• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
doğum yaptıktan hemen sonra her kayınvalidenin hayalindeki gelin gibi hizmet aşkıyla servis sunum yaptığınızda sizlere madalya takan oldu mu ?
Ben sezeryanlı olduğum halde ertesi gün çamaşır serdim hiç aferin almadım misafir gelince yalandan yatağa sokardı beni bebekler gibi bakıyorum derdi
Herşey olması gerektiği olmalı bence yeni doğum yapmış kadından iş beklenmez bekleten de böyle tepki alır
Ayrıca kocalarımızın ailesi ilahi ulvi mi niye hizmette hizmet

bende doğum yaptığımın 3, günü dik süpürgeyle evi süpürdüm kahvaltı mı hazırlıyordum sezeryanlıydım +38 cm kistim sebebiyle doğumda sağ yumurtalığım komple alınmıştı ekstra ameliyatlıydım eşimden başka kimsem yoktu bir ara annem uğradı gelmez olsaydı keşke lohusalık depresyonu yaşamama sebeptir değil yardım daha çok yordu
kayınvalidem de 3 gün yemek yolladı sağolsun ama onu da sonra yüzüme vurdu :KK70:

3 gün eşim yanımda durdu daha doğrusu duramadı habire telefonu çaldı (iş için) adam bin parçaya bölündü ama en azından alt değiştirme, sağdığım sütü gece ben uyurken vermek, kızımı yıkamak gibi işlemleri vardı çamaşırları falan yıkadı astı o zaten bana yetti...

tek başıma her işin altından kalktığım yetmemiş gibi 4. ayımda 300 m2 lik evden 180 m2 lik inşaatdan yeni çıkmış o pisliğiyle duran evi temizledim ve taşıdım yerleştim üstelik kızım kolik+reflü ve tek başımaydım :KK70:

bunları evet yaptım tek başımaydım mecburdum yaptım ama kimse yapmak zorunda değil hatta aklı olan yapmasın yatsın otursun ne kadar çok canlarının kıymetini bilirse o kadar iyi sonra fıtık oldum bebeğimi kucağıma bile alamadım tedavi olmak zorunda kaldım emzirmeyi 5. ayımda kesmek zorunda kaldım kullandığım ağır ilaçlardan

kayınvalidem tüm akrabalarını topladı bebek görmeye diye geldiler tüm hazırlıkları ben yaptım

eşşekliğime doymayayım diyorum aklım yokmuş diyorum ve kendime kızıyorum

sağlıklı ve enerjik şekilde bebeğime ayırabileceğim vakti milleti memnun etmeye harcadım. Kimse hiçbirine de değmiyor. şuanki aklım olsa deli danalar gibi yatar yuvarlanır kolumu bile kıpırdatmazdım

gördüğüm kadarıyla ve yaşadığım kadarıyla üstün hizmetlerinden dolayo madalya alan gelinde yok :KK70: demek ki gerek de yok
Ah canim, neyseki gecio gitti o gunler ama iste yara gider yeri gitmez. Insan dunku aklini begenmiyor.. birazda caninin kiymetini bilmeli kadinlar.. bak bende bilmiyorum ama bilenlere premses demiyorum.. cunku resmen bir can geliyor dunyaya uykusuzluk aclik yorgunluk agrilar sizilar kolay degil asla..

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Sasirarak okudum resmen.hem iki aylık bebeği olan kadının evinde bir hafta kaldınız hemde hiçbir şey hazırlaması diye şuan lafını mi ediyorsunuz. O kendi kız kardeşiniz olsaydı .eminim agzinizi açmaz.bi de üstüne yemeğini yapıp bırakırsınız. Yazık kızda size güler yüz göstermiş,gerçek yüzünüzü bilmediği için

bende doğum yaptığımın 3, günü dik süpürgeyle evi süpürdüm kahvaltı mı hazırlıyordum sezeryanlıydım +38 cm kistim sebebiyle doğumda sağ yumurtalığım komple alınmıştı ekstra ameliyatlıydım eşimden başka kimsem yoktu bir ara annem uğradı gelmez olsaydı keşke lohusalık depresyonu yaşamama sebeptir değil yardım daha çok yordu
kayınvalidem de 3 gün yemek yolladı sağolsun ama onu da sonra yüzüme vurdu :KK70:

