• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinin tutum ve davranışları?

öteki konunda 20 küsür sayfa boyunca haksız olduğunu yazdık ama sen kabul etmemiştin yine...ve yine kabul etmeyeceksin ben söyleyeyim yine siz onların iyiliğini düşünüyor olacaksınız...

geline sorulması lazım o kimbilir neler anlatır yazılmış,gelinle aramızda olan ne ise ben hepsini yazdım .

annem gelinine iyi niyetle,bizlerden ayırt etmediğini,cana yakın olmasını dile getirdi....

ne kadar cana yakın olursan bizim için değerinde o kadar artar, kayınvalide karışmamalı diyorsunuz kayınvalide,elbisesine,gelibnliğine karışmıyor,burada genelde hep o yüzden tartışmalar olduğunu okuyoruz..sadece bir tek oturma odası,salon için adı kayınvalide ,görüöce oldu dimi,insanların düşününce adın görümce ,kaynana olur zaten..
lekel olur,misafirin gelince rahatlık çekersin salona almakla demek bu kötü niyetlilik mi????

annene niye sruyor diyorsunuz ? abim bayan kuaförün fiyatından,perdelerin fiyatından nereden haberi olacak,bunlarla bayanlar ilgilenir yani.

o dediğini yaptırmak için diretiyorrrrr..ama birazda saygılı olması gerekir..nedr bu canım allah allah gelin gelinliğini bilecek...

Şu mesajını okudum ya kusura bakma ama içimden çok şükür senin gibi bir görümcem yok dedim. Gelin gelinliğini bilecekse görümce olarak sen de görümceliğini bileceksin güzelim. Gelinliğine, elbisesine, kızın fotoğraflarına karışanın annen değil sen olduğunu okuduk önceki konularında. Bu kızla ne alıp veremediğin var anlamadım açıkçası. Annenin en büyük kabahati abinle yengenin arasında laf taşıması. Annesine bak kızını al diye boşuna dememişler. Anne kız olarak gelininize çektireceğiniz var gerçekten. Allah yardımcısı olsun. Bu arada ne ekersen onu biçersin, evlenirken bu kızcağıza yaptıklarını bir bir yaşarsın demedi deme.

bu arada istersen albümlerine bak kızcağızın,abisinin nişanlısının nişan resimlerini koymuş,yengesini de görürsün nesini kıskanacak allahaşkına? kızcağız belli çıtıpıtı kendi halinde bişey, ve ailesinin huzuru bozulmasın istiyor.ki çok da haklı sonuna kadar arkandayım arkadaşım.

Çıtıpıtılardan hiiiç zarar gelmez, ne güzel, ne iyi görümcedirler onlar di mi ama:27:

Ne zamandan beridir cüsseye bakar olmuş bu işler...

Son düzenleme:
bende yorumları okumadım.ama senin hitab şeklinide beğenmedim.madem senin abin gelinizide "o kız yada bu kıza" die konuşman çok yanlış.ya yengem die hitab etmelisin.ona karşı antipatin olduğu burdan belli.bence gelininiz haklı.siz fazla karışmışsınız herşeye.gençleri aileler yanlız bıraksalarda herşeyi kendileri zevklerine göre seçip beğenip alsalar hiç probelem olmaz.bilmiyorum evlimisiniz ama kendinizi bi kezde gelininizin yerine koyun öle düşünün.bir kere evlenicek sonuçta herşey özel olsun güzel olsun istiyordur ki en doğal hakkı.

Konu sahibi müstakbel gelin kızla ilgili konular açmış ve hepsinde de hep bir iyi niyettir tutturmuş. Haksızsın denilmesine bile gelemiyor. Başımı iki elimin arasına alıp da bir düşüneyim benim de hatalarım olabilir demiyor. Yazık çok yazık.

