• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şunu da demesem içimde kalacak. Bebeğim doğmadan önce bir annenin kahvaltı hazırlayabileceğini düşünürdüm. Misafir ağırlayabileceğini de... Yapanlar yok mu? Var.
4 ay oldu. Değil kalabalık kahvaltı hazırlamak sadece sütüm olsun diye sırf akşamdan bir şeyler hazırlayıp dolaba koyuyorum. Tek tabak sabah hızla getiriyorum. Yada eşim simit, börek, ekmek arası bir şeyler koyuyor ki bebeğim çok ağlıyor odadan çıktığım an.
Annem kayınvalidem gelmiyor mu? Geliyorlar. Özellikle annem de kayınvalidem de geldiğinde muhakkak o günün yemeği haricinde bir kaç çeşit daha yapıyor ki diğer günler pratik olsun diye.
ben ilk 4 ay karpuz ve yulafla beslendim, cunku cocugu biraktigim an agliyordu ve yemek icin vaktim olmuyordu. esim gelince de bebegi ona verip yemek hazirliyordum. ne gunlerdi yaa

Yav görümcesi tek falan gelse bi nevi dicem de kocasını da almış gitmiş, zavallı kadın nasıl rahat etsin adamların yanında düşüncesizlik hat safhada hala konuşuyor bikbik.
Hamileymiş bir de doğursun da kocasının tüm sülalesi gelsin de görsün :KK53:

Ikinci cocugu. Diger konularinda bir cocugu daha oldugu yaziyor

Ne diyosun sen ya😐🙄 kafan guzel galiba😐😂 az once hazirladigin kuru kahvaltiyla hava atiyordun simdi kendini lohusayken paralayan kadina hak veriyorsun 😐😂
Ya tontoriko mu neyse adın artik,niye herseye muhalefet oluyorsun? O üye bence benim ne demek istediğimi anladı.Her konu da aynı şeyler.Isteyen istediği yorumu yapsın bu nedir ya 🙄

Bunu da yazayım da çıkayım artık.Kahvaltiyla ovunmusum vs.Abi ne alakası var.Onu mu demek istedim ben.Bende istesem şu anda hiç kimseyi davet etmem evime.Ama arada bir de deger verdiğini göstermek gerekiyor.Gwlin haklı fakat bir gün de olsa birşeyler yapabilirdi.Zaten gorumce ve annesi herseyi yapmış.Bizim bir hafta bile olsa öyle lüksümüz olmadı lohusligin 1.haftasindan itibaren.
Evet hava atiyorsun kac yasinda cocugunu 2 aylik bebeyle kiyas ediyorsu .. cok memnun olmuslar bilmem ne😐😂 aferin bi daa dogurursan soyle onlara dogurur dogurmaz yatiya gelsinler 10 kisiyle😐😂

Ya tontoriko mu neyse adın artik,niye herseye muhalefet oluyorsun? O üye bence benim ne demek istediğimi anladı.Her konu da aynı şeyler.Isteyen istediği yorumu yapsın bu nedir ya 🙄
Yaptigin yorum yanlis kabul etmekte bir erdemdir. Kendini oveceksiniz illa

Bir de böyle düşüncesizlikler kadından çıkınca ayrı bir sinir oluyorum
Kar fırtınası zamanı yoldaydık biz başka şehire gidiyorduk
Yol üstündeki şehirde Eşimin arkadaşı var
bi an napsak onlarda mı kalsak dedi
Dedim ne münasebet, kadının haberi yok bizi ağırlayacak olan o. Pat diye biz geliyoruz denir mi, ben olsam rahatsız olurum başkasına da yapmam dedim yolumuza gittik.
İnsan halden anlayacak.

