Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yoo kardeşim dga beter ona daha çok kırıldım
Aslında gelin normal davranmış. Güler yüz göstermiş size. Kötü bir durum yok ortada. Dpgum yapınca anlayacaksınız o zaman hak vereceksiniz. Ben iki dogum yaptim. İlkinde 4 ay adapte olamadım. Zor bir çocuktu esim yaptı yemeği temizliği uyku nedir bilmedim. Ayakta iken kucağımda cocuk içim geçmiş yere dusuyordum. O derece zor bir çocuktu. Hayattan sogumustum. İkincide bebeğim daha sakin bir çocuktu benim dogumdan kaynaklı sorunlarım vardi. Kaynanam geldi 2 ay o bakti hicbirsey yapamadım. Yemeği kucağıma getirdi Allah razı olsun. Bir kerede demedi bana birsey hazırla. Biliyordu logusa halin ne olduğunu. Hele ilk bebekte alışmak hemen olmuyor. Hem bebeğin düzenine alışmak hem bebeğe iyi bakabilmek buna yetişmek hemde kendi vücudu yeni duruma alışması ile geçen sürece yaşanan sorunlar. Ben dogumdan sonra sezeryan halimle günde 2 kez hastaneye gidiyordum hem bebegi emzirmeye alıştırmaya çalışıyordum hemde kendim sağlık sorunlarımla ugrasiyirdum. Logusalik zor vesselam . O nedenle herkes bana hizmet etti 2 gün sadece yatakta tuvalet dışında kalkamadım bile hiç kıpırdamadim. Birde bebek emzirmeye uğraştım yatar halde o nedenle kız size iyi davranmış surat asmamis ne güzel. Umarım sizin güzel logusaliginiz olur. Bende ablama gittim dogum sonrası hicbirseye elini surdurmedim. Benimde çocuğum vardi. 2 çocuğa ayrı kahvalti ablama ayrı kahvalti ayrica bebek için istediği herseyi yaptim. Evini temizledim. Çamaşırlarını yıkadım. Evinde eksikleri var diye alışverişini yaptim. Mutfağa girip şu Bile almadi. Hepsini yanına götürdüm. Suan olsa yine yaparım. Siz kendinize şu soruyu sorun kardeşiniz dogum yapsa yada anneniz ameliyat olsa ona iyi bakmak için ugrasirmiydiniz yoksaa hizmet mi beklersiniz. Cevap burda gizli. Abiniz konusundA para ödenmesi ayıp olmuş. Onda haklısınız.

Ay sus kız daha yeni bitti banım. Bir konuda mesajımı sildim diye ban yedim, hemde anında silmiştim, kesin yine ban yicem
Banlanırsan söz veriyorum C Calcifer banlatmak için elimden geleni yapıcam
Arkandan da çok iyi insandı dicem

+1
Ben olsam bana kalan azıcık süreyi, görümceme kahvaltı hazırlamak yerine 45245. gündür yapamadığım duş için harcardım. Olmadı uyurdum. Daha da olmadı karnımı doyururdum.
Hani gelinler de insan ya, belli başlı biyolojik ihtiyaçları oluyor. Bu süper görümceler istiyorlar ki o insani ihtiyaçlarını görmezden gelsinler, bizim insani ihtiyaçlarımıza hizmet etsinler. Memlekette herkes toy, olgunlaşamamış arkadaş! Elin kolun yok mu? Kalk kendini besle! Ne diye gelinden bekliyorsun ya hu? Koca koca insanlar başkalarından kendilerini beslemelerini bekliyorlar, pes!

Kardeşim gideceğimiz gün evde yoktu o nedenle gelin yazmıştım. Ha olsa bile oda yapmazdı zaten geline değil en çok ona kırıldım. Su parası, tuvalet kağıdı, aklınıza gelen herşeyi oradayken biz ve babam aldı. Hesaba gelince kardeşim de eşi de memur dört sene de bir evine gittik hesabı babama ödetti
Örneğin pide yaptırdk onunda herşeyi bizdeydi sizler beni anlamadınz Nyse sağlık olsun.

aslında şunu başından beri bizim yazmamış olmamız ne kötü kimse erkekten beklemiyor işte

Erkeği bilerek saymiyoruz cunku erkek yapsa bile gelinin yapmamasi yine dert oluyor. Bazen mevzu yemek değil "gelinin" hizmet etmesi, hizmeti gelinden görmek isteme var. Kvye gittigimizde ben asla bir şeye elimi surmem kendi yedigim ictigim tabaklari toplamak disinda bunu bilincli olarak yapiyorum. Eşim daha çok mutfağa giriyor annesinin evinde ve gorumcelerim buna da cildiriyor resmen Olay bazen o işin gorulmesi veya yardim edilmis olmasi degil "gelin nasill yan gelip oturabilir" hırsı.

