gelin olamadan boşanıyorum ona güvenmiştim

hep sizi küçümsiycek aşşalıycak bir aile sümsük bi koca. sakın devam etme hiçbişey değişmiyeck dha kötüye gidicek. 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanamazsınız ama çekişmeli dava açabilirsin. bide güzel manevi tazminat al lütfen bunu yap. terbiyesizler kız alıyosunuz biraz insan olun.

evlendikten sonra boşanmak daha ağır gelir emin ol. hata üstüne hata yapıyosun yazık

anlaşmalı olmuyo çekişmeli oluyo 1 seneden önce

niye nikah iptal edilsin ki güle oynaya evlenmiş. sonra ben anlaşamadım hadi iptal edelim. var mı böyle olay?
ha dersin ki misal beni silah zoruyla evlendirdiler, o zaman devreye nikah iptali girer.

Bir üyeye "ben 40 bin liraya 2 pike takımı aldım, senin gibiler o paraya ancak ev düzer" gibi bir şey dedi. Kendi çeyizi için almış.

Allah Allah :)
Valla 40 bin liraya pike takimi alan var mi Turkiye de ? Unluler bile almaz altin islemeli fln miymis ? Ben o paraya erkegin ailesinin araba almasini beklemeden kimseye muhtac olmadan kendime iyi kotu bir araba alirdim. İlgincmis gercekten..

Hayır anlamadığım niye illa sen. Yani bu kadar degersizsen niye senınle bas goz ediyorlar ogullarını. Ve diğer anlamadığım niye hala o. Madem bu kadar deger verılmıyorsunuz niye o diye diretiyorsunuz

Öncelikle çok üzüldüm yaşadıklarınıza ama her şeyde vardır bir hayır. bence çok büyük bir özür gelmedikçe asla geri dönüş yapmayın. merak etmeyin bu yasadıklarınızı anlayabilecek ve sorgulamadan sizi sevecek bir sürü insan var. sakın evlenmiş bosanmıs oldum düşüncesine kapılmayın. bugün sizi ailesine karsı desteklemeyen, yarın hic arkanızda durmaz.

Son düzenleme:
Bir üyeye "ben 40 bin liraya 2 pike takımı aldım, senin gibiler o paraya ancak ev düzer" gibi bir şey dedi. Kendi çeyizi için almış.
Bunu konu sahibi mi söylemiş ???? Yuh ya. Eger bunu konu sahibi söylemişse terbiyesizliğin alasını yapmıs ve birde millete laf atıyor derim. Yazık ya !!!!!

Bu yazdıgınız 40 bin tl mevzusu harbi iğrennç bir durum. Siz bu kafayla daha çok bu şekilde konu acıcaksınz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bizimde adetlerimz çok agırdır. Çeyizse mevzu emin ol seninkinin iki katı vardr bnm. Ama bir gun aklımda gecmedi bu tarz birsey . Başıma böyle bir şey gelse bile maddiyatı düşünmeyi bırakıp , nasıl hayatımdaki olumsuzlukları düzeltirim diye düşünürdm. Karsı tarafa laf atmıssınz ama bir de önce kendinize bakın.!

Arkadasim bence sen ava giderken avlanmissin. Adamlar yurtdisinda yasiyor paralari var diye herseye susmussun susmussun bakmissin ki isler dusundugun gibi degil bunlar sana para yedirmeyecekler , eşe dosta rahat rahat hava atamayacaksin basmissin yaygarayi. Erkek tarafi da biraz maddiyatci oldugunuzu anlayip ters kose yapmislar size. 40 bine pike vs konularina girdiğine gore parayi da seven bir arkadasimizsin ama bu isler gonul isleri parayla pulla olmaz canim. Benden sana bir abla tavsiyesi bu adami birak. Sen gosterisi para harcamayi seviyorsun ama adamlar cimri koklatmazlar bile o parayi sana . Evliliginiz uzun sürmez.

