- Konu Sahibi Dilara55333
-
Daha beter sinir oldum simdi
En doğru yorum bu bence ceycey,tesekkurlersize yüklenilmesi de saçma bu konuda.kendi şartlarınızı anlatıyorsunuz.benim de yok kardeşim ablam vs.kendim baktım mecbur.ama bu bakacak insanları olanları da eleştirme hakkı vermez bana.herkesin şartları bambaşka.hiç misafir ağırlamamak da tuhaftır bana göre.eş dost akraba lazımdır insana çünkü iyi gününde dekötü gününde de.akrabalardan çok kazık yiyen bir üye olarak gene de bunu desteklerim.eleyerek gene görüşülmeli misafir edilmeli.Tam avrupai yetişsek 18 ine gelen çocuklarımız ada bakmayı bırakmamız lazımdı ama değiliz.akrabalar aileler de hayatımızın bir parçası.tek sorun birbirini kulanmamak karşılıklı anlayış ve empati
Konuyu aşırı saptiriyorsunuz asiri onyargilisiniz ben lohusa kalkıp iş yapsin demedm konu sahibide dememiş ki iki ay olmuş isterse on ay olsn kimse kimseye hergun kahvaltı yemek hazırlamak zorundadegil hemfikiriz bu konuda. Lohusa kadın bencede çocuğu ile kaliteli vakit geçirsn aynı şeyleri dusunuyorm coxugu başkasına bırakıp iş yapmasn tam tersi vaktini çocuğu ile harcasin bakın yazdiklarimda anormal hiç birşey yok. Ama hiç iş yapmasn diye bir kural yok belki ailesine bir kahvalti hazırlamak hoşuna gideblr ben hizmetci oldgm için saçımı süpürge ettiğim için değil gerçekten bir ay boyunca mutfağa bile giremedm. İyi olsamda bir mıhlama yapsam kahvti hazırlasam diye çok istedm sevyrm mutfağı bana iyi geliyor ve kalktm yaptm bunu neden bukadar yargiladiniz anlamadm bununla ovunmedm örnek verdm beni anlamak bukadar zor olmamalı kendinizi niye bukadar zorluyorsnz ki çok basit soylediklerm. Eşinin ailesi yada kendi ailesi evime geldi bir kahvaltı haziladi diye kimse ölmez bu çok acımasızca biseu de değil neyse beğenmedime basıp geceblrsnz elbette benim fikirlerimi değiştiremezsn iki msjla boşuna yorulmayinBu sitedede kadinlarin afedersin cis yaristirmasina hastayim. Yaw sen iyiymissin yapmissin ama herkes yapabilecek durumda olmayabilir. Kurtaj var kurtaj var dusuk var dusuk var. Haftasina gore bile belki etkileri degisiyordur. Ay ben soyle dayanikliyim soyle kek borek yaptim herkesi agirladim muhabbeti cidden trajikomik.
