- Konu Sahibi december90
gelin kocasini birakacak ilk gorumcesini sonra kayinvalidesini pohpohlicak !!! ayyyy gelinin gecimini bozcaklar ya
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
valla kusura bakmada ben öyle bir aileye düşmem.merak etme dert etme sen ...ben evleneceğim insana saygımı,sevgimi gösteririm..patavatsızça konuşmam,damdan düşer gibi..bir insan konuşurken 9 kere düşünüp 1 kere konuşacak,her insan hata yapar bizlerde yapıyoruz hatasız kul olmaz ,ama lafın nereye gittiğini bilmelisin.bir laf söylersin nereye çeksen oraya giderr.ben görümceyim diye illaki gelini kıskanmam mı lazım ,öyle bir tabir mi var..ben abimin evlenmesini çok istiyorum
benim buradan anladigim 20 yasindaki ergen gerisi gorumcesini sabahtan aksama pohpohlayip sanki kendisi degil de gorumcesi evleniyormus gibi davranmasi gerektigi. bilmis gorumcemiz boyle buyurmus
ben pes ettim arkadas... nato kafa nato mermer
davranışların ve yazdıkların tam aksini gösteriyo farkında mısın
9 kere düşünüp 1 kere konuşmuş hali bu olamaz bi insanın yoksa
sen şu mantığınla kendini yengenden çok çok daha beter durumlara sokarsın emin ol
nevgülcüm arkadas küçük kaynana rolünde tatlım :)))
enteresan bı sekılde yerını haddini tamamen bilmez bı durumda..
sanırım onun istediği GELİN bak yenge degıl heee GELİN :
-sureklı arayıp sorucak
-sureklı onu pohpohlıcak
-evlerınden cıkmıcak hatta mumkunse onlarla oturup evın hızmetcılıgını yapıcak
-yanlarında agzını acmıcak, ben bilmem görümcem bılır dıcek
canım onlar düşünsün geçimi.sen niye düşünüyorsuncanım istediği koltuklar değil açıkcası her mağazaya gidildi ve en son kalan mağazada abim çok beğenmiş,oraya gittik ,ışıklarda kesik olduğu tv ünitesinin ışıklandırmasını göremedik,ben şimdiye bişe diyemem ki şıkları nasl felan dedi annemde ee siz gelip bakmamış mıydınız buna dedi baktık dedi.ikisinin ortaklaşa beğendiği koltuk alındı canım kız çok kararsız ,gelinlkte bile gelinliği tarif edip yarın ben bunu beğenmeyedebilirim diyormuşş , gelinlikçi gelinliği dikince alınmıcak mı yani beğenmedi diye,anlatmak istediğim bu.kotuğun renginin kırmızı olmasını istedi,abimde krem olucak dedi,kırmızı döner koltuk alırız dedi.o zamanlarda çekyat almak istiyordu kız çünkü..abimde şimdilerde döner koltuk var diye onu söylemiş..10 milyarık alınan salon takımındada bir sigara düştüğünde ne olacak ,insan düşümesi lazım açıkcası,o kadar para veriliyor canım benimm..uygun bişe değilki..evet ev bize yakın hala abime diyormuş bizim ordan gösterdiğim eve bakmadın bile öyle diyormuş,ev utulup,petek döşenesine rağmen....
biz onun evine gitmicezki canım hepimiz çalışnlar insanlarız,işyerine sabahları bırkırız daha rahat eder diye düşünürken kızın yaptıklarına bak.hakediliyor mu bu canım..
canım abinde de hata var.herşeyi size mi anlatıyor??geline sorulması lazım o kimbilir neler anlatır yazılmış,gelinle aramızda olan ne ise ben hepsini yazdım .
annem gelinine iyi niyetle,bizlerden ayırt etmediğini,cana yakın olmasını dile getirdi....
ne kadar cana yakın olursan bizim için değerinde o kadar artar, kayınvalide karışmamalı diyorsunuz kayınvalide,elbisesine,gelibnliğine karışmıyor,burada genelde hep o yüzden tartışmalar olduğunu okuyoruz..sadece bir tek oturma odası,salon için adı kayınvalide ,görüöce oldu dimi,insanların düşününce adın görümce ,kaynana olur zaten..
lekel olur,misafirin gelince rahatlık çekersin salona almakla demek bu kötü niyetlilik mi????
annene niye sruyor diyorsunuz ? abim bayan kuaförün fiyatından,perdelerin fiyatından nereden haberi olacak,bunlarla bayanlar ilgilenir yani.
o dediğini yaptırmak için diretiyorrrrr..ama birazda saygılı olması gerekir..nedr bu canım allah allah gelin gelinliğini bilecek...
pardonda nerden çıkartıyosun bunuemin ol amacıda bu zaten,bizim burdan tutulduğu için abimi bizden kopartamadığı için,o kaadr saçmaki bu düşünce 5 parmak ayrılır mı ayrılmaz,eğerki öyle bir düşünce için bir uğraş içine girerse kendi kaybeder..
aklı selim arkadaşlar ben 5 yıllık gelinim ama hala şu laf ne demek anlamadım anlayan biri varsa bana izah edebilirmi.konu sahibinin kurduğu bir cümle.gelin ise gelinliğini bilsin bu cümleyin kuran ve destekleyenler acaba sizin için gelin ne demek.gelin olmanın şartları ve kuralları nelerdir.gelinin ne yapması ve ne yapmaması gerekir.
