- Konu Sahibi december90
bende iyi ki görümcem yok dedim durdum okudukça:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
neden yengeni bir tarafa çekip terbiye vermeyi denemiyorsun,baksana kızın elle tutulur yanı yok.Yengecim de bu yaptığın ne kadar ayıp de,annen sana hiç terbiye vermedi mi de.Kız belki yakın hissetti girdi,belki kötüydü girdi sonuçta nişanın atıldığı dönem.Sen çok mu mükemmelsin ?Bak kaç konunda insanlar sana haksızsın yapma demişler tınladığın yok.İnsanların işine karışmayı bırak sana ne kızın evinden, barkından,elbisesinden, sigarasından.Yok salon takımı pahalıymıs sigara yanığı olursa ne olurmuş?Sana ne sen kendi evinde kullanma eşyalarını kapa bir odaya ne kirlenir ne sigara yanığı olur.Ama hatanın büyüğü abinde ve annende,çünkü sen daha çoook küçüksün ve belli kıskançlıktan ölüyorsun.Senin koltuğuna sigara düşer,yok oturma odası yapsın demen ya da demeniz doğrudan kızın ev düzenine karışmak.Neden bu kadar meraklısın karışmaya?Fotoğraf olayında seni en başta çağırmışlar,ve kuzenini çağırmış,küçüksünüz gönlünüz kalmasın diye usulen çağırmıştır.Kızın kendi kuzeni gitmemiş sen koşa koşa gitmişsin.Biraz anlayışlı olsaydın,yengecim abicim siz çektirin bizle nasıl olsa salonda çok çektiririz deseydin.Ayrıca bilmiyorsun ki tüm stüdyo fotoğrafları alınmaz,stüdyoya da sülalece gidilmez.O kadar yakın arkadaşlarımın düğünü nişanı oldu hep yanlarındaydım,kendi nişanım oldu;hiç kimse stüdyoda başkalarıyla fotoğraf çektirmedi.Giden kuzen arkadaş vs sadece yardım için gitti,ki yalnız çift olarak gidenler de çok var.Abinin ailesiyle karısının yerini ayrı tutması gerekirdi,ki o olgunluğa ulaşamamış.Annenin de olgun bir kayınvalide gibi davranıp ,yerini, karışıp karışmayacağı şeyleri bilmesi ve ona göre davranması gerekirdi.Seni söylemeye gerek yok almışsın sazı eline kendi çapında çalıyorsun.40 yıllık kaynanaymış gibi gelin de gelinliğini bilecek diyorsun,daha yaşın ne tecrüben ne?Abinin ablası mısın,annesi misin ? Bütün bu olanlar seni hiiiiç ilgilendirmez.O kadar kıskanmışsın o kadar dert etmişsin kendine ve o kadar içine oturmuş ki bu evlilik olayı kızı bir türlü rahat bırakmıyorsun.Herşeyi bırak mağazada seni gelin sanmaları bile ne kadar yanlış davrandığını gösteriyor,ama anlayana...Bir de çok kişi yazdı cevap vermedin,abimin ve gelinimizin en mutlu günü ,nişanımız diye çarşaf çarşaf fotoğref koyarken izin aldın mı fotoğraf sahiplerinden?merak ediyorum:))Sana abla tavsiyesi,bu dünya etme bulma dünyası,yarın öyle bir aileye düşersin ki yengeni bu şekilde huzursuz etmenin bedelini kat kat ödersin,o zaman anlarsın yaptıklarını.Dünyayı ne kendine dar et,ne de abinle yengene.
valla kusura bakmada ben öyle bir aileye düşmem.merak etme dert etme sen ...ben evleneceğim insana saygımı,sevgimi gösteririm..patavatsızça konuşmam,damdan düşer gibi..bir insan konuşurken 9 kere düşünüp 1 kere konuşacak,her insan hata yapar bizlerde yapıyoruz hatasız kul olmaz ,ama lafın nereye gittiğini bilmelisin.bir laf söylersin nereye çeksen oraya giderr.ben görümceyim diye illaki gelini kıskanmam mı lazım ,öyle bir tabir mi var..ben abimin evlenmesini çok istiyorum
aklı selim arkadaşlar ben 5 yıllık gelinim ama hala şu laf ne demek anlamadım anlayan biri varsa bana izah edebilirmi.konu sahibinin kurduğu bir cümle.
gelin ise gelinliğini bilsin bu cümleyin kuran ve destekleyenler acaba sizin için gelin ne demek.gelin olmanın şartları ve kuralları nelerdir.gelinin ne yapması ve ne yapmaması gerekir.
Herşey bir yana yengenizi deşifre etmeye ne hakkınız var?Yok sigara içmiş,yok saygısızmış...dır dır dır.Binlerce kişinin görebileceği bir ortama resimlerini koymak için iznini aldınız mı yengenizin?Hadi sizin saygınızı görelim şimdi.Arkasından atıp tutmanız,her hareketini eleştirmeniz birde resmini cümle aleme sergileyip çevresine rezil etmeniz saygısızlık olmuyor mu?
Bir süre sonra kendisi veya bir akrabası yada komşusu bu foruma üye olup;o resimleri görse,sizin atıp tuttuğunuz topiklerinizi okusa,nasıl yüzüne bakacaksınız?İşte o zaman abinizi kaybedeceksiniz.Kimse karısının sanal ortamda rezil edilmesine,arkasından konuşulmasına göz yummaz.Kıskançlığınızı dizginleyin biraz.
Hem yengenizin isteklerinden size ne,abiniz onay veriyorsa size söz söylemek düşmez.Balayına gidecek olan onlar,ödeyecek olan onlar.Kaç yaşına gelmiş insanlar ödeme planı yapamıyorlar da size mi danışacaklar?Hadsizliğin bu kadarına pes.
sen sadece kara çalı olmakk istiyorsun.seviyorum abimi kisvesi altında kendinize robot istiyorsunuz.sen varya öle bi aileye düşecenki bu kafanla bize değil ailene dert olacan.çünkü ablamın ergen görümceside böle çemkirdi daha 16 yaşındaydı.ilk evliliği o iyi niyeti çemkirmesinden dolayı 8 ay sürdü ve hamile ayrıldı.şimdide kendi 27 eşide 45 yaşında 2. çocuğunu doğurdu adam evde kendi çalışıyo.sırf iyi niyetinden.hiç üzülmedim çünkü ablama çok yaptı etme bulma dünyası işte.
valla arkadaşım bu gelin gelinliğini bilsin demek ergen görümcelerin gözünde kul köle insan olmayan değişik bi varlık.çünkü ergen görümceler ilerde gelin olmayacakları için böle totodan atıp ezber ezber konuşuyolar
Resim mi koymuuuuşşşş?????????????? Yok artık!
evet karanfilcim bunuda yengesini ve abisini çoooookkk düşündüğünden yapmış.
Nereye koymuş, tabi bu sorduğum da ayıp ama dayanamayıp bakacağım yaa...