Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hı evet. Siz yumuşak kalpli, iyilik meleği. Bense sivri dilli analizci.
Ben gülüyorum kızlar müsaadenizle, gelin beraber gülelim.
Durun bende güleyim

Bu rada gerçekten de sivri dillisiniz.Daha önce soylemislermiydi?

Agzina saglik..cocugum 1,5 yasindayken ben mutfakta lahmacun aciyordum, ciddiyim..ama burda bunu yazip 2 aylik yenidoganla karsilastirmak sacma..uykusu bile bellidir 1,5 yasinda cocugun. Dusta alirsin yemeginide yaparsin.. zaten 2 yas gibi gece uykusu duzene giriyor. valla yenidogan cocugumu dusunuyorumda hepimizin eli
Kolu bagli bekliyorduk anca meme o bile kesmiyordu bebeyi.. yani sanki o cocuk 16 aylik dogmus gibi davraniyor. Yaw ne cabuk unutmussun 1-2 aylik zamanlarini. Gelmis burda hava basiyor

E bi lahmacun tarifini alırız

Çağırılmadığınız yere gidip hizmet beklemişsiniz, onu da çocuk doğurmamış kardeşinizden değil yeni doğum yapmış kadından bekliyorsunuz.
Kadıncağız 2 aylık bebeğini size bırakıp size hizmet mi edecekti?
Şu an onun önceliği bebeğinin ihtiyaçları, sizi eğlemek değil.

Siz o kadar yüce gönüllüyseniz çağırın eşinizin ailesini doğumdan 2 ay sonra, verin ellerine bebeğinizi, görün hizmetlerini. Belki madalya falan takarlar.

E bi lahmacun tarifini alırız
Hahahhaa verdim tarifim var konularim arasinda yarismaya katilirdim bir zamanlar

Oğlum 6 aylık oldu. Qnne babam hariç bir allahın kulunu eve almadım. Çok kötü biriyim ben dimi
canım telafi için en kısa sürede şöyle bir sunumla misafirlerini ağırlıyosun. Lütfen düğünde takılan altınlarını da takıp takıştırmayı unutma

Doğruyu söyledim diye sivri dilli oldum valla. Benden pes.

Valla iki üç keredir konu önüme düşüyor. Yazıp yazıp yorum göndermeden siliyorum, nasilsa çoğunluk ayni fikirde konu kapanir diye ama yine konu önüme düştü. Ağır konuşmak da istemiyorum ama hamile ve yeni doğum yapmış kadinlara cümbür cemaat misafir gitmesi üstüne bir işe yaramayip hizmet beklemeleri insanlık dışı bir şey. İnsan olan doğumdan önce ya da sonra evin bir işini göreyim, yardim edeyim der.
Minnacik bebeğin annesinden başkasına ihtiyacı yok ki, o anne bebeğine bakacak. Yardima gelenler de evin işlerini görecek, yemek yapacak temizlik yapacak.
Düşünün ki 4kisi misafir için hergün yatak kur-topla, wc-banyoyu sürekli hijyenik tut, bilmem kac öğün millete yemek hazirla... Yazdıkça içim fenalaşıyor. Bir de tamam kayınvalide kayınpeder yardima gitmis farzedelim, sonucta misafir sayilirlar kendi üstlerine ek misafiri ne diye ısrarla çağırıyorlar. Ev sahibinden teklif gelmeden ne diye gezmeye gidersiniz ki... Düşüncesizlik üzerine düşüncesizlik. Bir işe yaramayan insanlar da hizmet bekleyecekse hiç gelmesin millete yük olmasin daha iyi. Sirf gezmeye gideceklerse de 1-max 2 gün gidip bebek görüp altinini takip çekip gitsinler. Hâlâ cahiliye döneminde yaşayan gelinleri sömürmeye çalışan kişileri görmek üzücü oluyor.

Yooo. Katibin Ruhu sivri dilli miyim hayatım?
Ya aklıma bana pis diyen ev sahibim geldi, evet evet, duşakabinin contalarının içine şırınga ile domestos sıkmıyorum diye pismişim, bir gün bi yemek getirmişti, içinde bir sürü yavru kara sinek. Bu da böyle bir hikayemdir.

Ya yok işte orda bir anlatamadım kendimi,bir gün de olsa bisey yapabilirdi aslında diyorum.Bir hafta boyunca demedim ki.Yarim elma gönül alma.
Sizce evde misafir varken hiç bir şey yapmamasi mümkün mü ? Mutlaka bir şeyler yapmıştır . Evdeki eşyaların yerini söyleyip organize etmek bile yorucu . Bir sürü kişi gelmiş kalmış

Gelin hanım iyi insanmış ki kabul etmiş. Lohusa halimle görümcemin kocasına hizmet edemezdim, kabul de etmezdim açıkçası.

Sizce evde misafir varken hiç bir şey yapmamasi mümkün mü ? Mutlaka bir şeyler yapmıştır . Evdeki eşyaların yerini söyleyip organize etmek bile yorucu . Bir sürü kişi gelmiş kalmış

4 senedir 1 defa bile gitmedikleri evin bütün düzeni, neyin nerede olduğu kapıdan girdikleri an beyinlerine yüklenmiştir belki.

Misafirler gittikten sonra evin temizliği, toparlanması, nevresimlerin yıkanması gibi işler var bir de.
Hizmetini gördüremediği için karnına ağrılar giren insanın bunları yapıp öyle gittiğini hiç sanmıyorum.

Anaaaa ulan ben de o siyahlıklar nasıl gider diyordum. Süper fikirmiş evime gidince deneyecem

Ya yok işte orda bir anlatamadım kendimi,bir gün de olsa bisey yapabilirdi aslında diyorum.Bir hafta boyunca demedim ki.Yarim elma gönül alma.
Kendi uygun görüp misafir olarak çağırsa 3 öğünde yapardı, sorun o değil farkettiniz mi? Uygun musun diye sormadan emrivaki yapıp gidiyorlar lohusa kadının evine, kadıncağız surat asmıyor mis gibi güleryüzünü esirgemiyor. Ama yetmiyor, kahvaltı hazırlamadı, tuvalet kağıdı aldık, hesap ödedik diye saydırıyor konu sahibi. Madem kardeşimin evi dedin, utanmadan çekinmeden gittin, hizmet beklemeyeceksin. Şahsen en kızdığım nokta bu konu sahibine, düşüncesizlik ediyorsun bari sonrasında arkasından atıp tutma kadının arkasından.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…