Kardeşim zaten beni çok kızdırdı. Kendisi elini bişeye sürmez, su bardağını bile mutfağa götürmez bide üstüne arkadaş çağırmış. Bana sormak yok. Benimde iş yerimden geldiler 2 kere. Ama 3-4 kişi adına 1 kişi geldi hep maskeyle oturdu ve 15-20 dk sonra kalktı. Amcası yengesi sigara içtiler balkondan içeri girdiler çocuğu kucağına aldılar. Önceden eşime tembih ettim dokunmasınlar ben bişey diyemem sen de dedim. Tamam dedi. Yine atnı bişey demedi. İçim içimi yedi. Kayınpederim gil aynen devamlı hastanede. Onlar hastaneye gittikçe eşimde gidiyo geliyo. Covid olcak diye çocuk bişey bulaşcak diye kafayı yiycem. Hastaneden gelince dokunmasınlar çocuğa diyorum eşime tamam diyo yine dinleyen yok. Kp dışardan geliyo elini yıkamadan çocuğa dokunuyo onada kızdım
Açık açık niye söylemiyorsunuz,anne/baba o henüz çok küçük ,hastaneden geldiniz dokunmayın diye? Sigara icip gelip çocuğu kucaklayanın kucağından alıverseydiniz elinizi yüzünüzü yıkayıp sevin,kokudan tıkanıyor çocuk diyerek.
Bu kadar pasif olmayın.
Yerinizde olsam bebeğimi alır odama cekilirim,kim ne yapıyorsa yapsın umurumda da olmaz. Evin içinde bunca insan,el kadar bebek,herkes kafasına göre birilerini davet ediyor falan,olacak şey değil.
Çekin resti,bebek küçük, salgın daha bitmedi,herkes dikkat etsin diye söyleyin neyi bekliyorsunuz. Eşinizde ona birşey demem,buna ne diyebilirim diye cekmiş kendini,bozulursa bozulsun. O sizi düşünüyor mu ki siz onu düşünüp susuyorsunuz.
Bebeginiz çok küçük,gerçekten yapmanız gereken bu. Covid olsanız ne olacak el kadar bebekle.
Taviz vermeyin,bebegin annesi sizsiniz,evdekiler misafir,kavga etmeden sınırlarınızı çizin.