Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşinizin eli ayağı yok muymuş size hizmet edecek?

2 aylık bebeğe niye siz bakasınız da kadın hizmetçilik etsin?

Yardıma ihtiyacı olan lohusa kadının evine önden giden ananızın babanızın isteğiyle gitmişsiniz. Kayınpederi ve eniştesinin yanında kadın rahatça çocuğunu bile emzirememiştir. Buna rağmen bir asık surat görmemişsiniz oturun şükredin.

Gittiğiniz kızkardeşiniz olsa da oturup hizmet mi bekleyeceksiniz gerçekten? Hiç sanmam. Aman damat laf etmesin diye dip köşe temizlik bile yapardınız.

doğum sonrası yoğun kanamam vardı tek başımayım ya, e malum ekstra ameliyatım var eğilmem mümkün değildi tuvaletde pedim düştü zavallı babamda evde tek kalıyorum diye içine sinmemiş belki yardımı olur diye bana gelmiş bebek ağlıyor çığlık kıyamet babam ne yapmam gerek diye kapımda sesleniyor bende bir an evvel düşürdüğüm şeyi alıp temizlemeye çalışıyorum şimdi düşündüm de evde 10 kişi olsaydı abooo

konu sahibinin gelinini o kadar kalabalık evde tuvaleti duşu emzirmesi temizlenmesi ayy ne zorluklar yaşamıştır ya sadece bunu düşünmeniz bile yeter aslında anlamak için

bir salın kadınları artık ya gerçekten

En doğru yorum bu bence ceycey,tesekkurler

Neyse sizde hamileymişsiniz, madem gelininizi beğenmediniz, sizde çocuğunız doğduğunda kocanızın anne babası ve görümce ve kocasını evinizde yatılı ağırlayıp, dört dörtlük hizmetini yapar, siz hizmet ederkende el kadar süt bebesini onlara emanet edersiniz. Ya görende kardeşinize ev araba falan aldınız zanneder. Altı üstü kendi ulaşım masrafınızı karşılayıp, yediğiniz içtiğinizi ödeyip hazırlamışsınız. Yani harcadığınız parada verdiğiniz emekte kendi rahatınız için.
Ya allah aşkına birde cidden utanmadan şu hastalık döneminde daha lohusa sayılan bir kadın ve el kadar bebeği evde bırakıp size turistlik hizmet vermediler diye kardeşinize laf etmişsiniz. İnsanın sizin gibi kardeşi varsa düşmana falan ihtiyacı yok cidden

Konuyu aşırı saptiriyorsunuz asiri onyargilisiniz ben lohusa kalkıp iş yapsin demedm konu sahibide dememiş ki iki ay olmuş isterse on ay olsn kimse kimseye hergun kahvaltı yemek hazırlamak zorundadegil hemfikiriz bu konuda. Lohusa kadın bencede çocuğu ile kaliteli vakit geçirsn aynı şeyleri dusunuyorm coxugu başkasına bırakıp iş yapmasn tam tersi vaktini çocuğu ile harcasin bakın yazdiklarimda anormal hiç birşey yok. Ama hiç iş yapmasn diye bir kural yok belki ailesine bir kahvalti hazırlamak hoşuna gideblr ben hizmetci oldgm için saçımı süpürge ettiğim için değil gerçekten bir ay boyunca mutfağa bile giremedm. İyi olsamda bir mıhlama yapsam kahvti hazırlasam diye çok istedm sevyrm mutfağı bana iyi geliyor ve kalktm yaptm bunu neden bukadar yargiladiniz anlamadm bununla ovunmedm örnek verdm beni anlamak bukadar zor olmamalı kendinizi niye bukadar zorluyorsnz ki çok basit soylediklerm. Eşinin ailesi yada kendi ailesi evime geldi bir kahvaltı haziladi diye kimse ölmez bu çok acımasızca biseu de değil neyse beğenmedime basıp geceblrsnz elbette benim fikirlerimi değiştiremezsn iki msjla boşuna yorulmayin

