Gelinler hep kayınvalideyi eleştirir ama ben de bizim gelini anlayamıyorum

Öncelikle şunu belirteyimki bu dünyayay erkek ve kadın kim olursa olsun bir anne tarafından getirilidi. Bu olaydaki kayınvalide bence annne olarak biraz geride bırakılmış. Tamam kimse kimsenin işine karışmasın düğün sırasında, gençler istediğini alsın satsın ne isterlerse yapsın ama lütfen bir aileleri olduklarını unutmasınlar. Burda nasıl herşeye karışan kv. lere kızılıyorsa annneleli yok sayan gelinlerede lütfen biri iki laf edilsin.
Ben şahsen gelin hanımı fazlasıyla art niyetli buldum, kardeşinizide hanım köylü.
Bu arayı bir türlü bulamayan erkeklrede kızıyorum artık.
Ne demek anne daha evi bile görmedi çok yazık değilmi o kadının emeklerine. Herkes burda yazarken çocuğu hakkında mangalda kül bırakmıyor. unutmayalımki eşlerimizde birer evlat ve annneleride onları nice zahmetlerle bu güne getirdi.
Ben yeni evliyken kayınvalidemle bir konuda tartıştık bana aynen şöyle dedi. ESKİ EŞ OLUR AMA ESKİ ANNE OLMAZ
Ozaman çok kızmıştım arardan 21 yıl geçti şimdi çok hak veriyorum. Lütfen eşlerimizi sevip sayalım ama annelerimizi ve bizi yetiştiren ailelerimizide unutmayalım.

kim seviyesiz yorum yaptı anlayamadım...

abin çok kapılmış bu kızın esaretine yoksa bekarken harcadığı paraların hesabını sorması çok komik. nasıl bir ortamda büyümüş bu kız ilginç gerçekten.

Aslında kızın yetiştiği aile problemli bir aile
Kimse öyle bir ailede yetişmek istemez
Kız kendi abileriyle görüşmüyor ne olduğu bilmiyoruz
Düğünde abisinin biri yoktu
Abim seviyorum evleneceğim dedi kimse bir şey demedi
Annem bu kız çok sıkıntılar çekmiş evlenince mutlu olsunlar diye hiçbir şeye müdahale etmedi
Ne eşyalarına ne gelinliğine hiçbir şeye karışmadık abim kredi çekti ne istediyse aldı
Saygı, bizleri görmeme bunları görünce bütün aile şaşırdı halalarım bile kına gecesi olayına anlam veremediler
Ne var bunda tek başlarına eğlenmişler diyen arkadaşlar gelinimiz öldü yastayız diyip o gece eğlence yapmaları normal mi bunu yapana kadar biz kendi aramızda eğleneceğiz desinler biz de saf gibi kına var mı diye bekliyoruz

Son düzenleme:
kim seviyesiz yorum yaptı anlayamadım...

Yazmışlar
sen de çekersin görümcenden ( bu yorum yapana çok güldüm tam bir mahalle ağzı)
herşeye karışanlara sinir olurum v.s.
Bu sözleri sarf edene kadar arkadaşım yanlış yapmışsın şöyle yapsaydın demek daha hoş olmaz mı?

haklısın canım.. armut dibine düşüyor maalesef. inşallah sonları iyi olur diyelim.

Canımm allah yardımcınız olsun ama şirret insanlarla rabbim karşılaştırmasın.inşaalahh öyle olmaz ama bekar biriyim ama bu evlilikin sonu ayrılık gibi duruyor sonu. Neden dersen şimdi abin cicim aylarında gözü birşey görmüyor ne aile, ne anne, ne kardeş.ama 1 2 sene sonra hevesler geçince kafasına dank edicek ve aa gel bakalım buraya ben senin ailene birşey demiyorum, görüşüyoruz ama benim ailem yok gibiyiz ve bu sefer gelin abinin peşinden koşucak.çünkü çook yakın birinde aynı durumu yaşadık ve sonuç allah korusun ayrılık oldu.

yazınızın başında kızın annesi çocukları annesine verseniz demiş belliki kadın bilmiyor yetim olduklarını konuşmanın sonu belli kadına boşa yüklenmişsiniz ...Kaldı ki bu olaylardan sonra bile hiçbir şey olmamış gibi gelinim yemeğe gelecek diye börekler yapıyor gelindende mi o bekleniyor hiç birşey olmamış gibimi davranacak .

