Gelinlere eşit davranılması gerekmez mi

Neyse ki eltimle gorusmuyorum, defettim gitti hayatimdan. Iki eltiden biri muhakkak ariza cikiyo zaten.

Bence eltinizi kıskanıyorsunuz. İnsan bir kere evleniyor o da kaynınız da düğün istiyor ne var bunda?

ayy saçmalığa gel, düğün istemelerine eşinin de canı sıkılıyor öyle mi? eşine ne yahu onların düğün istemesinden?

kız evleniyor ve düğün yapmak istiyor, bu çok çok çok normal bi şey. ne demek ''düğün istemelerine eşimin de canı sıkılıyor'' ?

sıkılmasın efendim. sen de sıkılma. maddi durumu düğüne yetmiyorsa evlenmesin o zaman, biriktirsin parasını pulunu öyle evlensin.

eşin ''sadece nikah düşünmüştüm'' dediğinde üsteleseydin o zaman düğün için.

o kızın hakkı düğün istemek, ki düğünün ağızla istenmesi gerekmiyor zaten, düğün otomatik olarak yapılır.

ister eşinin canı sıkılsın, isterse kayınvaliden gelmeyiversin. bu kızın düğününden vazgeçeceği anlamına gelmiyor.

benim eltinin ki de mevlidli yapıldı ama benimki çalgılı yapılacak. onun ki çalgılı olmadı diye benimki de mi olmamalı yani? bu mu eşitlik? bana ne eltimin düğününden ben nasıl hayal ediyorsam öyle düğün isterim.

bence sen eltiye ya da eşinin ailesine kızacağına, kendine kız. çünkü eğer sen de eşinin isteğini kabul etmek yerine ''hayır ben düğün istiyorum, şaşalı olmasa da maddiyatın elverdiği kadar bi düğün yapılacak'' deseydin, sana da düğün yapılırdı. düğünün olmadıysa bunun sorumlusu sadece sensin burda.

Düğün sevmiyorum demişsin zaten. Sevsen en azından teklif ederdin eşine düğün yapamaz mıyız diye. İstememişsin, olmamış. Bozulacak ne var?

Sizi ilgilendiren bir durum olmadigini dusunuyorum. Kocalar farkli, gelinler farkli, her sey farkli. E senin kocam istememis, sen de pasa pasa tamam demissin. Bu kiz ise (nisanlisi istesin ya da istemesin) ben dugun isterim diyor. Yani sizin yapamadiginizi o yapmis. Ha parasi vardir, yoktur, onu bilemem. O sizi de ilgilendirmez, onlari ilgilendirir sadece. Bu kadar takmayin. Ona kadar takacak cok sey var.

Ekleme: o kadar da baktim ha gorememisim bi turlu tarihi. Pardon.

Kasa ortak oldukça daha çok başınız ağrır. Yarın birgün evlerine daha başka şeyler alırlar, gelin hanım harcar da harcar, birbirinize girersiniz.
Bu arada merak ettim, burası hangi memleket ki kimseye asla düğün yapılmıyor?

Eşitlik olmaz memleketin ekonomik düzeni bozuk bir yıl diğer yılı aratıyor bizde stamdartlık hiç bir konuda yok ki bunda olsun

eski konuymuş :)

tüm sayfaları okuyamayacağım başlığa göre yorum yaparsam hayır gelinlerine eşit davranmak zorunda değil.

Tüm yorumları okumadım ama düğün yapılınca illa ortak kasadan ödemek zorunda değiller. Biz düğün salonu paramızı düğünde takılan paraları kullanarak ödemiştik mesela, öyle birşey de yapacak olabilirler. Ki bence şirketin ya da dükkanın her neyse parasından alınıp yapılacaksa eşiniz müdahale etmeli, aynı oranda parayı alıp kenara koymalı.
Ama kendileri vereceklerse parayı o zaman sizi hiç ilgilendirmez. Siz istemememişsiniz herhangi bir sebeple ve yapılmamış, o istiyorsa da yapılacak, bunda eşitlik olmak zorunda değil.

