Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlamadığınız nedir?Aynı şeyden bahsettim.Baba o evde misafir zaten. misafiri (konu sahibi)çağıran da baba.O yüzden alışveriş yapmak gayet normal demek istedim.
Üsluubunuz sert geldi de o yüzden sordum.

Cidden fazla abartmıssınız maddi durumunuz mu yok. Benimde etrafımda sizin gibi tanıdıklarım var diye inan bana hiç yardım bekleyemiyorum . Eminim ki gelininizde kardeşinizde cok dua ediyordur arkadanızdan Allah razı olsunlar maddi olarak da manevi olarak da yanımızdalar diye. Bazen insanın cok ihtiyacı oluyor öyle ki gelininiz daha yeni dogum yapmıs biraz anlasyıslı olun sizde bu sürecten geçiceksiniz inan bana güler yüzlü olması sizin orda olmanızdan memnun oldugu anlamına geliyor yazık oda suan cok mutludur sizin söylediğinizin aksini düşündüğü için. Maddi olarak yardımın anlayışın ne kadar önemli oldugunu en iyi anlayanlardan ım ben ama işte sizin gibi düşündükleri için hep kendi basımıza halletmeye calısıyoruz hayat cok pahalı büyükler azıcık yardım etse cok iyi duruma gelicez aslında ama onlarda sizin gibi düşündüğü için debelenip duruyoruz. Cidden cok bunaldım yazınızı görünce Allah size empati kurma yeteneği versin. Keske suan bizimde ailelerimiz yardımcı olsalardabizde rahat bir nefes alabilsek. Bence sen bir kendine yönel sen arkandan böyle konusulsun istermisin? Yada yaptıgınız ziyaretinde masrafında önemi kaldı mı bunca laftan sonra?

Yazmayim diyorum su konuya dayanamiyorum demek altinida takmadan donerdin, bu kadar karniniz gozunuz ac. Yegenlerine acidim

Arkadaşlar siz evinizde yemek yapmıyor musunuz bebeğiniz var diye?Hazır börek aldırıp,yumurta haşlamak çok mu zor?Kimse ziyafet sofrası beklememiş.Sayfada herkes royal anladığım kadarıyla.
Aynı kişiler ek gidays geçince(çoğu altı ayı bile beklemeden dört aylıkken başlıyor )çocuğa kemik suyu kırmızı biberden ev yapımı salça. Meyve kompostolari vs yapıyor bende bunu anlamyr açıkçası ben hiç birjni yapmadm ne çocuğa ne kendime yinede evde peynir ekmek dışardan hazır yemek yedik gitti. Hickimsem yoktu. Keşke kayınvalidem görümcem gelseydide böyle basım gözüm üstüne vallah giderken hic bişey yapamaazsam en azından para verir al anne kendine bişey al derdm konu sahibi bize hizmet etmedi dememiş hiç bişey yapmadı demiş

Bence doğruyu öyle zannediyorlar ve asıl onlar şokta

Yahu hiç gidilmemiş 1 evde 6 kişiye yatak yorgan ağırlamak havlu çıkarmak dönüşte temizlik yapmak var. Ama yok illa o bebek çatlayacak ağlayacak görümce salona anasıyla kurulacak cocugu tutarmis bak sen zavallı gelinde mutfakta uykusuz kahvaltı hazırlayacak.
Yapmayın biraz bebeğinizin kıymetini bilin.

Kıymetli gelinolmak değil ki sorun
Nedir sorun? Bence sorun kendini böyle bir durumda misafir gören,hizmet bekleyen kocasının ailesi. Neden onlar bu beklentiye girdi diye bebeğini ihmal etmek zorunda kalsın acaba?Gelin yaparsa teşekkür edersin ama yapamıyorsa da anlayış gösterip yardımcı olursun arkasından da böyle sallamazsın.