Siz de hamileymişsiniz konu sahibi..
Doğurun da size de kayın aileniz ziyarete gelsin. Ve lütfen bebeğinizi verin onlar baksın, siz yemek, kahvaltı, ev işi ile ilgilenin. Bunları siz yapın. Haaa arada bebek ağlayacak sizi isteyecek acıkacak çünkü, işte o zaman da mecbur bebeğe bakacaksınız.
Bu kez de, yemeği bari kayınvalide yapsa, ben hangi birine yetişem a dostlar diye konu açarsınız

Bunu da yazayım da çıkayım artık.Kahvaltiyla ovunmusum vs.Abi ne alakası var.Onu mu demek istedim ben.Bende istesem şu anda hiç kimseyi davet etmem evime.Ama arada bir de deger verdiğini göstermek gerekiyor.Gwlin haklı fakat bir gün de olsa birşeyler yapabilirdi.Zaten gorumce ve annesi herseyi yapmış.Bizim bir hafta bile olsa öyle lüksümüz olmadı lohusligin 1.haftasindan itibaren.

Keske öyle bir lüksünüz olsaymis. En azindan anneniz gelebilseymis. Insan o ilk haftalar en cok ihtiyac duyuyor. 🌸

yanlış anlaşılma var galiba ben kendimi parçaladım hiçbirisine kimse değmezmiş akıllı olun yatın yuvarlanın diyorum :) gördüğüm kadarıyla siz gelin hizmet etmeli demişsiniz de... şaşırdım siz şimdi bana hak verince
Ya yok işte orda bir anlatamadım kendimi,bir gün de olsa bisey yapabilirdi aslında diyorum.Bir hafta boyunca demedim ki.Yarim elma gönül alma.

2 aylık bebe ile yatılı misafirle nasıl uğraşsın. 4 kişiler onlar gelini memnun etsin. Doğum yaptığından beri kızın başındalar bir nefes aldırmamışlar.
Evet görümce yapmış her şeyi ama hepsinin de lafını yapmıç. Çok çiğ bir hareket değil mi?

Arkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
Yada eşiniz ailenize bunu yapsa ne derdiniz
Beş sene de bir kez sadcee bir hafta giden ailenize dışarıdaki 250₺ lik hesabı ödetirmiydiniz mesela
Yada eşiniz sizin ailenize ödetse ne derdiniz
Maşallah hepiniz gelinin gözünden baktınız birde bu açıdan bakın kimse demiyor bize kap kap yemek yapsın
Kimse demiyor hergün kahvaltı hazırlasın kimse demiyor hergun dışarı çıkarsın ama bu kadar gaddar olmayin hepinizin ailesi var bu arada beddua eden olmuş bana dilerim aynısını kendisi yaşar
Deger görmemek dünyanın en kötü şeyi ha bu arada yazdıklarım. Gelin için değil aynı zamanda kardeşim için zaten en büyük kabahat onda..
Konum kapansın lütfen @Kazen@mune
Sorun sizin kardesiniz de .gidip ona saymak yerine neden gelini kotuluyorsunuz.tum bu tantana 250 TL için mıydı😜😜

size yüklenilmesi de saçma bu konuda.kendi şartlarınızı anlatıyorsunuz.benim de yok kardeşim ablam vs.kendim baktım mecbur.ama bu bakacak insanları olanları da eleştirme hakkı vermez bana.herkesin şartları bambaşka.hiç misafir ağırlamamak da tuhaftır bana göre.eş dost akraba lazımdır insana çünkü iyi gününde dekötü gününde de.akrabalardan çok kazık yiyen bir üye olarak gene de bunu desteklerim.eleyerek gene görüşülmeli misafir edilmeli.Tam avrupai yetişsek 18 ine gelen çocuklarımız ada bakmayı bırakmamız lazımdı ama değiliz.akrabalar aileler de hayatımızın bir parçası.tek sorun birbirini kulanmamak karşılıklı anlayış ve empati

Sizi davet etmemişler ki,o evde misafir olan anne/babanız çağırmış,evde minicik bebek var,annesi tabi ki bebeğiyle ilgilenecek.
Niye cümbür cemaat gidiyorsunuz insanların evine. Aileniz gitseydi,sonra onlar dönünce siz giderdiniz.
Surat asmamış gelininiz de,güleryüzlü davranmış.
O şikayet etmeliyken,minicik bebeğim var kalabalık geldiler ben çağırmamıştım görümcemi vs diye siz şikayet ediyorsunuz şaka gibi pes.