Gecen burda bi uye var dogumdan 10-15 gun sonra ise donmus cok
Uzuldum onada dedim bunu. Yani keske zorunda kalmasa hic bir kadin buna, kadinin baska alternatifi yokmus.. demek kendinide iyi hissetti gitti isine basladi yavas yavas. Ama yapamayanada ayyhh premses denmez. O kadin lohusadir ve olmasi gereken yer sicacik yatagi ve cocugunun koynudur
Bence 6ay bile erken yatili misafir icin inanin 2yasina gelmeden kimseyi agirlayamm ben
Amac fikrini degistirmek degil zaten. Konu sahibi biraz abartiyor bence kadinin kendi evi tabiiki ufak tefek biseyler yapmistir.. ama ben kahvalti hazirlasam bile catalimi daldirirken cocuk uyanirdi mesela. Yani wc ye gitmek mucizeydi, ilk bebegimde ozellikle..yani biri deseydi sunu yapabilirdin bunu yapabilrdn ustune atlardimKonuyu aşırı saptiriyorsunuz asiri onyargilisiniz ben lohusa kalkıp iş yapsin demedm konu sahibide dememiş ki iki ay olmuş isterse on ay olsn kimse kimseye hergun kahvaltı yemek hazırlamak zorundadegil hemfikiriz bu konuda. Lohusa kadın bencede çocuğu ile kaliteli vakit geçirsn aynı şeyleri dusunuyorm coxugu başkasına bırakıp iş yapmasn tam tersi vaktini çocuğu ile harcasin bakın yazdiklarimda anormal hiç birşey yok. Ama hiç iş yapmasn diye bir kural yok belki ailesine bir kahvalti hazırlamak hoşuna gideblr ben hizmetci oldgm için saçımı süpürge ettiğim için değil gerçekten bir ay boyunca mutfağa bile giremedm. İyi olsamda bir mıhlama yapsam kahvti hazırlasam diye çok istedm sevyrm mutfağı bana iyi geliyor ve kalktm yaptm bunu neden bukadar yargiladiniz anlamadm bununla ovunmedm örnek verdm beni anlamak bukadar zor olmamalı kendinizi niye bukadar zorluyorsnz ki çok basit soylediklerm. Eşinin ailesi yada kendi ailesi evime geldi bir kahvaltı haziladi diye kimse ölmez bu çok acımasızca biseu de değil neyse beğenmedime basıp geceblrsnz elbette benim fikirlerimi değiştiremezsn iki msjla boşuna yorulmayin
emziğini kaynatmak için ocağa koymuştum saatler sonra aklıma bir geldi ki emzik ocaktaAmac fikrini degistirmek degil zaten. Konu sahibi biraz abartiyor bence kadinin kendi evi tabiiki ufak tefek biseyler yapmistir.. ama ben kahvalti hazirlasam bile catalimi daldirirken cocuk uyanirdi mesela. Yani wc ye gitmek mucizeydi, ilk bebegimde ozellikle..yani biri deseydi sunu yapabilirdin bunu yapabilrdn ustune atlardimcunku wc ye gitmeni luks oldugu anlar oluyor.. ayrica ekmek
Arasi peynir bile koyabilsem sukrettigim zamanlar vardi.. cocugu emziri bi yandan yemeye calisirdi
Mesela..
Bu konuyu hiç dert etmeyin. Tüm kk tek yürek oldu. Elbet birinin duası tutar. Dogumunuzdan sonra görümce eşinin başkanlık ettiği kalabalık bir grup en az 10 günlük tatil için sizdeler. Kahvaltılar, yemekler döktürürsünüz artık.Yok benimkiler gelmiyor gelseler de üç günden fazla gelmesler belki de ondan anlamadım bilmem
allahım sen olayı biliyorsun aminBu konuyu hiç dert etmeyin. Tüm kk tek yürek oldu. Elbet birinin duası tutar. Dogumunuzdan sonra görümce eşinin başkanlık ettiği kalabalık bir grup en az 10 günlük tatil için sizdeler. Kahvaltılar, yemekler döktürürsünüz artık.
Bu kafalar bunlari anlamiyor bende neden anlayamadiklarini anlamiyorumemziğini kaynatmak için ocağa koymuştum saatler sonra aklıma bir geldi ki emzik ocakta
gittim baktım ama ocakta emzik yok suyu çekilmiş dibi yanmış tencere var sadecedolapta siyah birşeyler sallanıyor emzik kaynaya kaynaya buhar olup uçmuş resmen o siyahlarda isi
değil kendime bile kahvaltı hazırlamak,değil eşimin hazırladığını oturup yiyebilmek bebeğimin emziğini ocaktan alamamışım aklımdan çıkmış o emzirme alt değiştirme pışpışlama seansları arasında
gelinlere evlenince süper güç yüklendiğini falan sanıyorlar heralde?
