- 15 Şubat 2013
- 562
- 224
Bu arada eğer kabul etmezsem aynı evde oturmayı 1 yada 2 sene sonra ancak evlenebilirmişiz.
Yok konsey üyeleri olarak hepsi öyle dediler, maddi olarak ancak bu olabiliyormuş... Evliliğe meraklı değilim asla, sadece gençliğim yıllarım gidicek diye deli oluyorum. Sevmesine çok seviyorum ama ben onu pışpışlayamam böyle. Yapım da yok.
Beslenme cantasi verir eline kaynanasi onuda dusunmustur..Bir de ticket larınıza göz koymuşlar. Siz ne yapacaksınız aç mı geçireceksiniz öğle aralarınızı?
Burada bir kaç arkadaş daha yazmış bunlar evlenseniz de rahat bırakmaz sizi.. Evliliği 2 sene erteleyelim deyip gidişata göre karar ver en iyisi..
Merhaba;
Biliyorum bu konu çok işlenmiş burada bende zaten bunları okuyarak buraya yazma cesaretini buldum. Çünkü kayınvalidemin, nişanlımın bunları açıp okuyacakları gibi paranoyakça düşüncelere dalarım, hiç de zorlanmam :)
23 Yaşındayım ve 1 senelik nişanlıyım. 5 yıllık bir ilişkimiz var damat bey ile. Askerden daha yeni geldi. Ve bu sene eylül ayında yıl dönümümüzde sade bir nikahla (düğün çok masraflı gelirmiş) evlenmeyi düşünüyoruz. (Sadece ben böyle düşünüyormuşum ya)
Damat Bey askerden gelirgelmez koşa koşa onlara gittim. Kayınvalidemle arkadaş gibiyizdir. Çook iyidir gerçekten. Onunda kayınvalidesi aynı evdeler. (Babaanne, Anne, Baba, Kardeş, DamatBey 5 kişilik bir aile) Hafta sonu orada kaldım. Ve büyük tuzağa düştüm.
Oturdukları ev Eylül ayında(nedense ben eylül ayında nikah istediğimi belirtince eylül oldu) yıkılıyormuş ve onlarda ev almayı düşünüyorlarmış. Biraz düşünmüşler eğer bende kabul edersem (Aloo? Herşey herkesce düşünülmüşşş) Dublex bir ev alınarak ben ve diğer 5 kişi burada oturacakmışız. Ayrıca bu evin parası benim altınlarımla, Damat Bey'in arabası ve benim veya Damat Bey'in üzerine çekilecek kredi ile alınacakmış. Zaten kayınvalidemin bütün eşyaları mobilyaları temiz ve yeniymiş. Çeyizlerim ise gelir ama kullanılmasına gerek yokmuş. (Benim canım annemin o kadar uğraştığı para verdiği herşey!) Zamanla bu kredi bitince Küçük Kayın Bey'e de bir ev alınması gerekirmiş.
Ben altınlarımı ya da Damat Bey'in çekeceği krediyi kendime de ev kurmak için kullanırım zaten!
Lütfen birşeyler söyleyin, benden hemen "evet" bekliyorlardı ama o kadar şok oldum ki sanki başkasından bahsediyorlarmış gibi TV izledim.
Ne yapabilirim, 'kötü gelin', 'istemeyen gelin', 'geçimsiz gelin' olmaktan nasıl kurtulurum?
Teşekkürler
benim aklıma başka bi şey geldi. "ben evlenince çalışmayı düşünmüyordum ki" deyin de bi görün.
Daha ona söylemedim. Ama olumlu beklememesi gerektiğini belirttim. Ona göre hava hoş. Annesi (Alfa Kayınvalide) gözlerimin önünde ayaklarını leğen getirip yıkadı törpüledi, tırnaklarını kesti. Babaannesi (Beta Kayınvalide) çoraplarını getirdi ayaklarına giydirdi. Ben o sırada su istese su, kola istese kola. Padişah'ım çok yaşa diye eteklerini öpmediğimiz kaldı. Şoklardayım...
kılıbılık anacı erkeklerden nefret ediyorum ya bu düşüncelere onay vermesinden ben soğudum vallahi tanımıorm ama aileden soğudum ne alakaysaYa ben eylül ayında nikah derken birden etrafımı sardılar başladılar söylenmeye. Anlamadım bile. Ağzım açık bi ona bi ona bakıyorum. Diyorum ya sanki bi yerden sonra benden değil sanırım başkasından bahsediyorlar diye çevirdim yüzümü TV izlemeye başladım. Baktım benden bi cevap bekliyorlar. (Hayır aslında 'tamam hadi beraber yaşayalım ve üzerime binin' dememi bekliyorlar) bende dedim ben bunlara şuanda birşey söyleyemem. İyice düşünmem lazım. 1 Mayıs'a kadar sürem var
neeeeeeee yok artıııık, aman tuvaletini falan ziyan etme dışarlara yapıyım deme onuda değerlendireceklerdir belki !!!!!!!O kadar olsa yine iyi. Maaşıma hatta Ticket yemek kartlarıma kadar katmışlar. Sen şu kadar maaş alıyosun bununla bunu yaparız, Damat Bey bu kadar alıyor. Ya zaten senin 500 e yakın Ticket'ın var onlarla mutfağı biraz hallederiz. Sanki böyle başka evrendenmiş gibi geldi sesleri
şimdiden kendi kararlarını vermişler sana sadece haber vermişler bence sakın bir ömür kurtulamazsın hem çocuğu sana bırakmamak ne çok istiyorsa kaynananız yapıversin şimdiden doğmamış çocuğuna bile göz dikmişler bırak altınları asla göz yumma benceDamat Bey sağolsun. Maaşımı kuruşu kuruşuna biliyorlar.
resmen tehdit bırak ya yolaBu arada eğer kabul etmezsem aynı evde oturmayı 1 yada 2 sene sonra ancak evlenebilirmişiz.
Allahım bunlar resmen şaka ya bir şey dıyımmı afedersınız ama bu koca anasına babaannesine sorar ne yapacağını karısını yok sayar saydırırlar da ay bayılacamannesine ayaklarını yıkatıp çoraplarını babaannesine giydiren (!) bir adamla evlenmeyi düşünüyorsun yani?