35 sayfa olmuş ama görümce adayı hala biz haklıyız diye diretmekte
pardon da ne hakla sen bu şekilde yazı yazabiliyorsun..annemin tarafını tutmak gibi bi konu yok,herşey ortada..
hak vediğiniz konularda söylersiniz sevinirim..
validecilik oynuyorsunuz ama abinize zarar verecek bu tutmunuz .
35 sayfa olmuş ama görümce adayı hala biz haklıyız diye diretmekte
Hanimlar konu almis yurumus ve ne yazik ki gorumce hala farkinda degil.
Okudukca aklima geliyor benimde.
Bende nisanda cekilen fotolar arasinda, gorumcemin fotolarini f.....k a eklememistim:))
Ahhh benim kocada, nisan hazirliginda, bana soruyor, askim hangi rengi seviyorsun?
Neden sordun askim? Ablam sana gecelik, camasir alacakta, senin begendigin renkleri alacakmis:))
Dusunun bakalim neden fotolari koymamisim:)))
Ahh benim kocacim da, bana surekli iyi niyetinden, seni bizi dusundugunden diyip duruyordu ve hala da ayni fikirde.
Halada dune kadar gorumcem beni esime sikayet ediyordu, kandil soyle dedi, boyle yapti diye.
Noldu peki sonunda, tum iplerimi kopardim. Ve artik gorusmuyorum bile.
Ablasiysa o gorusur. Beni artik baglamaz. Vala cnm sende burada yazilanlardan kendine ders cikarmaya bak.
Birde ev mevzusunda da, gorumce hanim, daha ben turkiyeye doner miyim, donmez miyim o bile belli degilken, benim oturacagim yere karar veriyor kendince.
Bunlar benim tarafimdan hicte iyi niyetli olarak algilanmiyor, yarin seninde basina gelince goreceksin.
Daha simdiden olmayan evimin perdelerinin derdine dusmustu:))) Sabir Rabbim.
Neden boyle davraniyor peki? Kayinvalidem, kayinpederim melek gibilerdir.
Anasinin babasinin yapmadiklarini kendi yapmaya calistigindan.
Hanimlar konu almis yurumus ve ne yazik ki gorumce hala farkinda degil.
Okudukca aklima geliyor benimde.
Bende nisanda cekilen fotolar arasinda, gorumcemin fotolarini f.....k a eklememistim:))
Ahhh benim kocada, nisan hazirliginda, bana soruyor, askim hangi rengi seviyorsun?
Neden sordun askim? Ablam sana gecelik, camasir alacakta, senin begendigin renkleri alacakmis:))
Dusunun bakalim neden fotolari koymamisim:))).
Merhaba bayanlar,
Bizim gelinimizle ilgili bazı sorunlar var...
Başlıyorum anlatmaya..
Geçen yaz gelnin ailesi abim salon bakıyorlardı ,nişan salonu tutuldu .o sırada tabii fiyatları öğrendikleri için seneye zam olucağını söylemiş ilgililer,Bizde annem ,ben ,abim ,ve gelinimizle istedikleri salonu görmeye gittik ve kaportayı verdik.Arabaya bindik,komşusun kızıda bu sene mayısta düğünü olacak,işte kız çocuğun ailesinin yanında oturmak istemiyor felan diye anlatırken dedi ki,nişanlım benim ailemle kavga ettiğinde surat asarsa bende surat asarım size dedi,annem hiç sesini çıkarmadı orada bişeyler koptu tabii..dakika 1 gol 1 yani..annemde bunu abime söyledi ,söylenecek şey mi diye .kız aradı özür diledi felan ,annem de cahillliğne verdi kapattı konuyu..ama o salon tutulduktan sonra kızda değişimler olmaya başladı,bana mesajlar atan,arayan insan o günden sonra aramaz,mesaj atmaz oldu..,ben pek üzerinde durmadım aman nişan arifesi telaşları var diye.ama annemdede aynı şekilde idi..sonra nişan oldu bazı sorunlar yaşandı... saçını beğenmedi,makyajını beğenmedi ,nasıl birşey bekliyorsa söz için o kuaföre gitmişti halbuki..çok beğendiğini dile getirmişti..
kimi zaman ablamı arıyordu ama oda işi düştüğü için ,bende sinir oluyordummmm ,birgünde naber nasılsın diye arasın diyordum..
aradan baya zaman geçmedi
mart ayında abimler ev bakmaya başladıılar burada işin boyutu tamamen değişti. bizim ordan ev bakmaya başlandı,,dubleks sıfır daire idi ,çok güzelmiş ben görmedim mtabii.ama yok tuvaleti aşağıdaymış,yok yatak odası yukarıdaymş denildi çıkldı.abim tamam mı tutucam demiş o da tamam,beğendim demiş,gelin eve gidiyor ailesi ile ,abimi arıyor ben beğenmedim diye çıkmış işin içinden ,abimde dellendi,tabi o sıralarda işyeride kapatmştı iş aramaya başladı bir iş buldu ,çıkarıldı felan o aralar çok bunalımdaydı..
