Gelinlere eşit davranılması gerekmez mi

Bu devirde oğlan analarının ceplerında akrep var sanırım.. Düğün hakkı elbette ama kv ve kp ye düşmez mi düğün yapmak.. Evlatlar çalışırsa çalışsın... anne babalar gittikçe bencilleşiyorlar. Bence sizdeki asıl sorun elti değil kv ve kp.. Çalgılı düğün sevmiyoruz ayağına masraftan yırtmışlar..

Bu devirde oğlan analarının ceplerında akrep var sanırım.. Düğün hakkı elbette ama kv ve kp ye düşmez mi düğün yapmak.. Evlatlar çalışırsa çalışsın... anne babalar gittikçe bencilleşiyorlar. Bence sizdeki asıl sorun elti değil kv ve kp.. Çalgılı düğün sevmiyoruz ayağına masraftan yırtmışlar..
Kp çalışmıyor ki adam keyif yapıyo dünya umrunda değil herşeyi çocukları yapıyo evinin kşrasını faturaları mutfak masrafları hep eşimin cebinden o kadar zor ki şu devirde bir ev geçindirmek biz iki eve bakıyoruz eşim resmen yaşlandı kp de tansiyon şeker hiçbir şey yok başı bile ağrımaz gamsız çünkü

Eşit davranmışlar zaten. Siz nikah seviyormuşsunuz, nikah yapmışlar. Zorla mı nikah yaptılar? Bu kız da düğün istemiş, düğün kabul olmuş.
Kıskançlığınız, hazmedememeniz sizin sorununuz. Şu insanların hayatına virüs gibi yapışmayın da istedikleri gibi yaşayıp evlensinler. Size ne elalemin nasıl evlendiğinden? Ne kıskanç insanlar var.

Kp kv ayrımcılık yapsa eltiye cephe alınmaz zaten sende kv ne kp ne ona göre mesafe koyarsın eltine değil benim de eltimle sıkıntım yok sadece durum bu kadar kötüyken gerçekten nişan bohçasını nasıl halledicez diye düşünürken meselenin düğüne gelmesi bana garip geldi ama kıskanıyosun diyolar alakası yok sana yapılanlara da üzüldüm eşinin demesi daha mantıklı bende hiç bişey demem böyle durumlarda
Eltime de kv deye tek kelime etmedim 6 yıl geçti evleneli desem ne olacak ki boşver eltinde hevesi varsa yapsın yazık

yuhh üveymisiniz harbiden bu ne ayrımcılık o kaynananın yatacak yeri yok senide taktir ettim doğrusu ben böyle sineye çekemezdim:KK43:
Ne yapabilirim ki eşimle huzuru yeni yeni buluyorum kv de zaten bunu kasti yapıyor bunu bende eşimde biliyoruz ugrasmaya degmez

Zaten bişey demicem ki durum elverirse yapılacak bana bu parasızlıkta garip geldi bi de kasa ortak olunca hepsi bu yani canım
Valla biz evlendiğimizde kp der yeni emekli olmuştu 29000 tl ikramiye almıştı tek bi çöp bile almamışlar eşime de banada aileme de aldık eşyaları ev dar ya daha getirtmedik demişler eşim bi gün yatak pdasına bakayım nasılmış haymeana ya resim göndereyim demiş olmaz damat düğünden önce girmez demişler daha neler neler ama aynı kpder 1 ay içinde düğünde yaptı borçla eşyada aldı kaynıma

Senin esin calissin eltin keyif sursun.eltinde sana yapmadigini koymaz ilerde.haksizlik haksizlik.

biz nikahla evlendik diğer kaynım da aynı şekilde evlenecek her konuda aynı muameleye maruz kalacağız diye bir şey olur mu yahu? sen öyle kabul etmişsin öyle olmuş. ortak işten rahatsızsan bu konuda eşinle parayı ayırmaları konusunda ya da başka işe girmesi konusunda konuşabilirsin.

Valla biz evlendiğimizde kp der yeni emekli olmuştu 29000 tl ikramiye almıştı tek bi çöp bile almamışlar eşime de banada aileme de aldık eşyaları ev dar ya daha getirtmedik demişler eşim bi gün yatak pdasına bakayım nasılmış haymeana ya resim göndereyim demiş olmaz damat düğünden önce girmez demişler daha neler neler ama aynı kpder 1 ay içinde düğünde yaptı borçla eşyada aldı kaynıma
Ayy imkanı olup yapmaması daha kötü niye evlat ayırırlar anlamam ki. Ama en azından size yük olmuyolardır eşim resmen iki eve bakıyo ya çok üzülüyorum iki yılda kırıştı adam stresten yetişemiyorum artık diyo :KK43: seninle benziyoruz aslında ama sende maşallah peygamber sabrı var cennetliksin

Ayy imkanı olup yapmaması daha kötü niye evlat ayırırlar anlamam ki. Ama en azından size yük olmuyolardır eşim resmen iki eve bakıyo ya çok üzülüyorum iki yılda kırıştı adam stresten yetişemiyorum artık diyo :KK43: seninle benziyoruz aslında ama sende maşallah peygamber sabrı var cennetliksin
Yük olmamak mı kaynım 3000 tl kazık attı kpder de sıfırı tüketene kadar sömürdü şimdide kendi köşelerine çekildiler

