• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin takisi

canım benimkiler de nişanda sadece yarım altın taktılar ki durumları çok iyiydi çok üzülmüştüm o zaman.
düğünde de 4 tane kalın bilezik taktılar sadece. set sormadılar, ben de birşey demedim yani setim de olmadı. ama şimdi inan üzülmüyorum. çünkü seti her zaman takamazdım.
istersen ailen konuşsun, 'nişanda takı yapmadınız düğünde ne düşünüyorsunuz?' gibilerinden.
orda 'tuğra kolye sevmiyorum, takmam da, sizden gelecek hediyeyi hep takmak isterim,isterseniz benim seçeceğim birşey olsun veya olmaz derseniz de bozdurunca para kaybetmeyen birşey olsun.' diyebilirsiniz.

canım benimkiler de nişanda sadece yarım altın taktılar ki durumları çok iyiydi çok üzülmüştüm o zaman.
düğünde de 4 tane kalın bilezik taktılar sadece. set sormadılar, ben de birşey demedim yani setim de olmadı. ama şimdi inan üzülmüyorum. çünkü seti her zaman takamazdım.
istersen ailen konuşsun, 'nişanda takı yapmadınız düğünde ne düşünüyorsunuz?' gibilerinden.
orda 'tuğra kolye sevmiyorum, takmam da, sizden gelecek hediyeyi hep takmak isterim,isterseniz benim seçeceğim birşey olsun veya olmaz derseniz de bozdurunca para kaybetmeyen birşey olsun.' diyebilirsiniz.
Inşallah hafta sonu konuşacağız 🙏

Vallahi ben bunu anladım ne kadar az şey istersen daha değersiz oluyorsun cidden
Bende eşimde çalışıyoruz her şeyimizi kendimiz yaptık düğün mekanını bile
bende sözde birşi istemedim
Düğünde altınlarımı kayınvalidem alacaktı aldı ama nasıl olsa bunlar birşi istemiyor diye varla yok arası birşi
annemler bana set taktılar kayınvalidemin aldıklarını geçti maddi olarak yani
Benden bir yıl sonra kayınım nişanlandı kayınvalidemin yeğeni ile düşünün kardeşiniz kızı bileziği gramına kadar söylediler 10 tane adana burması ve gramı dahi
Aldılar hepsini
inanın böyle naif kaldıkça bir beklenti olmayınca kıymette vermiyorlar.

Kızlar benim kaynanam nisanimda bana hiç bir şey takmadı. Düğünde takicam dedi ama şimdide diyorki ben gelin seti almam sadece tuğra kolye alicam ve onu takicam diyo ben ailemin tek kızıyım maddi anlamda sıkıntı hiç yaşamadım. Ama benim ailemde bu şekilde yapmalarına kızıyor hicbisi istemedik diye sürekli kendi bildiğine gidiyor. Ben napmaliyim bilemiyorum

Ya Tuğra kolye bana göre geline takılacak son şey, hiç güzel değil dana gibi yapıştırıyorlar kıroca bir şey.
En azından 5 bilezik 1 takı seti yapmak zorunda.
Beleşe kız almayı sever oldular, acıma bence.
Haa aldıkları takıların da düğün sonrası muhabbeti olacak o ayrı.
Benim evlilik görüşüm günlük kıyafetle gidip adamla nikahı basmak. Tabi artık adam yok da dunyada neyse.
Düğün ve öncesi sonrasından nefret edıyorum...

sorun nasil cözülür bilemedim ama KV hakikaten Tugra kolyeyi Gelin setinle bir görmüyordur umarim.
nasil bir set düsündünüz bilemedim ama benim begendigim en ucuz modeller bile 18 bin civari- tugra kolyeler (grami yüksekler) 4 bin civari.
yani- tamam altin istemediniz ama böyle olmazki.
bilezik takilacakmi?
maddi durumu normal insanlar icin tugra kolye gercekden cok cok az

sorun nasil cözülür bilemedim ama KV hakikaten Tugra kolyeyi Gelin setinle bir görmüyordur umarim.
nasil bir set düsündünüz bilemedim ama benim begendigim en ucuz modeller bile 18 bin civari- tugra kolyeler (grami yüksekler) 4 bin civari.
bilezik takilacakmi?
Nişanlım 5 tane takicam dedi. Babası da 1 tane takicakmis evli kardeşleri bile para yada gram takarmış benim tüm sülalem bilezik takicakken

Vallahi ben bunu anladım ne kadar az şey istersen daha değersiz oluyorsun cidden
Bende eşimde çalışıyoruz her şeyimizi kendimiz yaptık düğün mekanını bile
bende sözde birşi istemedim
Düğünde altınlarımı kayınvalidem alacaktı aldı ama nasıl olsa bunlar birşi istemiyor diye varla yok arası birşi
annemler bana set taktılar kayınvalidemin aldıklarını geçti maddi olarak yani
Benden bir yıl sonra kayınım nişanlandı kayınvalidemin yeğeni ile düşünün kardeşiniz kızı bileziği gramına kadar söylediler 10 tane adana burması ve gramı dahi
Aldılar hepsini
inanın böyle naif kaldıkça bir beklenti olmayınca kıymette vermiyorlar.
Yok ben altınlarımı vermicem soledim yüzlerine bende nişanlıma çalışıyo ve herşeyimizi yapıyoruz birlikte onun çevresi kimse bisi takmicak anladim kadarıyla çünkü evli kardeşleri bile para yada gram takarmış. Benim tüm sülalem bilezik takicak

