- Konu Sahibi Dilara55333
-
Konu sahibinin tarzından anladığımıza göre bu sefer de "iki parça kuru börek aldırdı, haşlanmış yumurtayı koydu önümüze" diyecekti. Kadın kadına olsalar veya bu kadar kalabalık olmasalar gelin bence bir şeyler yapardı. Babaanne dede hadi torunlarına sevindi ellerinden geleni yaptı. Görümce kocası ve çocuğu davet bile edilmemişler. Ev sahipleriyle birlikte 7 kişiler. Hangi börek, kaç yumurta? Kadın kibarca ve güler yüz göstererek anlayana gereken dersi vermiş. Bir gün, iki gün hadi neyse de bu zamanda 4 kişi+ çocuk ne demeye 1 hafta yatılı gidiliyor. Konu sahibi de ısrarla kocasını niye peşine taktığını cevaplamıyor.Arkadaşlar siz evinizde yemek yapmıyor musunuz bebeğiniz var diye?Hazır börek aldırıp,yumurta haşlamak çok mu zor?Kimse ziyafet sofrası beklememiş.Sayfada herkes royal anladığım kadarıyla.
Haklısınız ben de evime gelene hiç harcatmam veya yemeğe gidilecekse biz öderiz.Misafirliğe gitmişler sonuçta. Biz misafirliğe gelen kişilere hesap ödetmiyoruz tabii herkes farklı bu benim görüşüm
Zaten yazarken yaşamamış biri olarak yazmadm şuan iki yaşında bir oğlum var kolay demiyorm bende yasadm mastıt oldum burda olay şu hiç kimse gelmesin ozmn doğum sonrası bırakın aileyi arkadaş çevremiz bile bebek görmek için geliyor ve bebekli olmamıza ragmen herkes bir pasta börek çörek yapıyor ya anlattığım şeyler çok saçma sapan şeyler değil niye bukdr karşı çıkıldı anlamyrm kalkan hizmet etsn demedm ben ama konu sahibi icerlendiyse bence hiç bişey yapılmamış okadar da olmamalı altı aylık bebeginle tek başıma on beş kişiyi ağırladım guzelmiydi değildi şuan kimin evine bebek görmeye gitsem pasta börek yapmadan gtmem arayıp bir ihtycn varmi diye sorarm burda insanları tanımadan yargiliyorsnz bence belki sizden çok daha ince dusunuyoruzdur blmyrm
Yeni doğum yapmış birinin yanında genellikle ya anne ya kayınvalide ya abla kardeş olur bu dediğiniz hazırlıkları onlar yapar gelen misafiri onlar ağırlar. 2 aylık bebeği olan (heleki ilk çocuk el ayak hepten birbirine dolaşır.) birine zaten en yakın olarak giderek bir de hizmet beklemek böyle bir durumda yakışı kalmaz diye düşünüyorum. Kaldı ki 2 senelik evlilikte yeni doğum yapmış halimle evime ilk defa bir de 2 erkekle 1 hafta yatıya gelseler Güler yüz bile gösterebilir miydim bilmiyorum kesin arada hayıflanırdım rahat edemiyorum diye.12-13saatlik bir yoldan gidilmiş, çünkü kardeşinin evladı canı ciğeri bir kahvaltı dahi çok görülmüş. Vallahi takmadiysam altınımida alır gelirdim. Halasiniz merak etmişsiniz (gitmeseniz adınız umursamadi olurdu eminim). Hazır su böreği alıp zeytin peynir çay koymak zor değildir eminim. Bir defaya mahsus olmak üzere ama. Bebeği küçükmüş daha fazlası beklenmez çünkü. Anne babanızdan öyle evlat parası yiyen düşüncesiz degillermiş belli. Çünkü evladının elini cebine artırmamış. İnsan gittiği yerde Azda olsa hürmet görmek ister tabiki. Benimde 3 çocuğum var. 2 aylık bebekle çok teferruatli olamadan misafir agirladim. Helâli hoş olsun. Olmaz diye bişey yok. Yok eve çöreklenmişler falan, bunlar ne kadar çirkin laflar. Ana baba tabiki gidecek evladına torununa. Şu forumda gerçekten çok ağır ithamlar oluyor. Yazık.
