• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinin tutum ve davranışları?

benim kardeşimin kız arkadaşı benim yanımda böyle bişey dese ben üzülürdüm açıkçası
eşyasıda gelinliğide beni pek ilgilendirmezdi

Bence bu evliliğe giden yolu tekrar ciddi olarak bir gözden geçirip sağlılıklı karar vermek gerekir diye düşünüyorum. Gidişat pek düzgün değil çünkü

allahım iyi ki görümcem yok.. konu sahibinin eski konularına da baktım, iyi niyetlilik kisvesi altında kıza yapmadığıni, arkasından konuşmadığını bırakmamış... yengeniz yine iyi niyetliymiş ben olsam sen bi karışma bakalım der haddinizi bildirirdim. sen git benim yerime vır vır vır alacağım dolapları ıncık cıncık incele, yok saç modeli yok gelinlik modeli bak sonra da stüdyoda çekilen fotoğraflar ve kendi bilgisayarımda açtığım bi klasör için git hanfendi şöyle hanfendi böyle yok bizle çekilen fotolarda gülmemiş kendi ailesiyle olanlarda 32 diş vır vır vır diye sevdiğim adamı doldur.. haberi yok mudur sanıyorsunuz? valla sadece ilgilenmeyip he he diyerek çok büyük olgunluk göstermiş..:46:

geline sorulması lazım o kimbilir neler anlatır yazılmış,gelinle aramızda olan ne ise ben hepsini yazdım .

annem gelinine iyi niyetle,bizlerden ayırt etmediğini,cana yakın olmasını dile getirdi....

ne kadar cana yakın olursan bizim için değerinde o kadar artar, kayınvalide karışmamalı diyorsunuz kayınvalide,elbisesine,gelibnliğine karışmıyor,burada genelde hep o yüzden tartışmalar olduğunu okuyoruz..sadece bir tek oturma odası,salon için adı kayınvalide ,görüöce oldu dimi,insanların düşününce adın görümce ,kaynana olur zaten..
lekel olur,misafirin gelince rahatlık çekersin salona almakla demek bu kötü niyetlilik mi????

annene niye sruyor diyorsunuz ? abim bayan kuaförün fiyatından,perdelerin fiyatından nereden haberi olacak,bunlarla bayanlar ilgilenir yani.

o dediğini yaptırmak için diretiyorrrrr..ama birazda saygılı olması gerekir..nedr bu canım allah allah gelin gelinliğini bilecek...

daha evlenmeden kayınvalide adayının karşısında 'eşimle kavga ettigimizde o benim aileme surat asarsa bende size asarım' diyorsa ben onun notunu verdim zaten...
bu sözü artık onun kişiliğini gösteriyorr...
ya bir insanın eşiyle sorunu varsa onun ailesine tavır almakta ne demek..nasıl böyle bir lafı cüret edipte söylüyor anlamış değilim..ya karşısında arkadaşı, komşusu değil, eşinin annesi var, saygılı olması lazım.bazen ilişkiler bazı şeylerin hatrına devam ettirilmelidir.. şimdiden böyleyse ooooooo.....

konu sahibi arkadasım ıdısıyla vıdısıyla fani şeylerle (kuaför, fotograf, koltuk takımı) uğrasmayın...gerçek ayrıntılarda gizlidir... gelin adayınız yukarda yazdıgım kelimeyle kendini tanıtmış zaten....

kızın oturma odası isteyip istemediğine karar verecek kadar beyni yok mu? ya da nişan kıyafetinin rengini seçecek kadar? kız telaşlanmıyor derdi sizi sarmış ay patlicam şimdi...

bu arada her 3 cümleden birinde "iyi niyet" lafı geçiyorsa ben o işte başka bir niyet ararım kusura bakmayın.. ben böyle görümcem olsa ümüğünü iyi niyetle sıkarım :52::52:

geline sorulması lazım o kimbilir neler anlatır yazılmış,gelinle aramızda olan ne ise ben hepsini yazdım .

annem gelinine iyi niyetle,bizlerden ayırt etmediğini,cana yakın olmasını dile getirdi....

ne kadar cana yakın olursan bizim için değerinde o kadar artar, kayınvalide karışmamalı diyorsunuz kayınvalide,elbisesine,gelibnliğine karışmıyor,burada genelde hep o yüzden tartışmalar olduğunu okuyoruz..sadece bir tek oturma odası,salon için adı kayınvalide ,görüöce oldu dimi,insanların düşününce adın görümce ,kaynana olur zaten..
lekel olur,misafirin gelince rahatlık çekersin salona almakla demek bu kötü niyetlilik mi????

annene niye sruyor diyorsunuz ? abim bayan kuaförün fiyatından,perdelerin fiyatından nereden haberi olacak,bunlarla bayanlar ilgilenir yani.

o dediğini yaptırmak için diretiyorrrrr..ama birazda saygılı olması gerekir..nedr bu canım allah allah gelin gelinliğini bilecek...

