gelin olamadan boşanıyorum ona güvenmiştim

Kesinlikle katiliyorum.
Geneememek lazim insanlari Cimriler diye.

Benimde tanidiklarim var bircok, para ve
Pahali birseyler istemeler..neler neler. Banada
Ordakiler girgüsüz geliyor.

Dedigim gibi hertürlüsü oluyor, genelleme yanlis
Demekki karşılıklı bana da almanyadakiler çok kiro geliyo . Böyle giyimleri hele o taktikleri eşarp stilleri. AVM den alışveriş yap diyorum, aa biz almanya da AVM den alışveriş yapmayız diyolar. Gidip köşe deki dükkandan yamuk yamuk giyinip cikiyorlar. Ben üzülüyorum onlara ya bi çoğu kredi çekip Türkiye de tatil yapmaya çalışıyor . Zor şartlar da olan çok . Ne bilim belkide benim akrabalarim da var yamukluk :)

Dedigim gibi, neresi olursa olsun herccesit insan var. Benim cevremdede cok özenli zarif insanlar var, yada tam tersi sizin desiginiz gibiside var.

Yazdıklarınızı okurken resmen kendi düğün hazırlığı sürecim gözümün önünden geçti. Başınızdan geçenler kadar olmasa da benzer şeyler yaşadım. İnanın sonrası daha kötü oluyor. Bu erkek ailelerinde kendileri baştan bi büyük gösterme, şöyle yaparız böyle yaparız diye atıp tutmaları çok itici. Benim eşimin ailesi de ne sözler verdi de kenara çekiliverdiler. Resmen yalancılık yaptılar. Göz boyama bunlar hep. Ailemin bir lafı var 'adamakla mal bitmez'diye, icraat önemli olan. Bu işin artık kurtarılır tarafı kalmamış gibi gözüküyor, tavsiyem ailenizi ve kendinizi daha fazla değersizleştirmeden boşanın. Sonra bu dertler katlanarak devam ediyor. Sabırlar diliyorum.

Evet Avm den alışveriş yapmazlar çünkü Avm’de kapalılara uygun kıyafet satan mağazalar yokBurda ki Türklerde genelde kro havası mevcutHepsi Almanya’da bekleme sırasındaki çizgiyi geçmezler ama Türkiye’de havaalanında başlarlar kurallara uymamaya.Uçakta Türkçe bilmesine rağmen hostesle neden Almanca konuşmuyorsun diye kavga edenini gördüm

Kesinlikle katiliyorum.
Geneememek lazim insanlari Cimriler diye.

Benimde tanidiklarim var bircok, para ve
Pahali birseyler istemeler..neler neler. Banada
Ordakiler girgüsüz geliyor.

Dedigim gibi hertürlüsü oluyor, genelleme yanlis

Hahaa aynen ya sanki burda iphone ve parfümleri bedava dağıtıyorlarözellikle marka parfümler Türk parasına çevirince aynı para hatta bazen daha pahalı

evet bide söyle bisey var, utanmadan getir diyorlar, istiyorlar resmen ama biz almanyaya dönerken bi lokum almaya paralari yok, elimize bi kolonya bile tutusturmiyorlar. bizim acimizdan türkiyedekiler yiyici, demek ki bizde cimri görünüyormusunuz. konu sahibesi de öyle, kendisi isterken iyi ama karsi taraf yiyici oldugunu fark edip karsi ciktiginda onlar cimri oluyor....iste bakis acisi cok ama cok önemli

Sırf bir senede evlenip boşanmış olmamak için gerçekten evlenip oraya gidip belki iki üç sene sonra belki elinizde çocukla mutsuz bir şekilde ülkenize dönmek mi istersiniz?

O hasarların tamiri inanın daha zor olur.

Bence bütün bunları siz oraya gitmeden yaşamış olmanızı Allah’ın lütfu olarak görün, sevgili kuluymuşsunuz. Yol yakınken bitirin. Size ve ailenize değer veren insanları alın hayatınıza.