Sizin uzuntunuz size yeter zira kimse sizi daha fazla uzemez halinize bakinca fazlasiyla diptesiniz.yazdikca kusurlu taraflariniz cikiyor.burada herkes mi size dusman..40 bin tl ye 2 pike almaniz erkek tarafinin size bir o kadar harcamasini gerektirmiyor.insan biraz da kendi degerini kendisi belirler.eline tuz alip kosmaz karsi tarafin uzerine.

bu konuyu okuyunca rahmetli babannemin sözü geldi aklıma tokun kızını al derdi açın kızını alma doyurmazsın derdı (burdaki açlık ve tokluk göz ve gönül açlığı tokluğu ayrıca belırtmek istedim )ama konu sahibi için üzüldüm dünya malına bu kadar düşkün olunca bir ömür boyu gerçekten dolu dolu mutlu olamıcak iç huzuru olmayacak allah gönlüne göre versin diyebileceğim sadece

Babanda adamlardan ev isteyip durmasaymış istekleriniz bitmediki karşı taraf ne yapsın.

Demek ki neymiş, paranın büyüsüne kapılıp acele karar vermemek ve bazı şeyleri görmezden gelmemek, sırf para için kabullenmemek gerekiyormuş. Ev alacağız diye arasalar eminim hemen görüşünüz değişir.

Aslında bence 40000tl dediği 2pike takımı değil kızın çeyizinin hepsi.Çünkü bir üye aşağıdaki mesajı yazmış
Sonra konu sahibi de 2 dantel 2 pike takımı diye küçümseme benim çeyizim 40bin tl tuttu demek istemiş ama laf sokma çabasıyla yarım yamalak yazdığı için 2tane pikeye o parayı verdi zannediliyor. Tabi bence ev(içini de damat düzecek), araba, 100bin tl lik düğünün yanında 40bin TL'lik çeyizin lafı bile olmaz. Sonuçta lafa gelince hayat müşterek ama masraflara gelince damat tarafı ev ve içi dahil herşeyi alsın, gelin sadece çeyizle gelsin adaletsiz oluyor.
2 dantel pike takımı dedigin 40 bin tl tuttu. senin gibiler o parayla ev düzer. ayrica
"senin gibiler o parayla ev düzer" cümlesi zaten konu sahibinin bu evlilikte eşine mi yoksa kayınpederinin malvarlığına mı aşık olduğunu açıkça gösteriyor. 5 aydır uzaktan uzağa yürütülen bu ilişki kızın ailesine yapılan saygısızlıklara göre çoktan bitmesi gerekirdi ama paranın gözü kör olsun işte.

Ben konu sahibine hitaben şunu yazmak istiyorum evet bizim gibi paranın nasıl kazanıldığını bilen paraya ve eşyaya köle olmayan insanlar 40bin tl'ye minimum eşya maksimum huzurla evini dizer. 100bin tl'ye düğün yapıp da parayı sokağa saçmayı aklından bile geçirmez. Kendi kullanacağı arabayı kendisi alır. Kayınpederin vaat ettiği eve güvenerek değil, başta kendine sonra da eşinin karakterine güvenerek evlilik kararı alır. Ayrıca "bizim gibiler" sizin durumunuzda olsa mal mülk altın alınmadı diye değil, size ve ailenize saygısızlık dizboyu olduğu için evliliğe son verir.

Ben de 2 pikeye 40 bin lira verdiğini düşünmüyorum zaten. Ama "Eve mobilya alacak durumumuz yok" deyip çula çaputa 40 bin lira bayılmak zaten yeterince şuursuzca bir hareket. Bunun üstüne "ama araba alırım" demiştiniz cümlesi "alnınızdaki 'keriz' yazısı taa buradan, Türkiye'den okunabiliyor" demek oluyor. Sonuçta kayınpeder umdukları kadar keriz çıkmamış, dertleri bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…