- 27 Aralık 2011
- 63.350
- 61.081
- 898
- Konu Sahibi Dilara55333
-
2.Cocugum , teşekkürler. :)Siz de hamileymişsiniz inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız :) yeni eğitime katıldık o yüzden yazıyorum bebeğinizi kimseye bırakmayın hatta tuvalete giderken göğsünüze asıp öyle gidin diyorlar. İlk 1 sene yapışık gibi gezin çocuk psikolojisi için diyorlar haberiniz olsun. Ben bebeğimi kimseye bırakmam iş miş de yapmamyaşlanınca inşallah torunum olursa kızıma da bebeğini bıraktırıp iş miş yaptırmam.
Aynı şeyi yazmisiz beraber yapılmalı :) bencedeo kadar yemek kahvaltı kalabalık geldikleri için yapılıyor.ev fazlaca tozlanıyor gene kalabalık yüzünden.yani geline iş yapmıyorlar kendi dağınıklıklarını tozlanmalarını temizliyorlar wc leri kaç kişi kullanıyor bebekli kadın mı temizleyeydi.kendi belki 10 günde bir temizliyor yetiyor.ayrıca o yemekleri de eve gelen 6 7 kişi yiyor .evlerinde nasıl yapıyorlarsa misafirlite de yapabilirler pekala.misafir diye akraba olmayan yakın arkadaş olmayana derim ben.gerisi ev halkı gibidir beraber yapılmalı herşey
Amin. Bekleyen herkesinki inşallahSaglikla gelsin insallah
Bana da tam olarak böyle yapmasalarda vicdan yaptırır annem ona da kızamıyorum çünkü onların yetiştiği ailede biri gelir bir yıl biri gelir altı ay kalırmış hiç aile olarak yaşadıklarını hatirlamiyorBana yapamıyorlar çünkü bizi öyle yetiştirmediler. Hakkımızı savunmayı öğrettiler. Saygının hak edilen bir şey olduğunu söylerdi annem. O yüzden kim olursa olsun bize karışmamazdı. Ama genel olarak senin dediğin gibi toplum. Aman sus büyüğün aman sen küçüksün idare et
benim eşimin teyzesi böyle lanet. bende inat ettim asla onun olduğu ortamda elimi birşeye sürmüyorum. çayımız bitti diyor bana, bende eşime sesleniyorum canım teyzenin çayı bitmiş, kalkmışken benimkinide doldur diye. kuduruyor, renkten renge giriyor. herkes farkında ona inat iş yapmadığımın, yoksa hiç bir ortamda çay koymayayım incilerim dökülmesin havasında değilim, o yüzden ondan başkasının rahatsız olduğuda yok. sinir oluyorum böyle "misafir" teyzelere.Ben olsam sürüne surene de olsa biseyler yapmaaya çalışırdım. Ama aptallik kesinlikle. Bebeğim olduğunda misfair geldiğinde annem de geldi hep ikramları hep annem hazırladı. Allah razı olsun. Asla yapamazdim. Aylarca uyumadan yaşadım ben. Bicok anne böyle. İki aylık bebeğim varken kaynanam bebek görmeye misafir gelecek dedi. Onun evinde ağırladık. İki çeşit ikram yaptım ama zorla. Gittim kaynanama . Kalan ikramları o hazırladı . Ben gece asla uyumadım. Bebek durmuyo. Sürekli emmek ve kucak istiyo. Gelen akraba dioki çaylar bitti. Gittim doldurdum. Oturdum. Arada üç kere bebek emzirdim. Bidaha çay dedi. Ben daha ilk çayımı icemedim. Yemek yiyemedim. Kaynanam çay doldurmaya kalktı diye bana bı bakış attı gelen kadın. Ben bebekle hala ugrasiorum. Hala karnım aç . Kaynanam mutfağa girdi toplamaya. Kadın bana dioki lavoboya kim gircek. Duymazdan geldim iki üç kere sordu. Lavoboya kim isterse girsin . Ben daha bı bardak çay içmedim. Karnim aç hala. İsteyen girebilir sıkıntı yok dedim. O kadar laf soktu bana . Bebeğe bı zıbın bile almadan gelmiş. Kadının giyim mağazası falan var bu arada. Nefret ettim. İki aylık bebeğim var. O kadar uğraştım. Aç kaldım üstüne laf sokmalar falan. Hele bide yatıya gelcekler. Kusura bakma. Ben lohusa geline gidersem yardım ederim. Yada gitmem. Kız surat falan da asmamis. Bebeği olan aileye destek olunur köstek değil. Böyle arkadan konusmak ne kadar ayıp.