Şu mesajını okudum ya kusura bakma ama içimden çok şükür senin gibi bir görümcem yok dedim. Gelin gelinliğini bilecekse görümce olarak sen de görümceliğini bileceksin güzelim. Gelinliğine, elbisesine, kızın fotoğraflarına karışanın annen değil sen olduğunu okuduk önceki konularında. Bu kızla ne alıp veremediğin var anlamadım açıkçası. Annenin en büyük kabahati abinle yengenin arasında laf taşıması. Annesine bak kızını al diye boşuna dememişler. Anne kız olarak gelininize çektireceğiniz var gerçekten. Allah yardımcısı olsun. Bu arada ne ekersen onu biçersin, evlenirken bu kızcağıza yaptıklarını bir bir yaşarsın demedi deme.

:46::46::46::46::46: sonuna kadar katılıyorum.gün olur devran döner rabbim onada kendi gibi bi görümce verirse yandım anam der belki yengesinden af diler ama yinede ben bilirim der:37::37:

geline sorulması lazım o kimbilir neler anlatır yazılmış,gelinle aramızda olan ne ise ben hepsini yazdım .

annem gelinine iyi niyetle,bizlerden ayırt etmediğini,cana yakın olmasını dile getirdi....

ne kadar cana yakın olursan bizim için değerinde o kadar artar, kayınvalide karışmamalı diyorsunuz kayınvalide,elbisesine,gelibnliğine karışmıyor,burada genelde hep o yüzden tartışmalar olduğunu okuyoruz..sadece bir tek oturma odası,salon için adı kayınvalide ,görüöce oldu dimi,insanların düşününce adın görümce ,kaynana olur zaten..
lekel olur,misafirin gelince rahatlık çekersin salona almakla demek bu kötü niyetlilik mi????

annene niye sruyor diyorsunuz ? abim bayan kuaförün fiyatından,perdelerin fiyatından nereden haberi olacak,bunlarla bayanlar ilgilenir yani.

o dediğini yaptırmak için diretiyorrrrr..ama birazda saygılı olması gerekir..nedr bu canım allah allah gelin gelinliğini bilecek...

Dediğini yaptıracak tabi, siz mi evleniyorsunuz? O evleniyor, karıştırmayın:27:

:46::46::46::46::46: sonuna kadar katılıyorum.gün olur devran döner rabbim onada kendi gibi bi görümce verirse yandım anam der belki yengesinden af diler ama yinede ben bilirim der:37::37:

Canım o zaman da kesin şöyle bir şey söyler. Ben ne yapıyorsam iyi niyetimden yapıyorum ama ne kayınvalidem ne de görümcem beni anlamıyor...

benim anlamadııgm nokta abiniz arada laf niye gezdiriyor
nişanlısıyla ilgili konuştuklarını niye size söylüyor bence
abiniz iki taraf da idare edemiyor maalesef...gelininiz kusura bakmayın ama haklı
istemediği koltuklarda yıllarca oturmak istemez kendi begenmek ister ve o begenmeden alıındıysa
gelip gidip nefretle bakacak koltuklara ..ayrıca bu kadar niye dert ettiniz anlamadıım rahat bıırakın ikisini de
bence siz abinizi paylaşamadıgınız için kızın her yaptııgı batmış size
bide otaraftan dinlense ne olurdu aceba
siz hep gelini çekiştirip durmuşsunuz,sende bir genç kızsın evleneceksin sana böyle yapsalar ne yapardın hay hay mıı derdin
yoksa yaygaramı çıkarıdın merak ettim,ayrıca bu kadar olayı böyle düşünüp yazan kendi dügünün de ne yapar bilemem iyi akşamlar:52:

ay allahaşkına december 90 sen burda geline kusur bulmalarını mı bekliyordun?eşi ve eşinin ailesi bölümünü okumuyormusun canım,herkes iki kişi kalmak istiyor,eşlerinin annesi ve kızkardeşleri olmasın istiyorlar...gelin dediğin anda damarlarına basılıyor. onlar için sadece kocam ben ve benim ailem...kocamın ailesi kaka,kötü...
bence abine o kızın bütün kötü özelliklerini de göster,el bakıp sevinmesin haline... dostu sizsiniz aile olarak. daha şimdiden seni anneni el yapmaya kalkıyorsa dur de yani.
paragözse paragöz olduğunu bilsin abin,evlenirken herkesin aklı beş karış oluyo aşktan,gerçekten kötü özelliğini görüyosan tabi söyleyeceksin abine,onun ne haddine annenin karşısına geçip "oğlun bizimkilere surat asarsa ben de size asarım" demek.annen iyi niyetiyle kadıncağız kızın istediği olsun diye uğraşıyorsa hem de. yaşı da büyük sanırım kızın,onun verdiği bir açıkgözlülük de var sanırım.

