büyük hataları bir şeye takılıp kaldığında yapıyor. Rabbim en güzelini bilir.
insana kendinden başka kimse daha büyük kötülük yapamaz değil mi?
hayatımı etkileyecek belkide en büyük karar konusunda akıllıda olsan herşeyide görsen bile bile neden yapar insan onu? kader bu mu demek acaba ? kader kendi istediğini yaptırabilmek için insanın iliklerine kadar girip kendi istediğine bu denli inandırarak hissettirebilir mi? onca rivayetler hangi hikayenin üstünde kesinliğini kazanabilir ?
yaşamadan bilemiyor ya insan her insanın gerçeği başka ya onda öyle oldu diye bunda da böyle olur mu acaba? ama insanoğlu işte belkide sadece isimlerimiz farklı...
Bunların cevabınıda dediğiniz gibi Rabbim bilir.elbet banada bir kader biçti ve ben hepsine isyan etmeden belki boyun eğerek belki baş kaldırarak kabul ettim edeceğimde...ama isyan etmeden çok şükür...
belkide bazen teslim mi olmak gerekiyor bilemiyorum doğum ölüm ve nikah günü değişmezmiş ya çok çıkmaza girip bir karar veremediği dönem insanın hayatının değişim noktası imiş..
kalsamda gitsemde hangi yazıyı yaşayacaksak yaşayalım Allah hepimize güzel yazılar yazsın inş.