• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendine yaptigin sandvic, 7 kisilik kahvalti veya yemek yapmak aynisi mi? 5 kisi gitmisler sonucta. Onun üstüne onca kisinin temizligi bulasigi felan. Preseslikle ne alakasi var? Siz dogurdunuz, size kolay gelmis olabilir, ama herkes ayni mi? Herkes ayni gecirmek zorunda mi. Hizmet bekleyen bebek olan eve bi zahmet gitmesin. Bunlar gitmeseydi daha iyi olurdu bana göre. Zaten baska zamanlarda hep kardes ve esi geliyormus. Bir kac ay sonra en gec gelirlerdi
Herkesin lohusalığını bir tutuyorlar ama bebeğiyle ilgilenemeyen depresyon geçiren anneler bile var kaldı ki ilk doğumda ertesi gün eve gelip ayağa kalkmıştım çok rahattım 2. Doğum sonrası 40 gün sonra bile rahat eğilip kalkamıyordum ikiside sezeryandı aynı kişide bile doğumlar arasında fark ediyor bebekler arasında fark oluyor bizde geçtik o yollardan diyenler için herkes kendine göre geçmiş 🤷🏻‍♀️ İnsanlar çok değişik sürekli kusur bulmaya çalışıyor geldikleri gittikleri güne birşeyler hazırlasa bi geldiğimiz gün bi gittiğimiz gün hazırladı diye laf edeceklerdi ne yapsa yaranamayacaktı yeğenine taktığı çeyreği kendisi binip gittiği uçak biletini bile onlara masraf diye saymış 🤷🏻‍♀️

Aslında konuya artık yorum yapmak istemiyorum,muhalefete girmek istemiyorum.ama madem yazmışsınız.Bisey sormak istiyorum.Yakininizda çevrenizde destek vereniniz var mı yok mu,ara sıra bir kaç saatliğine çocuğu birakip kafa dinlediğiniz günler oldu mu.Bunaldiginiz bir gün keşke bir iki saat annem ablam olsa çocuğa baksa bende yatıp uyusam bir kahve içsem diye dusundugunuz oldu mu? Siz bunları ben çözdüm diyorsunuz da,yukarıda yazdıklarım bende olmadı mesela ona ragmen 40 YILDA bir çağırmak istedim.Kotu mu etmişim?
Hahahah siz ciddi misiniz çok komiksiniz 😂😂😂 bir pazar kahvaltısını ve 2 aylık lohusa kadına davetsiz olarak enişte bilmem kp görümceler... Cümbür cemaat geilnip 1 hafta kalmasını nasıl aynı kefeye koyabildiniz 😂😂😂

Ne güzel, siz işte en azindan farkli bir ortama giriyorsunuz nefes alıyorsunuz.Ogle aralarında çayınızı kahvenizi içiyorsunuz.eve geliyorsunuz kalan vaktinizle çocuğunuzla ilgilenmiyorsunuz.Casilan anne ile çalışmayan anne bir değil.Evde sabah 9 dan akşam 9 a kadar çocuğun peşinde kosturuyorum.Ve bu her gün oluyor.Bir de bu açıdan bakarmisiniz hanimefendi.?
ooohhh ne kadar eğlenceli bir bilseniz sanki rio karnavali. çocuğu olan anneleri iş yeri girişinde konfetilerle karşılıyorlar, masaj sauna ohh sosyallik dersen zaten var. eve bir geliyoruz ki evde de her iş yapılmış. çamaşırlar yıkanmis ütülenmis ev desen bal dök yala, ateşli meyve tabakları vs. çocuk desen anne özleminden dolayi huysuzlasmamis iki saat hadi şu legoyu takiver efecan kıvamında vakit geçirdikten sonra pıt diye uyuyor. huzurla esimizle vakit geçirip, gece de hiç uyanmayıp sabah yine işe.

