- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.749
-
- Konu Sahibi nutellaa32
yani siz evlenmişsiniz eşyanızı almışsınız üstüne evinizi almışsınızBirikim yok. Takılarla ve arabayı satıp ev alacaklar. Bizim de ev taksidimiz var teşekkürler
Taksitle ödüyor her ay toki evleri bizimki kaynımın hakkından almıyor. Ki satacakları araba zaten 100 bintl lik eşiminle ortak almışlardı . Ortada düğün olacağı kesin değil duruma göre eltim tutturmuyo zaten ama ailesi şart koşabilir bişey diyemeyiz ve yemekli çok kalabalık bir düğün olur kalabak aileyiz onlarda öyle. Bu durumda eşim hakkından baya bir pay verir istemeyerek.yani siz evlenmişsiniz eşyanızı almışsınız üstüne evinizi almışsınız
ama onlar düğün yapmason öyle mi ?
siz evi ortak kasanızdan kazanılan parayla almadınız mı ?
Taksitle ödüyor her ay toki evleri bizimki kaynımın hakkından almıyor. Ki satacakları araba zaten 100 bintl lik eşiminle ortak almışlardı . Ortada düğün olacağı kesin değil duruma göre eltim tutturmuyo zaten ama ailesi şart koşabilir bişey diyemeyiz ve yemekli çok kalabalık bir düğün olur kalabak aileyiz onlarda öyle. Bu durumda eşim hakkından baya bir pay verir istemeyerek.
Herkes eşit alıyo yani bizde aldığımızdan ödüyoruz ama onlar hem evlilik masrafları hem düğün yaparlarsa kendi payları yetmeyecek ve devreye mecbur biz giricez sanırım açıklayamadım çünkü borç harç sevmiyolar yeteri kadar var zaten. Evlerimiz hemen hemen benzer olacak eltimle zevklerimiz aynı. Çalışmıyoruz ikimizde ben bebeğimi bırakamıyorumtamamda taksiti nereden ödüyor ? birlikte kazanılan paradan ve sizde diyosunuzki düğün yapmasınlar biz evin bikaç taksidini daha ödeyelim bence bu bencillik.
gelin hanım çalışıyo mu ? ve siz çalışıyo musunuz ? kilit nokta burda bence
Herkes eşit alıyo yani bizde aldığımızdan ödüyoruz ama onlar hem evlilik masrafları hem düğün yaparlarsa kendi payları yetmeyecek ve devreye mecbur biz giricez sanırım açıklayamadım çünkü borç harç sevmiyolar yeteri kadar var zaten. Evlerimiz hemen hemen benzer olacak eltimle zevklerimiz aynı. Çalışmıyoruz ikimizde ben bebeğimi bırakamıyorum
Evet sanırım konuşmalıyım yok eltime görümceme kv me hayatta yansıtmam. Şöyle bir şey var ortak aldıkları arabayı satmasını ve kendine ev almasını söyleyerek zaten yardım yapmış oldu eşim 40-50 bin tl kadar yeterli yani. Ki benim derdim bizim de masraflarına ortak olacağımız düğün. Eğer bizi sıkmazlarsa ne diyebilirim tabi ki yaparlar. Ben zaten altınlarımı vermişim borçları için bi de düğünlerine de mi ortak olayım en iyisi herkes kendi yolunda olmalı.işte bunları eşinle konuş. biz zaten sıkışığız eğer bizim cebimizdeki de eksilirse bebeğimiz var borcumuz var vs olmaz de.
kaynında biraz geç yapsın düğünü atıyorum yaza mı düşünüyo 3-5 ay geciktirsin biraz elinde para olsun onunda ki sizede yansımasın durum.
ama dediğim gibi eşinle konuş bunu çünkü bu sizin evinizdeki okabilecek bi problem ne eltinle ne görümcenle konuş.
şuan görümceni ilgilendiren bi konu ypk
Evet sanırım konuşmalıyım yok eltime görümceme kv me hayatta yansıtmam. Şöyle bir şey var ortak aldıkları arabayı satmasını ve kendine ev almasını söyleyerek zaten yardım yapmış oldu eşim 40-50 bin tl kadar yeterli yani. Ki benim derdim bizim de masraflarına ortak olacağımız düğün. Eğer bizi sıkmazlarsa ne diyebilirim tabi ki yaparlar. Ben zaten altınlarımı vermişim borçları için bi de düğünlerine de mi ortak olayım en iyisi herkes kendi yolunda olmalı.
Ticaret yaptıkları için borca harca gidiyo ödenmemiş çeklere gidiyo öyle yani bizim ev var onun da olsun diye veriyo eşim benim tepkim zaten bu yüzden kıskaçlık yapmıyorum yani Allah eşime versin napim canım benimiyide arabayı neden veriyo ki eşiniz ?
sonuçta kardeşi şirketten aylık para almıyo mu ? bukadar zaman neyapmıl o paraları.
