Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
negatiflik şelalesi... kardeşinizin evinde kendinizi misafir mi saydınız? Yeni bebeği olmuş kardeşiniz 6 kişinin yemeğini ödemeli miydi?

Arkadaşlar siz evinizde yemek yapmıyor musunuz bebeğiniz var diye?Hazır börek aldırıp,yumurta haşlamak çok mu zor?Kimse ziyafet sofrası beklememiş.Sayfada herkes royal anladığım kadarıyla.
Konu sahibinin tarzından anladığımıza göre bu sefer de "iki parça kuru börek aldırdı, haşlanmış yumurtayı koydu önümüze" diyecekti. Kadın kadına olsalar veya bu kadar kalabalık olmasalar gelin bence bir şeyler yapardı. Babaanne dede hadi torunlarına sevindi ellerinden geleni yaptı. Görümce kocası ve çocuğu davet bile edilmemişler. Ev sahipleriyle birlikte 7 kişiler. Hangi börek, kaç yumurta? Kadın kibarca ve güler yüz göstererek anlayana gereken dersi vermiş. Bir gün, iki gün hadi neyse de bu zamanda 4 kişi+ çocuk ne demeye 1 hafta yatılı gidiliyor. Konu sahibi de ısrarla kocasını niye peşine taktığını cevaplamıyor.

Misafirliğe gitmişler sonuçta. Biz misafirliğe gelen kişilere hesap ödetmiyoruz tabii herkes farklı bu benim görüşüm
Haklısınız ben de evime gelene hiç harcatmam veya yemeğe gidilecekse biz öderiz.

Ama konu sahibinin durumunda 5 kişi bir eve 1 haftalığına gidilirse, ev sahibi de bir yemeğe götürülür. İstediği kadar ben davet ediyorum desin, hem birinin kardeşi hem diğerinin evladı. Destek olunması gerekir. Bu durumda en karlı enişte olmuş. Kayınpederi alışveriş yapmış doldurup getirmiş, eşi ve kayınvalidesi yemek temizlik yapmış bir de üstüne çocuğuna bakılmış. Enişte en rahatı mis. Ben utanırım açıkçası bu durumdan.

Ne var ki bunda kadin yeni dogum yapmis lohusa :) sizde gebelikten hormonlar tavan kafaya takmissiniz anlasilan.

Yeni doğum yapmış birinin yanında genellikle ya anne ya kayınvalide ya abla kardeş olur bu dediğiniz hazırlıkları onlar yapar gelen misafiri onlar ağırlar. 2 aylık bebeği olan (heleki ilk çocuk el ayak hepten birbirine dolaşır.) birine zaten en yakın olarak giderek bir de hizmet beklemek böyle bir durumda yakışı kalmaz diye düşünüyorum. Kaldı ki 2 senelik evlilikte yeni doğum yapmış halimle evime ilk defa bir de 2 erkekle 1 hafta yatıya gelseler Güler yüz bile gösterebilir miydim bilmiyorum kesin arada hayıflanırdım rahat edemiyorum diye.
Arkadaşlar siz evinizde yemek yapmıyor musunuz bebeğiniz var diye?Hazır börek aldırıp,yumurta haşlamak çok mu zor?Kimse ziyafet sofrası beklememiş.Sayfada herkes royal anladığım kadarıyla.
Ben yapamıyordum şahsen. Yapmıyordum değil bakın “yapamıyordum” hatta tam 2 aylıkken bir ara sütüm çok azaldı kesilecek korkusundan iki gün ağladım daha da azaldı biraz yardım destek gördüm de düzeldi şükür 2 yaşına kadar emzirebildim çocupumu.