Bir tek oturma odasına karşıyor diyorsunuz da bilmem farkında mısıniz bir evin en önemli eşyasından bahsediyorsunuz. Yaniben gelininizin yerinde olsam ve bana sorulmadan k.validem tarafından oturma odası istemediğim halde oturma takımı alınsa, salon isteğim dışında düzenlense, o alınan oturma odası bir an önce eskisin atılsın diye hor kullanır, ilk fırsatta da bir muhtaca verirdim, sırf k.validemin beni adam yerine koymadığını bana daha fazla hatırlatmasın diye. Yani anneniz sürpriz olsun diye mutfak robotu alsa, orta sehpa alsa anlarım da, oturma grubunu kullanacak kişiye sormadan almak "biz seni saymıyoruz" demektir.

aman yanlış anlamayın gelin sütten çıkma ak kaşık demiyorum.. mutlaka hataları vardır ama burada malesef yaptıklarınızla ve arkasında konuştuklarınızla onun hatalarını bastırıyorsunuz... biraz da kendinizi onun yerine koymayı deneyin bence.. herkes müdahaleden hoşlanmayabilir.

Valla o kızcağıza kim akıl veriyorsa diline sağlık yoksa Kız saygı gösterdikce siz onun tepesine çıkcakcaktiniz yok gelin fotograflarda gulumsememiş. Yok kırmızı koltuk mu olurmuş şaka gibisin ya. Ablanı ararken seni neden aramadığı belli

hepsini okuyamadım arkadaşım kusura bakma. ilk paragrafı okudum. anladığım o ki salon bakmadan dönerken kızın ettiği bir lafı annen abine şikayet edip kızı özür dilemek zorunda bıraktğınız için asıl orda ip kopmuş bence. kız sempatisini kaybetmiş. sonrasında ne olduysa ondan olmuştur. annen gelini abine şikayet ederek çok yanlış davranıyor.

hepsini okuyamadım arkadaşım kusura bakma. ilk paragrafı okudum. anladığım o ki salon bakmadan dönerken kızın ettiği bir lafı annen abine şikayet edip kızı özür dilemek zorunda bıraktğınız için asıl orda ip kopmuş bence. kız sempatisini kaybetmiş. sonrasında ne olduysa ondan olmuştur. annen gelini abine şikayet ederek çok yanlış davranıyor.

Evet,ben de aynen böyle düşünmüştüm.

Sürekli her yaptığını,her söylediğini abine aktarıyorsanız,sizi aramayı-konuşmayı bu yüzden kesmiş olabilir.

damatla gelin işlerine karışılmasını istemiyorlarsa ailelere ödeme yaptımayacaklar.ödemeyi aile yaparsa ister istemez karışılma durumu olur:34:

ben nerede hata yapıyorum bayanlar?çok mu fesat düşünüyorum bu resim konusunda ?nasıl davranmalıyım bu kıza?yanlış mı düşünüyorum?başkalarının ay gelinini kıskanıyor demelerinden korkuyorum ya,belkide abim öylede düşünüyor olabilir bilmiyorum ..

Bunlar önceki konularından,yok senin resmin basılmamıs,yok niye cekmişler o zaman.Bence tam da kendi kendini ele vermişsin.Bir atasözü var bu duruma tam uygun ;merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söylermiş diye.Neden seni bu kadar ilgilendiriyor kızın gelinliği,koltuğu, resmi vs?Gelin olan o,düğünü olacak olan o.Ne kadar çok karışmaya kalkmışsın kızın işine,yaşın da 21 henüz,hadi diyelim gördün geçirdin tecrübelisin de akıl verip faydalı olmak istiyorsun,o da yok.Kız evliliğiyle mi uğraşsın,ergenlikten yeni çıkmış görümcesinin kaprisleriyle mi?Buraya abim ve gelinimizin nişanı falan diye konu açman da çok saçma bence.O nişan onlara ait özel bir gün,siz aileler olarak yanlarındasınız.İzin aldın mı nişan resimlerinizi koyacağım,böyle konu açıyorum diye ? Verdilerse bile izin hayır diyemedikleri içindir,yüz göz olmamıstır kızcağız.İki konunun biri ,abim gelinimiz...O senin gelinin değil bir kere yengen.

Bir de '' Nedir bu canım gelin gelinliğini bilecek,kendi isteği olsun diye diretiyor'' demişsinFarkındaysan evlenecek olan o,sen değil :) O yüzden en doğal hakkı kendi istediği gelinliği,elbiseyi koltuğu seçmek.Sen alışverişini annene mi yaptırıyorsun,elbiselerini annene ya da baskalarına mı sectiriyorsun en basitinden??

