Anket gelin mi?kaynana mı?

gelin mi?kaynana mı haksız?

• Ankete Katılan
    103

Kahve Delisi

pişşşt noliyiii :))
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
975
3
358
Diğer
gelin ve kaynana çekişmesi yüzyıllardır süregelen bir sorundur.:mymeka:hepimiz mutlaka bunu yaşamış yada çevremizde tanık olmuşuzdur.sizce haksız olan kim??
a-gelin
b-damat
c-gelinin annesi
d- damadın annesi

Damat bence, çünkü aileler arasındaki dengeyi sağlama görevi damada düşüyor. Damat ne eşinin ne de annesinin sözüne gitmemeli, ikisi arasında denge kurmalı, iki tarafı da idare etmelidir. Yoksa eşine karşı annesini savunursa sorun çıkar.

bence ona kesin birşey demek yanlış öyle gelinler varki kaynanaya illallah ettiren şahit oldum, ama öyle kaynanalar var gelini evlendiğine pişman eden.

İstisnaları saymazsak, genelde damadın annesinden çıkıyor sorunlar. yerimseniben Damadın annesi gelinini "oğlunu elinden alan kadın" olarak gördüğü sürece problemler olacaktır.

bence hepsiindede suc var hakli olan veya hakli diye birsey yok herkes kendince hakli.daha cok is damada dusuyor annesi ve esinin arasini istese bal gibi yapar kimi damat sut kuzusu kimi damat esi ne derse onu yapiyor gelinin anneside soyle gelip biraz bulandiriyor iste dogaldir kim ister evladini ezdirmek yani bunda herkes hatali biri degil.tabi benim fikrim bu.

oyumu damatın annesinne verdim..
ama herşey damatta bitiyo..
iki taraf içinde dengeyi saglamalı...şakkıdı

bence burada damada büyük iş düşüyo
olası bi kötü durum için her iki taraftaki dengeyi iyi kurması gerekiyo
haklıyı haksızı ayırd edip durumu idare etmesi ve orta yolu bulması gerekiyo
böyle olduğu zaman sorunların azalacağını düşünüyorum

bence damat haksız çünkü kaynana gelin arasını idare etme işi damada düşüyor.eşi için annesine annesi içinde eşine laf ettirmemeli.tarafsız olmalı haklıyı haksızı doğru bir şekilde bulup gerekeni yapmalı.

genellemeleri hep sevmemişimdir..
bu duruma göre değişir zaten ama,
coğunluk olarak kaynanadır diye düşünüyorum.
çünkü yaşça büyük olan odur.
ve bir kaynana gelinine kızı gibi davranırsa,anne gibi de muamele görür...

damadın annesi tabi ki...
gelinine oglumu elimden aldı gözüyle bakacagına ...
bende öyleydim diyerek gerçek bir annelik yapması gerekir bence...
kıskanması çok gereksiz...

bence kesinlikle damadın annesi namı diğer kaynana büyükler herzaman hoşgörülü olmalıdır. evlatlarına yuva kuruyorlarsa onların mutluluğunu korumak , bozmamak en büyük görevleridir

sorun hepsinde olabilir...

gözü yükseklerde burnu kaf dağında bir gelin..

kızını daima dlduran hep daha fazlasını isteten bir kız annesi..

oğlunu paylaşmak istemeyen rakip olarak gelini gören bir kaynana..

annesi ile eşi arasında ezilen annesinden alıp kıza kızdan alıp nnesin götürüp olay çıkartan damat suçludur.

idare edip memnun olmayı ve etmeyi biliceksin..

elin iyisi olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…