Gelinlere eşit davranılması gerekmez mi

Kasalariniz ayri değilse sikinti olur sizde düğün yapmiş olursunuz. ben düğüne karişmam kv ister gelir ister gelmez yapmak istiyorlarsa saygi duyun. Sadece sizin cebinize dokunmasinlar. Siz üstünüze düşeni yine yaparsiniz taki ya da evin hediyesi olarak.
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte bizim kasamıza illa ki dokunulacak o yüzden eşim de istemiyo aslında canı sıkıldı kızla konuşsun abimler de nikah yaptı yapamayız desin diyo kaynım için hatta saçmalama nasıl yapıcaz durum ortada dedi kaynıma bizim cebimizden milyarlar çıkacak bana senin ne haddine istediklerini yapsınlar karışma deniyo saçmalık yani

bu konu bana kendi düğünümü hatırlattı.
şimdi tanıdık bir düğün salonu varmış eşimin ailesinin, abisinin düğünü orada olmuş baya indirimli.
işte diyorlar ki, sizin düğün de orada olsun.
benim ailem de biliyor, orası hem küçük hem güzel de değil, ama işte pek karışmak istemiyorlar, gidip görelim diyorlar.
eşim de bir gidip görelim diyor.
yahu gidip görmeye ne gerek var, yıllardır orada bir sürü düğüne gitmişiz, salonu yıkıp yeniden yapmadılarsa küçük yani, hadi güzelleşmiş bile olsa.
işte bir sürü tantana, işte kp diyor ki ben başka yerde düğün yaparsam evlat ayrımı yapmış olurum olmaz. eşimin o dönem maddi sıkıntısı var zaten, adam bana bir şey diyemiyor, babasına bir şey diyemiyor.
benim ailem hiç bir şey demiyor zaten.
..
..
..
neyse ne yaptım dersen, elbette ki görmeye bile gitmedim o düğün salonunu. eşime dedim ki, fark etmez, ben orada düğün yapmam. sorun para ise ben veririm salon parasını, madem baban evlat ayrımı yapmasın. en sonunda eşimle anlaştık, salon parasının yarısını ben verdim, yarısını onun babasından borç aldık.

bu da böyle bir hikaye.
ayrım yapılmayacak diye belki ömrümde bir kez olacak (allah hayırlısını versin) bir düğün için bir başkasına neden bağlı olayım ki.
kendi düğünüm kendi kararım :)

Sizin dert ettiğiniz para. Hayır anlamıyorum, insanlar arkadaşlarına iki kere yemek ismarlasalar üstüste enayi yerine konuluyorum diye konu açarlar. Ben sizin eltinizi kiskandiginizi düşünmüyorum. İstediklerini yapabilirler ama sizin kazancinizdan almak zorunda değiller. Kasalar ayrılsin madem, herkes durumuna göre baksın o halde. Sonuçta evet siz düğün istememiş olabilirsiniz, içinizde de kalmış olabilir, hatta ona düğün yaptıkları için kırılmış bile olabilirsiniz. Ama karisamayacaginizin siz de farkindasiniz. En azından zararı bize dokunmasin diyorsunuz, bu hususta haklısınız.

Sizin dert ettiğiniz para. Hayır anlamıyorum, insanlar arkadaşlarına iki kere yemek ismarlasalar üstüste enayi yerine konuluyorum diye konu açarlar. Ben sizin eltinizi kiskandiginizi düşünmüyorum. İstediklerini yapabilirler ama sizin kazancinizdan almak zorunda değiller. Kasalar ayrılsin madem, herkes durumuna göre baksın o halde. Sonuçta evet siz düğün istememiş olabilirsiniz, içinizde de kalmış olabilir, hatta ona düğün yaptıkları için kırılmış bile olabilirsiniz. Ama karisamayacaginizin siz de farkindasiniz. En azından zararı bize dokunmasin diyorsunuz, bu hususta haklısınız.
Tam da böyle demek istediğim. Ama insanlar artık nasıl okuyup anlıyolarsa beni kıskanç olarak etiketliyolar. Evet ben hiçbir şey diyemem ne diyeceğim yapamazsınız demem asla cidden ne haddime. Ama benim eşim onlara ayıracağı parayla evimizin birkaç taksidini canını sıkmadan yatırabilir çünkü çok çok sıkışık bir durumda telefon internet faturalarını bile hep uyarı aldıktan sonra yatırıyo kaç kere hattım kapandı arayamadım kimseyi herkese hava hoş tabi

cabım benim görümcemde yaptı böyle bi ağtallığı.