Bu konuda anlaşılmayan bişi var gelin niye geldiniz diye surat asmamış iyi kötü ağırlamış zaten gelenler en yakınlar yakın olmasalar bir hafta kalınır mı insan bir hafta yatılı kalacak kadar yakın hissettiği gelinini böyle eleştir mi
ayrı şehire evlenen kızlar bile 1 hafta kalmıyor annelerinde evime alışığım deyip
Siz hem bu kadar rahatsınız hem eleştiriyorsunuz gelinde rahat davranmış çokta iyi olmuş
Bazı kayınvalide görümce takımına ne yapsanız yaranılmıyor kardeşinizde bulduğunuz hataları geline sarmalayıp konu açıyorsunuz desenize direk kardeşim böle böle yaptı diye
Ayrıca hayat çok pahalı belki yetemiyorlar
Asıl problem konu sahibinin gereksiz beklentiye girmesi

Yav görümcesi tek falan gelse bi nevi dicem de kocasını da almış gitmiş, zavallı kadın nasıl rahat etsin adamların yanında düşüncesizlik hat safhada hala konuşuyor bikbik.
Hamileymiş bir de doğursun da kocasının tüm sülalesi gelsin de görsün :KK53:
Aa olur mu o kalkar tüm sulaleye kahvaltı hazırlar ,yemeğini yapar. Neden öyle diyorsun canisi😁

Sizi davet etmemişler ki,o evde misafir olan anne/babanız çağırmış,evde minicik bebek var,annesi tabi ki bebeğiyle ilgilenecek.
Niye cümbür cemaat gidiyorsunuz insanların evine. Aileniz gitseydi,sonra onlar dönünce siz giderdiniz.
Surat asmamış gelininiz de,güleryüzlü davranmış.
O şikayet etmeliyken,minicik bebeğim var kalabalık geldiler ben çağırmamıştım görümcemi vs diye siz şikayet ediyorsunuz şaka gibi pes.
YAvuz hırsız ev sahibini bastirirmis

Ya yok işte orda bir anlatamadım kendimi,bir gün de olsa bisey yapabilirdi aslında diyorum.Bir hafta boyunca demedim ki.Yarim elma gönül alma.
bence sırf kaynanasının göğsü kabarsın görümcenin iştahı açılsın diye bebeğini bırakıp kahvaltı hazırlamasına gerek yok ... kalabalıklar 1 saat içinde 10 kere bebeği ağlayacak buna değer mi? kahvaltı hazırlamakla geçireçeği sürede kuaföre gitsin,sıcak duş alsın,çıksın yürüyüş yapsın temiz hava alsın kalabalık tıkış tıkış ev sonuçta dimi ama ? sonuçta hep birlikte olalım diye davet eden de yok bebek görmeye giden de ördek ailesi gibi toplaşıp 2 hafta da kalmamalı... gelin rahat rahat tuvaletde oturup gaz bile yapamaz ya ...

eminim gelin her fırsatda hizmet edecektir lohusayken etmesede olur

Ayrıca 2 aylık bebek az biraz toparlamıştır, hala, babaanne - dede olarak gitmenizi ben abes karşılamadım mesela. İnsan heves eder, özenir, hediyelerinle tüm samimiyetinle gidersin falan.
Yabancı değilsindir.
Ama gidince yeni annenin işini gücünü de hafifletirsin. Hani yabancı değilsin ya.
Ve ayrıca gelin hanımın hiçbir şeye el sürmedğini düşünmedim ben, siz abartıyorsunuz diye düşündüm.Kendi evi olduğundan elbette bir şeyler yapmıştır ama size yeterli gelmemiş demekki.
Surat da yapmamış kadın. Bu nimet bence😄

Ve ve ve ayrıca anneniz sizin kadar tepkili olmasa gerek ki bir daha gitmeye niyeti var.
Ama siz onu dolduracak gibisiniz.
Doldurmayın e mi?
Çünkü yabancı değilsiniz 😃 Kusur görmeyiverin hemen lohusa şeysinde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back