• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinin tutum ve davranışları?

Pea evet canım aile bağlarımız okadar kopukki sık sık görüşmediğimiz halde 19 aylık oğlum 6 tane teyzesini 5 tanede dayısını isimleiryle tek tek ayırt ediyor canım.:1::1::1:

benim çocukluk arkadaşım düğününe bir ay kala bu sebebpler yüzünden ayrıldı işte nişanlısından çocukla karar veriyorlardı görümceler hemen müdahale ediyoradı
kızdan habersiz gitmiş salontutmuşar nişandan sonra kız srat asıncada kötü gelin oldu
kız nişanlısıyla konuşmuş ne benim alieme yakın olsun ev ne senin ailene diye önce anlaştılar sonra nolduysa çocuk karar değiştirdi hayır bizim muhitte oturucaz demeye başladı
kız siyah beyaz koltuk istedi görümceler kahverengi daha şık olur dedi
beyaz eşya almaya beraber gitmişler buzdolabını alırken kaynanası ne gerek var okadar büyüye demiş
ayrıldılar kızın adı paragöz kaldı yok onu istemiş yok buna şöyle demiş
çok kızıyorum ben böyle şeylere
şimdi geline sorsak o kimbilir ne ler anlatır
bir rahat bıraksa aileler 2 insan halletse herşeyini anlamıyorlarsada ayrılılar en azından 2sinin arasındaki sorundan olur bu

abinizinde her konuştugunu size yansıtması bence çok yanlış. aklıma tek gelen gelin size yakın oturmak istemiyordur. o arayıp sormuyorsa sizi siz arayın her iki tarafta üstte kalmaya çalışırsa bu işin sonu hiç iyiye gitmez.

Pea evet canım aile bağlarımız okadar kopukki sık sık görüşmediğimiz halde 19 aylık oğlum 6 tane teyzesini 5 tanede dayısını isimleiryle tek tek ayırt ediyor canım.:1::1::1:

bırakın allahaşkına ya,abimin nişanlısıyla bir kere bile telefonda konuşmadım diyince anladım ben nasıl olduğunu.isterse 19 aylık oğlunuz hepsinin secerelerini döksün...abinin evleneceği kızla tanışmamışsın huuu? farkındamısın?söyleyince garip gelmiyomu?abin seni sayıp sevip seni nişanına getirebilirdi,ya da en azından nişanlanmadan evvel kızla tanıştırabilrdi.ben buna aile bağları kopuk diyorum,benim lügatimde buna denk gelen kelime bu.insan evlenmeden önce "izin almak gibi değil", ama herkesin kendisini önemli hissetmesi için,bu kız nasıl olsa aileye girecek diye herkesle tanıştırır aile içinden. kardeşim kızla ömrünü geçirecek benim daha kızın neye benzediğinden haberim olmayacak,hem de o nasıl nişanlıymış öyle nişanlanmadan önce arayıp da "abla gelmenizi çok isteriz,gelmeniz için yapabileceğimiz bir şey varmı" diye sormuyor? çok garip. senin buna alınmayıp da bunu örnek gösterilecek bir davranışmış gibi göstermen de ayrı bir muamma zaten.
aileler evliliğin içinde olmaz ama sanki yedi kat elmiş gibi de uzaktan izlemez yani.
abime madden zorluk çıkarmak diyosun yol masrafı ne tutacaktı allahaşkına,sen versen ne olacaktı o verse ne olacaktı.
december90 bebeğim abini yanlız bırakma manen desteğini hissettir,yanında biz varızı hissetsin yani. şimdiki aile bağları da garip valla.

Merhaba bayanlar,

Bizim gelinimizle ilgili bazı sorunlar var...
Başlıyorum anlatmaya..