Ben görümcemi çok severim
Kayınavlidemle problemliyiz
Baya sorunlar yaşadık sanırım artık buzları yeni yeni eritiyoruz
Sorunlar olmasına rağmen evlendiğim ilk gün eşimin evine gittim
Sofra kurmuşlar bütün aile şen şakrak yemek yendi bütün aile bana hizmet etmek için seferber olmuştu.
Yemekten sonra eşimle bindik arabımıza istediğimiz yere gittik
Bizim adetlerimizde de bu vardır. Bunu isteyen annem çok mu şey istedi
Bizi sevmiyor olabilirsin ama eşinin akrabalarına karşı sevdiğin insana gelmeyeceğim diye diretmenin bir anlamı yok ki

Hayır kızın annesi biliyor çocukların annesinin başka yerde olduğunu
Abimin boşandığı eşi çocukları maalesef istemiyor

Son düzenleme:

ben nişan bitti de ailesi kalktı gibi anladım hani çocuk da nişanlısıyla biraz daha vakit geçirip eve öyle gidecek diye anladım

eğer dediğin gibi nişan bitmeden kalktılarsa ailede de hata var

bir şekilde sevsek de sevmesek de eşlerin ailelerini katlanmak zorundayız. hani deniyor ya "annesini babasını napacaksın sen oğluyla evleniyorsun" asla öyle değil ailesiyle de evleniyorsun bir şekilde atamaz satamaz. o yüzden ilişkiler seviyeli olmazsa ağızların tadı kaçar böyle.

ben nişan bitti de ailesi kalktı gibi anladım hani çocuk da nişanlısıyla biraz daha vakit geçirip eve öyle gidecek diye anladım

Biz de dini nikah düğünden bir kaç gün önce olur
Her yerin adetleri farklı
Abim hadi kalkalım dedi siz gidin ben geleceğim dedi
Eve geldik abim bizden bir saat sonra falan geldi
O sırada dini nikah kıymışlar
Bekleyin dini nikah yapacağız deseler beklerdik

kızı haklı bulup abine büyümü yaptırmışlar dedin de ???bence senin gibi gelini allah başa vermesin ... yaratık ne demek yaaa

kızın büyü yapmış olmasını düşünmem onu haklımı çıkartıyo arkadşm ? büyü yapmak dinimzce günah bilmiyomusun. adamı kendine kitlemiş gözü ondan başkasını görmüyo baksana herkesi es geçiyo. bu durum bana böyle düşündürdü.
necisin sen anlamadım. herkes yaşadıklarıyla olgunlaşır ben kaynvalidm olacak kadından insan muamelesi görmediğimden ötürü yaratk diyorum sizi neden gerdi bu konu bukadr anlamadım.

Yorumların hepsini okudum..Bazı arkadaşlar sizi haksız bulmuş tabi görümcesiniz ya. Konuya gelince haksız olduğunuz yer filan yok size göre doğru olanı yapmışsınız. Gelininiz daha baştan yapmaması gereken bir çok şeyi yapmış kim ne derse desin bir insan ile adım atarken o insanın ailesi ilede adım atmış oluyorsun. Bende görümceyim. Yengem ile çatışmalarım oldu ama anneme saygısızlık yaptığı için yoksa ne aldığına karıştım ne verdiğine. Her zaman derim kimse anneme babama saygısızlık yapamaz herkes yerini bilsin. Annem sessizdir cevap veremez ağlar. Kaldı ki annem onun annesi ile yaşıt yani biraz saygı. Annem yengeme asla ismi ile hitap etmedi kızım yavrum dedi. Ama yine de yaranamadı. Yengem abimi doldurup doldurup aşağıya gönderiyordu abimde anneme ve bize bağırıyordu bende karının dolduruşuna gelip bize bağıramazsın dedim. Öyle ufak şeylerden kavgalar çıkardı ki. Anlatsam yuh dersiniz yani kimse yaşamadan bilmiyor. Bende şuan evleneceğim nişanlıyım 2 ay kadar sonra düğünüm var eşimin kendi dairesi ( kazanarak kendi almış halasından ) annemlerle beraber oturacağız ( kayınvalidem ile ) Yengem bana nasıl akıl veriyor ben olsam diğer dairede ( eşimin başka bir yerde daha dairesi var ben aynı binada oturmak istedim ) otururum kaynanlarla aynı bina da oturma vs filan insan derki bak evleneceksin başka bir aileye gidiyorsun yeri gelecek tartışacaksın ama sakın şunu yapma bunu yapma der ama yengem direk şunu yapma sakın bunu yapma sakın dedi. Bende merak etme senin anneme yaptıklarını yapmıcam ben anneme dedim. Hiç birşey diyemedi. Kimse kusura bakmasın bazı gelinlere de yaranılmıyor. Benim yengem kendi dedi ki benim annem çok çekti yengemden ben neden çektirmim dedi düşünün yani..Şimdi bir tane kızları var aynı ben tüm huyu suyu yüzü :)

