gelin olamadan boşanıyorum ona güvenmiştim

Umarim barismistir.. sadistce olacak ama ben Almanyaya gidip orada hayati tersten gormesini cok istiyorum mesela.. insanlarin burunlarinin surtmesini izlemek gibi enfes zevklerim var

arkadaşlar bi konu hakkında net bilginiz yoksa insanları neden özellikle yanlış yönlendiriyorsunuz anlamıyorum. hadi bilginiz yok, googledan açıp bakmayı da bilmiyorsunuz?

nikah iptali için şartlar bellidir.

MUTLAK SEBEPLER
  • Evlilik yapılan kişinin zaten evli olduğunu gizlemesi ya da evlenilen kişinin hali hazırda evli olduğunun ortaya çıkması durumlarında evliliğin iptali davası açılabilir.
  • Evlilik yapılan bireyin sürekli ayırt etme gücünden yoksun olması durumunda evlilik nasıl ipta edilir diyen bireyler, evliliğin iptali davası açabilirler.
  • Evlilik nasıl iptal edilir diyen bireylerin evlendiği kişinin, evlilik önünde engel teşkül edecek derecede akıl hastalığı bulunması durumunda evlilik iptali davasıaçılabilir.
  • Evlenilen kişinin evliliği engelleyecek derecede hısım olması durumunda bu durum evliliğin iptali davası için mutlak sebep olarak sayılmaktadır.
NİSPİ SEBEPLER
  • Evlilik yapılırken evlenen bireylerden birisinin ayırt etme gücünden geçici yoksun olması durumunda evlilik iptal davası açılabilir. Bu durum nispi sebepler arasında sayılmaktadır.
  • Evlilik yapılırken yanılmış olma hali evlilik iptali için nispi sebepler arasında yer alır. Evlilik yapılırken yanılmış olma hali iki şekilde ortaya çıkabilir. Birincisi kişi hiç evlenmek istememiş ya da evlendiği kişi ile evlilik yapmak istememiş olduğu halde yanılgıyla evlenmiş olabilir. İkincisi ise evlendiği kişide olduğunu düşündüğü bir özellik hakkında yanılgıya düşmüş ve evlenmiştir.
  • Evlilik nasıl iptal edilir diye merak edenler açısından bir diğer nispi sebep ise karşı taraf tarafından aldatılmış yani kandırılmış olmadır. Evlilik iptali isteyen birey namusu ya da haysiyeti ile ilgili olarak doğrudan evlendiği kişi tarafından ya da 3. bir kişi tarafından kandırılmış olabilir. Bir diğer aldatma yani kandırılma konusu ise evlenen kişilerden birisinin diğer eşi, hayati öneme sahip bir hastalığı olup olmadığı konusunda aldatması nispi neden olarak sayılır.
  • Evlenen kişilerden birisi ya da bir yakını tehdit şantaj gibi yollarla evliliğe ikna edilmiş ise nispi sebep olarak evlilik nasıl iptal edilir diyen bireyler açısından öne sürülebilir.
Bu konuda ancak nispi sebeplerden ikinci maddeye çıkılıyor. onun da mutlaka ikna edici bir sebebi ve kanıtı olmalı. hakime ya bana ev araba alacaklardı, şimdi almıyolar demek heralde ki nikap iptaline sebep değildir.

o iş o kadar kolay olsa kimse boşanmak için beklemez, davalarla uğraşmaz, yıl dolmadan hemen nikah iptali isterdi değil mi?

azıcık mantık. ki bu konu forumda defalarca yazıldı.

6 aylık evliliğe kadar nikah iptali yapabiliyorsunuz.
Anlaşmalı ayrılık için 1 sene beklemeniz gerekiyor.

Hıkuk o kadar geniş bir alan ki kanunda o kadar çok Boşluk var ki benim bir tanıdığım tayin için nikah yapmıştı. Hiç beraber yaşamadılar 1 yıl dolmadan nikah iptali Davası açtılar ve iptal oldu.

Iyi bir avukat çözer bu meseleyi.

Google da sadece belli Başlı maddeler yazıyor ama hukuk bunlardan ibaret değil sadece bir Sürü ek etken var.

Aklin varsa bitir.. bunlar daha baslangic bi de evlenince gor ne laflari bitecek ne sozlerii bitecek surekli ailen asagilanacak kendileri hep ustun gorulecek zaten seni isteyen sahiplenen insanlar birazda sen mutlu ol diye caba harcarlardi.. anlattigina gore cok geri ve dik kafali insanlar nisanlin da evlenince yuzune bakmaz bile bence babasi elini tutturmaz :) benim kaynana benim elimi tuttu diye kalp krizi gecirmisti:)) basi neyse sonu da o kiymetini bilecek biri cikar elvet karsina sonra benim gibi bide bosanmayla falan ugrasirsin kac kurtul hemen

işte bu sizin bi tanıdığınız belki milyonda bir. bu işler o kadar kolay değil diyorum ben de. siz de hukukçu değilsiniz ben de değilim. ben sadece aa mahkeme ile ne uğraşıyosun hemen nikahı iptal et diyen arkadaşlara cevaben yazdım.