Ya Tuğra kolye bana göre geline takılacak son şey, hiç güzel değil dana gibi yapıştırıyorlar kıroca bir şey.
En azından 5 bilezik 1 takı seti yapmak zorunda.
Beleşe kız almayı sever oldular, acıma bence.
Haa aldıkları takıların da düğün sonrası muhabbeti olacak o ayrı.
Benim evlilik görüşüm günlük kıyafetle gidip adamla nikahı basmak. Tabi artık adam yok da dunyada neyse.
Düğün ve öncesi sonrasından nefret edıyorum...
Bu gidişle bisi alamicaklari icin sonrası muhabbetinide yapamazlar diye düşünüyorum bende nikah istedim ama kabul etmedi benim ailemde karşı tarafta

Niye bu kadar dert ediyorsun ki?Allah mutluluk versin,eşin ilerde setini de yapar.Kadının durumu ona yetiyor demekki.Biraz insaflı olun kızlar..Bu zamanda düğün yapmak kolay mı?

bilezik takilacakmi?
Bilezik nişanlım 5 adet takicak babası bir adet takicak benim baktım modellerde set 10binin üstü bi düğüne girdimde takarım diye düşündüğüm modeller. Benim tüm sülalem takicak bilezik. Kendi görüyo düğüne gittiğimizde milletin gelinleri takip takmış bende hiçbişi yok soruyorlar cevap bile veremiyor. O utanmiyosa ben neden uyanık dedim en son

Niye bu kadar dert ediyorsun ki?Allah mutluluk versin,eşin ilerde setini de yapar.Kadının durumu ona yetiyor demekki.Biraz insaflı olun kızlar..Bu zamanda düğün yapmak kolay mı?
Ilk basta bende ole diyodum ama bugün diğer oğluna nişan takicakmis bizim düğünümüzden önce kız bayramda gelcem biletimi aldim demis alisverise cikacagiz demis. Bu saatten sonra yapmak zorunda bana da

Nişanlım 5 tane takicam dedi. Babası da 1 tane takicakmis evli kardeşleri bile para yada gram takarmış benim tüm sülalem bilezik takicakken

Eğer nişanlın kendi cebinden ödeyecekse bence onlari sayma.
Yani KV ve KP bir bilezik birde tuğra kolye takmış oluyor- durumlarini bilmiyorum ama bence cok cok az. Kışkırtmak istemem ama bizde teyze/amca takar bir bileziği.

Yani KV ve KP bir bilezik birde tuğra kolye takmış oluyor- durumlarini bilmiyorum ama bence cok cok az. Kışkırtmak istemem ama bizde teyze/amca takar bir bileziği.
Benimde demek istedim o benimde amca dayı kuzenlerim takıyor bir bilezik evin tek kızıyım bide açbuyumedim ama insan içine cikicam sonuçta bilemiyorum hayırlısı olur inşallah hakkimda

Canim merk ettim haftasonu konuscaz demissin ne sonuca vardiniz?
Alamicaklarini sölediler alsalar dahi geri alcaklarmis bi düğünleri daha olduğu için bunu da biz kabul etmedik oğullarını sevdiğim için susucam ama tavrımı da belli etcem malesef mesafeli olcaz

Alamicaklarini sölediler alsalar dahi geri alcaklarmis bi düğünleri daha olduğu için bunu da biz kabul etmedik oğullarını sevdiğim için susucam ama tavrımı da belli etcem malesef mesafeli olcaz
Anladim canim hakkinda hayirlisi olsun insallah can sıkıci durumlar malesef.

Böyle birseyi dert etmeyin gercekten. Bende yani nisanlandım ve biz böle seyleri hiç konusmadık bile. Artık hayat herkes için cok zor ki Nisanlınız adet olanı kadarını zaten yapıyormus. Kayınvalideniz de yapmayıverir ne olcak, milleti de umursamayın kim ne derse desin mutlu olmaya odaklanın bence.

Benimde demek istedim o benimde amca dayı kuzenlerim takıyor bir bilezik evin tek kızıyım bide açbuyumedim ama insan içine cikicam sonuçta bilemiyorum hayırlısı olur inşallah hakkimda
Senın aıle tarafın takıyorsa sızde onların cocuklarına takacaksınız yanı odunc bu bılezık ısı. Sımdı benım aılem ceyrek tektı onlara ceyrek gıdecek esımın ablaları bılezık taktı onlara bılezık takılacak. Yanı ne gelırse o gıder. Ayrıca esının aılesının adetı bu olabılır ya da durumu ıyı degıldır. Sız bunu bılerek evlenıyorsunuz. Ayrıca set almak bu devırde mantıksız cok pahalı bır ıhtıyac halınde yarı fıyata veremıyorsun. Esımın aılesı kendılerınce almıslardı altın esımde bır bılezık taktı. Yanı bunun ıcın uzulmene gerek yok. Aılenle esınının aılesını hıcbır zaman kıyaslama kaybeden hep sen olursun bebısın olacak yıne kıyaslayacaksın

Back