Amac fikrini degistirmek degil zaten. Konu sahibi biraz abartiyor bence kadinin kendi evi tabiiki ufak tefek biseyler yapmistir.. ama ben kahvalti hazirlasam bile catalimi daldirirken cocuk uyanirdi mesela. Yani wc ye gitmek mucizeydi, ilk bebegimde ozellikle..yani biri deseydi sunu yapabilirdin bunu yapabilrdn ustune atlardim cunku wc ye gitmenin luks oldugu anlar oluyor.. ayrica ekmek
Arasi peynir bile koyabilsem sukrettigim zamanlar vardi.. cocugu emzirip bi yandan yemeye calisirdim
Mesela..kaldi ki sicak
Yemek yapayim kendime

emziğini kaynatmak için ocağa koymuştum saatler sonra aklıma bir geldi ki emzik ocakta
gittim baktım ama ocakta emzik yok suyu çekilmiş dibi yanmış tencere var sadece dolapta siyah birşeyler sallanıyor emzik kaynaya kaynaya buhar olup uçmuş resmen o siyahlarda isi

değil kendime bile kahvaltı hazırlamak,değil eşimin hazırladığını oturup yiyebilmek bebeğimin emziğini ocaktan alamamışım aklımdan çıkmış o emzirme alt değiştirme pışpışlama seansları arasında

gelinlere evlenince süper güç yüklendiğini falan sanıyorlar heralde?

Yok benimkiler gelmiyor gelseler de üç günden fazla gelmesler belki de ondan anlamadım bilmem
Bu konuyu hiç dert etmeyin. Tüm kk tek yürek oldu. Elbet birinin duası tutar. Dogumunuzdan sonra görümce eşinin başkanlık ettiği kalabalık bir grup en az 10 günlük tatil için sizdeler. Kahvaltılar, yemekler döktürürsünüz artık.

allahım sen olayı biliyorsun amin

Bu kafalar bunlari anlamiyor bende neden anlayamadiklarini anlamiyorum

Lohısalığımda hem annem hem kayınvalidem geldi hatta annem ilk defa gelmişti evime ama ikiside benden hizmet falan beklemedi, hatta allah razı olsun bana hizmet ettiler, biz yokken zaten yoruluyorsun en azından biz varken rahat et diye. Elleri kolları dolu dolu geliyorlardı. Hatta kızıma bir süre kayınvalidem baktı ben çalıştığım için sağolsun hem kızımın bakımını yaptığı kadar ev içinde koştururdu, kayınpederimede bize çaktırmadam evin eksiklerini aldırırken yakaladım, üstelik hem eşimin hem benim gelirimiz onlardan kaç kat fazlayken..Siz aile olmayı cidden yanlış anlamışsınız, siz oraya akraba olduğunuz içinde gitmemişsiniz, amaç yeğen görmek bir arada olmak olsa yaptığınız hiçbir hizmet zorunuza gitmezdi, harcadığınız parada gözünüze gelmezdi. Siz resmen tatil ve gezmek için gitmişsiniz, beklentiniz karşılanmadığı içinde yaygara koparıyorsunuz.

Doğumumda annem geldi, o psikoloji başka bir şey, o halde iken ondan başkasına güvenip çocuğu bırakamazdım, görümceler falan çok alınıyordu ama usulunce anlattım '' Daha sizi yeni tanıyorum, o 25 yıllık annem, bu psikolojiyi sizin de bilmeniz gerekiyor. '' diye. Şimdi onlara çocuğu emanet ederim, arkama bakmam. Ben en çok şeye takıldım, o evde bir araba insan var, ama kimse elini bir işe atmıyor, suçlusu tek 2 aylık bebekli gelin? O yapmadığı için siz yapıyorsunuz hamile halinizle. Peki bunun suçlusu neden sadece gelin? Kadın diye mi? Benim eşim işten geldi yemek yaptı, evde iki kadın varken inanamazsınız.

Evde gelin hanim disinda 5 yetiskin daha var,
Ama neymis,
Lohusa da olsa, hasta da olsa,... Gelin hanima düşermiş is yapmasi
Bir kahvaltı bari yapmaliymis.

Cidden o kadar yetişkinin içinde işler nasil da kadina kaliyor, bir de ulu orta utanmadan soyleniyor, ben de buna hayret ediyorum.

Bu kadar sert yazmak istememiştim en basinda aslinda ama konu sahibi kendine hic dönüp bakmayinca mecbur hissettim

Cidden dusunemedim bile, yenidogan evine gidip de yeniannenin bana hizmet ettigini, utancimdan yerin dibine girerim herhalde.

Ben de emzigi koyup unutmuştum ocağa aklıma geldi koşarak mutfağa gittim, meğerse ocağın altını yakmayı da unutmuşum öyle koyup birakmisim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…