Gelin gitme, lütfen yardım...

Oooo. Hayatın zindan olur. Nefret ederim böyle büyük emrivakilerinden. Olurmu öyle şey . Yaşamını onlar mı belirleyecek. Eğer buna evet dersen birdaha hayır deme şansın olmayacak. Kötü gelin olman daha hayırlı bence.

ayyy şaka gibi okudukça benim nefesim daraldı sen nasıl soğukkanlısın böyle nasıl olay çıkarmadın bravo valla.Ben ne yapardım empati bile kuramadım seni enayi mi buldu bunlar ne biçim insan.Muhtemelen damat bey seni kaybedebileceğini düşünmüyor ve fazlasıyla ailesinin etkisinde bir birey.İlerde çok ciddi sıkıntılar yaşayacksın bak çok açık bu, derhal resti çek bu ne saçmalık de nişanlına tabi ve tavrını çok ama çok net bir şekilde koy.Sana bunları teklif etmek değil düşünmeye bile cesaret edememeleri lazım.

Bu ne rezil bir hikaye böyle.

İyi gelin = köle mi demek oluyor?

Bir de kötü gelin olmayayım diye siz mi yol arıyorsunuz?

Kusura bakmayın ama insan olun önce.

Hiçbir insan bu teklife karşı televizyon izlememeli.

Nişanlınız da felaket bir insanmış, aile ile dalga geçeceğinize o adama aklınıza gelen bütün hakaretleri sayıp ayrılmalısınız.

Bunu yapmazsanız bu sizin suçunuz.

Nişanlınla güzelce konuş diyenler olmuş. Neden? Size tecavüz etmeye çalışınca biri, güzelce konuşuyor musunuz?

Bu da hak tecavüzü, hem de en ağırından. Adamın sevmediği ise uzaydan bile görülüyordur.

Gerçekten bu hikayedeki en rezil durum sizin tavrınız bence.

Ne yapabilirim, 'kötü gelin', 'istemeyen gelin', 'geçimsiz gelin' olmaktan nasıl kurtulurum?

Öne illa sıfat koyulacak mı? Onlara gelin olmasanız olmaz mı? yoksa yandınız.
Ben o an rest çekmiştim.

Okurken içim sıkıldı.Ya şimdi kötü gelin olup hiç çekinmeden düşüncelerini söyleyeceksin,ya da .... Burayı sen doldur,ama benim fikrim böyle bir aile ve yükün altına girmek istemezdim.bu şimdiki fikrim ama 6 yıl önce senin yaşındayken yeni evlendigimde,nisanlima deli gibi asikken her zorluğun altından kalkabilecegimi düşünürdüm ve belki sessiz kalır hayatımın planlanmasini izlerdim.sonuç: hakkında hayırlısı olsun ama hem iyi gelin olup hem istediğin hayatı yasayamazsin malesef. Not: kötü gelin olmak tamamen göreceli bir tanım gerçekle ilgisi yok.senin adına verilen kararlara karşı çıktığin an sana yapistirilacak etiket.

benim aklıma başka bi şey takıldı mesela, "kötü gelin"in içeriği nedir? ne zaman kötü gelin oluyoruz biz?

sırf kötü gelin olmamak için her şeyi kabullenirsiniz, girer o eve oturur borcunu da ödersiniz, bu sizi iyi gelin mi yapar?

regl olduğunuz bi gün azıcık suratsız olursunuz, "ay bize surat astı, ay bize burun kıvırdı, ay bizi istemiyor, kötü gelin" derler.

bu kadar basit.

vaaay cakallara bak sennnn oha ya ticket bile hesaplamis ac gozler. Kotu konusmak istemem ama ben sanirim o vur ensesine al ekmegini tarzinda nisanlimida bu olaaya itiraz etmiyosa terk ederdim delimisn iyi gelin olcam eiye hayatinimi mahvetcen

Haklısınız, haklı olduğunuzu biliyorum. Bir düşünsenize siz eylül de evlenmeyi söylerken onlar sizi kuşatıyorlar. Ben o anda iyi ki şoktaymışım diyorum şimdi. Evet düşününce havada uçusan yüzükler bana da çekici geliyor. Ama aptal gibi hala umut arıyorum. Buraya yazmam da bu yüzden. Çevremde de herkes bana bunları söyledi. Ben her fikri aldıktan sonra bir karar vermek istedim. Kendimi aciz hissetmek istemedim. Ailemle henüz paylaşmadım çünkü onlarında tepkileri bunlar olacak. Belki babam gelip parmağımdan kendisi söküp alacak. Ama ben Nişanlımla (Damat Bey i bi hakaret olarak kullanmak istemiştim aslında) konuşup belkide gözlerini açıp askere gitmeden önceki zamana getirebilirim sanıyorum. En iyisi en yakın zamanda onunla konuşmak olacak sanırım, değil mi?

Koşarak uzaklaş şaka gibi sakın dediklerini kabul etmek gibi bir hata yapayım deme tek şartın ayrı ev ayrı düzen ayrı aile olmak olsun! Tabiki damat beyle konuş ve asla kabul etmeyeceğini söyle, klasik zengin oluruz 3-5 aya ayrı eve çıkarız yalanlarını sakın yeme.. Azıcık aşım kaygısız başım..

Durduğun kabahat neyi bekliyorsun. Konuş, anlamazsa ayrıl. Gerçi ben her türlü ayrılırım bana bunun teklif edilmesi bile ileride beni mutsuz edeceklerinin göstergesi gelir bana. Bu konuşmayı yapmalarına olanak sağlayan nişanlın sonuçta. Asla böyle bir erkeği istemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…