Bence sen bu abinin nişanlısını kıskanmaktan vazgeç,kendi hayatına bak daha mutlu olursun.İnsanlar ne isterlerse yaparlar kime ne?Çok beğendiysen,özendiysen o elbiseleri,koltukları kendi düğününde sen alırsın,ha tabiii müstakbel görümcen ya da kayınvaliden müsaade ederse:))Ama sen bu yaşta gelin gelinliğini bilecek canıııım dediğine göre,evleneceğin zaman haydi haydi bilirsin ve tüm seçimlerini görümcenle kayınvalidene bırakırsın :))))))))))))

evet bir de boy boy fotoğraflarını koymadan izin almışsınızdır umarım.

-ey sevgili gelinim (yenge değil dikkat) ben şimdi senin nişan fotoğraflarını iyi niyetle siteye ekliyorum herkes bi baksın ne kadar uyumlu bir aile olduğumuzu ifşa edelim. sen şimdi düşünememişsindir ben onu bile senin yerine yaptım aferin bana..:27:

Dakka bir gol bir, gelininizi abinize şikayet etmişsiniz hemen, sonra da neden bizi aramıyor diyorsunuz. Kendi aranızda halledecektiniz o meseleyi, hemen abiniz işe karıştırılmış.

Eşyasına karışmanız bile hata, bilmem söylemem gerek var mı?

Ayrıca evet, yukarıda bir arkadaş daha dile getirmiş. Ben konuyu açarken bir kaynana yakınıyor herhalde diye düşündüm, taa ki "abim" lafını okuyana kadar. Bahsettiğiniz kişi sizin gelininiz değil, YENGEniz. Sırf bu hitabınız bile, yengeniz üzerinde üstünlük kurma çabanızın bir işaretidir.

Siz dışında kalın hiç bir şeye karışmayın bence. Ayrıca o şikayet durumları da hoş değil aranıza mesafe koyar. Benim de kardeşim nişanlı bizde de sorunlar çıkıyor ben hiç karışmıyorum. Bana fikir sorduklarında kardeşim ve nişanlısı konuşup anlaşmaya varsınlar diyorum ki ben ablayım sen büyüklerisin diye fikir soruyorlar. Bizde de kardeşimin nişanlısı annemi hem kardeşime hem ailesine şikayet etti annem buz gibi soğudu mesela.

Evet aileler ödemeyi yapacaksa karışma durumları oluyor. Ama bütçe belirtildikten sonra rengiydi modeliydi bunlara karışılmaması gerekir.

Son düzenleme:
Ayrıca sizin sevgili anneciğiniz gelinini düşünüp koltuklar hakkında fikir veriyor da madem, neden kız tarafının evin ısınmasıyla ilgili fikir vermeleri mesele oluyor? Sizin düşünmediğinizi düşünüp ısınma meselesine dikkat çekmişler, kız da vazgeçmiş. Ne çıkarları olabilir ki bu durumdan, kendileri mi oturacaklardı o evde???

ben senin daha önceki konularını da biliyorum..

kızın evine alınacak eşyaları sen seçmeye kalkmıştın kızı kıskandın dedik inatla reddedip ben onların iyiliğini istiyorum ayaklarına yattın

senın gibi görümcem olsa bende sıcak davranmazdım...benım evımın eşyasından sanane demediğine oturda şükret yengenin

kız annesine yakın oturmak istemiş niye böyle istiyor diye sormuştun bende sana demiştim sen olsan kime yakın oturmak isterdin bana cevap vermedin...belkide görmemişsindir önemli değil

sonra nişan fotolarında nıye ben yokum dıye kıskançlık çıkartmıştın ayrıca abinin müstakbel eşi senden yaşça büyük olmasına rağmen inatla ona gelinimiz diyorsun sana bin kere soruldu yengen değil mi diye ? yengene sürekli kız kız diye hitap ediyorsun sen sence iyi niyetli misin?

annen yengeni abine şikayet ediyor kızı özür dilemek zorunda bırakıyor sonra da kızdan samımıyet sıcaklık mı bekliyorsunuz alemsiniz gerçekten. annenin cesareti varsa o anda kendi gelinine seninde yengen olana direkt söylerdi öyle sinsice gidip oğluna şikayet etmezdi

ha esaslı kayınvalıde olsaydı duymazdan görmezden gelirdi orası ayrı mesele zaten...
:19:
sen bu kızı kıskanmaktan öleceksin arkadaşım...hemde gece uykularını kaçıracak kadar çok kıskanıyorsun o kızı...

kızın oturma odasından salonundan size ne ister kapatır ister açar ister çamaşır odası yapar ister salon annene ne oluyor?

hem beğendiği koltuk takımını almıyorsunuz sonra da sürpriz yapalım hadi kırmızı koltuk alacaz

ay bırak kalsın ya :19:

Back