Geçen yaz gelnin ailesi abim salon bakıyorlardı ,nişan salonu tutuldu .o sırada tabii fiyatları öğrendikleri için seneye zam olucağını söylemiş ilgililer,Bizde annem ,ben ,abim ,ve gelinimizle istedikleri salonu görmeye gittik ve kaportayı verdik.Arabaya bindik,komşusun kızıda bu sene mayısta düğünü olacak,işte kız çocuğun ailesinin yanında oturmak istemiyor felan diye anlatırken dedi ki,nişanlım benim ailemle kavga ettiğinde surat asarsa bende surat asarım size dedi,annem hiç sesini çıkarmadı orada bişeyler koptu tabii..dakika 1 gol 1 yani..annemde bunu abime söyledi ,söylenecek şey mi diye .kız aradı özür diledi felan ,annem de cahillliğne verdi kapattı konuyu..ama o salon tutulduktan sonra kızda değişimler olmaya başladı,bana mesajlar atan,arayan insan o günden sonra aramaz,mesaj atmaz oldu..,ben pek üzerinde durmadım aman nişan arifesi telaşları var diye.ama annemdede aynı şekilde idi..sonra nişan oldu bazı sorunlar yaşandı... saçını beğenmedi,makyajını beğenmedi ,nasıl birşey bekliyorsa söz için o kuaföre gitmişti halbuki..çok beğendiğini dile getirmişti..

kimi zaman ablamı arıyordu ama oda işi düştüğü için ,bende sinir oluyordummmm ,birgünde naber nasılsın diye arasın diyordum..

aradan baya zaman geçmedi
mart ayında abimler ev bakmaya başladıılar burada işin boyutu tamamen değişti. bizim ordan ev bakmaya başlandı,,dubleks sıfır daire idi ,çok güzelmiş ben görmedim mtabii.ama yok tuvaleti aşağıdaymış,yok yatak odası yukarıdaymş denildi çıkldı.abim tamam mı tutucam demiş o da tamam,beğendim demiş,gelin eve gidiyor ailesi ile ,abimi arıyor ben beğenmedim diye çıkmış işin içinden ,abimde dellendi,tabi o sıralarda işyeride kapatmştı iş aramaya başladı bir iş buldu ,çıkarıldı felan o aralar çok bunalımdaydı..
abimde kağıthane,örnektepe,halideedipadıvardan bakalım ben oralardan istemem demiş .en son bizim orda bir ev vardı ,yeni kialık ilanı koyulmştu,annemler ile abim ,nişanlısı gibip bakmışlar çok beğendiğini söylemiş,ama evde doğalgaz sobası varmış,ev sahibide evde ısınılıyor ,eğer ısınmazlarsa petek yapılır demiş.tamam demişler,annemde ertesi gün kira sözleşmesini imzalamaya gitcekti,abim arıyor evi neymiş efendim ev ısınmazmış,peteği yokmuş demiş,kız yine değişmiş anlıcağınız.abimde bu sefer çıkarmış yzüüğü vermiş eline..
akşamleyin annem babam gittiler,babam işte senin başka sorunun var mı?bir tek doğalgaz sobası yüzünden tartışılır ,nişan bozulur mu hiç demiş,oda sadece doğalgaz sobası yüzünden demiş...babamda tamam ben peteği yaptırıcam kızım demiş..eve petekler döşendi,boya rengi seçildi boya yapıldı .çok güzel bir salon takımı aldık ama gerçekten fiyatı yüksek yani..rengini kırmızı istiyordu abimde krem rengi yaptırdı koltukları...o zamanlarda çekyat alırız demiş abime ,abimde ne çakyata döner koltuklardan alırız dediydi
annemde geline bir arkadaşın ,misafirin geldiği zaman tertemiz bir şekilde salonuna davet edersin,oturma odasının kapısını kapatıp demiş,sonuçta siz sigara içiyorsunuz,yeri gelicek içki içilicek benim abim içyor arada.1 tane felan,kızım bak salonda oturursanız bir sigara düşse o koltukları mahvolur demiş..annem kızın o kadar iyiliğini düşüyor kızın yaptıklarına bakın ya..