3 gün eşim yanımda durdu daha doğrusu duramadı habire telefonu çaldı (iş için) adam bin parçaya bölündü ama en azından alt değiştirme, sağdığım sütü gece ben uyurken vermek, kızımı yıkamak gibi işlemleri vardı çamaşırları falan yıkadı astı o zaten bana yetti...

tek başıma her işin altından kalktığım yetmemiş gibi 4. ayımda 300 m2 lik evden 180 m2 lik inşaatdan yeni çıkmış o pisliğiyle duran evi temizledim ve taşıdım yerleştim üstelik kızım kolik+reflü ve tek başımaydım :KK70:

bunları evet yaptım tek başımaydım mecburdum yaptım ama kimse yapmak zorunda değil ,hatta aklı olan yapmasın yatsın otursun, ne kadar çok canlarının kıymetini bilirse o kadar iyi, sonra fıtık oldum bebeğimi kucağıma bile alamadım tedavi olmak zorunda kaldım emzirmeyi 5. ayımda kesmek zorunda kaldım kullandığım ağır ilaçlardan...

kayınvalidem tüm akrabalarını topladı bebek görmeye diye geldiler tüm hazırlıkları ben yaptım...

eşşekliğime doymayayım diyorum aklım yokmuş diyorum ve kendime kızıyorum

sağlıklı ve enerjik şekilde bebeğime ayırabileceğim vakti milleti memnun etmeye harcadım. Kimse hiçbirine de değmiyor. şuanki aklım olsa deli danalar gibi yatar yuvarlanır kolumu bile kıpırdatmazdım...

gördüğüm kadarıyla ve yaşadığım kadarıyla üstün hizmetlerinden dolayı madalya alan gelinde yok :KK70: demek ki gerek de yok
+1
Çok doğru yorum,ne diyebilirim ki.
Hemen hemen ayni durumdayız ama işte aynı sıkıntıları yaşamamış olanlar anlamıyor.Herseyi geçtim.Dogumdan bu yana annem yoktu yanımda hiç bir zaman koronadan ve ülke farklılığından dolayı.Icimde uktedir her zaman.bazilari da abuk subuk şeylere takılmış.

+1
Hemen hemen ayni durumdayız ama işte aynı sıkıntıları yaşamamış olanlar anlamıyor.Herseyi geçtim.Dogumdan bu yana annem yoktu yanımda hiç bir zaman koronadan ve ülke farklılığından dolayı.Icimde uktedir her zaman.bazilari da abuk subuk şeyler takılmış.
Abuk subuk derken ?

Arkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
Yada eşiniz ailenize bunu yapsa ne derdiniz
Beş sene de bir kez sadcee bir hafta giden ailenize dışarıdaki 250₺ lik hesabı ödetirmiydiniz mesela
Yada eşiniz sizin ailenize ödetse ne derdiniz
Maşallah hepiniz gelinin gözünden baktınız birde bu açıdan bakın kimse demiyor bize kap kap yemek yapsın
Kimse demiyor hergün kahvaltı hazırlasın kimse demiyor hergun dışarı çıkarsın ama bu kadar gaddar olmayin hepinizin ailesi var bu arada beddua eden olmuş bana dilerim aynısını kendisi yaşar
Deger görmemek dünyanın en kötü şeyi ha bu arada yazdıklarım. Gelin için değil aynı zamanda kardeşim için zaten en büyük kabahat onda..
Konum kapansın lütfen @Kazen@mune
Farkında mısınız sorun gelininiz değil kardeşiniz, kar - de- şi- niz anladınız mı kardeşiniz...
Gelini rahat bırakın Allah aşkına yaaaa🙄