İnsanlar ve beklentileri işte, el kadar bebeğimi bırakacam görümceye enişteye kahvaltı yemek derdine düşücem..Valla ben sanırım tam da bu dediğinizi yapacam, gögsüme asıp yapışık gezecemSiz de hamileymişsiniz inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız :) yeni eğitime katıldık o yüzden yazıyorum bebeğinizi kimseye bırakmayın hatta tuvalete giderken göğsünüze asıp öyle gidin diyorlar. İlk 1 sene yapışık gibi gezin çocuk psikolojisi için diyorlar haberiniz olsun. Ben bebeğimi kimseye bırakmam iş miş de yapmamyaşlanınca inşallah torunum olursa kızıma da bebeğini bıraktırıp iş miş yaptırmam.
Ben size katılıyorum bende lohusalık geçirdim haklısınız hergun değil ama birgün bile olsa yapabilirdi bunu beklemeniz normal eminim kendi annesi olsa yapardı diye düşünüyorum ben anne.yeri geliyor anne yorulma otur diyorm aynı şekilde kayınvalideme diyorm anladığım kadariyla Sizde anlayışsız insanlar değilsiniz yardim etmişsiniz kahvaltı ve yemek islerine eminim ortada bişey olmasa yazmazdiniz buraya on haftalik hamileydim ve bulantı kusma yüzünden mutfağa bile giremedm kayınvalidem bizdeydi halımi gordu ama yinede anne kusurabakma lütfen dedm benim kendime hayrim yok şuan oda yok kızım hizmet beklemyrm dedi sonra bebeğin kalbi durdu kürtaj oldum :/ bulantılar gitti bikac gün ağrım oldu derken toparlandım dördüncü gün kalktm kahvaltı hazirladm oda akşam yemegini hazırladı içim el vermez kim olursa olsn
Şu mesajları okudukça PICK ME, LOVE ME, CHOOSE ME diye bağırasım geliyor. Bu kadar pick me girl olmayın hanımlar. Sırf sizin gibi iyi (!) hizmetkar değil diye hemcinsinizi ayıplamanız çok komik duruyor söyleyim. Nedir bu kendini hırpalayan, saçını süpürge eden kadın fetişi yahu? Kadın kürtaj olmuş birkaç gün sonra kalkıp kahvaltı hazırladım diye övünüyor. Ben üzüldüm okurken. Kimse size lohusayken hizmet ettiniz diye üstün gelin plaketi vermiycek. Biraz kötü olun lohusayken yaptığınız hizmeti falan da hatırlamaz kimseKimse hak vermemiş ama ben size de hak verdım. Bebek doğdu 2 ay sonra anca gidebilmişsiniz. O kadar da değil yani
Zaten 40 yılda bi gidiyorsunuz
Uzak yoldan gidiyorsunuz. Ve ateş alıp dönecek haliniz yok. Gitsen bir türlü gitmeden bin türlü... evde iş konusunda yapacaginizi yapmışsınız zaten . Bence de insan en azından kahvaltıyı hazırlamalı.