100binse araba yarısı sizin yarısı onun bence kaptırmayın o parayı hiçte kıymeti olmaz.
görümcemin takısı eşyası çeyizi ben yaptım üstelik o bize çeyrek taktı düğünümüzde ben ona pahalı bi bileziğimi taktım çünkü abim bana çeyrek taksa üzülürdüm. sonuç ? ne abildr var benim abim bana ne yaptı diyo.
herkes kendi payıyla neyapıyosa yapsın ha biraz yardımcı olursunuz 5-10 bin neyse durumunuz ama takılarınız ve araba çok fazla
Ticaret yaptıkları için borca harca gidiyo ödenmemiş çeklere gidiyo öyle yani bizim ev var onun da olsun diye veriyo eşim benim tepkim zaten bu yüzden kıskaçlık yapmıyorum yani Allah eşime versin napim canım benim
Kazanca göre alıyorlar eşim ayrılmak istiyo aslında herkesin müşterisi kazancı kasası ayrı olsun uğraşmak istemiyorum bunaldım herşeyi düşünmekten benim de evim ailem var diyo inşallah da ayrılır herkes yağında kavrulsunbu akraba eş dost kardeş ortak işleri hep sağlıksız.
bu saatten sonrada iş değiştirmezler. kazanca göre mi para alıyolar yoksa aylık belli bi meblağ mı var ve bundan sonra neolacak önemli olan o .
düğün olmuş olmamış yapılcak yapılmayacak dediğim gibi hiç takılmayın.
olursa gidip oynarsınız olmazssa yapacak bişey yok.
Sana hak veriyorum canim. Herkes simdi burda kiskanma falam yaziyorda. Benim kaynanamda oynamaya karsi karisik dugunlere gitmez. Dugun hazirliginda sandikmis ceyizmiz hepsi gereksizdi. Kinamda bile salona girerken dans etcez diye burnumuzdan getirdiler. Ama kaynim evlenince samdik gerekli oldu burma bilezik gerekli oldu, hatta kinada dams edildi alkis tuttu, ustune bide ankara havasi oynadi kaynim. Kaynanamda mutluluktam dort kose oldu. Bide esime gidip sizde dans edin demesin mi. Esim hayir dedi, bize zamaninda kizip durdunuz dedi niye dams ediyon fln. Cvp hazir ozamanlar cahildik. Tabi tabi. Ne altindan haberi var nede bsska bise . Kaynanam bilezigin sayisina bakiyor ama kac gram kac ayar umrunda degil. Bu adil mi? Bana 6 hediyelik bilezik takildi tanesi 13 gram, eltime 6 burma bilezik tanesi 22 gram. Bu cok zoruma gitti. Bunun kiskamclikla alakasi yok. Anne baba ozmn adil olcak hic kimse kusura bakmasin. Annem kiz kardesimle bana a-z ye herseyi ayni yapti. Kesinlikle hak gecmedi. Bunu oturup dusunmek zorundayiz anne baba olarak. Benim annem tr lere gidipte gelinlik, kina elbiesi bindalliyi aldi. Almanyadanim ben. Mecburiyeti varmiydi biletide kendimiz odedik. 600€ ya hem gelinlik hem kina elbisemi aldim ama ne pazarlik yapti annem. Yeterki onlara masraf olmasin diye. Eltim burdan aldi 2800 euroya. Benim vicdanim rahat etmezdi sahsen. Kiymeti var mi simdi annemlerin yok tabi. Yapmayan kiymetli. Fazla deger basi yere eger. Be im eltimde kendini cok acindirir olaylar cikarir kavga gurultu, kaynanamgilde aman tek kavga etmesinler diye herseyi yapiyor. Herkes esegini saglam yere baglamista bitek ben bilememisim. Yapamam boyle oyunlar.
Disarda oldugum icin iyice okuyamadim, evde gozden geciririm yine. Benim durumumda boyle iste. Kaynanami cok sever sayarim ama gecmiste kalmasina ragmen halen icimde onlar. Tas gibi oturdu cok cok zoruma gitti. Ustelik kaynimla eltimi ben tanistirdim simdi yuzume bakmiyorlar. Ne diyeyim, Allah biliyor goruyor.Kardes sizin durum biraz daha farkli geldi bana ama..
Ben bu anlattiklarinizda size hak veririm sahsen, halden anlarim..
Ama konu sahibi diyor ki ben dugun istemedim o da istemesin neden istiyor fln dusuncesinde...
Bir de kendisi de soyluyor daha ortada resmi bir sey yok sadece tanisildi diye ama daha simdiden gorumceyle bir olup kiza karsi soguk davraniyorlar...
Biz bile isteye tavir aldik aramadik sormadik onu diyor...