Pişkin pişkin fikrim sorulursa düğün isterim demiş eltiniz. Pardon da neden pişkin? İstemek en doğal Hakkı degil mi? İşte sizin gibiler yüzünden insanların en Mutlu günleri Bi şekilde burunlarından geliyor..

Karışmayın uzak durun.

çünkü ona yapılmamış çünkü o fikrini belirtmeyip anlayışlı gelini oynamış ne derlerse tamam demiş şimdi aynısı eltisine de olsun istiyor.

ben mutsuz olduysam o da olsun mantığında.

burada ne zaman bir elti konusu açılsa bakıyorum ki konuyu açan kişi aslında eltisine düşman,onu kıskanıyor vs.

Sende illaki düğün isterim diye tuttursaydın, bi şekilde sana da düğün yapılırdı. Sen nikahı kabul etmişsin. Zaten kendin de söylüyorsun. Öle çalgılı şenlikli düğün istemem, sevmem diye. Eee sorun ne?

Haksızsın ve kıskançsın. O kız mı dedi sana düğün yapma diye. Yani sen önce evlendi diye senin tercihlerine gore mi evlenecek bu kız. Evlenirken ben düğün istiyorum diyemediysen ya da gerçekten düğün istemediysen onun suçu ne. Ayrıca kayinvalidenize hitap tarzi da sadece onu ilgilendirir. Şu an direk yeni gelini çekemeyen elti pozisyonundasiniz. Bence bunlari esiniz basta olmak üzere kimseye anlatmayın siz kotu olursunuz.

Dugun ortak kasadan karşılanacaksa sadece bu konuda hakli olabilirsin. Ama diger konularda eltini cok kiskaniyorsun. Yazık üzüldüm kıza

Daha kız aileye girmeden kıskançlığınız başlamış yazık kıza. Siz neden olaylara bu kadar dahilsiniz. Size ne görümcesini arayıp aramamasından, size ne hemen anne demesinden, siz aramadan tabi ki aramaz aramak zorunda da değil sürekli daha aileler tanışmış zaten neden hep sizi arasın ki.

Ayrıca düğün istiyorsa istiyor yok kriz varmış, yok pahalıymış siz yapmamışsınız onlar yapıyor kaldı ki kaynın istiyor düğün yapmayı siz laf düşmez. Biz yapmadık onlarda yapmasınlar diye bir mantık olmaz siz istememişsiniz isteseydiniz yapardınız kimsenin neyi nasıl yapacağınıza karışamazsınız sizin mi cebinizden çıkacak? demek ki kızın düğünle evlenme hayali vardı zorla olan birşeyde yok aile razı size ne oluyor? daha söz nişan olmadan böyle herşeyine karışıyorsanız evlenince neolur bilemiyorum.

Nisanlimin iki abisi de ayni yerde düğün yapmışlardı. Ancak icerigi ikisinin de farkliydi. Birinde 1000 kisilik düğün yaptılar, digerinde 500. Çünkü geecek akrabalari, arkadaslari farkli idi. Kiz tarafinin da istekleri gozardi edilmeden yapıldı. Yemekli sık bir mekan bahsettigimiz yerde.
Biz o dönem sevgili oldugumuz icin yakindan biliyorum durumları.
Bize de ayni yerde yapmak istiyorlar ki bence güzel bir nikah yeterli.
Makul olan istegimi gözardı ediyorlar çünkü nisanlim düğün güzel olsun istiyor gelinligi giyindiginin anlami olsun diyor.
Herkesin kendi tercihi. Esitlikte mutlu etmiyor her zaman.

nutellaa32 Kıskançlık krizin azcık törpülendi mi ? Yoksa maksimuma mı ulaştı?

E
ltin resmen eltin oldu mu ?

Görümceyle kafa kafaya vermek pek mantıklı bir karar değil diyeyim sana.

Bugün ona yarın sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…