abimde kağıthane,örnektepe,halideedipadıvardan bakalım ben oralardan istemem demiş .en son bizim orda bir ev vardı ,yeni kialık ilanı koyulmştu,annemler ile abim ,nişanlısı gibip bakmışlar çok beğendiğini söylemiş,ama evde doğalgaz sobası varmış,ev sahibide evde ısınılıyor ,eğer ısınmazlarsa petek yapılır demiş.tamam demişler,annemde ertesi gün kira sözleşmesini imzalamaya gitcekti,abim arıyor evi neymiş efendim ev ısınmazmış,peteği yokmuş demiş,kız yine değişmiş anlıcağınız.abimde bu sefer çıkarmış yzüüğü vermiş eline..
akşamleyin annem babam gittiler,babam işte senin başka sorunun var mı?bir tek doğalgaz sobası yüzünden tartışılır ,nişan bozulur mu hiç demiş,oda sadece doğalgaz sobası yüzünden demiş...babamda tamam ben peteği yaptırıcam kızım demiş..eve petekler döşendi,boya rengi seçildi boya yapıldı .çok güzel bir salon takımı aldık ama gerçekten fiyatı yüksek yani..rengini kırmızı istiyordu abimde krem rengi yaptırdı koltukları...o zamanlarda çekyat alırız demiş abime ,abimde ne çakyata döner koltuklardan alırız dediydi
annemde geline bir arkadaşın ,misafirin geldiği zaman tertemiz bir şekilde salonuna davet edersin,oturma odasının kapısını kapatıp demiş,sonuçta siz sigara içiyorsunuz,yeri gelicek içki içilicek benim abim içyor arada.1 tane felan,kızım bak salonda oturursanız bir sigara düşse o koltukları mahvolur demiş..annem kızın o kadar iyiliğini düşüyor kızın yaptıklarına bakın ya..
anneme içimde ukte kaldı kırmızı olmaması dedi,annemde bizim ordan oturma odası için kırmızı koltuk beğenmiş ,onu alıcam diyordu.madem çinde ukte aldı bunu alayım demiş...abimde bunu nişanlısına söylüyor annem sana süpriz yapmak için kırmızı koltuk aldı diye.vay efendim sen annen ne derse onu yapıyorsun,ben annenin aldığını istemiyorummmm ,ben evlilikten,senden soğuyorum,ben oturma odasını düşünmüyorum ütü odası,çamaşırları koyucam demiş..ama bu zamana kadar hep annem ona danıştı kızım nasıl istersin ,gelinliğini gtti kendi beğendi ,bohçalarda desen beğendiği oldu fazladan aldı ,bir tane daha beğendi diyeee..abbim benim için sen burcu ile önceden çok sammiydiniz bu ne mesafe demiş? o ise hiçç ölesine mesafe demiş.
bunları yapan kadın için neler konuşuyor bakar mısınız ya tepem attı gerçekten dün geceden o kadar sinirliyim ki birde anneme ben kavga edersem,bıçak dayanırsa 5 çocuk bile olsa çocukları bırakır giderim demiş..dün babam teyzem gitti konuşmaya kız işte evet öyle söledim ,ne sorsam anneme sor diyor ,hem ben masraf olmasın istiyorum demiş,abimde diyorki perdeyi,makyajı,saçı ben mi gidip konuşayım ne anlarım ben ,porselen makyaj,dış çekim 1,000 tl , 800 tl lik saç yapan kuaförü istiyormuşşş hani bunun masraf yapılmasını istemeyen kız nerede???
kız ne yapmak istiyor gerçekten ben bilmiyorummmm,anlamıyorummm,evliliği mi düşünmüyor ne istiyorrrr anlıyamadıkk gerçektennn ?
Çok yanlışsınız çok. Gelininizin hataları olabilir ama siz çok kinlenmiş nerdeyse düşman bellemişsiniz. Nişanlılık döneminde düğün arifesinde bu tür problemler çıkar, bizde de yaşanıyor. İlla ben abimi düşünüyorum onun haklarını savunacağım diye düşünüyorsanız da şikayet edeceğinize biraz ara bulucu davranabilirsiniz. Gelininizi rezil ettiniz her şeyi döktünüz ortaya ne sigara içmesi kaldı ne gelinliği. Gelinimiz gelinimiz diyorsunuz yengem bile diyemiyorsunuz. Yok aramıyormuş aramasın mecbur mu? zaten evlendikten sonra görüşeceksiniz. Ama böyle davranmaya devam ederseniz, aradan yıllar geçse bile unutulmayacak aranızda hep mesafe olacak. İleride kendinizde bu aşamalardan geçtiğinizde anlarsınız diyeceğim ama anlayacağınızı sanmam.
eminim gelin adaylarınada istelerini böyle diretiyordur.
görümce adayı her konusunda diretiyor hiç kabul etmiyor