• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinin tutum ve davranışları?

sende gelin olacaksın arkadaşım uzaktan böyle konusmak kolay tabi....ama sen gelininizin yaptıklarını yapma kayınvalidene göre düzenini kur...biz yanlıs şeyler söylüyoruz sana

Aslında december bir evlense her şey çözülecek de neyse:)

Kıskançlık bakışlarına bile fena vurmuş..

Allahtan koymuş fotoları da bakışından kendini ele vermiş..

Bir de unutmasın ki kıskançlık , çekememezlik ve gelin hazımsızlığı insanı sevimsiz yapar.. Çirkin yapar.. :)

Yarın konu açar buraya cadı kaynanam cadı görümcem evliliğime karışıyor diye.. :52:

herkes kayınvalide,ve görümcelerinden çektiği bu kadar önyargılı oluyorsunuz ,kimi yazılarınıza o kadar çok gülüyorumm..

ben bu forumda senden önyargılı ve iyi niyet adı altında egolarını tatmin etmeye çalışan 1 kişi daha görmedim valla...

6 tane görümcem var hepsi birleşse bir siz etmez
Sizin başka meşguliyetiniz yok mu kuzum bu kadar gelin (!) derdine düşmüşsünüz.
Gelin hanım eminim sizden bu kadar bahsetmiyordur.
Kızın çarşaf çarşaf resimlerini koydunuz buraya haberi var mı? birçok kişi sormuş ama işinize gelmeyene cevap vermiyorsunuz.
Burada söylediklerinizin çeyreğini yengenize söylediniz mi?
Hiç sanmıyorum siz anca annenizle oturun gelin şöyle dedi gelin böyle dedi, yok 32 dişi gözüküyor ailesiyle diye yengenizi çekiştirin abinizi doldurun.
Kız size rağmen yine iyi dayanmış.Görümce alışverişe gelecek benden çok hevesli olacak, oradakiler onu gelin sanacak, görümce dolap içlerine varana kadar bakacak yok öyle yağma.
Kızın içinde azıcık heves de varsa onu da yok etmişsiniz her şeye müdahil olarak. Umarım bir gün evlenirseniz kayınvalide ve görümceye sorarak yaparsınız her şeyi.Onların beğendiği koltuklarda oturur gıkınızı çıkarmazsınız.
Kendinize yeni meşgaleler bulun gelininizden başka bence.

anlamıyor ne kadar anlatsak boş. yuvalar böyle böyle yıkılıyor işte. fitnelik girmiş bir kere araya. düzelmezler.

ya ben abimin nikah şekeri için bir yorum yapmıştım. ki kimse yoktu annem ben kızkardeşim vardı. ayy bu mu hiç güzel diye. annem hemen kızmıştı bana. niye öyle diyorsun falan diye. ya bunu sağlamak çok mu zor.

kıskançlıktan oluyor işte. kimi insan ben çektim öteki çekmesin der. kimi de ben çektim o da çekecek der.

bu arada december burcun ne senin. merak ettim.

herkes kayınvalide,ve görümcelerinden çektiği bu kadar önyargılı oluyorsunuz ,kimi yazılarınıza o kadar çok gülüyorumm..

Hayır canım. Görümcem yok (seni gördükten sonra çok şükür diyorum), kayınvalidemle de aramızdan su sızmaz :nazar: Seni ve anneni gördükten sonra gerçekten halime şükrettim.

görümcemi çirkin gelinden?gözlükler kaç derece hanımefendi 10 mu,kusura bakmayın da yengesi 40 yaşında görünüyor,kızcağız daha 20li yaşların başında?
valla görümce gelinden güzel gelinin kıskanıyor olması çok daha makul...

Gayet çirkin..

Benim düşüncem bu :)

Güzellik anlayışım çok iyi olduğu için beğenemiyorum sanırım :)

Sen de hemen atlamışsın lapin gibi maaşallah..

Kusura bakma da o nişanda giydiğini ben giymem .. evde bile.. ayakkabısı da dahil..

Moda düşkünüyüm var mı arkadaşım ?

Babet gibi ayakkabıyı topuklu diye giymiş ..

Olamaz mı yanii benim düşüncem canım böyle :51:

Son düzenleme:
kızlar konu sahibi arkadaşın açtığı konulara göz gezdirdim de,hepsi abisi ve GELİN le ilgili...
çok komik değil mi,derdi hep onlar,ev kredisi alcaklarmış çok pahalıymış,olmazmış,yok gelinlik modeli beğenmiyomuş,yok mobilya bakmayı bilmiyomuş,yok fotoğraf çoğaltmamaış..
yazık bu december a cidden üzüldüm,hayatında hiç bir şey yok,geline takmış kafayı...
bak canım sana tavsiye,yapabilrsen arkadaş ed,n,kaprislerden kurtulmaya çalış,gerekirse yardım al,iyi ve fesat olmayan bir insan olmaya çalış... önc ekendi hayatınla ilgilen ki,başkalarının hayatına bakacak zamanın olmasın..kendi hayatına bak ki,herkes rahat nefes alsın..
1 tutam sevgi,1 tutam dürüstlük,1 tutam sevecenlik,1 tutam mutluluk,belki 1 tutam da AŞK seni iyi biri yapamaya yetebilir,yapabilrsen...:)
hadi canım reçeten de tamam...