Daha baştan geliyorum demiş sıkıntılar
Hakkında hayırlısı olsun
Parasıyla ovunenleri bi toprağa gömüp geri çıkarmalı

Bu konu bir öncekinin aynısı resmen. İkisinde de maddiyattan başka hiçbir şey yok.
Yorumları okuyup okuyup 21-22 yaşın verdiği aşırı özgüvenle "off sanki siz olsanız evlenmezdiniz" dediğinizi duyar gibiyim. Bazı insanların dünyası doğdukları ev kadar oluyor ne yazık ki. Babanızın "Kızınıza araba alacağım demiştiniz" dediğini okuduktan sonra hiçbir yorumun fikrinizi değiştirmeyeceğine ikna oldum ben.
Araba size alınacak, siz kullanacaksınız da 40 bin liralık çeyizin kayınpedere ne faydası var onu hiç anlamadım. Sanki adam gelip yatacak o pikelere.

Umarım aklınızı başınıza toplayıp boşanırsınız diyorum ama belli ki devam edeceksiniz. Umarım bu kadar olumsuz yorumdan sonra foruma küsmezsiniz de yeni konular açarsınız. Çilekeş hayatınızdan okuyacağımız kesitler sizin kafadaki genç kızlara ibret olur böylece.

Konuyu yine okudum uzun yazdığın için,dünden beri 2.okuyusum.
Nişanlın 32 yaşında bir erkekse,neden bırak aileler halletsin diyor? Söliyim sana babasının parasını yiyen tiplerden olduğu icin. Babası izin verirse sana alabilir birseyler,babadan harçlık alıyor malum..
Cok üzülüyorum bazı kızların bir erkegi zengin zannedip evlilik umuduyla kapilmalarina.
Ben bir erkeğin ne mal olduğunu anlarım
Senin gibi bir model benim kizkardesim ve gorumcem
Zavallilar zannediyorlar ki babalarinin aldığı luks araca binen,luks ve pahali mekanlarda takilan tipler kendileriyle evlenecek :) kolej cocugundan koca mı olur allasen? Cok cok instagrama foto atar 3 5 salak kizda ayyyy cooooookk yakisikliiii abiiiigg cok zengin yeaa diye kendi kendine rollenir.
Bu arada yanlış anlaşılma olmasin kolej çocuğu derken kolejde egitim görmüş insanlari kast etmiyorum. Bende kolej mezunuyum. Baba parası yiyen sincap erkekleri kast ediyorum.
Sen 22 yaşındasın yavrum. Bu yaşta nerden biliyorsun oyayı altını burmayı falan. Ya cok demode takılıyorsun ya da seni yönlendiren bir anne bir teyze bir halan var. Allah icin oyalı yazmayı napcaksin??? Bide anlamadigim neden 11 kişiye bohca yaptınız?

Madem baban sana çeyiz yapmış bir zahmet dantelli havlulari da o alsin. Kaynanandan neden bekliyorsun?10 liralik düz havlu almis mis bak seeeen

Adetlerinize göre düğünde erkege damatlık alınırmış ama sen nisanda da alacakmissin yetişmemiş. Pardon ,bu 32 yasindaki jet sosyete nişanlın senin alacağın 2bin 3 bin ya da 4 bin tl lik bir ceket pantolon gömleğe çaputa mı kalmış
Halası cırladığına göre tenezzül edecek tiplermis
Annen neden ağlıyor?Madem adetleriniz ağırmış ya hani gosterseydiniz kendinizi onlarinda ağzını kapasaydınız.

O senin dediğin çeyizi nerdeyse butun kadinlar yapiyor. Siz aklinizca uyanik davranip karşı tarafa ev,araba 100 bin tl lik düğün falan kitlicektiniz hemde mobilya almadan. Bu cok komik gercekten

Madem adetleriniz ağır sende biliyorsundur bir odayı senin yapman lazım. Alman lazim mesela.

Ayrıca nisanda 2 bilezik demissin sen ne taktin damada tam altın ve saat taktin mi? Kunye falan?
Bahset bakalim rolex mi aldın saati diesel mi?