anneme içimde ukte kaldı kırmızı olmaması dedi,annemde bizim ordan oturma odası için kırmızı koltuk beğenmiş ,onu alıcam diyordu.madem çinde ukte aldı bunu alayım demiş...abimde bunu nişanlısına söylüyor annem sana süpriz yapmak için kırmızı koltuk aldı diye.vay efendim sen annen ne derse onu yapıyorsun,ben annenin aldığını istemiyorummmm ,ben evlilikten,senden soğuyorum,ben oturma odasını düşünmüyorum ütü odası,çamaşırları koyucam demiş..ama bu zamana kadar hep annem ona danıştı kızım nasıl istersin ,gelinliğini gtti kendi beğendi ,bohçalarda desen beğendiği oldu fazladan aldı ,bir tane daha beğendi diyeee..abbim benim için sen burcu ile önceden çok sammiydiniz bu ne mesafe demiş? o ise hiçç ölesine mesafe demiş.
bunları yapan kadın için neler konuşuyor bakar mısınız ya tepem attı gerçekten dün geceden o kadar sinirliyim ki birde anneme ben kavga edersem,bıçak dayanırsa 5 çocuk bile olsa çocukları bırakır giderim demiş..dün babam teyzem gitti konuşmaya kız işte evet öyle söledim ,ne sorsam anneme sor diyor ,hem ben masraf olmasın istiyorum demiş,abimde diyorki perdeyi,makyajı,saçı ben mi gidip konuşayım ne anlarım ben ,porselen makyaj,dış çekim 1,000 tl , 800 tl lik saç yapan kuaförü istiyormuşşş hani bunun masraf yapılmasını istemeyen kız nerede???

kız ne yapmak istiyor gerçekten ben bilmiyorummmm,anlamıyorummm,evliliği mi düşünmüyor ne istiyorrrr anlıyamadıkk gerçektennn ?
canım yengeni annesinin yönlendirdiği ve annesinin etkisinde kaldığı aşikar....fakat sizdede bazı hatalar var...sonuçta oda ilk defa evleniyor ve hayalleri olabilir eşya ev konusunda biraz annen geri planda kalmalı...fazla müdahele ediyor annen demiyorum ama belliki kız müdahaleden karışılmaktan hoşlanmıyor...bence sizde ailenizle geri plana kayın ve bırakın düğün ev eşya istediği ne varsa kendi zevkince seçsin...sizin niyet iyi olabilir süpriz falan...ama gelin hanım bunu farklı algılamış anlaşılan... benim fikrimi sormuyorlar gibisinden anladınmı....bence biraz geride kalın...

sahsı fıkrım ,ben de evlenecek olsam evımı kendı zevkıme gore dosemek ısterım .
ama tabıkı de esımın aılesının de fıkırlerını onemserım .
basıma buyruk degıl de,onların da onayını alıp orta yolu bulmaya calısırım .
kız daha onceden kırmızı koltuk takımı ısteyıp de,leke olur şu olur dıye alınmyaıp
abınız de bu durumu onaylıyor. sonrasın da ıse annenız suprız yapmak ıcın
gelınıne ıstedıgı renkte koltuk takımı alıp ,abınız de bu durumu onaylıyor ıse
gelının haklılık payı vardır cunku ; abınız daha once annesının lafıyla kırmızı koltuk ıstemeyıp
sonra annesının suprızıyle kırmızı koltugu ıstemesı demek ,bıraz annesının lafıtyla hareket ettıgını gosterır.
ayırca burada en buyuk suclu da abınız .her ıkı tarafa da sureklı laf tasıyarak ortamı ıyıce gerıyor .
ıkı tarafı da ıdare etmeyı bılmıyor .ıs abınız de bıtıyor.nısanlısının sızı aramayıs sebebını ne dıye sıze
anlatıyor kı .laf tasımaktır bu .yapıcı olacagına ıdare edecegıne yıkıcı davranıyor.
sızın dıger konularınıza da bıraz goz attım da hep yengenızle ılgılı sorunlar .
oncelıkle sız yengenızı yenge degıl de gelın olarak goruyorsunuz .
o sızın yengenız ,anne ve babanızın da gelını .bu durumu oncelıkle asmanız lazım .
sız bıraz yengenıze karsı gorumcecılık oynamak ıstemıssınız ,dogal olarak da karsı taraf bunu hıssetmısdır .
yanı ılla acık acık soyleme gerek yok kı ,davranıs bıcımınız de sızın hıssettıklerınızı ele verır.
yengenızın de mesafesı buyuk ıhtımal bundandır .
siz onu yenge olarak degıl de sadece gelın olarak gorursenız zaten arada bır samımıyet olmaz .
mesafe olması cok daha saglıklı olur .yengenız de dogru olanı yapmıs ,mesafesını koymus sıze karsı .

