Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abimin yaptığı doğru mu diye konu açsaydı çoğunluk desteklerdi onu. ama zaten bebeğinin derdinde olan lohusa bir kadına bu kadar laf söylerse kimse onun yanında olmaz. Hangimiz doğumdan çıkar çıkmaz prenses gibiydik. Bebek emecek mi, gazı var mı, acaba doyuyor mu? diye düşünceler içindeyken bir de kim gelmiş ne yemiş ne istemiş diye düşünmek çok zor değil mi?

Zaten her zaman böyle olmaz mı? Şımartılmış bir erkek çocuğu. Her istediği önüne konmuş her zaman ne derse yapılmış. O da evlenmiş aynı şekilde davranıyor. Herkes bana baksın. Herkes benimle ilgilensin, ben dünyanın kralıyım. Kadınlarda birbirine giriyor. Burada ne gelin ne görümce suçlu değil ki. Evine ilk defa gelen ailesini ağırlamayı bilmeyen, ilgi göstermeyen bir evlat var. Ama suçlanan gelin.

Aynen öyle. Ya bir de gelini suçlayan yine kadın. Aynı yollardan geçmiş ya da geçecek biri. Ha geçmese bile empati yapar insan. O yüzden erkek çocuklarını paşa soyundan gelmiş gibi değil de insan gibi yetiştirmek gerekiyor

Konu sahibi o kadar gelin de gelin dedi ki, abiye tam olarak nerde kızdı anlamadım, iyi okudum, abi hesap kitlemiş bunlara sadece ona kızmış. Geline diyene kadar abin hazırlasın kahvaltıyı dedik, görmezden geldi. Eşin nerde sen hamile halinle ezildin dedik, görmezden geldi. Bütün bunlara dediği tek şey, abime de çok kızdım oldu. Kadının görevi tabi misafir ağırlamak, ölüm döşeğinde de olsa kalkıp yapmalı.

Doğum yapın iki ay sonra neden gelinden hizmet beklemeniz gerektiğini anlarsınız. Evi eşim temizlerken kahvaltı mı yemeği mi annem hazırladı benim annem ilk defa gelmişti evime üstelik.
Sonra görümcem geldi sağ olsun beni yormamak için gidip otelden yer ayırtmış, ben yemek yapamam diye de dışarda yedi üstüne eşime eşine de almayı unutma deyip her türlü masrafı yapmış. Sizin masrafınız çoktur olmaz diyerek...
Benim dedem de ne zaman bize gelse elini cebine atar anneniz ve babanızın yaptığı masraf onlarla oğulları arasında çok canları sıkıldıysa oğullarına kızsınlar. Yalnız kira, doğalgaz, bebek bezi...vs masrafları çok diye destek olmak istemişlerdir eminim.

Konuyu alintilayanlardan okudum. Siz gelin kardes gormemissiniz. Bizimki 3 ayda bizden gizli evlendi. Onaylanmadigi icin bizle gorusmeyi kesti. Kiz madde bagimlisiymis onunla maddeye basladi. Annemi dovmeye calisti. Calismadigi icin esten dosttan dilendi borclarini hala oduyoruz. Yetmeyince saticiliga baslamis. Kiz da artk buna katlanmak istemedigi icin ihbar etti kardesimi. Tabi omun haberi yok hala karima sahip cikin diyo. Smdi com sukur 2 haftadir hapiste. Hepimiz derin bi nefes aldik. Keske bizimki de kahvalti vs hazirlamasaydi

Ben sadece ilk.mesajini okudum. Eve gelen suyu odemisler, alışveriş yapmışlar, pideyi hatta dışarıdaki yemeği odemisler.
Büyük ihtimalle, bir hafta boyunca annesinden şu yemeği çok seviyorum yapar mısın şu böreği yap vesaire şeklinde talepte bulundu.
Bunun üzerine evde her işi de anne kız yapınca durun bız misafiriz bu gelin niye çorba yapmadı psikolojisine döndüler.
Veeee gelin, el kızı diye ona sarmışlar. Bana öyle geldi. Belki de yanılıyorum

Prens hazretleri kahvaltı hazırlasa gidip sıcak ekmek simit alsa dünyanın sonu gelir. Allah muhafaza.

Masrafları sizin ödemeniz de gelinin değil kardeşinizin problemi ama şöyle de bir durum var yeni bebekleri olmuş belki durumları yoktu.
Ayrıca 2 aylık bebek hala yenidoğan tam anneye yapışık zamanları günün nerdeyse tamamını emerek geçiriyorlar o dönem de zaten gaz problemini de hesaba katınca annelerin tuvalete gitmeye bile vakti olmuyor size hizmetmi edecekti
Sorun gelinde değil siz de aileniz de . Kardeşiniz de yardim edebilirdi o da etmemiş gelinin hiç bir sucu alakası yok