çoğu aile evine düzenli yardımcı alamadığı için sizin günlere bölerek yaptığınız, yaparken de bunaldiginiz işleri kısacık akşam vakitlerine ve hafta sonuna sığdırmak zorunda. sırf çocuğuyla kaliteli vakit geçirebilmek için kendi uykusundan feragat etmekte. davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. bir süre ücretsiz izindeydim, hayatımın en stressiz en güzel günleriydi. çocuklarıma harika kahvaltılar hazırladım. kendimle kalıp, dinlendim de ev işini de yaptım. sadece sosyallik konusunda haklı olabilirsiniz ise gitmenin avantajı bu olabilir. ama geri kalan sizin bunaldiginiz tüm o ev işlerini çalışan kadınların çoğu yapıyor.

Yazdıkça yazıyorum da aşırı gıcık oldum
Şey var bide benim çocuklar 2-3 aylık civarında sürekli sütüm akardı üzerime ıslanırdı, göğüs uçlarım sızlardı, gögüspedi kullanıyordum kayıyordu doluyordu süt kokuyordu duş ihtiyacı hissediyordum
Yemeğe oturmak için bebeği göğsüme alıp emzirirken yiyordum iki bebeğimde zordu eşim nöbete gidiyordu çocukla bir allahın kulu akrabam arkadaşımın olmadığı şehirde yanlız kalıyordum tanımadığım komşular yemek gönderiyordu onu yemeye bile fırsat olmuyordu ikisi de kolikti ilk çocuk tecrübesizlik falanda susturamayınca çok üzülüyordum moralim bozuluyordu yapamıyorum psikolojisine giriyordum birine 15-16 saat bebek uyumadı sürekli ağlıyor falan kimse yok eşimi ağlayarak aramıştım ne olur gel bayılcam artık diye
Sonra lüzumsuzun birisi gelsin evine güleryüz göster azda olsa bişey yap yetmesin bide arkandan dedikodu yapsın
Durup durup ondan yorum yapıyorum galiba benim o dönemlerim çok zor geçti allah herkesi vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın hele yüzüne gülüp arkandan konuşanlar en tehlikeli grup bence😏

anneme, babama kisacasi ailemize saygi/sevgi gostersinse; isterse cop kaldirmasin. bebegi cok kucuk daha, belkide o siz gelince rahat bir nefes alabildi ve biraz dinlenme ihtiyaci duydu.
bence guler yuzlu karsilamasi bile yeter. Kahvalti hazirlayip, surat yapsaydi daha mi iyiydi?
Bence fazla buyutmussunuz, hic kadina karsi kin beslemeyin. Yarin obur gun iki aylik bebekle siz nasil davranirsiniz onu bir dusunun?

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Bacım siz bebek görmeye mi gittiniz misafirliğe mi? Herkesin beklentisi farklıdır tabi benim yengem doğum yaptığında ben kendim kaldırmadım yataktan. Sen bebeğinle ilgilen zaten uykusuz kalıyorsun dedim kadıncağıza. Elini sürdürmedik annem ablam ben. Bizde normal böyle.

Yazdıkça yazıyorum da aşırı gıcık oldum
Şey var bide benim çocuklar 2-3 aylık civarında sürekli sütüm akardı üzerime ıslanırdı, göğüs uçlarım sızlardı, gögüspedi kullanıyordum kayıyordu doluyordu süt kokuyordu duş ihtiyacı hissediyordum
Yemeğe oturmak için bebeği göğsüme alıp emzirirken yiyordum iki bebeğimde zordu eşim nöbete gidiyordu çocukla bir allahın kulu akrabam arkadaşımın olmadığı şehirde yanlız kalıyordum tanımadığım komşular yemek gönderiyordu onu yemeye bile fırsat olmuyordu ikisi de kolikti ilk çocuk tecrübesizlik falanda susturamayınca çok üzülüyordum moralim bozuluyordu yapamıyorum psikolojisine giriyordum birine 15-16 saat bebek uyumadı sürekli ağlıyor falan kimse yok eşimi ağlayarak aramıştım ne olur gel bayılcam artık diye
Sonra lüzumsuzun birisi gelsin evine güleryüz göster azda olsa bişey yap yetmesin bide arkandan dedikodu yapsın
Durup durup ondan yorum yapıyorum galiba benim o dönemlerim çok zor geçti allah herkesi vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın hele yüzüne gülüp arkandan konuşanlar en tehlikeli grup bence😏
Kıyamam valla o zamanlarda tanısaydım da yardım etseydim diye düşündüm. Bizzat gördüm ya etrafımda ilk zamanlar çok zor. Şimdi ben de hamileyim hamilelik bile zor bazen. Cidden anlayışlı ve merhametli insan gerek