Ben yapamıyordum şahsen. Yapmıyordum değil bakın “yapamıyordum” hatta tam 2 aylıkken bir ara sütüm çok azaldı kesilecek korkusundan iki gün ağladım daha da azaldı biraz yardım destek gördüm de düzeldi şükür 2 yaşına kadar emzirebildim çocupumu.Arkadaşlar siz evinizde yemek yapmıyor musunuz bebeğiniz var diye?Hazır börek aldırıp,yumurta haşlamak çok mu zor?Kimse ziyafet sofrası beklememiş.Sayfada herkes royal anladığım kadarıyla.
Arkadaşlar siz evinizde yemek yapmıyor musunuz bebeğiniz var diye?Hazır börek aldırıp,yumurta haşlamak çok mu zor?Kimse ziyafet sofrası beklememiş.Sayfada herkes royal anladığım kadarıyla.
Bakmaya gidip bakakalmışlar
Yalnız ben bir yerde "kız kardeşim ve çocuğu da vardı" gibi bir şey okudum.
Başka bir görümce, onun kocası ve çocuğu da mı varmış? Toplam 8 kişi mi gitmişler yani?
Eğer öyleyse gelinin cinnet geçirmediğine şükretsinler.
Kendimize kadar yapıyoruz ordu doyurmaya çalışmıyoruz 2 aylık bebeyle. Royal değil kendinizin ve bebeğimizin değerini biliyoruz. Öncelik soramız belliArkadaşlar siz evinizde yemek yapmıyor musunuz bebeğiniz var diye?Hazır börek aldırıp,yumurta haşlamak çok mu zor?Kimse ziyafet sofrası beklememiş.Sayfada herkes royal anladığım kadarıyla.
Aynen öyle. Yahu kadının durumu yoksa yapmasaydı, daha önce de dedim. Ben abim ve yengem için gittim doğumda. Durumları iyi olduğu halde oradayken hep ben yaptım alışverişi. Helal hoş olsun. Bunh kendi eşim de istedi geçmişlerimizin ruhuna değsin ne gerekiyorsa yapalım dedi. O senin yeğenin ya canının parçası. Ne olmuş yani ben alayım da onlar da o sıpaya alsın, yengeme alsın. Kadıncağız uyumuyordu ya bebekten. Nasıl kıyıp da kalk yemek hazırla diyeyim? Ben de görümceyim ayol. El değil benim gözümde yengem, ablam gibi görüyorum. Bak ben en ufak karşılık beklememiştim, ailemden sonuçta ama şimdi yengem ben hamileyken kimse gelmezse ben gelirim kuzum benim sen hiç düşünme diyor varolsun.Masrafları sizin ödemeniz de gelinin değil kardeşinizin problemi ama şöyle de bir durum var yeni bebekleri olmuş belki durumları yoktu.
Ayrıca 2 aylık bebek hala yenidoğan tam anneye yapışık zamanları günün nerdeyse tamamını emerek geçiriyorlar o dönem de zaten gaz problemini de hesaba katınca annelerin tuvalete gitmeye bile vakti olmuyor size hizmetmi edecekti
Sorun gelinde değil siz de aileniz de . Kardeşiniz de yardim edebilirdi o da etmemiş gelinin hiç bir sucu alakası yok
Selam görümcelerin şahıgeline hak verecegiz diye suyunu cikariyoruz bazi seylerin de.. tamam , kimse lohusa kadindan hizmet beklememeli, beklemesin de zaten..
ve onca kisinin pandemi zamani kucuk bebekli eve dolusmasi da yanlis hareket kesinlikle.. ama bir gunden bir gune de uzak yoldan gelmis misafirine, ailene sofra hazirligi yaparsin, bebek 30 dakika dalmisken... hepimiz gecirdik o gunleri...