Polemiğe girmek için değil ama çocuğunuz varmı bilmiyorum kürtaj ve doğum bir tutulamaz 2 aylık bebek var ortada sürekli emmek istiyor evde 2 tane yabanci erkek var surekli memeler ortada kendi evinizde kose bucak emzirmeye calisacaksiniz buna ragmen hic surat asmamis guler yuzlu davranmis bebekler 2 aylıkken tuvalete gidecek vakit zor bulunuyor bir de konu sahibi biz bakardık demiş ne yapacaktı emzirecekmiydi acaba çok merak ettim

Baban mı dedi o paraları ödemek çok zoruma gitti diye, yoksa o ödedi diye sen mi fesatlandın? Ne olacak ödediyse? Ayıp ya, gerçekten bazen ben sizin gibi düşünenleri anlayamıyorum.

ya yeni doğum yapmış halimle kp yatılı olacak falan yine iyi güler yüz göstermiş gelin hanım.

ilk bebeğiniz mi bilmiyorum ama doğum yapınca sizde denmek isteneni anlayacaksınız konu sahibesi arkadaşım.

ama abinize bol bol kızabilirsiniz. ayrıca o eve de davetsiz gitmiş sayılırsınız bilginiz olsun.

Bu yazdiklariniz çok garip. Hamile olduğunuz için mi böyle düşünüyorsunuz acaba? 2 aylık bebeği olan biri sizi düşündüğünüz gibi ağırlayamazdı. Bizde eşimle iki aileden de uzakta oturuyoruz. Yaklaşık 10 saatlik bir mesafe. Iki doğum yaptım. Ilkinde gorumcemde geldi. Annem, kv olmasına rağmen evimi de temizledi , yemeğini de yaptı. Bebeğine alışverişte yaptı. Aynı şekilde annem babam ve kv dem de yaptı bunların hepsini. Lohusa kadının yardıma ihtiyacı olur. Demissiniz ya bebeğe biz bakardık o hazırlasaydı diye. 2 aylık bebeğe nasil bakacaksınız? Meme bebesi. Emecek huysuzlanacak. Gecede kimbilir kaç defa kalkıyor gelininiz. Uykusuz yorgun bir de size hizmet mi edecekti. Siz doğum yaptiginizdaki haliniz nasil olacak acaba?

iki aylik bebegin halaya degil anaya ihtiyaci var. yaptiginiz hizmeti gelin hanima degil kardesinize, yegeninize, ananiza, babaniza ve kendi keyfinize yaptiniz.
guleryuzlu davranmis, napsin bu gelin milleti de yaransin size

konu sahibi, kendisi aynısını yapmaz umarım eşinin ailesine hizmette kusur etmez.

hizmet etmek nedir ayrıca, her şey kolay artık, herkesin eli ayağı var, çayını doldurmak, kahvaltı hazırlamak iş mi ?

2 aylık bebeğim varken ben değil yatılı misafir ağırlamak, telefonlara bile bakamiyordum
Annem ve eşim olmasa aç kalırdım o dönem, değil misafire kahvaltı hazırlamak kendime tost yapamadığım günler oluyordu.
Kahvaltı kahvaltı diye tuturmuşsunuz, dolabı açıp peynir zeytini masaya koyup 2 yumurta kırmak ne zor gelmiş size öyle. Yada pembik gelin sunumlu masalardan mi beklemiştiniz, gelindennn görümcesine pankekkk misali. Tühh çok üzüldüm ya hevesiniz kursağınızda kalmış, kıyamammm
Gelin ne güzel yapmış size, bidaha gitmezsiniz herhalde. 2 aylık bebekli eve gidip 1 hafta kalmak neyin kafası acaba. Hadi sizi anladımda, eşinizin ne işi vardı orda? Ayıp yani. İşi gücü yokmu yeni doğum yapmış kadının evine gidip yayılmış 1 hafta. Pes, insan az düşünceli, görgülü olur! Bide gelmiş kahvaltı bile hazırlamadı bize ühühüüüü diye ağlıyorsunuz. Çokta iyi yapmış, takdir ettim gelini.

Bu erkek ailesi niye her koşulda hizmet bekliyor bende bunu anlamıyorum.

Bu erkek ailesi niye her koşulda hizmet bekliyor bende bunu anlamıyorum.

Çünkü sadece kendilerinin üreyebildiklerini, alınan gelinin (!) onlar için sadece araç olduklarını düşündükleri için.
Kendilerini bir şey sandıkları için

merhaba konu sahibi, bu konunuzu bir zahmet lohusa iken, geceleri her an bebek bakarken, üstelik daha vücudunuz eski hale bile gelmeden evinizde yatılı misafiriniz olunca okuyunuz, bakalım kendi kaleminizle yazdıklarınız söz konusu siz olunca nasıl eğreti gelecek size bile....
böyle bir süreci yaşamamış bir anne adayı olarak resmen büyük konuşmuşsunuz..
ayrıca arkadaşlara katılıyorum, gelininizin sizlere ( o halde erkekli yatılı misafirle ) güleryüz bile göstermesi bence yeterince ince bir duruş olmuş, kıymet bilin ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…