Konu sahibi saatler sonra girip 1 mesaj yazıp çıkıyor, onun konusuna ondan daha çok sahip çıkan üyeler o esnada:
5DBF78EB-A20F-4E00-9E40-C4F8C4CB77B5.jpeg

Kardeşim gideceğimiz gün evde yoktu o nedenle gelin yazmıştım. Ha olsa bile oda yapmazdı zaten geline değil en çok ona kırıldım. Su parası, tuvalet kağıdı, aklınıza gelen herşeyi oradayken biz ve babam aldı. Hesaba gelince kardeşim de eşi de memur dört sene de bir evine gittik hesabı babama ödetti
Örneğin pide yaptırdk onunda herşeyi bizdeydi sizler beni anlamadınz Nyse sağlık olsun.
Bak bu konuda biraz hak verebilirim ama onuda kardesinin dusunmesi lazim.
Valla ben bebekli kadinin yaninda kaldim, cok zor. Kadin yorgunluktan onu mu dusunecek?
Kardesin misafir gelmeden once gidip tum alisverisi yapsaydi ya da babasinin elini cebine goturmeseydi (tabii maddi durumu buna musade ediyorsa).
Bunda gelinin bir sucu yok, tamemen kardesinin dusuncesizligi.

Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz
Bebeğim iki aylık olduğunda başkasına kahvaltı hazırlamayı bırakın kendimi zor doyururdum. Çoğu gün sırf sütüme iyi gelir en azından diye yumurtayı ocağa koyar ancak suyu bittiğinde alıp hızlı hızlı ayakta yerdim. İlk çocuğum ve hiç durmayan bir bebekti çok ağlama krizlerine girdim ne zaman düzelecek diye. Sizse daha iki aylık bebeği olan birine yatılı olarak gidip kalabalık bir şekilde bir de bir kahvaltı bile hazırlamadı diyorsunuz. Acaba hali var mıydı? Ki size güler yüzünü eksik etmeyerek zaten önemsediğini göstermiş. Kusura bakmayın ama çok ilginçsiniz. Bir de hamileymişsiniz. İlk çocuğunuz mu bilmiyorum ama bebeğinizi kucağınıza aldığınızda anlarsınız durumu. Gelin de büyük ihtimal arkanızdan nasıl mutlu olmuştur bir hafta da olsa dinlendim yemek derdim olmadı şükür Allah razı olsun diyordur.

gecenin bu saati dışardan okurken giriş yaptım siteye, onca mesajı da gözüm görmedi ben de söyleyeyim dedim. lohusalık en hassas olduğum konu.. düşmanım olsa pamuklara sararım doğum yapan kadını o kadar önem veriyorum..

gitmek için gelininizin doğum zamanını mı buldunuz karı koca? davet edilmediğiniz halde niye gittiniz? gelin çok hanımefendi kızmış surat asmamış size. utanmadan hizmet beklemişsiniz kızdan. kahvaltı da kahvaltı demişsiniz.. hadi siz bilmiyorsunuz anneniz doğum yaptı bilmesi lazım ama adı gelin olunca köle olmalı değil mi size!! iki aylık bebeği olan kadın özellikle ilk bebekte sudan çıkmış balık gibidir. o bebe de memeden ayrılmaz zaten kalkıp bir iş yapamaz annesi. tabiki siz yapacaksınız ne iş varsa.