Bu konu aşırı uzadı ya umuyorum ki gelinin kulağına gider de görür gerçek yüzlerini. Bu naiflikle o yardım ettiler sağolsunlar falan diyodur arkalarından

Yok bence çok uyanık kızmış malzeme vermeden çatlamış ah biraz surat assaydi da görümce kardeşini doldursaydi keşke fırsat kaçmış.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Daha ne istiyorsunuz ki Allahtan belanızı mı?
Ma aile gitmişsiniz belki yemek yapmayı bilmiyor? Belki kalabalık olunca çekindi ölçüsü tutmaz diye?
Ayrıca bana kv kp görümce onun eşi geliyorlar günübirlik ben nasıl uyuduğumu hatırlamıyorum yazık degil mi ya? Sanki kovmuş kapıları vurmuş kavga çıkarmış gibi çok üzüldük diyorsunuz.
Benim eş ailesi de sizin gibi huzur batıyor kavga arıyorlar sebepleri de hep böyle abuk subuk şeylerden çıkarmaya çalışıyorlar.
Aynen böyle devam edin. 4-5 sene sonra gelin yüzümüze bakmıyor evine gidiyoruz her işini yapıyoruz yine de yaranamıyoruz diye konu açarsınız.
Vah vah vah ne ayıp gelin 2 aylık bebeyle yemek yapmamış kahvaltı hazırlamamış tüh tez kellesi vurula.

Bak kardeşim bu kişisel birşey biri iş yaptı diye bebeğini ihmal etmez bazısı lafa dagitmak için arkadaş ister eş dost geldin ister sofra kurmak ister bunu yapana aferin verilsin diye yapmaz ben ona dedm hani biri yazıyor ben kahvaltıda hazirladm ee iyi gelin oldun aferin dediniz bunu ben iyiym kendimi ezdireym diye yapmıyoruz bazısı bu şekilde mutlu olur bazısı hiç misafir sevmez eş dost sevmez kendini çocuğuna bu şekilde adar o kisiyede saygı duyarım ama ben kırk gün de olsa misafir kabul ederm yalnız kaldikca başka düşüncelere daliyorm. Ama gelen kişiyede iki çay ikram ettm diye akılsız olmuyorm bir çayi ben verdiysem ikinciyi kendi alır zaten. Ailemde eşim dostumda ama kimolursa olsun öz kardesnz dahi olsa siz hiç hizmet etmezseniz elbet alinablr bide hanımefendi hamile hormonları dahada hassas ben lincleme taraftarı deglm. Haklısın ama onunda işleri vardir kişisel değildir onuda anlayın deyip orta yolu bulurum mevzu bundan ibaret

Diğer görümcenin eşi de varsa 2 çocuk ve ev sahipleriyle beraber evde 10 kişi var demektir. Kadıncağız emzirecek boş oda bulabildiyse iyi yani

Yine aynı kısır döngüye giriyoruz işte, siz istiyorsunuz, davet ediyorsunuz. Emrivaki gidilen yerde güleryüz beklemek bile yüzsüzlük. Hadi eşimin babası, ablası geldi enişte beyin ne işi var o kadar uzun süre kalmada. Ben kendim davet edince 30 kişi bile ağırlasam gocunmam, ama emrivaki gelindiyse 3 kişi bile beni yorar ki burada küçücük bebek var işin içinde. Hassaslıktan fora olmak isteyen memeler var, kaç kişi yaşamaya başlayınca evin içinde ister istemez hijyen sorunu çıkar ortaya o bile problem. Yeni doğum yapmış birine emrivaki kalmaya gidiyorsanız bu misafirlik değildir, iş bilmezliktir.

Konu sahibinin yazdıklarından sonra ben hiç iyi niyetli olamıyorum. Romantize edilecek taraf bulamıyorum. Buraya bunları yazan kim bilir çevresine akrabalarına gelinle ilgili neler atıp tutuyordur. Yapıldı diye aferin vermiyorsak yapılmadı diye burada atıp tutmak doğru değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…