Yük olmamak mı kaynım 3000 tl kazık attı kpder de sıfırı tüketene kadar sömürdü şimdide kendi köşelerine çekildiler
Canım dana allah sabır versin şimdiki aileler düşğnmüyo çocuğuma yük olmayım onun da kendine göre masrafı var eşi çocuğu var demiyo alışmışlar asalak gibi yaşamaya musluk akıyo nasılsa duygu sömürüsü yapıp alıyolar ne kadar verici olursan o kadar yükleniyolar bu devran böyle gelmiş böyle gider

Canım dana allah sabır versin şimdiki aileler düşğnmüyo çocuğuma yük olmayım onun da kendine göre masrafı var eşi çocuğu var demiyo alışmışlar asalak gibi yaşamaya musluk akıyo nasılsa duygu sömürüsü yapıp alıyolar ne kadar verici olursan o kadar yükleniyolar bu devran böyle gelmiş böyle gider
Vallahi herkes öyle degil bazı insanlar kötü oluyor

Kasalariniz ayri değilse sikinti olur sizde düğün yapmiş olursunuz. ben düğüne karişmam kv ister gelir ister gelmez yapmak istiyorlarsa saygi duyun. Sadece sizin cebinize dokunmasinlar. Siz üstünüze düşeni yine yaparsiniz taki ya da evin hediyesi olarak.

Bence geçmişi boşver kurcalama ayrıca eşit davranılmadığı eltin aileye girdikten sonra belli olur

Merhaba arkadaşlar önce kendimden kısa bir bahsedeyim ben 2.5 yıllık evliyim 1 yaşında oğlum var evliliğimde bir sıkıntım yok çok şükür ama benim şu sıralar derdim ailemize yeni girecek eltim. Beni huzursuz eden şeyler var. Eltim dediysem daha resmi bişey yok sadece aileler tanıştı. Yakın zamanda görümcemle ondan soğumuştuk hatta konuşmuyoduk hiç mesaj arama vs yoktu aramızda kendisi bunu bilmiyodu bizim bilinçli tavır yaptığımızı. Nedeni ise mesela biz sosyal medyada bişey paylaşsak kaynımı kayınvalidemi arayıp şikayetlenirken buluyoduk eltimin yaptığını düşündük. Sanki ona atıfta bulunduğumuzu ima ediyomuş kaynım. Sonradan ortaya çıktı ki kaynıma şifresini vermiş kaynım onun hesabına girip bize bakıyomuş. Kızın hiç haberi yokmuş ben bir türlü inanamıyorum çünkü ne zaman onu aramayı kessem o da beni aramazdı asla. Sizce bu işte birşey yok mu eltim gerçekten samimi biri mi çünkü kayınvalidem için görümceme anamlar napıyo diyen bi tip bana çok itici gelmişti daha ortada söz möz bile yokken bu denli laubali konuşması. Ve şimdi de düğün dernek işleri girdi araya biz nikahla evlendik bence gayet iyiydi sevmem zaten düğünleri genelde yemekli şık bir mekan olmadığı sürece ki bu devirde böyle düğün yapmak çok çok zor neyse biz evlenirken eşimin durumu fena değildi borçsuz evlendik herşeyi peşin aldı çok şükür. Ama şimdi malum kriz büyük işler çok kötü eşimle kardeşi ortak bu arada ama eltime düğün yapmak istiyo kaynım kız tarafı düğün istiyo eltim de öyle tabi. Zamanında bende kır düğünü istemiştim ama nikah düşündüm deyince eşim üstelemedim demekki yapacak durumu yok dedim. Bu durum canımı sıkıyor açıkçası. Hani maddi durumu iyi olsa neyse o zaman durumumuz iyi değildi yapamadık ama şimdi çok şükür düzeldik düğün yapıcaz hakkını helal et deseler tamam amenna helal olsun da şimdi çok kötü. Ve eltim de pişkin pişkin fikrim sorulursa düğün isterim demesi de cabası hem maddi yönden üzülüyo kaynıma hemde geri adım atmıyo gibi yalan yere üzülüyo gibi geliyo. Bu arada kayınvalidem karışık düğünlere gitmeyen bir insan özellikle çalgılı olursa bu şartlarda oğluna düğün yaptırırsa bozulmakta haksız mıyım
Sen de eltiligini gosterme bi zahmet tamam mi. Tavir aliyorsan da al. Dugun ister altin ister ne isterse ister sana ne? Sn de yaptirsaydin kir dugunu.. Benim eltimde ayni snin gibi bisey. O da takilari ev esyalarini dugunumi meslegimi dert ederdi kendine. Karin agrisi seninki

Oyle yapanlar da var:KK66: benim gorumce evleniyor mesela, eltisi dugun alisverisine gitmis ve kendisine ne alindiysa nereden alindiysa aynisini ayni yerden aldirmaya calisiyor su siralar:KK70:buna mesai harcayan insan var yani

cabım benim görümcemde yaptı böyle bi ağtallığı.

benim koltuğum benim gelinliğim benim halım benim tabağım.

koltuğu önceden beğendim başkada bişey beğeneneyince onu aldım kv aaa kızımda gri alıcak kızında bunu beğendi sen başka bişey başka renk al dedi.

gerçekten gitti aynı renk aynı kumaş aynı mıdel aldı bende değiştirdim kumaşla modeli görünce şok oldu.

2 ay arayla evlendik biraz kendine özgü olmak lazım taklitle gemi yürümez

X