benim koltuğum benim gelinliğim benim halım benim tabağım.

koltuğu önceden beğendim başkada bişey beğeneneyince onu aldım kv aaa kızımda gri alıcak kızında bunu beğendi sen başka bişey başka renk al dedi.

gerçekten gitti aynı renk aynı kumaş aynı mıdel aldı bende değiştirdim kumaşla modeli görünce şok oldu.

2 ay arayla evlendik biraz kendine özgü olmak lazım taklitle gemi yürümez
Ne kiskanc gorumceymis valla pes
Ben olsam ozellikle derim ki aman aynisi olmasin yanlis anlasilir

Amann bosverin eltiniz benm eltim gibi düğününuze 1 ay kala kaçsa birlikte düğün yapsalar daha mı iyi:KK14:
dert etmeyin

Merhaba arkadaşlar önce kendimden kısa bir bahsedeyim ben 2.5 yıllık evliyim 1 yaşında oğlum var evliliğimde bir sıkıntım yok çok şükür ama benim şu sıralar derdim ailemize yeni girecek eltim. Beni huzursuz eden şeyler var. Eltim dediysem daha resmi bişey yok sadece aileler tanıştı. Yakın zamanda görümcemle ondan soğumuştuk hatta konuşmuyoduk hiç mesaj arama vs yoktu aramızda kendisi bunu bilmiyodu bizim bilinçli tavır yaptığımızı. Nedeni ise mesela biz sosyal medyada bişey paylaşsak kaynımı kayınvalidemi arayıp şikayetlenirken buluyoduk eltimin yaptığını düşündük. Sanki ona atıfta bulunduğumuzu ima ediyomuş kaynım. Sonradan ortaya çıktı ki kaynıma şifresini vermiş kaynım onun hesabına girip bize bakıyomuş. Kızın hiç haberi yokmuş ben bir türlü inanamıyorum çünkü ne zaman onu aramayı kessem o da beni aramazdı asla. Sizce bu işte birşey yok mu eltim gerçekten samimi biri mi çünkü kayınvalidem için görümceme anamlar napıyo diyen bi tip bana çok itici gelmişti daha ortada söz möz bile yokken bu denli laubali konuşması. Ve şimdi de düğün dernek işleri girdi araya biz nikahla evlendik bence gayet iyiydi sevmem zaten düğünleri genelde yemekli şık bir mekan olmadığı sürece ki bu devirde böyle düğün yapmak çok çok zor neyse biz evlenirken eşimin durumu fena değildi borçsuz evlendik herşeyi peşin aldı çok şükür. Ama şimdi malum kriz büyük işler çok kötü eşimle kardeşi ortak bu arada ama eltime düğün yapmak istiyo kaynım kız tarafı düğün istiyo eltim de öyle tabi. Zamanında bende kır düğünü istemiştim ama nikah düşündüm deyince eşim üstelemedim demekki yapacak durumu yok dedim. Bu durum canımı sıkıyor açıkçası. Hani maddi durumu iyi olsa neyse o zaman durumumuz iyi değildi yapamadık ama şimdi çok şükür düzeldik düğün yapıcaz hakkını helal et deseler tamam amenna helal olsun da şimdi çok kötü. Ve eltim de pişkin pişkin fikrim sorulursa düğün isterim demesi de cabası hem maddi yönden üzülüyo kaynıma hemde geri adım atmıyo gibi yalan yere üzülüyo gibi geliyo. Bu arada kayınvalidem karışık düğünlere gitmeyen bir insan özellikle çalgılı olursa bu şartlarda oğluna düğün yaptırırsa bozulmakta haksız mıyım

Görümceye neden bu kadar güvendin? Sen de eltin gibi sonradan dahil oldun aileye, boyle dusunceler cok sacma ve gereksiz, resmen kışkırtma ve dışlama.