Yapmıyordum. İlk 3 ayımı annemle geçirdim. Çünkü beceremedim. Wc ye gidemiyordum ne yemeği.
Evde kayınvalidem ve görümcem varken neden hazır börek alıp yumurta haşlayayım. Hayatım boyunca sadece doğumumda yardıma ihtiyacım olacak bu insanlara. Emziren kadına besleyici sağlıklı yemekler yapılsın 2 tane sapasağlam kadın varken evde. Neden emziren hizmet etsin. Bu kadının günde 3 öğün proteinden zengin beslenmesi gerek ve ne yazık ki yalnızken bunu yapamayacak. Madem evde anne ve kızkardeş var ellerine mi yapışır.
Benim kayınvalidem de doğumuma misafir gibi geldi gitti. Baktım bir şey yapmıyor her gün dışarıdan söyledim alınır diye. Yok hiç üstüne bir şey alınmadı muhtemelen bunlar gibi hizmet bekledi. Ama yeni doğmuş bebeğimin benim kokuma ihtiyacı varken kaynanamın gönlünü eğleyemem. Ne bekliyorsa beklesin.
He yarın öbür gün kaynanam hasta olur bana ihtiyacı olur. Yine unuturum bugünleri ben onun yaptığını yapmam. Hizmetinde kusur etmem.
Diyeceğim o ki kimin ihtiyacı varsa ona hizmet edilir. Gelin her koşulda kayınvalidesine hizmet etmek zorunda olan üstün ırk değildir.

Aa bunu görmemişim. Pes ya.
Ya gündüz gelip gitseler yine neyse de o kadar erkeğin ne işi var emzirmeyi yeni öğrenen bir kadının yanında.
Arkadaş doğum yapsın o zaman anlayacak dünyanın kaç bucak olduğunu.

Kendimize kadar yapıyoruz ordu doyurmaya çalışmıyoruz 2 aylık bebeyle. Royal değil kendinizin ve bebeğimizin değerini biliyoruz. Öncelik soramız belli

Gelin iyi yapmış. Biz kendimizi paralıyoruz da ne oluyor. Ne başkası kıymet biliyor ne kendimiz. Gelin en azından kendine değer vermiş ama yüzünü asmamış. Asabilirdi de. Kusur bulmak isteyen her türlü bulur.

Aynen öyle. Yahu kadının durumu yoksa yapmasaydı, daha önce de dedim. Ben abim ve yengem için gittim doğumda. Durumları iyi olduğu halde oradayken hep ben yaptım alışverişi. Helal hoş olsun. Bunh kendi eşim de istedi geçmişlerimizin ruhuna değsin ne gerekiyorsa yapalım dedi. O senin yeğenin ya canının parçası. Ne olmuş yani ben alayım da onlar da o sıpaya alsın, yengeme alsın. Kadıncağız uyumuyordu ya bebekten. Nasıl kıyıp da kalk yemek hazırla diyeyim? Ben de görümceyim ayol. El değil benim gözümde yengem, ablam gibi görüyorum. Bak ben en ufak karşılık beklememiştim, ailemden sonuçta ama şimdi yengem ben hamileyken kimse gelmezse ben gelirim kuzum benim sen hiç düşünme diyor varolsun.

Selam görümcelerin şahı

Valla bu güne kadar ne misafirler ağırladım çocukla ama kim kıymet bildi
Kimse!!!
Bebeğimi ağlatarak hazırladığım sofrada kulp buldu kayın müsveddesi
O yüzden burdan sesleniyorum özellikle yeni annelere evladınızı sakin ağlatıp millete hizmet etmeyin kimse madalya takmiyor. Kusur aramaya gelen illa ki bulur.

Zaten şartlar mümkünse bir yrdımcı varsa ilk 3 ay böyle olmalı bence. İlk 40-50 gün kesinlikle böyle olmalı hatta. Yeni anne evde hiçbir iş yapmamalı. Ev işi düşünmemeli. Yanında annesi veya kv olup tüm evin işini yemeğini yapmalı. Yeni anne sadece bebeğini emzirip uyumalı. Hak dese guk dese bebek memeye alınmalı. Onun ihtiyacı olan bu çünkü. Mutlu huzurlu annenin memesi.
Annelerimiz kayınvalidelerimiz neden şu geçici dönemimize katlanamıyor bilmiyorum.

Bence de bir anne bebeğinle ilk zamanları sarmaş dolaş tadını çıkarmalı. Ben annemi ve KVmi yanımda istememiştim, ister istemez karışırlar da sinirlerim bozulabilir diye. Temizlik ve yemeği bir türlü hallettim. Arkadaşlarım, komşularım yemek yapıp gertirdiler, bazen dışarıdan söyledik, bazen bir şeyler atıştırdık. Huzurlu ve sakin geçti benim için.

Son düzenleme:

Kötü gelin ödülünü kazandın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…