• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelinliğim arkamda bana bakıyor ben ona ağlaşıyoruz..:(

Aferim, çok akıllı bir kızsın sen. Adamın da babasının da ne olduğunu evlenmeden anlamış, başkalarının hatalarından ders almışsın. Belki de burada okudukların yararlı oldu. Ama sonuçta doğru kararı vermişsin, o düğün olmasa kesinlikle çok çok iyi olur. Kötülüğün, vicdansızlığın her türünden nefret ederim de çocuk sevgisi, şefkati olmayan insanlara asla ama asla tahammül edemem. 1 ay içinde toparlanamam demişsin, 4 yaşındaki yavrucağı yalnız bırakmak istemiyorsun, buna bile anlayış göstermemiş. E evlilik iyi günde kötü günde değil miydi? Sadece tek taraflı olmaz. Ayrıca, çarşaf olayı da korkunç! Eğitimi batsın onun. Kendisi bakir miymiş acaba? Bekaretini ispat edecekmişmiş. Yuh! Neresinden tutsan elinde kalır canım, karşına çok daha iyisi de çıkar, şimdi beğendiğin gelinliği de sonra beğenmezsin. Neler olur neler hayatta, insan en büyük hataları bir şeye takılıp kaldığında yapıyor. Rabbim en güzelini bilir.

insana kendinden başka kimse daha büyük kötülük yapamaz değil mi?
hayatımı etkileyecek belkide en büyük karar konusunda akıllıda olsan herşeyide görsen bile bile neden yapar insan onu? kader bu mu demek acaba ? kader kendi istediğini yaptırabilmek için insanın iliklerine kadar girip kendi istediğine bu denli inandırarak hissettirebilir mi? onca rivayetler hangi hikayenin üstünde kesinliğini kazanabilir ?
yaşamadan bilemiyor ya insan her insanın gerçeği başka ya onda öyle oldu diye bunda da böyle olur mu acaba? ama insanoğlu işte belkide sadece isimlerimiz farklı...
Bunların cevabınıda dediğiniz gibi Rabbim bilir.elbet banada bir kader biçti ve ben hepsine isyan etmeden belki boyun eğerek belki baş kaldırarak kabul ettim edeceğimde...ama isyan etmeden çok şükür...
belkide bazen teslim mi olmak gerekiyor bilemiyorum doğum ölüm ve nikah günü değişmezmiş ya çok çıkmaza girip bir karar veremediği dönem insanın hayatının değişim noktası imiş..
kalsamda gitsemde hangi yazıyı yaşayacaksak yaşayalım Allah hepimize güzel yazılar yazsın inş.

babam konuştu bu akşam benimle ciddi bir şekilde kararını ver insanlar arayıp duruyo diye :S
ama babamda çok karıştırdı kafamı ne düşüneceğimi bilemiyorum.
Allah biliyo içimde onunla gerçekten mutlu olucam gibi bir his var neye dayanarak böyle düşündüğümü sorun sadece sözünü tutacağına çok eminim diyebilirim.ya da oradaki evimi çok hevesle döşedim (ben internettn beğendim o gidip aldı eşyaları oradan),ben gitmeden arabamı aldı ne bileyim bunlara kanıyomuyum napıyorum bilmiyorum :S
bugüne kadar ne ben bu kadar ciddi şekilde isyan ettim ne de kendi için bu kadar özeleştiride bulundu.ama hala bazı konularda söylediklerinin hepsine tamam ama bunu benden isteme diye cümleler kuruyo köprüye geçene kadar dayı demiyo yani.babamda çok ikna olmuş artık ailemiz hakkında konuşmayacak bana saygı gösterecek kuzenlerimle olan ilişkimide.en son hoşlanmadığım biri olsa bile senin hatrın için evine gidicm senin görüşmene karışmayacağım dedi.bu bir örnek tabiki 3 saatten fazla konuştuk bu konuyu.
düğünü ertelemeyi teklif ettim sonuç olarak.söylediklerini bana ispatlaması için ona zaman tanıyacağımı söyledim.işyeri ile görüşerek ileriki bir tarih için izin almaya çalışacağını söyledi.acele bir karar almamak adına konuyu bu şekilde noktaladım.

iyi yapmissin, amma velakin ben genede degisecegini dusunmuyorum nisanlinin…bu saydigin seyler evine aldirdigin esyalar, araba bunlar sana ilerde mutluluk getirecek mi saniyorsun???