Tam da böyle demek istediğim. Ama insanlar artık nasıl okuyup anlıyolarsa beni kıskanç olarak etiketliyolar. Evet ben hiçbir şey diyemem ne diyeceğim yapamazsınız demem asla cidden ne haddime. Ama benim eşim onlara ayıracağı parayla evimizin birkaç taksidini canını sıkmadan yatırabilir çünkü çok çok sıkışık bir durumda telefon internet faturalarını bile hep uyarı aldıktan sonra yatırıyo kaç kere hattım kapandı arayamadım kimseyi herkese hava hoş tabi
Ben kasten yorum yapmamıştım konunuza.. Çünkü arkasından bu tarz bir toparlayıcı yorumunuzun geleceğini tahmin etmiştim.

Şimdi siz çıkar da kendi olmamış kır düğününüzü, çalgılı- ağır düğün ayrımlarınızı vs anlatırsanız burda cıkar herkes size kıskanç elti muamelesi yapar haliyle.. Başlığınız bile falso...

Hiç bu detaylara girmeden; size düğün yapılmadığını ancak sizin şu an itibari ile maddi sıkıntı çekmenize rağmen, yarısı sizin aile bütçenizden karşılanacak bir düğünün eltiniz ve kayın biraderinize yapılacağını belirtmeliydiniz.

Alys Alys ne güzel anlatmış. Lüks salon isteyen, düğün isteyen elini cebine atacak. Bu noktada aile Meclisini toplayın ve en azından yarısını kız tarafından talep etmeleri gerektiğini belirtsin eşiniz. Ya da kasaları ayırın .

Naçizane tavsiyelerim bunlardır

pardon da düğün yaparken sizden izin mi isteyeceklerdi? zamanında kendiniz istemediniz diye eltinize düğün yapılacak olması niye size dokunuyor ki? ortak çalışıyor olabilirler, ama herkesin evine giren para ayrıdır. siz evlendikten sonra borçsuzken onlar borçlanacak, sefa sürmeyecek yani.

hem düğünleri sevmem diyosun hem kır düğünü istemiştim ama üstelemedim diyosun. zamanında sözünü geçirseydin, eltinin dediği oluyo diye omu suçlu şimdi. erkek tarafı düğün istemiyosa, istemeyen bi kız bulcak o zaman. düğün gelinin en doğal hakkı.
ortak kasa olayı çok saçma bi an önce ayırsanız iyi olur, yoksa düğün üstü çok büyük kavgalar çıkar. kp kv şimdiye kadar bi şekilde idare edilmiş bundan sonra herkesin kendi evi sorumluluğu olcak. kpnin tembelliği yuüzünden kimse onlara bakmak zorunda değil.
kendi açından haklı olabilirsin, senin bütçenden düğün yapılcak diye. ama bu diğer gelini ilgilendirmez, düğün istemekte onun en doğal hakkı.
ayrıca ne kadar kabul etmesende, sen düğün yapamadığın için baya kıskançlık var iste

Kasa ortak demeseydiniz,gereksiz kuruntu yapıyorsunuz,hatta bu yaptığınız çekememezlik olarak adlandırılır derdim.Ama eğer kasa ortaksa SİZ HAKLISINIZ!O sıralar istememiş ya da masraf edilmesine kıyamamış olabilirsiniz o sizin tercihiniz...Ama kasa ortaksa kaynınızın düğününe eşiniz de katkıda bulunuyor demektir.BU DURUMDA HAKKINIZ GEÇER EVET...Ancak bu saaten sonra tekrar düğün yapamayacağınıza göre,eşinize durumu açıklayıp en azından bir iki altın bilezik takı vs talep edebilirsiniz.Eşiniz bu inceliği hesaplamayabilir onun için siz hakkınızın geçtiğini hatırlatıp böyle bir talepte bulunabilirsiniz.Kimse de size eltiyle yarıştın,kıskandığın için takı istedin diyemez,çünkü kasa ortak...

