Gelin evine ceyizi kim dizer?

Ordu fatsalilar bende ilki yaşıyorum bunlarla

Bana fikrimi soran olsa keşke oğluna dedim istemiyorum diye ama anasına solemedi bile annesi ile oda uğraşmak istemiyo

Siz bu insanla evlenmek istediğinizden emin misiniz? Şimdi bu basit şeyde arkanızda durmuyor evlilikte annesi ikinizi de yönetir yazık edeceksiniz kendinize. Ya oturun konulun nişanlınızla net bir duruşu olması gerektiğini yoksa annesiyle sizin aranızın bozulacağını söyleyin.
Şimdi bunda annesine karşı duramıyor, çocuk yapsanız lohusalıkta delirtir sizi bunlar. Benim kayınvalidem pek karışan biri değildir. Yani nişanda bir kaç teşebbüsü oldu, yeni evliyken bir kere bir karıştı aldı ağzının payını. Doğumuma mesela gelip oğulları kocası 20 gün fln yatası geldi. Hatta kendi 40 çıkaracaktı aklınca. Kocam sizin gibi olsaydı kalırdı. Ben kocama yolla dedik bir hafta kaldı yolladı. O gün karşı koyamasaydı 40 gün kendime zehir ederdim evladıma zehir ederdim.
Erkeğin eşini mağdur etmeden denge kurabilmesi evlilikte en en en önemlisi.
Ufak gibi gelmesin bu mevzu. Hayatınızı karartacak kadar ciddi bir durum

Kimseyi dinlemeyen bi annesi olduğu için hicbisey diyemiyor. Arada onunla ben kalıyorum

O zaman sorun ceyiz değil, sorun çok daha büyük. Bu bahane ile kv'de herşey yapar ve evliliğin mutsuzluğun dibine vurur.

Ben olsam böyle biri ile evlenmezdim. Yeri geldiğinde erkekte, kadinda yumruğunu masaya vurabilmeli.

Ne yap biliyor musun? Git ceyizini bir guzel diz ruhlari duymasin. Onlara da 3 parca esya ayir geldiklerinde ellerine ver. Eve girip ceyizi dizili gorunce dumur olsunlar.
Oyle emrivakiye boyle cevap..

Tamam onlar gelsin 30 kişi çeyizi alıp eve bıraksın

Eskiden çeyiz alınıp Kv evine gidermiş erkek tarafı zira gelin de orada yaşayacak yerleşecek bir şey yokmuş zaten bir sandık bir yorgan iki yastık

Yenilir içilir dağılınırmış erkek tarafının kendi akrabası

Şimdi de götürün erkek tarafı yemek alsın yensin ya da böyle basit birşey ikram yapısın kalabalık gitsin

Gidin yarın yerleşin

Çeyizi erkek tarafı gelir alır evden ama gelin evine kız tarafı ve tabiki gelin dizer.. erkek tarafına böyle birsey düşmez

Böyle emrivakilere o kadar uyuz oluyorum ki... Bende evden çeyiz çıkarmak istememiştim ama uzağa gelin gittiğim için mecburen oldu. Kayınvalideler meraklı bu konuda bayada hevesli oluyorlar ben kayınvalidemi aldım sadece ona kalsa eltilerini kardeşini anasına kadar getirecekti ben kabul etmedim. Alınan olduysa da alınsın iç çamaşırımı kocamla yatacağım yatağı doğru düzgün tanımadığım insanlarla hazırlayamazdım. Yatak odasına bile en yakınımı aldım kayınvalidem yemekleri hazırladı diğerleri salon ve mutfakla ilgilendi ve bir günde bitti yerleştirmesi

Çeyizi kız tarafı dizer.ve kızın çağırdığı 3-5 kişi yapar.bir sürü kişiyle iş yürümez zaten.sen kendin, iş bilen birkaç arkadaşını akrabanı çağırıp halledebilirsin.

Bir de annesi ters ise o adamın annesine baştan söz dinletmesi gerekirdi

Kv dem de kimseyi dinlemez vs

Hiç konuşturtmadık zira sormadık yaptık o da bir şey yapamadı

Örneğin siz çeyiz serme istemiyorsanız alıp yerleştirecektiniz evinizii yok çeyiz diyecektiniz

Bu geçmiş ama bundan sonraki Kv den önce hareket edin

Çeyiz almaya bizde de kalabalık gelinir ama çeyizi tabiki kız tarafı yerleştirir ayyy Allah kolaylık versin kendi zamanlarım geldi aklıma içinin titredi

35 kişi eşyalarımı mıncıklasa her şeyi ateşe verirdim.
Nişanlınız annesine şimdi söz geçiremiyorsa ileride de böyle olacaktır.
Gelin olarak "benim" eşyamın ne şekilde yerleşeceği gibi beni ilgilendiren bir konuda bile anasını durduramayan adam hiçbir konuda durduramaz.
Zaten "annem konuşacağına sen konuş" demiş. Şimdiden önünü almazsanız ileride çok sorun yaşarsınız.

Benim bildiğim 2 taraftan da kalabalık gelirler konvoy olur kız evinden çeyiz kamyona yüklenir konvoy şeklinde yeni eve götürülür kız tarafı eve girer yerleştirir erkek tarafı geri döner

Amaaann boşver kim dizerse dizsin ne diye kafana takiyorsun.Onlar gidince ertesi günü de sen diz.Bence tartışma konusu bile olmayacak şeyler.

oyle olmayabiliyor o 35 kisi ceyizi mahfedip gidebilir. cocuklar tabaklari kirabilir ki ceyiz dizmeye 35 kisi gelenek isteyen insanlarin cocuklarina sahip cıkacagini zannetmiyorum.

konu sahibi annen olaya el koysun. arasın kayinvalideni 35 kisi geliyorsaniz gelmeyin vermiyoruz ceyizi benim kizim senin oglun gider dizer zamanla onlar yasayacak o evde biz degil desin kessin atsın.

Tabiki kiz tarafi dizer

Bizdede 30 kişi felan benim tarafim geldi
Temizlik yapildi güzelce dizildi herşey heryer pırıl pıril oldu

Sonra dışarda biyerle anlaşip yemeğe goturduk
Herkesi yemek yedik

Sonra o hafta komşu,akraba,erkek tarafı kim gormek istiyosa evi görmeye gelir hediyerini getiririr gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…