Kaldiki senin orda bir sure sonra muhtemelen yeni bir ehliyet alman gerekecek, turkiye ehliyetiyle kullanamayacaksin o dedigin arabani…

Sunuda soyleyeyim guzelim…kimse kimseye karsiligi olmadan birsey vermez, bu kocanda olsa nisanlinda olsa..hayat tecrubem bana bunu soyluyor. :34:

bacım aşk sevgi bir yere kadar... bu adam seni sen olduğu için sevmiyor kendine göre değiştirmeye çalışıyor yol yakından dön derim atma kendini ateşe .yoksa tahmin edemeyeceğin şeyler yaşarsın

Şu saatten sonra bile bile lades demişsin yaşayacagın sorunları bir nevi erteledin bilgin olsun..

Artık eş adayın sana ne yapsa haklı niye mi ? Balık baştan kokmuş sen de artık kabul etmişsin.

Şunu bilki yaşayacagın sorunları dügün tarihini erteleyerek bir nevi ileri atmış bulundun..

Regl olacagını söylediginde sana ailemi kız olduguna bir daha inandıramam bu iş olacak diyen bir erkeği kendine eş olarak layık görüyorsan tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş derler bizde.

Allah bir yastıkta kocatsın ne diyelim.

Allah yardimcin olsun cok zor bir durum.. ama dügünede az kalmis, hayirlisi olur insallah.

ben yurt disinda yasayan biri olarak tr den gelen gelinlere cogunlukla cok üzülüyorum.

ailelerinden uzaklar, eslerine daha bagli oluyorlar (genelde esler bunu kullaniyor), dili ve yasami farkli oldugu icin baya zorluk cekiliyor.

Allah yardımcınız olsun... Eşinizin sizin yanınızda olması lazım. canım cahillik demişssin unutma cahillik okuyarak onarılan bişey değil. eşiniz yurt dışında onunda düğün telaşı vardır onada hakvermeye çalısın :S hayırlısı olsun

çok üzüldüm durumuna nişanlın bu saatten sonra değişmez sen kendini kandırıyorsun inandırmak istiyorsun
eşyaymış arabaymış bunların mutluluğu 2 gün sürer size saygı duymayan regl döneminizde bile bu iş olcak diyen sizin onurunuzu zedeleyen adam mı anlayışlı eş olacak hiç sanmıyorum.
ailesine kız olduğunuzu ispatlamak da neyin nesi böyle birşeyi nasıl kabul edersiniz sizinde mi kendinize saygınız yok yapmayın lütfen hayatınızı mafetmeyin yol yakından bu işi bitirin ertelemekle birşey değişmez bunu kendinize yapmayın

ne kadar anlayissiz oldugunu burdan anla yani...regl olmak senin elinde sanki...Allahin verdigi birseye isyan ediyor gibi...
sen o kaynana kayinbaba ve adamla omrunu curutursun, hatta pisman olman ilk gittigin andan itibaren degisir...bunlarin hic biri ne dugun stresinden ne de baska birseyden..birazcik maddiyatina kaniyorsun bu isin..kim bilir belki onlar bile yalandir, gozunle gordun mu?.. sana garanti verebilirimki gittigin yerde suanki hayatini mumla ararsin...cunku bu adamla huzuru yakalaman bir mucize olur.

herkesin basindan geciyor evlilikmis nisanmis stresli olabiliyor, hic olmayacak seylerden kavga cikiyor vs...ama senin verdigin ornekler yenilir yutulur cinsten degil..birde senin bu damat ilk geceden sonra carsaf filanda gosterecektir ailesine...malum ispatlamasi gerekiyor ya :19:

arkadaslarin dedigi gibi sen kendine saygi gosterki karsidaki sana saygili olsun..sen kendinden coktan vazgecmissin bu yuzden ne desek bos gibi gibi :34:

Son düzenleme:
Aman bacim imzayi atmadan en iyisi bitir. Al oglunu vur babasina. Sorunlu bir aile bunlar belli. Yurtdisina gidiyorum diyosun sonra orda tek basina kimsen yok walla ezerler seni. Bana dusmez belki yada demesi kolay ama benim icim bile okadar sikildiki:S Bile bile atiyosun kendini atese.

o değil de en çok "ben ailemi nasıl inandırıcam kız olduğuna" lafına takıldım. tövbe yarabbim tövbe estağfurullah. ailesine neymiş?? Bu çağda bu düşünce Allah akıl fikir versin. Bu kuzenlerden kıskanmak da ayrı tuhaf. Daha kızken böyle kıskançlık yapıyor, eşi olduğunda nasıl abartır Allah bilir.

