- 19 Kasım 2013
- 18.594
- 33.481
Amiyane tabirle 'BİNMEYE ALÇAK EŞŞEK ARIYORLAR'Merhaba;
Biliyorum bu konu çok işlenmiş burada bende zaten bunları okuyarak buraya yazma cesaretini buldum. Çünkü kayınvalidemin, nişanlımın bunları açıp okuyacakları gibi paranoyakça düşüncelere dalarım, hiç de zorlanmam :)
23 Yaşındayım ve 1 senelik nişanlıyım. 5 yıllık bir ilişkimiz var damat bey ile. Askerden daha yeni geldi. Ve bu sene eylül ayında yıl dönümümüzde sade bir nikahla (düğün çok masraflı gelirmiş) evlenmeyi düşünüyoruz. (Sadece ben böyle düşünüyormuşum ya)
Damat Bey askerden gelirgelmez koşa koşa onlara gittim. Kayınvalidemle arkadaş gibiyizdir. Çook iyidir gerçekten. Onunda kayınvalidesi aynı evdeler. (Babaanne, Anne, Baba, Kardeş, DamatBey 5 kişilik bir aile) Hafta sonu orada kaldım. Ve büyük tuzağa düştüm.
Oturdukları ev Eylül ayında(nedense ben eylül ayında nikah istediğimi belirtince eylül oldu) yıkılıyormuş ve onlarda ev almayı düşünüyorlarmış. Biraz düşünmüşler eğer bende kabul edersem (Aloo? Herşey herkesce düşünülmüşşş) Dublex bir ev alınarak ben ve diğer 5 kişi burada oturacakmışız. Ayrıca bu evin parası benim altınlarımla, Damat Bey'in arabası ve benim veya Damat Bey'in üzerine çekilecek kredi ile alınacakmış. Zaten kayınvalidemin bütün eşyaları mobilyaları temiz ve yeniymiş. Çeyizlerim ise gelir ama kullanılmasına gerek yokmuş. (Benim canım annemin o kadar uğraştığı para verdiği herşey!) Zamanla bu kredi bitince Küçük Kayın Bey'e de bir ev alınması gerekirmiş.
Ben altınlarımı ya da Damat Bey'in çekeceği krediyi kendime de ev kurmak için kullanırım zaten!
Lütfen birşeyler söyleyin, benden hemen "evet" bekliyorlardı ama o kadar şok oldum ki sanki başkasından bahsediyorlarmış gibi TV izledim.
Ne yapabilirim, 'kötü gelin', 'istemeyen gelin', 'geçimsiz gelin' olmaktan nasıl kurtulurum?
Teşekkürler
Haklısınız, haklı olduğunuzu biliyorum. Bir düşünsenize siz eylül de evlenmeyi söylerken onlar sizi kuşatıyorlar. Ben o anda iyi ki şoktaymışım diyorum şimdi. Evet düşününce havada uçusan yüzükler bana da çekici geliyor. Ama aptal gibi hala umut arıyorum. Buraya yazmam da bu yüzden. Çevremde de herkes bana bunları söyledi. Ben her fikri aldıktan sonra bir karar vermek istedim. Kendimi aciz hissetmek istemedim. Ailemle henüz paylaşmadım çünkü onlarında tepkileri bunlar olacak. Belki babam gelip parmağımdan kendisi söküp alacak. Ama ben Nişanlımla (Damat Bey i bi hakaret olarak kullanmak istemiştim aslında) konuşup belkide gözlerini açıp askere gitmeden önceki zamana getirebilirim sanıyorum. En iyisi en yakın zamanda onunla konuşmak olacak sanırım, değil mi?
bak gerçekten bütün samimiyetimle yazıyorum sana, sizi bizi de bi kenara bıraktım.
bana çok ütopik gelmiyor bunlar, benzer teklifler aldım çünkü. benzer durumlardayız.
sevgilim ekim 2013te gitti, eylül 2014'te geldi. ben eylülden beri normale dönmesini bekliyorum. seninkine hasıl olan o "canım ailem" durumunu emin ol dibine kadar anlıyorum. bak 7 aydır bekliyorum diyorum. geçen pazar yüzüğü attım, adam iki gündür biraz biraz eskisi gibi davranıyor.
bence önce düğünü ertele, eylülde düğün olacak ortam yok, aile böyle talepleri direk dillendiriyorsa bu daha başlangıçtır zaten, başınızı alamayacaksınız. düğünü erteleyin.
ayrılın diyemem, sizin hayatınızdır ben asla ne yapmanız gerektiğini söyleyemem, haddim değil. ama aynı şeyleri yaşamış biri olarak, çok zamana ihtiyacınız var diyorum. bu aileyle şu noktada beraber hareket edemezsiniz çünkü, sorunlarınız baş gösterecek, nişanlınız olacak "damat bey" (benim konumda benimki kısaca "şehzade" olarak geçtiğinden hakareti anlayabiliyorum) ailesini savunmaya geçecek, bi düğün planlayacak ortamınız olmayacak, ikiniz arasındaki sorunları konuşacak ortamınız da olmayacak.
felaket tellallığı yapmak istemezdim ama aynı yoldayım. iyi düşün, doğru karar ver. ben de ona çabalıyorum çünkü.
Daha ona söylemedim. Ama olumlu beklememesi gerektiğini belirttim. Ona göre hava hoş. Annesi (Alfa Kayınvalide) gözlerimin önünde ayaklarını leğen getirip yıkadı törpüledi, tırnaklarını kesti. Babaannesi (Beta Kayınvalide) çoraplarını getirdi ayaklarına giydirdi. Ben o sırada su istese su, kola istese kola. Padişah'ım çok yaşa diye eteklerini öpmediğimiz kaldı. Şoklardayım...
Bende bunu anlayamıyorum, yani askerdeyken de bütün sıkıntılarını herşeyini ben çektim. Maddi bile yardımlarını ben yaptım. Ailesine o kadar kin doldu ki ben ailesini korudum onu da sakinleştirdim. Aralarını da ben düzeltmeye çabaladım. Kinini ben geçirdim. Ama gelince bütün cefayı onlar çekmiş gibi davranmasına dayanamıyorum. Huzurlu, kavgasız bir gece uyumadım ben. Bunları hatırlatıcam ona. Gerisi ona kalmış. Artık elimden bişe gelmez. Bu kadar saçma konulara alet olmayacağım.
Bende bunu anlayamıyorum, yani askerdeyken de bütün sıkıntılarını herşeyini ben çektim. Maddi bile yardımlarını ben yaptım. Ailesine o kadar kin doldu ki ben ailesini korudum onu da sakinleştirdim. Aralarını da ben düzeltmeye çabaladım. Kinini ben geçirdim. Ama gelince bütün cefayı onlar çekmiş gibi davranmasına dayanamıyorum. Huzurlu, kavgasız bir gece uyumadım ben. Bunları hatırlatıcam ona. Gerisi ona kalmış. Artık elimden bişe gelmez. Bu kadar saçma konulara alet olmayacağım.
amanin evlerden ırak evlenmeden önce böyleyse evlenince düşünemiyorum resmen karın tokluğuna çalışcaksınız. ki yemek paranız bile gidecek bıraksanız
erkek arkadaşım daha askere gitmedi böyle şeyler okudukça alttan alttan mesaj veresim geliyor ona ilerde bende bu durumları yaşamamak için