insanların düğününe balayına masrafına karışmayın ama kendi paranıza dokunmadıkları müddetçe
hatta bebeğinize altın takmamaları ama onun bebeğine takacak olmalarına da eğer böyle bir şey olursa bunu bir kenara yazar en olmadı bir yerde laf vurursunuz
başka yapacağınız bir şey de olmaz ve bunda yine eşiniz ve ailesi suçlu olur o kız değil
ben sizin yeriniz de olsam eşimin ayrı dükkan açması için uğraşırım ortak kasa işi kardeşlerin birbirine girmesiyle sonuçlanıyor genelde
para ne kadar ayrılırsa kafa o kadar rahat eder kavga olmaz stres azalır
ayrıca kayınpederinize de bir yuh çektim

hem düğünleri sevmem diyosun hem kır düğünü istemiştim ama üstelemedim diyosun. zamanında sözünü geçirseydin, eltinin dediği oluyo diye omu suçlu şimdi. erkek tarafı düğün istemiyosa, istemeyen bi kız bulcak o zaman. düğün gelinin en doğal hakkı.
ortak kasa olayı çok saçma bi an önce ayırsanız iyi olur, yoksa düğün üstü çok büyük kavgalar çıkar. kp kv şimdiye kadar bi şekilde idare edilmiş bundan sonra herkesin kendi evi sorumluluğu olcak. kpnin tembelliği yuüzünden kimse onlara bakmak zorunda değil.
kendi açından haklı olabilirsin, senin bütçenden düğün yapılcak diye. ama bu diğer gelini ilgilendirmez, düğün istemekte onun en doğal hakkı.
ayrıca ne kadar kabul etmesende, sen düğün yapamadığın için baya kıskançlık var iste
Düşğncelerinizden dolayı teşekkür ederim evet kabul etmiyorum kıskandığımı benim tek derdim eğer olursa düğün için bizim hakkımızdan da alınacağı. Eltimle bir sorunum yok zaten kendisi de düğün diye tutturan biri değil yapılırsa yapılır yoksa olmaz diyo. Kv kp durumunda devran böylr devam edecek ne yapabilirler sokakta bırakamazlar adam çalışmıyo hiç niyetli değil senden benden sağlıklı da. Benim bir de çocuğum var ona oyuncak almayıp kv lere veriyoruz paraları Allah çok versin eşime ne diyebilirim

Kasa ortak demeseydiniz,gereksiz kuruntu yapıyorsunuz,hatta bu yaptığınız çekememezlik olarak adlandırılır derdim.Ama eğer kasa ortaksa SİZ HAKLISINIZ!O sıralar istememiş ya da masraf edilmesine kıyamamış olabilirsiniz o sizin tercihiniz...Ama kasa ortaksa kaynınızın düğününe eşiniz de katkıda bulunuyor demektir.BU DURUMDA HAKKINIZ GEÇER EVET...Ancak bu saaten sonra tekrar düğün yapamayacağınıza göre,eşinize durumu açıklayıp en azından bir iki altın bilezik takı vs talep edebilirsiniz.Eşiniz bu inceliği hesaplamayabilir onun için siz hakkınızın geçtiğini hatırlatıp böyle bir talepte bulunabilirsiniz.Kimse de size eltiyle yarıştın,kıskandığın için takı istedin diyemez,çünkü kasa ortak...
Teşekkür ederim çok net anlamışsınız herşeyi. Ama ben böyle şeyleri ne yazıkki söyleyemem düğün de olsa. Zaten bana takılan altınları da verdim onlara borçlarını biraz rahatlatır diye. Evet erkekler düşünemiyo kv kp zaten hiç düşünemez geriye dönüp bakmamak en iyisi. Hakkımı Allahtan isterim en güzeli.