Lohısalığımda hem annem hem kayınvalidem geldi hatta annem ilk defa gelmişti evime ama ikiside benden hizmet falan beklemedi, hatta allah razı olsun bana hizmet ettiler, biz yokken zaten yoruluyorsun en azından biz varken rahat et diye. Elleri kolları dolu dolu geliyorlardı. Hatta kızıma bir süre kayınvalidem baktı ben çalıştığım için sağolsun hem kızımın bakımını yaptığı kadar ev içinde koştururdu, kayınpederimede bize çaktırmadam evin eksiklerini aldırırken yakaladım, üstelik hem eşimin hem benim gelirimiz onlardan kaç kat fazlayken..Siz aile olmayı cidden yanlış anlamışsınız, siz oraya akraba olduğunuz içinde gitmemişsiniz, amaç yeğen görmek bir arada olmak olsa yaptığınız hiçbir hizmet zorunuza gitmezdi, harcadığınız parada gözünüze gelmezdi. Siz resmen tatil ve gezmek için gitmişsiniz, beklentiniz karşılanmadığı içinde yaygara koparıyorsunuz.Arkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
Yada eşiniz ailenize bunu yapsa ne derdiniz
Beş sene de bir kez sadcee bir hafta giden ailenize dışarıdaki 250₺ lik hesabı ödetirmiydiniz mesela
Yada eşiniz sizin ailenize ödetse ne derdiniz
Maşallah hepiniz gelinin gözünden baktınız birde bu açıdan bakın kimse demiyor bize kap kap yemek yapsın
Kimse demiyor hergün kahvaltı hazırlasın kimse demiyor hergun dışarı çıkarsın ama bu kadar gaddar olmayin hepinizin ailesi var bu arada beddua eden olmuş bana dilerim aynısını kendisi yaşar
Deger görmemek dünyanın en kötü şeyi ha bu arada yazdıklarım. Gelin için değil aynı zamanda kardeşim için zaten en büyük kabahat onda..
Konum kapansın lütfen @Kazen@mune
Doğumumda annem geldi, o psikoloji başka bir şey, o halde iken ondan başkasına güvenip çocuğu bırakamazdım, görümceler falan çok alınıyordu ama usulunce anlattım '' Daha sizi yeni tanıyorum, o 25 yıllık annem, bu psikolojiyi sizin de bilmeniz gerekiyor. '' diye. Şimdi onlara çocuğu emanet ederim, arkama bakmam. Ben en çok şeye takıldım, o evde bir araba insan var, ama kimse elini bir işe atmıyor, suçlusu tek 2 aylık bebekli gelin? O yapmadığı için siz yapıyorsunuz hamile halinizle. Peki bunun suçlusu neden sadece gelin? Kadın diye mi? Benim eşim işten geldi yemek yaptı, evde iki kadın varken inanamazsınız.Arkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
Yada eşiniz ailenize bunu yapsa ne derdiniz
Beş sene de bir kez sadcee bir hafta giden ailenize dışarıdaki 250₺ lik hesabı ödetirmiydiniz mesela
Yada eşiniz sizin ailenize ödetse ne derdiniz
Maşallah hepiniz gelinin gözünden baktınız birde bu açıdan bakın kimse demiyor bize kap kap yemek yapsın
Kimse demiyor hergün kahvaltı hazırlasın kimse demiyor hergun dışarı çıkarsın ama bu kadar gaddar olmayin hepinizin ailesi var bu arada beddua eden olmuş bana dilerim aynısını kendisi yaşar
Deger görmemek dünyanın en kötü şeyi ha bu arada yazdıklarım. Gelin için değil aynı zamanda kardeşim için zaten en büyük kabahat onda..
Konum kapansın lütfen @Kazen@mune
Ben de emzigi koyup unutmuştum ocağa aklıma geldi koşarak mutfağa gittim, meğerse ocağın altını yakmayı da unutmuşum öyle koyup birakmisimemziğini kaynatmak için ocağa koymuştum saatler sonra aklıma bir geldi ki emzik ocakta
gittim baktım ama ocakta emzik yok suyu çekilmiş dibi yanmış tencere var sadecedolapta siyah birşeyler sallanıyor emzik kaynaya kaynaya buhar olup uçmuş resmen o siyahlarda isi
değil kendime bile kahvaltı hazırlamak,değil eşimin hazırladığını oturup yiyebilmek bebeğimin emziğini ocaktan alamamışım aklımdan çıkmış o emzirme alt değiştirme pışpışlama seansları arasında
gelinlere evlenince süper güç yüklendiğini falan sanıyorlar heralde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?