Kayinbabanin 2.karısı varmis omu para yedirmek istemiyormuymus. Hahahahaha. Bisey olmaz kaynanayla arayi bozar ona yakinlasirsin kayinbaba belki musluğu acar.ha tabi nisanlinin da tutumu önemli belkide yanlis biliyorsundur asıl para kaynanadadir. Neyse sen bunlari düşünme zira seni düşünen de yok zaten

Aynen senin durumunda tanıdığım 2 kadin var . Evlendiler herkes birsey zannetti. Simdi duvarlari kemiriyorlar. Birisi elektrik faturasi cok geliyor diye kayinbabasinda klima aciyor yazın orda kalıyor :) düğününe gittik masada bi bardak su bir bardak bayat çerez vardi. Napsın gariban karsi tarafi zengin zannetti kina gecesinde gorumcesinin abiyesini giydi bimdeki 1 tllik gofretleri dagittilar muhahahaha. Ama sorsan deniz kenarinda düğün oldu.

Öteki ise napsın. Kayinbabasinin (2.karisi olan kayinbaba hemde) evinde oturuyor. Tapu kayinbaba uzerine.o 2 katli evde hizmetci gibi temizlik yemek cocuk bakiciligi:) Kocasi denen tip 38 yasinda aklina bir annesi oldugu ve babasinin metresiyle gorusmemesi gerektigi dank etmis olmaliki serbest meslek tek basina is yapmaya calisiyor. Kaynananin eline bakıyorlar. Arabalarina benzin alacak paralari yok. E olmaz tabi baba parasi sekerpare gibidir baba yol verir boyle ortada kalirsin işte. Babanin metresi de porche a biniyor dunya markalarinsan giyiniyor estetik yaptırıyor falan.. ama bu oglanin karisi sac boyasi hangi kuaforde ucuz diye kovaliyor Hic acimiyorum da 2 tane gerizekaliya kendi kendilerine yaptilar karsi tarafi zengin zannettiler aldandilar ki karsi taraf zengin de sana yedirir mi acaba millette bunlari kiskandi ooo cok zengin kocasi oooo cok guzel düğün falan ha ha haaaa oh olsun 2sine de bide o tipsiz kocalarına cocuk yaptilar iste cocugun mamasini kaynana aliyor :)))

Yanlis evlilik yapmissin umdugunu bulamamissin muhtemelen dugun yapip ayni eve girince de bulamayacaksin bari bosanmayi guzelce yap zira bu tiplerle uğraşamazsın

1 sene bekle iste. O esnada okudugun bi okul varsa tamamla. Ise gir calis. Senin bu gördüğün hayatı insanlar ne bedeller ödeyerek yasiyorlar sana yedirmek zorunda degiller ve sana gel altin sec biz alalim demek zorunda da değiller. Çalış seninde olsun bir dahada kimseyle aşık atmaya kalkma yemekli nişan yaptin da ne oldu karsi taraf bak hiçbirşeye ellerini surmeyecekler ev de yok esya da yok tavugu yemeye tenezzul etmemisler
Nisan sonrasi aileni davet bile etmemisler
Görgü parayla da alınacak birsey degil malesef

Seni uzecek tek kelime etmem... yasadiklarini ictenlikle anliyorum. Ben dugunume 10 gun kala ayrildim nikahima 1 hafta vardi... tabii ki kimse ayrilmak istemez sonucta cok emek var. o ceyizleri almak icin calistigim cabaladigim bohcalar suan evin bir kosesinde sus olarak bekliyor.. yasin kucuk sanirim ama bir cok seyi anlayacak kadar buyuksun.. SEN O INSANLA O AILE ILE BIR OMUR GECIREBILMEYI GOZE ALIYORSAN (UNUTMA BIR GUN DEGIL BIR ÖMÜR) ozaman kal düğünüü yap derim. Ha adama gelince, müstakbel eşin aslaaa değişmez. Sonradan değişir sözlerine asla inanmıyorum kişisel olarak.. ama eger kesin ayrılmayı göze aldıysan...sana belki manevi yardımım dokunur. ZAMANLA HERSEYE ALISIYOR İNSAN..