Ben eşimin bakire olup olmadığını anlayacak akli melekelere sahip değilim. Bu yüzden bu kadar "önemli" bir konuda ailem yardım etmezse yapamam. Ailem zarını merak ediyor. Özel bir konu da değil zaten. Gel benimle evlen. Olabilecek en absürd hayatı vereyim sana...

Ben bunu anladım ne yalan söyliyim :53:

kesinlikle bu adamla mutlu olamassın bence düğünü ertelemk yerine iptal et bitir,,daha şimdiden aileni başına kalkmışş ilerde neler olurr,,,diğer söylediklerinde hiç hşş değill nedmek ya bakireliğini ailesine inandıracakk,,o durumdasın sana anlayış göstermesilazımm bide okumuş diosunn ,,,kendini geliştirmemeiş cahill böle insanla uğraşılmaz anlamazlarr kaç kurtar kendini...

Sen üzülecegine dua et bunlarin gercek yüzünü görmüsün evlenmeden.

Mutsuz olmak istiyorsan git evlen,
böyle bir adamla mutlu olurum diye bekleme.

Kuzenlerini kiskanan adam yarin herkesden kiskancak neden bakti sen niye baktin o kimdi bu kimdi derken al basina bir sürü problem.

Bak yiygenin göz önünde, sen de cocukla annenin evine mi dönmek istersin.

Salla gitsin.... sakin bidaha da dönme

Yolun başındayken dönmen en iyisi sonradan battıkça batıyorsun bence ayni senin yaşadıklarını yaşadım ve eyvallah deyip evlendim evlenmez olsaydım.
Başta ayrılamam ölürüm naparım falan diyorsun ama inan alışırsın bence canım benim yolun başında kesinlikle dön çünkü hayat çekilmez oluyor.

benim akrabam almanyadaki amcasının oğluyla evlendiği halde kaynana ve kayınbabadan çok çekti o yurt dışındaki erkekler ya çok geri yada çok modern çok modernlerler türkiyeden gelen kızı küçümsüyır çünkü zaten alman sevgilisi var bunu evleneceği kızdan gizliyor

gericilerde her gün dayak ve hazır yiyiciği muamelesi yapıyor gelin kızın almancası yok herkesden bir tokat yiyor yani kimseye yaranamıyor

kabus gibi ya bune böyle ... bide kaynatana ne oluyor öyle benden habersiz bişey yapmak yok gazabımı kızlar anlatsın oarada insanın diyeverisi geliyor senin gazabın kendi kızlarına söker bana sökmez die ama işte tutuyor insan kendini... ama bende üzülerek söylüyorumki bu adamlan mutlu olamazsın bikere seni küçümsüyor o nerden bulur böyle bi hakkı kendinde aileni yaşını tahsilini bile insan sevdiği insana bunu nasıl yapabilir bide düğünde erkek yeğen kuzenlerin vs. neyse öpüşmeyeceksin de nedemek valla biz tüm akrabalarımızı kardeş biliriz bi insanın fikri neyse zikridi o olur.. tabi bunlar benim düşüncem sen en iyi kararı kendin için verebilirsin. kendine güvenini asla kaybetme kimse bulunmadık hint kumaşı değil canım ...

oy anaaaammmm ne okudum ben oyle yaaa
bu yurt dısındakı turkerkeklerı nıye boyle salak oluolar ki? hos burdakılerde bayagı öküz oluyorlar ama yurt dısındakıler nıye boyle oluo...
her neyse
ailemi kız olduguna ınandıramam ne demek yaaa??? onlara ne?!!!
metroda soyledıklerı ?
ailen hakkında söyledıklerı...
ya kayınpdere ne demeli?

bu ne beee...

zaten besbellı bu yasa kadar tam bı huzur bulamamıssın ailende. bari kendikurdugun yuvada mutlu ol canım benım. bu adamla yasanmaz. ne o adamla ne aılesıyle.. kayınpederin laflara bak laflara.. ahhh ahhh benımgıbı gelıne dusucekler kiiii..... aha benım kayınpederımde senınkı gıbıydı... noldu şimdi? pıstı kaldı...
basa cıkamıcaksan kendını ezdırmeden yasayamıcaksan sakın ha sakın evlenme. bıttı bu ıs de ve kararlı ol. karsına neler nelercıkar be tatlım... EVLENMEEEEEEEE.......... KURDUGUN YUVADA MUTLU OL...... BUADAMLA VE AİLESİYLE MUTLU OLUNMAZ....