cnm kızı sanki zorl alıyorsunuz kız ailesinin elinde kuka tamam gelin dediğin nazlı olur sürekli birşey isterler ama sizinki isteme boyutunu geçmiş bence siz abin nişanı attığında gitmemeliydiniz kızı çok pohpohlamışsınız terbiyesizlik resmen tamam istede ailem beğendi deyip çok beğendim dediği evi değiştirebiliyorsa ve abinin annem sana süpriz yapacak deyip de söylediği şey için kıyamet kopuyorsa bence biraz daha bekleyin...sizi aramamasına gelince ben normal olduğunu düşünüyorum çünkü etki altında kalmıştır nişanı olan kıza ilk söylenen sözdür komşular tarafından mesafeli ol ki hevesli demesinler diye kaç defa duydum yani oradan biliyorum ark.ımın sözünde daha söz yüzüğü takılmadan çok bilmişler konuştu mesafeli ol herşeyde nişanlını kaide al ezdirme kendini die ama sizinki abartı ötesi olmuş resmen küçük kız gibi davranıyor sizinki bence biraz daha bekleyin:34:

bırakın allahaşkına ya,abimin nişanlısıyla bir kere bile telefonda konuşmadım diyince anladım ben nasıl olduğunu.isterse 19 aylık oğlunuz hepsinin secerelerini döksün...abinin evleneceği kızla tanışmamışsın huuu? farkındamısın?söyleyince garip gelmiyomu?abin seni sayıp sevip seni nişanına getirebilirdi,ya da en azından nişanlanmadan evvel kızla tanıştırabilrdi.ben buna aile bağları kopuk diyorum,benim lügatimde buna denk gelen kelime bu.insan evlenmeden önce "izin almak gibi değil", ama herkesin kendisini önemli hissetmesi için,bu kız nasıl olsa aileye girecek diye herkesle tanıştırır aile içinden. kardeşim kızla ömrünü geçirecek benim daha kızın neye benzediğinden haberim olmayacak,hem de o nasıl nişanlıymış öyle nişanlanmadan önce arayıp da "abla gelmenizi çok isteriz,gelmeniz için yapabileceğimiz bir şey varmı" diye sormuyor? çok garip. senin buna alınmayıp da bunu örnek gösterilecek bir davranışmış gibi göstermen de ayrı bir muamma zaten.
aileler evliliğin içinde olmaz ama sanki yedi kat elmiş gibi de uzaktan izlemez yani.
abime madden zorluk çıkarmak diyosun yol masrafı ne tutacaktı allahaşkına,sen versen ne olacaktı o verse ne olacaktı.
december90 bebeğim abini yanlız bırakma manen desteğini hissettir,yanında biz varızı hissetsin yani. şimdiki aile bağları da garip valla.

İnsanların özel durumlarını göz ardı ederek, yaşadıkları üzerine ahkam kesiyorsunuz, bence birazcık ayıp ediyorsunuz; yanlış mıyım?

