- 29 Temmuz 2018
- 2.049
- 4.345
- Konu Sahibi esmermavigoz
Insan " acaba bu kiz altindan mi" diye dusunmeden edemiyor
Bende genc evlendim yurtdisina.
23umdeydim, unv yeni bitmisti.
Birakin araba sahibi olmayi, esyali eve kiraci girdim mecburen, oyle de bi yerdi Allah'in unuttugu cok sessiz, ev mustakil.
Esim gece gorevindeyken uc bucuk atarak isten eve donerdim hey gidi.
Konu sahibi evliligi omur boyu garantili vadeli mevduatla karistiriyor.
Bu arada sadece o degil ailesi de ayni bence, ultra maddiyatcilar.
Allah evlatlarimizi bunlar gibilerden korusun.
Amin.. 3 sene oncede evden kacmakla ilgili bir konu acmis, bayagi problemli bir ailesi var anladigim kadariyla. Evliligi aileden kurtulmak icin cozum olarak goren genc kizlara uzuluyorum aslinda ama konu sahibi gibi bazi kadinlar var, evlenmeden once ailesiyle hep savas halinde olup evlendikten sonra ailesine toz kondurmayip esin ailesini suclarlar. Buradaki ornek daha evlenmeden gerceklesmis. Birde ailesinin yanlislarini,tavrini,fikrini zamaninda surekli elestiren biri is kendi cikarlarina gelince ailesine toz kondurtmuyor. Cunku o ev kendisi icin alinacak, dediginiz gibi kendini guvenceye almanin bir yolu olarak goruyor evliligi. Onceki konusunda da annesinin nisanlisina herkesin icinde ettigi kucuk dusurucu sozlerinden, babasinin kaynatasina maddi istekler icin yaptigi emrivakilerden bahsediyordu. Isteklerin alti doldurulmayinca rezillik diz boyu oldu...
Gercekten Allah korusun evlatlarimizi, gelenek gorenek adi altinda insanlarin karsisindakini nasil somurmeye calistigini gorunce sok oluyorum. Kendi evlatlarina sagla-ya-madiklarini,baskasinin parasiyla saglamaya calisan insanlardan koru allahim tum iyiniyetli insanlari. Niyetlerini ortecek kilifta var bu topraklarda, gelenek gorenek iste..