Konu sahibi en son dün 22.03 te aktif olmuş. Ya çoktan barıştı bir kaç hafta sonra kızlar ben yanlış anlamışım kayınbabam ile babam maç tartışıyormuş bana ev alacaklarmış aslında ben ev istemiyordum dul gibi evlendi demesinler diye korkmuştum diyecek. Ya da 33 sayfa yorum hoşuna gitmedi. Hesabına giriş yapmadan takip ediyor.

Bende aynı şeyi söyledim. 3 hafta evvel evlenmiş. Sonuçta boşanmaktansa zaten evlilik birlikleri kurulmamış. Nikah iptali daha kolay olabilir. Iyi bir avukat bulmalı.

Evlilik iptali diye birşey var ona başvur biseyler talep etsende bu adamlar hiç bisey vermez.cekismeli olursa çok uzar bu is

Yaa bırak ne affetmesii birakk bak evlennce herşey daha kötü olcak inan bana sakin barismaa bak çok pişman olursun seni orda mahveder bunlarr aç gozlerinii

Konu sahibi -büyük ihtimalle tartışmadan dolayı- banlanmış o yüzden yorum yapamıyor ama giriş yapmadan okuyordur.

Hepsini okumadim o kadar vaktim yok
5 ayda zengin vs diye hemen nikahi basarsaniz olacagi bu.

Bosanin hemen

Karsi taraf hatasini anlar sa affedecem demissiniz ama olmaz lutfen boyle bir yanlisi yapmayin ailenizi cok düsurmussunuz evlenince siddette baslaycaktir eminim saygisizliklar sevgisizlik size siddet uygulamaya gecis gececektir lutfen ailenizin sizi korumasina izin verin 10yaş buyukmus ama inanki daha kendini yetistirememis yada safa yatiyo

Dört ay tanıdığınız adamla nikah kıydınız ve ev araba sorunları olmada bi de bilmediğiniz ülkeye yerleşeceksiniz. Valla helal olsun ben dört aydır tanıdığım adamla şişliden Beylikdüzü’ne bile gitmem

Uzgunum ama sizde maddiyata duskunsunuz, onceki konunuzu da hatirliyorum. Bu basligi da barismaya destek yorumlari almak icin açtınız. Ayrılacak insan coktan ayrilirdi.

Insan " acaba bu kiz altindan mi" diye dusunmeden edemiyor
Bende genc evlendim yurtdisina.
23umdeydim, unv yeni bitmisti.
Birakin araba sahibi olmayi, esyali eve kiraci girdim mecburen, oyle de bi yerdi Allah'in unuttugu cok sessiz, ev mustakil.
Esim gece gorevindeyken uc bucuk atarak isten eve donerdim hey gidi.
Konu sahibi evliligi omur boyu garantili vadeli mevduatla karistiriyor.
Bu arada sadece o degil ailesi de ayni bence, ultra maddiyatcilar.
Allah evlatlarimizi bunlar gibilerden korusun.

KK-nin zeki kadinlarina hayranim )))
Konu sahibinin eski konusunu, hatta konuya yazilan tum yorumlari bile okumustum ama yazmak istemedim.
Bu defa da yazmamaya calistim ama kendimi tutamadim.
Yorumlarin hepsine katiliyorum, konu sahibi gecen bolumde para da para demisti, dullarla ilgili agir konusmustu. Ve şuan da boşanmak gibi bir niyeti yok.
Oyuzden konu sahibine hic bir sey demiycem
Sadece konuyu okuyunca bizim gelin geldi aklima. Nisanda 14-15 bohca goturmustuk. Neler neler almistik, kiyafetler, cantalar, ic camasirlar, meyveler,cikolatalar, tatlilar, pastalar filan. Bohcalarin hepsini kendim secip en guzelini almistim, kiyafetleri, ic camasirlari, makiyaj malzemeleri filan hep pahalisini almistik. Nişandan sonra gelin bana dedi ki, kuzenimin nişaninda pahali bohçalar gelmisti, bohcalarin taşlari aşiri coktu, tanesinin fiyati 400-500 liraydi. Ben şok ))) Delimiyim boş 1 tane bohcaya 400-500 tl para odeyim. Ben de ucuz almamistim, bizim bohcalar da taşliydi. Sonra gelin dedi taşlar alcam bohcanin taşlarini cogaltacam dugune kadar. Dedim tmm yaparsin guzel olur. Sonra dedi ben abine dugun icin 300-400 tl civarinda bohca aldim. İcine parfum filan koycam tmm dedim.
Neyse dugunden sonra baktim bizim goturduyum bohcalara taş filan eklenmemis. Abime getirdiyi bohca da eski bir bohca. Kenari yirtilmis, kullanilmis bir sey. Bir de bana yalan atiyordu 300-400e aldim diye.
Nisanliyken ay ben tv aldim, buzdolabi aldim, onu aldim, bunu aldim dedi. Geldiyinde tv filan yoktu, hatta soylediyinin cogunu almamisti. Bir de aldiklarinin fiyafini asiri cok soylemisti, aldigi ucuz seylerdi.
Demem o ki, 40 bin tl-lik pike takimi, nevresim filan hep hikaye ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…