Bu hassas kalple yağmurda dışarı çıkma erirsin küçük kıaz ne bu oto mota kalbin kırılıyor

Trip yedik kızlar

Baslik kardesim ve gelinin yaptigi olmaliydi bir kere,

Ikincisi yatili 4 kisi gitmissiniz kardesiniz davet de wrmemis acik acik ne bekliyordunuz ki

Ücüncüsü siz de kardesinizi misafir etmezsiniz olur biter , ya bu yatiliya gitme meraki ne bizim türklerde merak ediyorum

Dördüncüsü Kim olursa olsun yatili misafir sevmiyorum hele Touristik amacli gelen, ayni tarihi yerlere her geleni götürüp gezdirmekten gina geldi

Agziniza saglik
El kizi diye cani patlican sanki
Kardese laf konduramadıp
Geline saydirmak ne kolay

Yeni dogum yapmis kadina, kocasıyla yatili giden gorumceye guleryuz bile fazla bence.

Babanız alışverişi kendi yapmış yapmayabilirdi. Abinizin öyle bir talebimi vardi bence yok. Gönülden gelip yapılınca Yapıp söylenmek doğru değil. Babanız Yanlış yapmis

Son düzenleme:
Evet öyle ben aslında evlerine gidince yaparım çünkü hiç kimse oturmuyor ama bazen böyle oturacaksin cidden niye bu gelin her konuda batıyor ben anlamıyorum işin kötü tarafı konuda kendimi gelin yerine koydum mesela ben salak gibi yapardım herhalde biraz yetiştirilme tarzı aile insanı çok etkiliyor biri de yazmış bebek ağlardı kayınvalidem alırdı sen kahvaltı hazırla derdi düşündükçe çıldırdım ama sonra dedim ki sen ne yapardın gidip hazırlarsin çünkü öyle görmüşsün
Misafiri ağırlamak zorundayız gibi
O yüzden bana burası çok güzel bir tecrübe oluyor sanırım

Yeni doğum yapmış kadın ve evinde bir sürü insana hizmet etmesi bekleniyor öyle mi? Yani iki aylık bebekle sadece onun ilgilenmesi gerekirken siz bebeğe bakacaksınız o da size kahvaltı yemek hazırlayacak? Şu olay sizin başınıza gelse burada “kv ve görümce sorunu bi bakın kızlar” diye başlık açarsınız eminim. Lütfen empati yapmayı öğrenin. Onun yerinde olsam ve üstüne lohusa olsam nasıl davranırım diye düşünün. İnsan insanın halinden anlamalı. Size surat yapmış dahi olsa iyi gününde değil,lohusa,bizde kalabalığız o yüzden diye kendinizi telkin edin. Herkesler böyle düşünse ne gelin-kaynana,ne görümce sorunu olur. Bizler hiç empati yapamıyoruz.

Evet öyle yorumları şaşkınlıkla okudum zaten asla ondan iş beklemeyiz asla ama gideceğimiz gün kahvaltıda çok mu?
Çok!
Ay yeter artık, kahvaltı da kahvaltı! Bu ne biçim iştah ya hu?
Bebek var bebek, onun beslenmesi size kahvaltı hazırlamaktan daha önemli "gelin" için. Çünkü o, onun yavrusu. Sizden daha çok seviyor onu. Hep de öyle olacak. Çünkü ondan çıktı! Çok sevdiğini bırakıp sizin boğazınızı düşünmeyecek tabi. Normal olan bu. 0-2 yaş aralığında bebek ve anne arasında temel güven bağları oluşur. O süre zarfında bebeğe yeterince ilgi göstermezse kendi bebeğinin gelişimini olumsuz etkiler. Bu kadar basit!

Davet edilmediğiniz bir yere gidiyorsunuz, yeni doğum yapmış kadının evine eşinizle gidiyorsunuz, sonrada bir kahvaltı hazırlamadı diye ayılıp bayılıyorsunuz. Gerçekten bu kafaya nasıl geliyorsunuz anlamadım. Kadın yine güler yüzlü davranmış, ben açık açık rahat edemem diye sizi kabul etmezdim. Etrafınızdaki herkeste peygamber sabrı var galiba , bu yaşa kadar böyle geldiğinize göre.

Bence haksızsınız yeni doğum yapmış kadının evine davet edilmeden gitmişsiniz eşiniz ile anneniz kim oluyorki gelinin evine sizi davet ediyor ne kardeşiniz aramış ne gelin birde zihmet beklemişsiniz tuhafsınız ailecek. Bugün ona yarın size.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…