aynen katılıyorum...sürekli gelinlerini eleştirmişler ama insan olarak birazda dönüp kendimize bakmak lazım acaba bu gelin neden böyle yapıyor diye...yanlış anlama konu sahibi ama süprizdi falan derken fazla müdahale etmişsiniz gelinin zevklerine...ben olsam bende aynen yapardım... sonuçta onun evi o kullanacak eşyalarıda...sürekli vay kirlenir vay şöyle böyle olur diye bıdı bıdı söyler durursanız böyle ters teper işte...annemin niyeti iyi kız farklı anlıyor diyorsunuz...kusura bakmada annenin fikri kime göre iyi sana göre iyi.....gelin hanıma göre fazla müdahaleci görünüyor kaynanası....siz de evlenirken aynen düşüneceksiniz canım...şimdi annenin yaptıkları sana masumane gelebilir ama karşı taraf olunca anlarsın....bence annene biraz nasihat et ve kendini geri çeksin karışmasın fazla...süprizdi hediyeydi falan diye geline karışmak adını değiştirmesin...

bırakın allahaşkına ya,abimin nişanlısıyla bir kere bile telefonda konuşmadım diyince anladım ben nasıl olduğunu.isterse 19 aylık oğlunuz hepsinin secerelerini döksün...abinin evleneceği kızla tanışmamışsın huuu? Farkındamısın?söyleyince garip gelmiyomu?abin seni sayıp sevip seni nişanına getirebilirdi,ya da en azından nişanlanmadan evvel kızla tanıştırabilrdi.ben buna aile bağları kopuk diyorum,benim lügatimde buna denk gelen kelime bu.insan evlenmeden önce "izin almak gibi değil", ama herkesin kendisini önemli hissetmesi için,bu kız nasıl olsa aileye girecek diye herkesle tanıştırır aile içinden. Kardeşim kızla ömrünü geçirecek benim daha kızın neye benzediğinden haberim olmayacak,hem de o nasıl nişanlıymış öyle nişanlanmadan önce arayıp da "abla gelmenizi çok isteriz,gelmeniz için yapabileceğimiz bir şey varmı" diye sormuyor? çok garip. Senin buna alınmayıp da bunu örnek gösterilecek bir davranışmış gibi göstermen de ayrı bir muamma zaten.
Aileler evliliğin içinde olmaz ama sanki yedi kat elmiş gibi de uzaktan izlemez yani.
Abime madden zorluk çıkarmak diyosun yol masrafı ne tutacaktı allahaşkına,sen versen ne olacaktı o verse ne olacaktı.
December90 bebeğim abini yanlız bırakma manen desteğini hissettir,yanında biz varızı hissetsin yani. şimdiki aile bağları da garip valla.

bırak allah aşkına dedinya bıraktım seni kendi haline canım.aile bağların umarım çok üzümlü olur.:1:

Canım konuyu dağıtmak istemiyorum ama siz 12 kardeş misiniz?
Hepsi öz kardeş mi,kusura bakma lütfen,gerçekten merak ettim.
Maaşallah diyorum bu arada.

canım konuyu dağıtmak istemiyorum ama siz 12 kardeş misiniz?
Hepsi öz kardeş mi,kusura bakma lütfen,gerçekten merak ettim.
Maaşallah diyorum bu arada.

evet canım 11 kardeşiz yalnız teyzeler kısmına benide eklemişim.:1:biz 6 kız 5 erkek kardeşiz.hepimiz özüz.aile bağları çook kopuk bir aileyiz hamdolsun.:1::1::1:

Begeni cok celiskili bir kavram oluyor dugune hazirlik surecinde. Gelin adayi olarak saskin oluyorsun neyi begensem onu mu bunu mu vs. Bu tarz tutarsiz begenilere hos gorulu bakmak gerek.

