Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebeği olan lohusa kadının evine 4 kişi dolusmussunuz. Hadi siz gorumcesiniz,anneniz kaynana da yaşlı adamın ve SİZİN KOCANİZİN ne işi var orada ?
Bebeğiniz yok heralde bilmezsiniz ama yeni doğum yapan kadının memeleri yirmidort saat hizmete açık olmalı. Siz evdesiniz diye kendi evinde bir odaya gidip gelip emzirmesi çok rahatsız edici bir şey .
Ayrıca kadın adam sizi davet etmemiş ki. Annenizin babanızın isguzarligi. Yüksek ihtimalle dusuncesizlikten ya da yaşlı haliyle uçağa tek binme,o işlemlerden falan korktuklarından yanına sizi istemişler. Siz de aileden davet gelmeden kocanizi da alıp gitmissiniz. Kadının size Güleryüz gösterdiğine şükredin valla, benim sulalemin kadınları biraz terstir. Bizden kız alsaydiniz asıl o zaman konuyu nasıl açardınız, bilmiyorum
Ayrıca doğumdan sonra anne kv geliyorsa (ki çok saçma bir şey. Bizim ailede kimse yatıya kalmaz sezaryan bile olsa) yardıma gidiyor demektir. Hem yardıma gidip hem 'bebege biz bakarız,neden yemek yapmıyor' derdine düşmek çok çirkin .
Ayrıca neden şöyle cumleller kurdunuz?
ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı.
Kahvaltıyı neden gelin hazırlamadi diye üzüldünüz de kardeşim hazırlamadi diye uzulmediniz? Kadın hizmetçi mi? Kardeşiniz de pekala işe giderken bir şeyler hazirlayabilirdi.
Bu cümlelerde bile gelin gizli hizmetçi gibi düşünüyor,hizmet bekliyorsunuz.
Belki de kendiniz kendi görümce ve kaynananiza hizmette kusur etmediğiniz için ,ozumsedigiz bu hizmet biçimini elkizindan da bekliyorsunuz
Konu neresinden baksan elinde kalıyor. Son gün bile zavallı anneciğim kahvaltı hazırladı demissiniz ama siz de evli barkli koca kadinsiniz. Madem annenizin kahvaltı hazırlamasi sizi üzecek elinize mi yapışır,erken kalkıp siz hazirlasaydiniz.
Babam alışveriş yaptı kısmı da , yani tabii ki yapacak. Bir hafta gitmissiniz 4 boğaz. Lafının olmaması gereken bir şey. Babanızın su faturasini ödemesi de gereksiz olmuş. Ne münasebet? Bence kibarlık değil,evi otel gibi kullandığının bir işareti gibi,çiğ bir davranis. Keşke odemeseydi. Sizi köfte yemeye çıkartıp hesabı ödeten kardese de ağzim açık kaldı yani böyle bir şey olabilir mi?
Bence kizmaniz,gönül koymanız gereken tek kişi ; sizi yemek yemeye götürüp hesabı kitleyen kardeş.
Arayıp özür dileyip hakkıni helal et diyeceginiz tek kişi ; lohusa haliyken sürü sepet insan çekip bir de güler yüzünü eksik etmeyen azize gelin

Ayy regl kabusu gibisi yoktur. O durumdayken ben oturamam bile. İş yerinde değilsem muhtemelen yatarım.
Berbat bir gelin olacağım, anlaşıldı.
Ay bir de doğumdan sonra sezaryen falansa, kadının dikişleri falan vardır. Karnın falan belli bir süre şiş kalıyormuş. Ben doğurunca fıs diye iniyor sanıyordum. Korsesi vs. bir sürü derdi varmış bunun. O süreçten geçerken evin içinde kocam dışında iki tane herif istemezdim şahsen. Bir de emzirmek var. Ay bu da öğrenilen bir şeymiş. Öyle doğurur doğurmaz çeşme gibi gelmiyormuş. Yani iki yabancı adam varken emzirme işi de zor. Baştan aşağı fiyasko ya!

O yüzden empati yazdım. empati bile kuramıyor illa çocuğu olmasına gerek yok durumu anlaması için. Bence işine gelmedi orada iş yapmak

Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz
Bu kadar beklenti insanı yorar, bir kahvaltıyı hazırlasa ne olacak, hazırlamasa ne olacak ki..Kendinize dert arıyorsunuz sanki, kaldı ki onlar sizi çağırmamışta anneniz babanız gelin demiş size..