insanların düğününe balayına masrafına karışmayın ama kendi paranıza dokunmadıkları müddetçe
hatta bebeğinize altın takmamaları ama onun bebeğine takacak olmalarına da eğer böyle bir şey olursa bunu bir kenara yazar en olmadı bir yerde laf vurursunuz
başka yapacağınız bir şey de olmaz ve bunda yine eşiniz ve ailesi suçlu olur o kız değil
ben sizin yeriniz de olsam eşimin ayrı dükkan açması için uğraşırım ortak kasa işi kardeşlerin birbirine girmesiyle sonuçlanıyor genelde
para ne kadar ayrılırsa kafa o kadar rahat eder kavga olmaz stres azalır
ayrıca kayınpederinize de bir yuh çektim
Zaten karışma durumu yok benim tek derdim eşimin de illaki katkı yapacağı eğer düğün olursa. Eşim de ayırmayı düşünüyo düğünden sonra konuşacak inşallah böyle çok karışıyo herkesin kapısı kasası ayrı olmalı artık yuva kuruyo ikisi de. Kp evet allahlık bir insan nevi şahsına münhasır enteresan bir tip acıma yok evlatlarına. Onlar çalışırken bunun öalışması ayıpmış bakacaklarmış töbe yarabbim

Teşekkür ederim haklısınız bende çok özelimi kimseye açmam zaten anneme eşime bile. Ufak tefek işte bebeğime bişey yapmamaları dışında eşimin ailesiyle sıkıntım olmadı bunu zaten onlar bilmez surat asmam bu tür şeylerden ama içten kırılırım hep orta yolu bulmaya çalıştığım için severler beni

Ben gorumcemle cok samimiydim ilk tanistigimizda surekli onun dengesizliklerini anlatiyordu bana. Sonra biz evlendik onlar nisanli kaldi. Tabi gorumcemle braz uzaklastik o arada bana oye birsey yapti ki anlatamam. Sonra anladimki onu bana kesiyor ise , benide ona kesiyordur...
Ve gorumcem kucuk dusunun.. ben ikiyuzluluge asla gelemeyen biriyim. Karsimdakine kizginsam bunu karsimdaki mutlaka anlar...
Siz bunlari yapmayin aileye siz daha once girmişsiniz destek olun dusunceleri i ogrenin sorun konuşn. Eminim bu dusuncelerinizi yersiz bulacaksiniz...
Bende aileye eltimden sonra girdim ve inan cok.zorladi o beni. Ben konussun isterdim ama o hep arkamdan konustu ve suratlar asti hep benden bekledi...
Siz oyle yapmayin bunlari hala unutmuyorum ben eltinize şans verin...
Benim kayinvalodem bile ben evlenecegim zaman dugun istedi kendine de :) ona yapmamamislar cok uzulmustu icinde kalmiş. Anliyorim ki sizinde oyle. Ama herkes kendi kismetini yer sevgiler tekrar

kusura bakmayında sizin faruralarıbız taksitleriniz için insanlar evlenmiyecek mi ?

sizde interneti kapatın bukadar sıkışıksanız neden kapatmıyosunuz?

iş ortaknıl baştan düşünücektiniz bunları.

belki düğünü takılarıyla halledicekler belki kız ödeyecek ? belki bi birikim var

başkasının hayatına müdahale etmeyin.

sizin taksitler ne taksidi eşya mı araba mı ?

kusura bakmayında sizin faruralarıbız taksitleriniz için insanlar evlenmiyecek mi ?

sizde interneti kapatın bukadar sıkışıksanız neden kapatmıyosunuz?

iş ortaknıl baştan düşünücektiniz bunları.

belki düğünü takılarıyla halledicekler belki kız ödeyecek ? belki bi birikim var

başkasının hayatına müdahale etmeyin.

sizin taksitler ne taksidi eşya mı araba mı ?
Birikim yok. Takılarla ve arabayı satıp ev alacaklar. Bizim de ev taksidimiz var teşekkürler

X