Gelininiz ne is yapiyor merak ettim sadece. Begenmedigim tek nokta ben evlenince soyle yaparim, kocam sunu yaparsa bunu yaparim tarzinda basit, seviyesiz, negatif olasilik soylemleri. Bu tarz goz dagi vermeler iliskiyi cok yipratici. Dur bakalim once evlen, sorun yasa ona gore cozum bulursun.

Ama ne olursa olsun karismayin derim. Ne alirsa alsin ne satarsa satsinlar. Farkinda olup yada farkinda olmadan iliskilerini kotu etkilemeyin. Uzulsenizde haklisiniz caniniz evleniyor icinizde yasayin. İyilik yapiyim karisayim dersiniz gun olur devran doner kabak size patlar. İkiside yetiskin. İyi yada kotu herkes yasasin hayatini.

herşeye muhalaefet gelin adayı mı :53::53::53:
ayol gelin muhalafet olmayacak bakkalmı olucak
gelince damat oturucak o evde gelin giyecek gelinliği
nişanlısıyla gitsin baksın herşeye kimse sesini çıkarmasın
kararsızda abisi çözsün durumu kaynana görümce bukadar işin içinde olursa
evlendikten sonra ne yapıcak bunlar abisi en ufak bir tartışmada gelip annesine kızkardeşinemi anlatıcak arayı yapın vs diye

ya şimdi bu konu üzerinden gelipte demogoji yapma.... genel kabul görmüş kuralları bize sayma....
gelin gelinliğini bilecek, kayınvalide kayınvalideliğini...
oda oğlunu evlendiriyor arada fikir verse nolcak... şam babası değil ya...
hayretsiniz ya..... bu evlilik öncesi işleri cok hassastır, gelin aman ben direteyim, aman herkes beni pohpohlasın derse bu iş böyle yürümez arkadaşşş....
evlenince dünyanın kaç bucak oldugunu görür ozaman...çünkü onu kimse pohpohlamayacakkk

Siz kendinize gore iyi niyetli yaklasiyormussunuz!!!!
Ama sanirim sen daha bekarsin, bir gun evlenmeye niyetlendiginde, hicte iyi niyet tasimayan davranislar oldugunu o zaman anlarsin.
Annenle kendini cok iyi niyetli gostermissiniz, birde GELININIZE sormak lazim.
Simdiden gorumcelik derdine dusmussun sende.
Benim gorumcemde evlenmeden once, yok gelinlik modelleri, yok sac modelleri vs vs bana gosterip duruyordu.
Hadi kirilmasin diye ilgileniyormus gb yapiyordum.
Bi sac modeli begenmistim de, aa dugunde ben bunu yaptirayim demisti ve kinamda yaptirmisti.
Ne kadarda iyi niyetli dimi ama?
Birde evlenmeye karar vermislerse, cocuk degil bu insanlar.
Kendi evleri icin, dugun icin vs vs ne istediklerini bilirler sonucta.
Birde o ev esyalarini kullanacak olanlarda onlar.
Kimse bu konuda mudahale etmemeli.
Birde abin durumunuzu izah etmeliydi maddi acidan. Yok hala pahali isteklerde bulunuyorsa, o zaman hatali demektir.
Birde bohcadan bahsetmissiniz, ne var cnm fazladan birseyler alsa.
Benim kayinvalidem bana sormustu. bohcana ne alalim diye, bende gerek yok demistim ve esimle sdc ihtiyacim olanlari almistik.
Hicbir seyime de karismadilar. Hemde akliniza gelebilecek hicbir seye.
Ama gorumce mudahale etmeye calisti, en basindan koydum tavrimi, bir daha hicbirsey diyemedim.
Kendi basiniza gelmeden, sdc kendi tarafinizdan goruyorsunuz sizde olani biteni.
Annenizde, sizde kendinizi biraz geriye cekin.
Abinizle, YENGENIZ halletsin herseyi.

görümcem olmamasına bir kez daha şükrettim okurken
eminim evlenme arefesinde gelininizi biraz olsun anlarsınız..