Bebek doğurdu anladık evet, ama siz gittikten sonra yine ev işleri, yemek . Bunları yapıyor zaten . Sizi görünce prenseslik gelmiş üzerine bellı
Siz gidipte tepesine binmemişsiniz ki
Bazen gerçekten bazı insanların abarttığını dusunuyorum.
40 yılda bi gelen misafirsiniz sonucta .
Bana gore her şey ayarında olmalı
Biz de doğurduk cocuk
Bilmediğimiz bir şey değil bu yasanılanlar
Evet gelsin bakalım " beğenmedim " ifadelerı
Ve rica ediyorum alıntı yapmayın. Kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda değil. Kimselere de laf yetiştiremem.!!
Hizmetkar mi?Şu mesajları okudukça PICK ME, LOVE ME, CHOOSE ME diye bağırasım geliyor. Bu kadar pick me girl olmayın hanımlar. Sırf sizin gibi iyi (!) hizmetkar değil diye hemcinsinizi ayıplamanız çok komik duruyor söyleyim. Nedir bu kendini hırpalayan, saçını süpürge eden kadın fetişi yahu? Kadın kürtaj olmuş birkaç gün sonra kalkıp kahvaltı hazırladım diye övünüyor. Ben üzüldüm okurken.
hayır siz napıyosanız yapın da kendini yerden yere vurmayan, sınır koymayı bilen kadınlara aklınızca piremses falan deyip aşağılamaya çalışmayın. Ben eziyet çekiyorsam herkes çekmeli mi diyosunuz ne bu yani?
Hanım efendi iki yabanci kelime yazdınız diye çok Cool oldunuz bizde kendini ezen kadın mı olduk kürtaj olup diğer gün işe gittim nöbet tuttum demek engel bir durumum yok kahvaltı hazirladm diye ölmedim içimden geldi çalışmayı iş yapmayi mutfağı seviyorum hamal ruhluyum belkide siz prenses gibi oturun kimse size bişey demiyor benim dışımda dusunenlerede beğenmedim atmiyorm konu sahibine cvp yazdm onu anladigimi düşündüğümü yazdm size karşı tek bir cümle yazmadm lütfen benimle polimige girmeyinŞu mesajları okudukça PICK ME, LOVE ME, CHOOSE ME diye bağırasım geliyor. Bu kadar pick me girl olmayın hanımlar. Sırf sizin gibi iyi (!) hizmetkar değil diye hemcinsinizi ayıplamanız çok komik duruyor söyleyim. Nedir bu kendini hırpalayan, saçını süpürge eden kadın fetişi yahu? Kadın kürtaj olmuş birkaç gün sonra kalkıp kahvaltı hazırladım diye övünüyor. Ben üzüldüm okurken. Kimse size lohusayken hizmet ettiniz diye üstün gelin plaketi vermiycek. Biraz kötü olun lohusayken yaptığınız hizmeti falan da hatırlamaz kimse
hayır siz napıyosanız yapın da kendini yerden yere vurmayan, sınır koymayı bilen kadınlara aklınızca piremses falan deyip aşağılamaya çalışmayın. Ben eziyet çekiyorsam herkes çekmeli mi diyosunuz ne bu yani?
Valla 5 aylık bebeğim var değil yatıya misafir kahvaltıya bile misafir almıyorum çünkü masa kurmayı geçtim çaylarını bile takip etmek küçücük bebekle çooook zor ne uğraşcam insanları doyurmakla bu beklentide olanda gelmesin zaten.Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..
Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.
Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Hay parmaklarınıza sağlıkŞu mesajları okudukça PICK ME, LOVE ME, CHOOSE ME diye bağırasım geliyor. Bu kadar pick me girl olmayın hanımlar. Sırf sizin gibi iyi (!) hizmetkar değil diye hemcinsinizi ayıplamanız çok komik duruyor söyleyim. Nedir bu kendini hırpalayan, saçını süpürge eden kadın fetişi yahu? Kadın kürtaj olmuş birkaç gün sonra kalkıp kahvaltı hazırladım diye övünüyor. Ben üzüldüm okurken. Kimse size lohusayken hizmet ettiniz diye üstün gelin plaketi vermiycek. Biraz kötü olun lohusayken yaptığınız hizmeti falan da hatırlamaz kimse
annenize babanıza size yeğenine değer vermeyen tek kişi var konuda o da erkek kardeşiniz maalesef.sadece onun üzerine konu açmadığınız için linçlendiniz.Arkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
Yada eşiniz ailenize bunu yapsa ne derdiniz
Beş sene de bir kez sadcee bir hafta giden ailenize dışarıdaki 250₺ lik hesabı ödetirmiydiniz mesela
Yada eşiniz sizin ailenize ödetse ne derdiniz
Maşallah hepiniz gelinin gözünden baktınız birde bu açıdan bakın kimse demiyor bize kap kap yemek yapsın
Kimse demiyor hergün kahvaltı hazırlasın kimse demiyor hergun dışarı çıkarsın ama bu kadar gaddar olmayin hepinizin ailesi var bu arada beddua eden olmuş bana dilerim aynısını kendisi yaşar
Deger görmemek dünyanın en kötü şeyi ha bu arada yazdıklarım. Gelin için değil aynı zamanda kardeşim için zaten en büyük kabahat onda..
Konum kapansın lütfenKazen @mune
Kizin annesi zaten genelde kiza hizmet ediyorArkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
Beş sene de bir kez sadcee bir hafta giden ailenize dışarıdaki 250₺ lik hesabı ödetirmiydiniz mesela
Maşallah hepiniz gelinin gözünden baktınız birde bu açıdan bakın kimse demiyor bize kap kap yemek yapsın
Kimse demiyor hergün kahvaltı hazırlasın kimse demiyor hergun dışarı çıkarsın ama bu kadar gaddar olmayin hepinizin ailesi var bu arada beddua eden olmuş bana dilerim aynısını kendisi yaşar
Deger görmemek dünyanın en kötü şeyi ha bu arada yazdıklarım. Gelin için değil aynı zamanda kardeşim için zaten en büyük kabahat onda..
Bu sitedede kadinlarin afedersin cis yaristirmasina hastayim. Yaw sen iyiymissin yapmissin ama herkes yapabilecek durumda olmayabilir. Kurtaj var kurtaj var dusuk var dusuk var. Haftasina gore bile belki etkileri degisiyordur. Ay ben soyle dayanikliyim soyle kek borek yaptim herkesi agirladim muhabbeti cidden trajikomik.Hanım efendi iki yabanci kelime yazdınız diye çok Cool oldunuz bizde kendini ezen kadın mı olduk kürtaj olup diğer gün işe gittim nöbet tuttum demek engel bir durumum yok kahvaltı hazirladm diye ölmedim içimden geldi çalışmayı iş yapmayi mutfağı seviyorum hamal ruhluyum belkide siz prenses gibi oturun kimse size bişey demiyor benim dışımda dusunenlerede beğenmedim atmiyorm konu sahibine cvp yazdm onu anladigimi düşündüğümü yazdm size karşı tek bir cümle yazmadm lütfen benimle polimige girmeyin
Arkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
Sizi kimse haklı bulmayınca, haklı olabileceğim şeyler mi yazayım dediniz. Gaddar demişsiniz bize de ailecek gidip yeni doğum yapmış kadının başına çöreklenen siz olmuşsunuz. Biz gaddarsak siz bizden daha gaddarsınız.Arkadaslar yorumunuzu okudum merak ediyorum sizler kendi aileniz gelseydi bir hafta boyunca tüm masrafları ailenize yıkarmydnz annenize bir kahvaltı ne bileyim bir kap yemek yapmazmydnz eve yapılan pidenin parasını bile anneniz babanıza mi ödetirsinz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?