Valla sonuna kadar okuyamadim ama sana soyke soyleyeyim banada oyle lux bi dugun yaptilar ki ama sonra 1 sene ac kaldim demem o ki her zengin gibi gozukene guvenme ve seni rahatsiz eden seyleri gozardi etme cunku onlarin her biri buyuk bir cikmazin habercisi bu isten acil vazgec olmadiysada sukur namazi kil

Üşenmedim okudum valla sana verdiği takıları bozdur zararını ucundan karşılamaya bak derim nikah iptali için başvur hala dönüş yapsınlar diye bekliyorsun birde babana yapılanlardan sonra dönseler ne olur

6 ay gecti mi evleneli? Olaylara yorum yapmaya gerek yok. Tanimadigin bilmedigin insanlar. Zengin diye guvenmeseydiniz keske. Davar sürüsü gibi familya.

pike takımı olayı ne? kız kime pike takımı almış?

ben de nişan bohçası yaptım o da gerek yok dediler, annesi bana yapıyor diye içimden geldi. gittim nişanlımla iç çamaşırı, çorap vs aldık. klasik şeyler. 400 liraya filan hallettim.

pike takımı ne alaka ya.

40 bine almış pike takımını içinde bilmem yatak örtüsü bilmem bi şeyleri varmış

Maddi seylere daha cok takilmissiniz gibime geldi. Maddi derken ev arabadan bahsetmiyorum. Ceyize konan havlunun kalitesi, verilen yemek vs. Kp babana bagirmis cagirmis. Bu bile benim bu evliligi bitirmem icin gecerli sebeptir. Benim aileme kimse oyle bagirip cagiramaz. Bana da suslu oyali havlular konulmadi, uzerime ev araba alinmadi, luks otellerde dugunum yapilmadi, bilezik vs alisverisine bensiz gidildi bana teklof bile edilmedi. Bizimde adetlerimizde kiz tarafi da gider alisverise ama bunlara goz yumduk sirf iyi niyetli yaklastiklarini bildigimizden. Ayrica erkegin edisine budusune neden bohca yaptiniz ? Bohcaya o kadar cok sey koymak bana cok sacma geliyor. Hic sevmedigim seylerdir zaten biz karsi tarafla.anlastik anne baba vs bohca yapilmayacak sadece gelin damata yapilsin dedik. Cok abartmissiniz herseyi. Bazen bazi seyler sade olmali. Birde bende cok arka koltukta oturdum bunun icin neden agladiniz ? :) İnsanlar genelde once tanir sonra nisan yapar, bir sure nisanli kalir sonra da evlenir ama siz hoop diye direk imza atmissiniz Turkiyede yasasaniz neyse yurt disina gelin gideceksiniz nasil bu riski bu kisa zamanda goze aldiniz ? Benim deli gibi sevmem ve guvenmem lazim ki onun icin ulke degistireyim siz daha tanimadan etmeden neden bu ise giristiniz ? Yasiniz da kucukmus Sizin arkanizda durmayan bir koca ve babaniza saygisizlik yapan bir kp var. Bu kisilik problemidir ve degismez. Cok iyi dusunup karar vermeniz lazim. Gurbette de boyle seyler yasatirlarsa size orada yanliz kalirsiniz. Allahim indsllah hakkinizds hayirlisini verir.

Son düzenleme:

İlk olarak 5 ay çok çok kısa bir süre. Fazla duygusal hareket edip mantıklı davranmamışsınız .
Daha evlenmeden boşanmış olmak bu anlamda daha iyi değil mi? bu kadar kötü bir aile ve pasif bir eş adayı için?
Bence bu duruma üzülmeyin sevinin.
İlerde yaşanmışlıklar olsa daha can alıcı daha üzücü olur. Bu aile size uyum sağlayamaz sizde onlara.
Bu böyle sürüp gider. Hiç düzelirse affederim diye kendinizi yormayın.
Yurt dışına gidince daha da üstünüze gelecekler ve orda yalnız olduğunuz için can sıkıcı olacak. Sadece bunun için bile vazgeçilir. Size o güvensizliği yaşatmışlar bi kere. Şimdi affetsenizde, ailenizden uzak bir yerde yine aynı şeyleri yaşamaya riske atar mıydınız? Ben atmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…