bir de boyle zaruri dogum gibi durumlarda yatiya kalma olacaksa, karsilikli konusup anlasmali taraflar .. misal benim kv , ilk gelini onu mutfagina kesinlikle sokmadigi icin, lohusa iken bana geldiginde elini hicbir ise surmedi, ben de bebegim asiri huysuz oldugundan yemek vs yapamiyordum.. annem de ikimizi basbasa birakip gitti , sagolsun... aksam olsun da esim hazir yemek getirsin diye bekledik, bir de ramazandi yani..
sonra ikinci dogumumda , birbirimize karsilikli alistik, huylarimizi cozduk.. kv yine geldi ; ' anne mutfak senin, ne istersen yap pisir , kirlendi dokuldu diye dusunme , ben temizlerim ' dedim.. gul gibi gecirdik gunlerimizii..
karsilikli guzel bir iletisim; herseyi cozer..
benim de yegenim dunyaya geldi ve gelin hanim kayinvalidesinin onlarda kaldigi sure zarfinda , gunduz kocasi yokken odasindan hic cikmamis, cocugu da cikartmamis.. gercekten bu kadari da bence saygisizlik oluyor.. tamam kimse gelininden asiri samimiyet beklemiyor zaten , ama zaruri bir aile olma durumu varsa; en azindan gerekli saygiyi, misafir adabini karsilikli olarak aile fertlerine gostermek gerekiyor diye dusunuyorum...esini seven, ailesine de saygi gosterir..
bizler de ilerde kv olacagiz.. ne ekersek onu biceriz.
konu sahibi arkadasim; siz de bebeginizi saglikla kucagiza alirsiniz umarim, yegeniniz de saglikla buyusun ..
DüzeltmeKendimize kadar yapıyoruz ordu doyurmaya çalışmıyoruz 2 aylık bebeyle. Royal değil kendinizin ve bebeğimizin değerini biliyoruz. Öncelik soramız belli
Konuyu okurken ne kadar sinirlendiğimi anlatamam. Benim bebeğim ilk 3 ay göğüsümden inmedi. Cluster feeding olayını yaşadık. Ve bu yüzden değil misafire kahvaltı hazırlamak, kendime bile kahvaltı hazırlayamıyordum.
Bence de bir anne bebeğinle ilk zamanları sarmaş dolaş tadını çıkarmalı. Ben annemi ve KVmi yanımda istememiştim, ister istemez karışırlar da sinirlerim bozulabilir diye. Temizlik ve yemeği bir türlü hallettim. Arkadaşlarım, komşularım yemek yapıp gertirdiler, bazen dışarıdan söyledik, bazen bir şeyler atıştırdık. Huzurlu ve sakin geçti benim için.Zaten şartlar mümkünse bir yrdımcı varsa ilk 3 ay böyle olmalı bence. İlk 40-50 gün kesinlikle böyle olmalı hatta. Yeni anne evde hiçbir iş yapmamalı. Ev işi düşünmemeli. Yanında annesi veya kv olup tüm evin işini yemeğini yapmalı. Yeni anne sadece bebeğini emzirip uyumalı. Hak dese guk dese bebek memeye alınmalı. Onun ihtiyacı olan bu çünkü. Mutlu huzurlu annenin memesi.
Annelerimiz kayınvalidelerimiz neden şu geçici dönemimize katlanamıyor bilmiyorum.
Kötü gelin ödülünü kazandınKonuyu okurken ne kadar sinirlendiğimi anlatamam. Benim bebeğim ilk 3 ay göğüsümden inmedi. Cluster feeding olayını yaşadık. Ve bu yüzden değil misafire kahvaltı hazırlamak, kendime bile kahvaltı hazırlayamıyordum.
Hahah aman bananeeeKö
Kötü gelin ödülünü kazandın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?