Ahahha kesinlikle ya, annelik çok zor bir şey. Ben de çevremden, kitaplardan vs öğrendim biraz.
O acı, ufak bebek, emme sorunları, dikiş sorunları, uykusuzluk ve evde görümcemin kocası

Vallahi anlamadım yıllardır şu olayı ; cenazesi , hastası , yeni doğum yapmış kadını olan evlere gidip hizmet , donatılmış masalar , çay ikramları falan beklemek çok enteresan .
Yemin ederim sosyolojik tez çıkar buradan. Destek olarak ortaya çıkmış geleneklerin köstek olması ve travmalar yaratıp yıpratması...

Merhaba; bence biraz duygusal bakmışsınız olaya. Ve gelininizin de duygusal bakabilecegini atlamissiniz kanımca. Sonuçta iki aylık ilk bebek anladığım kadarıyla. Elbette bebeğiyle vakit geçirmek isteyecek. Daha çok onunla olmak isteyecek. Bir de alışılmadık bir durum ve bebekle ilgilenmekten ev işine vakit ayiramamis belli ki. O da duygusal bakmis. İlk bebek heyecanı. Bence yanlış anlamissiniz.

Ahahha kesinlikle ya, annelik çok zor bir şey. Ben de çevremden, kitaplardan vs öğrendim biraz.
O acı, ufak bebek, emme sorunları, dikiş sorunları, uykusuzluk ve evde görümcemin kocası
Cinnetin eşiğinde olurum kesin.
Bir de görümcem kahvaltı beklerse çooook ayıp sözler çıkabilir ağzımdan valla.

2 aylık bebeğe siz nasıl bakacaktınız, mememi verecektiniz gelininiz size hizmet ederken.
Tam tersi olsa "ondan iş beklemedik güler yüzü yeterdi" derdiniz.
Bahane bulmak isteyen bulurun ispatı bu durum.
Lohusa birine kalmayı bırakın, günü birlik misafirliğe bile gitsem nasıl destek olabilirim diye düşünürüm ben.
İlk çocuğumun ilk 3 ayında yarım saat deliksiz uykuya hasrettim, ona rağmen eve geleni rahat ettiricem diye çırpınırdım.
Şimdi o insanlara ne kadar düşüncesiz ve merhametsiz kendime de ne salakmışım diyorum.
Kız kardeşim yeni doğum yaptı bir araya geldiğimizde emzirirken kolunun altına yastık koymayı bile düşünüyoruz, ondan iş beklemek şöyle dursun.
Hem insanların maddi durumunu, cebinde ki paranın ne kadar olduğunu nereden biliyorsunuz onun bile hesabını yapmışsınız.
Gelin kızın kendi annesi gelse bırakın hizmet beklemeyi evladının ağzına lokma koyar beslerdi halini anlayıp.
Sonra da eş ailesini neden istemezler diye siz düşünün işte.

Bebegim üç aylik. 15 gün gorumcem bende kaldı ALLAH razı olsun yemeğinden temizliğime kadar herseyimi o yaptı ben bebeğime baktim. Dogrusuda budur zaten. Geçen hafta anneler gitti diyorsunuz bu haftada siz mi..daha ne kadar kalacaklar..Üç gün en fazla kalıp donselerdi..lohusa kadın evlemi uğraşsın bebekle mi...bebeğe biz bakardık diyorsunuz süt kuzusu o daha sürekli emmek ister zaten kayinpederin kalması bile gelinin rahat edemenesine yol açar...birde hizmet bekliyorsunuz. Hamileymissiniz sanırım ilk bebeğiniz.. doğsun sizde kinadiginiz gelirinin gbi olursunuz kimsenin kalmasını istemezsiniz başta zaten

Aa bilmiyordum geçen kuralları sonuna kadar okudum gözümden kaçmış sanırım. İnşallah banlanmam bu sefer sağol hatırlattığın için başkanım.
Benim için değer bence C Calcifer şeytan seni !! Sevenlerimle arama girme

Görümceleri koruma derneği başkanıymışsın. Niye korumuyorsun konu sahibini?
Kendimi koruyamadım , onu nasıl koruyum
Gel ben sana kahvaltı hazırlıcam kıaz konu sahibi
Üzülüyorum da aslında jdjdjdj ama kendime jdjdjdü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…