Ah canim, neyseki gecio gitti o gunler ama iste yara gider yeri gitmez. Insan dunku aklini begenmiyor.. birazda caninin kiymetini bilmeli kadinlar.. bak bende bilmiyorum ama bilenlere premses demiyorum.. cunku resmen bir can geliyor dunyaya uykusuzluk aclik yorgunluk agrilar sizilar kolay degil asla..
kesinlikle öyle... hamile ve yeni doğum yapmış birini görünce kıyamıyorum ben ... en rahat etmeleri gereken zaman zaten birdaha ellerine rahatlık geçmeyecek ne kadar yardımcı olursak o kadar iyi , değil birde hizmet beklemek ne kadar ayıp çok ayıp ... Dediğin gibi yaşadıkların da unutulmuyor lohusalık bambaşka boğazım düğümleniyor bazen aklıma yaşadığım bazı şeyler gelince, Şuan ki aklım olsa herkesden habersiz doğurur doğumdan 10 gün sonra ben doğurdum haberiniz olsun derdim , bu konuya bakınca yardıma gelmek isteyenide kabul etmemek gerekiyor anlaşılan :(

Cocugum çok hareketli olmasına rağmen esimle el ele verip k.validemleri kahvaltıya çağırdım geçenlerde.Bebegim 16 aylik.

Bebekle onlar ilgilendi,ben de kahve vs tatlı hazırladım.Noldu yani?elimemi yapıştı.Kirk yılda bir kahvaltıya çağırdım.Cok memnun oldular.Gonuller oldu bzde mutlu olduk.iki aylik bebekten daha çok yoruyor çocuk üstelik saniye durmuyor.

Maşallah yani herkes de prenses modunda kendi derdinde falan.1 bucuk senedir çocuğa esimle ben bakıyoruz.Ne bir anne var yanımda ne kiz kardeşim yardımcı olan vs.Biz ölelim o zaman:bicak:
Aferin size kk kadınları tarafından plaket kazandınız. Size kendi çoçuğunuza 1.5 senedir baktığınız hak kazandınız.
2 aylık bebek ile 1 buçuk yaşındaki bebeğin tepkileri aynı mı birisi sürekli emmek ister anne kucağında uyumak ister. 1 buçuk yaşında çoçuk meraklıdır her yeri karıştırır yeni yerler keşfeder oynar dağıtır falan. Alt üstü kahvaltıya çağırdım övgü bekliyorsunuz sizin bir üst levenizin tarlada doğurup bir kaç saat sonra hiçbirşey olmamış gibi davranan nenelerimiz.

+1
Hemen hemen ayni durumdayız ama işte aynı sıkıntıları yaşamamış olanlar anlamıyor.Herseyi geçtim.Dogumdan bu yana annem yoktu yanımda hiç bir zaman koronadan ve ülke farklılığından dolayı.Icimde uktedir her zaman.bazilari da abuk subuk şeylere takılmış.
Ne diyosun sen ya😐🙄 kafan guzel galiba😐😂 az once hazirladigin kuru kahvaltiyla hava atiyordun simdi kendini lohusayken paralayan kadina hak veriyorsun 😐😂

Arkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
Yada eşiniz ailenize bunu yapsa ne derdiniz
Beş sene de bir kez sadcee bir hafta giden ailenize dışarıdaki 250₺ lik hesabı ödetirmiydiniz mesela
Yada eşiniz sizin ailenize ödetse ne derdiniz
Maşallah hepiniz gelinin gözünden baktınız birde bu açıdan bakın kimse demiyor bize kap kap yemek yapsın
Kimse demiyor hergün kahvaltı hazırlasın kimse demiyor hergun dışarı çıkarsın ama bu kadar gaddar olmayin hepinizin ailesi var bu arada beddua eden olmuş bana dilerim aynısını kendisi yaşar
Deger görmemek dünyanın en kötü şeyi ha bu arada yazdıklarım. Gelin için değil aynı zamanda kardeşim için zaten en büyük kabahat onda..
Konum kapansın lütfen @Kazen@mune
Ay 250₺ için mi bu kadar tatava :işsiz:

2 aylık yeni doğum yapmısken benim evime böyle cümbür cemaat gelseydiniz o zaman görürdünüz siz zora gitmeyi :KK53:
Çok düşüncesizsiniz.
Ne işiniz var yeni bebeli kadının evinde cümbür cemaat?
Ben kesinlikle rahat edemezdim. Yeni doğum yapmışım kendimi zor bakıyorum bebeğe yeni alışıyorum.bi de o kadar kişiye hizmet edicem. Rüya olsa hayra yormam😄

+1
Hemen hemen ayni durumdayız ama işte aynı sıkıntıları yaşamamış olanlar anlamıyor.Herseyi geçtim.Dogumdan bu yana annem yoktu yanımda hiç bir zaman koronadan ve ülke farklılığından dolayı.Icimde uktedir her zaman.bazilari da abuk subuk şeyler takılmış.
sizi desteklemedi ki +1 yazdınız :KK45: evet eve gelen misafir güzel ağırlanmalı ama bunu 2 aylık kucağında bebek olan kadına yüklememeli.ev sahibiyle brlikte tam 3 kadın olmuş evde.biri yemek yapar biri temizlik erkekler de salata vs yapardı çabucak biter sohbet muhabbet olurdu.ben erkeklerin hiç bir iş yapmayıp köşe yastığı gibi oturmalarına da karşıyım.ev işi yapmıyorsa yemek yapabilir pekala.2 aylık bebek oyun bebeği değildir ki biz bakalım densin.bebeğe bakacaklarına ev işlerini yemeği yapsalardı söylenmeden gelen 5 kişi

kesinlikle öyle... hamile ve yeni doğum yapmış birini görünce kıyamıyorum ben ... en rahat etmeleri gereken zaman zaten birdaha ellerine rahatlık geçmeyecek ne kadar yardımcı olursak o kadar iyi , değil birde hizmet beklemek ne kadar ayıp çok ayıp ... Dediğin gibi yaşadıkların da unutulmuyor lohusalık bambaşka boğazım düğümleniyor bazen aklıma yaşadığım bazı şeyler gelince, Şuan ki aklım olsa herkesden habersiz doğurur doğumdan 10 gün sonra ben doğurdum haberiniz olsun derdim , bu konuya bakınca yardıma gelmek isteyenide kabul etmemek gerekiyor anlaşılan :(
Dusunme o gunleri gecmis gitmis artik, sana bir artisi olmayacak. En azindan insanlarin gercek yuzlerini goruyorsun boyle zamanlarda. Aahh benim konum bile var bu konuda😐😂 kotu andim o gunleri ama..bak yine diyorum burdaki herkes caninin kiymetini bilsin..

Abuk subuk derken ?
Bunu da yazayım da çıkayım artık.Kahvaltiyla ovunmusum vs.Abi ne alakası var.Onu mu demek istedim ben.Bende istesem şu anda hiç kimseyi davet etmem evime.Ama arada bir de deger verdiğini göstermek gerekiyor.Gwlin haklı fakat bir gün de olsa birşeyler yapabilirdi.Zaten gorumce ve annesi herseyi yapmış.Bizim bir hafta bile olsa öyle lüksümüz olmadı lohusligin 1.haftasindan itibaren.

Ben kesinlikle rahat edemezdim. Yeni doğum yapmışım kendimi zor bakıyorum bebeğe yeni alışıyorum.bi de o kadar kişiye hizmet edicem. Rüya olsa hayra yormam😄
Yav görümcesi tek falan gelse bi nevi dicem de kocasını da almış gitmiş, zavallı kadın nasıl rahat etsin adamların yanında düşüncesizlik hat safhada hala konuşuyor bikbik.
Hamileymiş bir de doğursun da kocasının tüm sülalesi gelsin de görsün :27:

+1
yanlış anlaşılma var galiba ben kendimi parçaladım hiçbirisine kimse değmezmiş akıllı olun yatın yuvarlanın diyorum :) gördüğüm kadarıyla siz gelin hizmet etmeli demişsiniz de... şaşırdım siz şimdi bana hak verince

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back