ya şimdi bu konu üzerinden gelipte demogoji yapma.... genel kabul görmüş kuralları bize sayma....
hayretsiniz ya..... bu evlilik öncesi işleri cok hassastır, gelin aman ben direteyim, aman herkes beni pohpohlasın derse bu iş böyle yürümez arkadaşşş....
evlenince dünyanın kaç bucak oldugunu görür ozaman...çünkü onu kimse pohpohlamayacakkk

Fikir vermek başkadır, gelinin kullanacağı oturma takımını ona sormadan almak başkadır.

demogoji yaptığımı nerden çıkardınız allah aşkına
evet hiçbişeye sesini çıkarmazsa evlenince dünyanın kaç bucak olduğunu göreceği kesin..
ayrıca kayınvalidelik demek herşeye burnunu somaya hakkı var demek değil
gelinde orta yolu bulacak kayınvalidede ben burda konu sahbinin yanlış bulduğum tavırlarını söyledim
gelinleri çok pohphlanmak istiyorsa bu abisinin sorunu dedim kayınvalideyigörümceyi enterese etmez
size alıntı yapmamın nedenide muhalefet gelin adayı demeniz
bizim milletimiz sesi çıkan geline tahammülü pek yok sussun otursun mantığındalar
kadın kadına yapıyor en acısıda bu zaten

iki tarafında yanlışları var bence.siz çok fazla gelinle abinizin evine mobilyasına müdahalede bulunuyorsunuz belki iyi niyetlisiniz ama gelin bunu farklı değerlendirebilir benim tercihlerime saygı duymuyorlar diyebilir.gelininizde çok pahalı isteklerde bulunuyor maddi imkanlarınız nasıl bilmiyorum ama evlenecek olan kız ve erkek maddiyatı göz önünde bulundurmalı:31:ben yerinizde olsam bütün alışverişi ev salon kiralama kuaför vs gibi işleri gelin damata bırakır fikir istemedikleri sürecede hiçbir şeye karışmazdım.inanın böyle kafanız daha rahat olur:31:

Bence o kızın evlilikle alakası bile yok sadece yaptığı şımarıklık gerçekden saçmalık. Evliliğe ciddi olarak bakan ve hazır hisseden ayrıca nişanlısına gerçekden değer veren insan böyle saçmalamaz ne istediğini çok iyi bilir ve bunu nişanlısına ve ailesine net olarak ifade eder. Sanki 4 yaşında ki kız çocuğu gibi davranmış( gerçi şimdiki çocuklar daha bilinçli) Orta bir nokta bulunmasını sağlar ılımlı yaklaşır.

tamam hanii siz zaten bir şeyleri beğenmesine izin vermişssiniz. ama şunu okuyunca "saçını beğenmedi,makyajını beğenmedi ,nasıl birşey bekliyorsa söz için o kuaföre gitmişti halbuki..çok beğendiğini dile getirmişti.." kızın orada saçını başını yolacaktınz bu nedir yaa ? bu nasıl bi iki yüzlülük. şuraya bakkk ayrıca daha başlarda annene saygısızlık yaptığını düşünüyorum. hani bazıları der ya "şimdiden sesini yükselticeksin ki ileride seni ezmesinler" bence kızda o söze göre hareket etmiş. okuduklarımdan annenizin kıza kendi annesi gibi davrandığını,onuda seninde ayırt etmediğini düşünüyorum. şuraya bak ya ben o kızdan küçük olduğum halde sevgilimin annesine bile saygısızlık yapmıyorum.

fikir verilir her insan fikir belirtebilir
ama karşınızdaki insanın kafasında bir fikir yoksa ne istediği konusunda kararı yoksa şöylede olabilir denebilir
ama bir fikri varsa bence saygı duyulmalıdır
çok pahalı koltuk takımı siz bunu yakarsınız kirlenir misafir gelir birde oturma odası yapın
demek bence yanlış gelininde yanlışları var tabi
daha evlenmeden sen surat asarsan bende senin ailene surat asarım gibi
ama nedense konu sahibi bunları sorun edeceğine gelinin eşya gelinlik kuaför konusundaki kararsızlığına takmış durumda :44:

bir de gelini dinlemek lazım bence...kimbilir onun ne sıkıntıları var kayınvalide ve görümceden yana....

Back