Aynen katılıyorum.Bu küçük kayınvalidenin sosyal hayatı yok abisi ve nişanlısına sarmış resmen.Yatıp kalkmış konu açmış:"Hımmmmm bu gün bu gelini nasıl eleştirsem acaba?Bulduuuuuuu !!!Gözü üstünde kaşı var ":52::32::32:

Son düzenleme:
damatla gelin işlerine karışılmasını istemiyorlarsa ailelere ödeme yaptımayacaklar.ödemeyi aile yaparsa ister istemez karışılma durumu olur:34:

Sadece ödeme' de sorun degil, maddi durumu belliyken bunu cok cok zorlayan seyler istenebiliyor, sart kosulabiliyor..

senin gibi görümceler sağolsun çektiriyorlar ama benım senın gibi bir görümcem olsa gelinlik nasıl olurmus pekala gösterırdım

sen gösterirsen sana da gösterirler,öyle kolaydeğil öyle şeylerrr

Son düzenleme:
Aslında december bir evlense her şey çözülecek de neyse:)

Kıskançlık bakışlarına bile fena vurmuş..

Allahtan koymuş fotoları da bakışından kendini ele vermiş..

Bir de unutmasın ki kıskançlık , çekememezlik ve gelin hazımsızlığı insanı sevimsiz yapar.. Çirkin yapar.. :)

Yarın konu açar buraya cadı kaynanam cadı görümcem evliliğime karışıyor diye.. :52:

evlense bu kadar rahat konusamaz hele birde kendı gibi bir görümce olursa evlere şenlik ama bir laf vardır ya çok severim ektiğini biçersin ya da eden bulur o kadar dogru ki

evlense bu kadar rahat konusamaz hele birde kendı gibi bir görümce olursa evlere şenlik ama bir laf vardır ya çok severim ektiğini biçersin ya da eden bulur o kadar dogru ki

evet eden buur neden güzel söylemişsn öyle,,oda zamanında bizim iyi niyetli hallerimizi suistimal ettiği için böyle şeyleri yaşıyorrr... knedi kafasızlığından.

december cığım sana benim gibi gelin gerekliymiş de Allah tan ,böyle sakin ,iyi huylu birini beğenmiş abin:):)
ayy sen o kızcağıza yaptıklarının 10 da 1ini yapıcaktın ki bana ,bak nası cevabını alıyodun, abini de bi daha bayram dışında görebiliyo muydun???
:1::1::1::1::1:
Allaha çok şükür kayınvalidem de görümcem de dünya tatlısı,anlayışlı ve şeker gibi insanlar..her ailede olduğu gibi arasıra pürüzler tabii ki oluyor ama herkes kendi yerini biliyor,ben de dahil tabii.
bizde gelin almak diye bişi olmaz,o kişi artık kızı olur..siz aklınızca öyle hitap ederek aşağılıyosunuz galiba ,ama yazık daha küçüksünüz de heralde,siz de bir kadın olarak başka bir kadını küçültmeye çalımayın,kendiniz, de küçültürsünüz..

Son düzenleme:

bu duruma önyargı denmez de şöyle denir. herkesin etrafında senin gibi görümce ve kaynana olduğundan çekmiş oluyorlar. seni gördüklerinde de kaynanalarını görmüş gibi oluyorlar. ama sen yazdıklarınla burdaki bi çok kişinin kaynanasını geçtin. çoğu kişi kendi kayınvalidesi ve görümcesine artık daha ılımlı bakıyor sayende.

bende görümce yok ama senn gibi görümcelerin varlığını duydukça Allah ın sevgili kuluyum diye düşündüm.

Gayet çirkin..

Benim düşüncem bu :)

Güzellik anlayışım çok iyi olduğu için beğenemiyorum sanırım :)

Sen de hemen atlamışsın lapin gibi maaşallah..

Kusura bakma da o nişanda giydiğini ben giymem .. evde bile.. ayakkabısı da dahil..

Moda düşkünüyüm var mı arkadaşım ?

Babet gibi ayakkabıyı topuklu diye giymiş ..

Olamaz mı yanii benim düşüncem canım böyle :51:

güzellik anlayışın gelini beğenmenden belli canım,kendine benzettin sanırım o yüzden güzel diyosun:)
moda düşkünü kadar da barzo bi tabir duymadım, moda hakkında bu arada:)aşikar efendim nasıl olduğunuz:)

Sorun ne biliyor musunuz ? Bunu YENGESİ iplemiyor :)))) Görümce statüsüne bile koymuyor :))

Gerçekten farkına vardım da Yengeniz sizi hiç iplemiyor be canım :) dış kapının dış mandalı konumuna sokmuş sizi zekice :))

Ay birder buradaki yorumlara göre şekil alıp gidip yengesinin bogazına binmesin şimdi :))))

Son düzenleme:
Back