yazdığınız gibi bebeğe de siz bakamazsınız! annesi lazım bebeğe. bir tek onun kokusunu biliyor, daha annesinin karnından çıktığının farkında değil.

lütfen okuyun araştırın yenidoğan nedir, lohusalık nedir hamileymişsiniz sizin de işinize yarar, boşa bilenmemiş de olursunuz.

haklı olduğunuz tek yer dışarda yemek meselesi fakat yine de düşünün yeni bebekleri oldu bu insanların dünya kadar masraf etmişlerdir. yine de mesele etmemeliydiniz bu konuyu.
not: yaptığınız bir fedakarlık göremedim konuda, siz geldiklerinde gitmeyin en iyisi.

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Yemi doğmuş bebekli eve karı koca anne baba gidip iyi ağırlanamadığınızdan şikayet etmeniz çok ilginç.
Güleryüz göstermiş eminim ki rahat olsa hizmet etmek de isterdi yoksa size kötü davranmak isteyen beş karış suratıyla da ezerdi sizi kalkıp gidip hizmet etmemesine şikayet etmeniz çok ilginç.
Size para ödeyen kardeşinize değilde ağırlıklı olarak geline kızmanız da ekstra ilginç. Kahvaltıyı pekala kardeşiniz hazırlayabilirdi. Hadi yemek bilmiyorsa.

İkiside memur canım durumları bize oranla çok cok iyi

Üstüne basa basa maddiyattan bahsediyosunuzda o işler hiç ama hiç belli olmaz kimsenin cebini ve durumunu bilemezsiniz.

Evet öyle yorumları şaşkınlıkla okudum zaten asla ondan iş beklemeyiz asla ama gideceğimiz gün kahvaltıda çok mu?
Kahvaltı da çok mu diyeceğinize son gün bir kaç tencere yemek yapıp koysaydınız dolaba hayra geçerdi, en azından bir kaç gün daha ne yapıcam nasıl yetişeceğim derdi olmazdı.

Yani kendi çıkardıysa diye düşünerek yazdım. Ödememiş olması da problem edilecek birşey değil bence zaten.

Anne babası yazın yine gidecekmiş, onlar dert etmemiş yemek hazırlayıp, alışveriş yapmayı, konu sahibi neden bu kadar içerlemiş anlayamadım 🤷
Ona kv ve kp tarafından böyle bir muamele yapılmadı ya da yapılmayacaksa şayet olabilir.

Bir gün bana da beğenmedimin hesabını sormak nasip olcakmış ssevilll ssevilll niye sinirlendin şakaydı sadece o_O
Çünkü ben o gelindim ve aynı böyle laf edildi arkamdan konu sahibinin desteklediğini görünce beğenmedim.
Yoksa sinir falan yok insanların bu üzerimize düşeni yaptık karşılığını bulamadık tavrı garibime gidiyor ve anlık kızıyorum 🤷🏼‍♀️

Çünkü ben o gelindim ve aynı böyle laf edildi arkamdan konu sahibinin desteklediğini görünce beğenmedim.
Yoksa sinir falan yok insanların bu üzerimize düşeni yaptık karşılığını bulamadık tavrı garibime gidiyor ve anlık kızıyorum 🤷🏼‍♀️
İnşallah sen de şaka yapıyosundur. O mesajdan konu sahibine destek algılamak büyük bir başarı tebrik ederim 🙏🏻 forumda şahit olduğum tüm yanlış algılamaları solladın

Mirta konu sahibine ennn çok karşı duran üye olabilir bu konuda ama, siz yanlış anlamış olabilir misiniz? :KK57:

Ekleme yapayım, hatta tabiri caizse konu sahibine demediğini bırakmadı yani, o derece 🤷🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back