Bir de bir arkadaş nişandan sonra imam nikahı olur dedi yoo ne zaman yapılmasını isterse kız ve erkek o zaman olur. Onlardan bir talep gelmezse düğünden sonra kayınvalide evine çıkılır orada imam nikahı kıyılır sonra evine gider. Abimlerin öyle oldu ama ben isteme ve söz olduktan sonra kıyılmasını istedim babam ( kayınpederim ) kıydı. Sonradan öğrendim kayınpederimde söz akşamı kıymayı düşünmüş :) Çok sevinmişti böyle birşey istediğim için :)

Bir konuda haksızın nişanda sözde takılan takılar kızındır istediğini yapar bende aileme verdim babam nişan ve kına için salon tutmuştu onların parasını verdi. Bizde abimin nişanında çok taktık kızın tarafının olacağını bildiğimiz halde. Dedik çeyizlik bişiler alır dedik bişi alamamış yada almadı çünkü ( çeyiz getirdikten sonra salakmıyım ne alacağım kendim geliyorum beni alan alsın alıpda babama borç mu bırakıcam demişti )

Yani hemen kimseyi asmayın arkadaşlar herkes iyi olmayabiliyor iyi kaynanada var kötü gelinde kötü kaynana da var iyi gelinde :) Ben büyük konuşmak istemiyorum ama ne kaynananım ne kaynatamın nede görümcemin kalbini kırmak istemiyorum. Kalp kırgınlığı geçmiyor ne olursa olsun. Rabbimde inşallah bana fırsat vermez..

Nisanda bi hosgeldin bile dememisler, yabancı gibi kalmıslar erken gitmeleri belki bundandır..:44:

canım benim düşüncelerin ne kadar da güzel ama evlilik denen kurum imza öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor. şimdi annem diye bahsettiğin kayıvalidenle bir düşman olabilirsin olmayabilirsin de elbette gönül olmamanı diliyor. ama aynı evin içinde yaşamak şuan dile kolay geliyor. gözün bir şey görmüyor hayallerinden ama çok çok çok zor inşallah yanılırız bu şekilde düşünenler ve evlendikten bir yıl sonra burda güzel bir topik açarsın " kaynanayla evde mutlu yaşama sanatı" diye. adetler ise yöresel demek ki sözde nişanda takılanlar kızındır istediğini yapar diye ilk kez duydum. bizde de takılan ne varsa kız evlenince onla gider.

İnşallah canım herkesin evliliği güzel olsun.Annem çok çekmiş görümcelerinden ve kaynanasından ben öyle yapmıcam diyormuş :) Zaten evimiz ayrı yememiz ayrı çok karışacaklarını sanmıyorum. Ama bellide olmaz. Çok sabırlıyımdır annem ( kendi annem ) hep der Allah sana peygamber sabrı vermiş nasıl sabırlısın kızım der. Yani kolay kolay kavga etmem sevmem tartışmayı kavgayı ama hakkımıda kimseye yedirmem. Canım nişanda sözde takılanlar derken para ve küçük altınlar kızındır istediğini yapar diğer bilezik set vs ler kızla evlenince gider. Benim babam altınlarımı vs bozdurmadı kendi gitti verdi salonun parasını borç bulup ( biz bu sene düğün istemiyorduk yeni ev yaptırmıştık çünkü ve hiçbirşeyimi almamıştım ben babama çok borç oldu ben gittikten sonra en az 1 sene benim borcumu ödicek ) bende bu yüzden altınlarımı bozdurdum salon borcunu kapadım.. Yani para yine bana harcandı :)

Son düzenleme:

babacığını düşündüğün kadar o seni daha çok düşünüyor işte. ben de öğrenciyken evlenirken kendi ailem için işte hem okuttular hem şöyle böyle diye insan üzülüyor abartı yapılan masraflara. ne zamana kadar biliyor musun? kucağına bir melek alana kadar.o zaman ancak anlıyorsun anne baba olmayı.

Evet babam çok düşünür hep der çok çalıştınız bir çok şeyimi aldı sağolsun ben alma dedikçe alıyor borç ile birde dairemi verdi ama ben üzerime almadım henüz istemedim şuan dedim sonra ..İkizim var oda bekar şimdi o çalışıp benim borçlarımı ödicek kira gelirimizde var 1 sene sonra bitirecekler inşallah bir aksilik çıkmazsa kardeşim evlenince bizde ona yardımcı olacağız eşim öyle istedi :) Eşim babama da dedi baba alma sen biz alıcaz ama babam olmaz dedi bende eşimin yanında çalışacağım her ay kardeşim için 1 ve ya 2 küçük altın yapabilirsem çok iyi olacak eşimde yaparsın dedi bakalım :) Çok şükür nazar değmesin eşime ve ailesine iyiler :) Ama herşey karşılıklı benim ailemde çok iyi :)

''beni hiç tanımadı en ablamla ne benle konuşmuşluğu var diosunuz'' o zaman sizde o kızı hiç tanımıyorsunuz ama çok önyargılısınız bence abinizi istiyorsanız biraz alttan almalı ve orta yolu bulmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…