december 90

kendine seni ilgilendiren işler bul bi hobi falan edin çünkü işin olmayan şeylere karışıyorsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
ay allahaşkına december 90 sen burda geline kusur bulmalarını mı bekliyordun?eşi ve eşinin ailesi bölümünü okumuyormusun canım,herkes iki kişi kalmak istiyor,eşlerinin annesi ve kızkardeşleri olmasın istiyorlar...gelin dediğin anda damarlarına basılıyor. Onlar için sadece kocam ben ve benim ailem...kocamın ailesi kaka,kötü...
Bence abine o kızın bütün kötü özelliklerini de göster,el bakıp sevinmesin haline... Dostu sizsiniz aile olarak. Daha şimdiden seni anneni el yapmaya kalkıyorsa dur de yani.
Paragözse paragöz olduğunu bilsin abin,evlenirken herkesin aklı beş karış oluyo aşktan,gerçekten kötü özelliğini görüyosan tabi söyleyeceksin abine,onun ne haddine annenin karşısına geçip "oğlun bizimkilere surat asarsa ben de size asarım" demek.annen iyi niyetiyle kadıncağız kızın istediği olsun diye uğraşıyorsa hem de. Yaşı da büyük sanırım kızın,onun verdiği bir açıkgözlülük de var sanırım.

bunları bir kadının yazdığına cidden inanamıyorum.sende hayatını kayınvaliden ve onun soyağacınamı adadın.çok yazık cidden çokkkk

bunları bir kadının yazdığına cidden inanamıyorum.sende hayatını kayınvaliden ve onun soyağacınamı adadın.çok yazık cidden çokkkk

Sonuna bir de "kızın yaşı büyük herhalde, onunda verdiği bir açgözlülük var" diye eklemiş ya, herhalde arkadaşın da yaşı biraz küçük onun da verdiği bir "ağzından çıkanı kulağı duymamazlık" var.

ben nerede hata yapıyorum bayanlar?çok mu fesat düşünüyorum bu resim konusunda ?nasıl davranmalıyım bu kıza?yanlış mı düşünüyorum?başkalarının ay gelinini kıskanıyor demelerinden korkuyorum ya,belkide abim öylede düşünüyor olabilir bilmiyorum ..

Bunlar önceki konularından,yok senin resmin basılmamıs,yok niye cekmişler o zaman.Bence tam da kendi kendini ele vermişsin.Bir atasözü var bu duruma tam uygun ;merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söylermiş diye.Neden seni bu kadar ilgilendiriyor kızın gelinliği,koltuğu, resmi vs?Gelin olan o,düğünü olacak olan o.Ne kadar çok karışmaya kalkmışsın kızın işine,yaşın da 21 henüz,hadi diyelim gördün geçirdin tecrübelisin de akıl verip faydalı olmak istiyorsun,o da yok.Kız evliliğiyle mi uğraşsın,ergenlikten yeni çıkmış görümcesinin kaprisleriyle mi?Buraya abim ve gelinimizin nişanı falan diye konu açman da çok saçma bence.O nişan onlara ait özel bir gün,siz aileler olarak yanlarındasınız.İzin aldın mı nişan resimlerinizi koyacağım,böyle konu açıyorum diye ? Verdilerse bile izin hayır diyemedikleri içindir,yüz göz olmamıstır kızcağız.İki konunun biri ,abim gelinimiz...O senin gelinin değil bir kere yengen.

Bir de '' Nedir bu canım gelin gelinliğini bilecek,kendi isteği olsun diye diretiyor'' demişsinFarkındaysan evlenecek olan o,sen değil :) O yüzden en doğal hakkı kendi istediği gelinliği,elbiseyi koltuğu seçmek.Sen alışverişini annene mi yaptırıyorsun,elbiselerini annene ya da baskalarına mı sectiriyorsun en basitinden??

Bence sen bu abinin nişanlısını kıskanmaktan vazgeç,kendi hayatına bak daha mutlu olursun.İnsanlar ne isterlerse yaparlar kime ne?Çok beğendiysen,özendiysen o elbiseleri,koltukları kendi düğününde sen alırsın,ha tabiii müstakbel görümcen ya da kayınvaliden müsaade ederse:))Ama sen bu yaşta gelin gelinliğini bilecek canıııım dediğine göre,evleneceğin zaman haydi haydi bilirsin ve tüm seçimlerini görümcenle kayınvalidene bırakırsın :))))))))))))
:46: :46: tamda konun cevabını vermişsiniz..

Back