benim akrabam almanyadaki amcasının oğluyla evlendiği halde kaynana ve kayınbabadan çok çekti o yurt dışındaki erkekler ya çok geri yada çok modern çok modernlerler türkiyeden gelen kızı küçümsüyır çünkü zaten alman sevgilisi var bunu evleneceği kızdan gizliyor

gericilerde her gün dayak ve hazır yiyiciği muamelesi yapıyor gelin kızın almancası yok herkesden bir tokat yiyor yani kimseye yaranamıyor

yiğidi öldür hakkını yeme muhabbeti olmasın diye cevap yazıyorum birçok mesajda almanyadan oradaki türklerden bahsedildiği ve kızların ezildiği yönde mesajlar yazıldığı için. yoksa fikrimi değiştirdim 2 güzel lafa kandım diye değil.evet yumuşak kalpli birisiyim hemen affedebiliyorum ama düğün fln yapmayacağımı net bir dille söyledim kayınpederim kabul etti erteleme konusunu.
nişanlım almanya da değil korede yaşıyor 10 aylık bir proje için.yani bu proje bittikten sonra başka bir proje çıkmazsa istanbula geri dönecek geçen yılda gidip geldiği gibi.ailesi türkiyede.birkaç arkadaşı dışında yanında kimse yok.öyleki hergün işten geldikten sonra evde can sıkıntısından patladığı için o uyuyana kadar sürekli kamerada ya da telde konuşuruz.benimde ingilizcem var o yönden orada sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum ki daha gitmeden orada bir üniversiteye kayıt için önbaşvuruda bulundu benim için.bunuda ben istedim korece öğrenebilmek için.
yorumlarınız ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim dediğim gibi yiğidi öldür hakkını yeme diye içimde rahatsızlık hissettiğim için bu konuya cevap vermek istedim.tekrar tşk ederim herkese.

oy anaaaammmm ne okudum ben oyle yaaa
bu yurt dısındakı turkerkeklerı nıye boyle salak oluolar ki? hos burdakılerde bayagı öküz oluyorlar ama yurt dısındakıler nıye boyle oluo...
her neyse
ailemi kız olduguna ınandıramam ne demek yaaa??? onlara ne?!!!
metroda soyledıklerı ?
ailen hakkında söyledıklerı...
ya kayınpdere ne demeli?

bu ne beee...

zaten besbellı bu yasa kadar tam bı huzur bulamamıssın ailende. bari kendikurdugun yuvada mutlu ol canım benım. bu adamla yasanmaz. ne o adamla ne aılesıyle.. kayınpederin laflara bak laflara.. ahhh ahhh benımgıbı gelıne dusucekler kiiii..... aha benım kayınpederımde senınkı gıbıydı... noldu şimdi? pıstı kaldı...
basa cıkamıcaksan kendını ezdırmeden yasayamıcaksan sakın ha sakın evlenme. bıttı bu ıs de ve kararlı ol. karsına neler nelercıkar be tatlım... EVLENMEEEEEEEE.......... KURDUGUN YUVADA MUTLU OL...... BUADAMLA VE AİLESİYLE MUTLU OLUNMAZ....

işin komik tarafı ben bu konuyu kayınvalidemle bile konuştum.kızım o ne demekmiş öyle onlar eskide kaldı bizde öyle şeyler yok kaldıki benim adıma konuşuyorsa ben söylüyorum şimdi ben böyle birşey merak etmiyorum bu benim oğlumu ilgilendiren bir konu dedi bana :) nişanlımın kendiside ben nasıl bir adammışımda hangi ruh haliyle söylemişim bunları sana diye hayıflanıyo :S
güleyim mi ağlayayım mı ne yapayım şaşırdım inanınki :S bu kadar insan telefon üstüne telefon sürekli beni onure eden konuşmalar kafam allak bullak oldu en son tamam erteleyelim o zaman dedim.bu seferde nişanlımın işyerinden izin alabilme sorunu çıktı önümüze :S 2 gündür konuşmuyoruz ama ailesi arıyo sürekli :S
Allah'a dua edip yalvarıyorum artık karar verme mekanizmamı yitirdim sanırım.Allah'a havale ettim çünkü gerçekten iyice çıkmaza girdim artık :(

Back