Gelin evine ceyizi kim dizer?

Kızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.
Bence çok takılma bunlara. Herşeyi kocana hallet. Kayınvalide le bir kere kötü olursan bir daha düzelmez emin ol. 10 yıllık evliyim tecrübeyle sabit. Bırak yapsınlar sonra siz düzeltşrsiniz. Ama kendi aileni çağırmamanı anlamadım onlar da gelsin. Ha 30 ha 50 kişi🤣

Davul zurnalı çeyiz alımı da sonrasında çeyizi sergilemekte bana inanılmaz saçma geliyor. Hele kapıda oynamaları çok komik ve bana göre itici. Bende nişanlıyım asla öyle bir şey yapmayacağım. Oturacağımız yerde çok uzak değil birkaç kere arabayla eve gittikçe eşyalarımı götürcem kv kp bizimkiler gelir evi yavaşça yerleştiririz olur biter. 30 kişinin evine girip özel eşyalarını vs görmesi bence hoş değil

Kızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.
Bundan 20 sene evveli ablamin çeyizni dizmislerdi bahçeye gelen giden görsün diye bı gram yol alamamisz hiçte bı ise yaramayan bı anane yani gereksiz bı durum o kadar adam şaka gibi yani sizede kolaylık versin Allah daha bunu bakması yorumlaması falan var oğlan tarafınin hanmlari tarafından

Bizde şöyle olmuştu. Annem kuzenin halam teyzem bizden eşimin 2 teyzesi kv vardı. Çeyiz almaya bi 5-6 kişi daha gelmişti onlardan ama yerleştirmeye kalmadılar. Çeyizleride kız tarafı yerleştirdi. Siz kendi tarafınızdan çağırmamazlık etmeyin. 2-3 kişide olsa çağırın.

Bu arada tabak çanak önden yerleştirmiştim ben. Pike nevresim örtü danteller bu dediklerim.

Erkek tarafından çoğunluk damadın arkadaşları gençler gelir çeyizi taşımak için , kız tarafından üç dört kişi gelinle beraber gider çeyizi yerleştirir . Daha sonra istenirse çeyiz göstermesi olur .
Ev senin eşya senin , benim yaptığım çeyizden onlara ne , herşeyi gönderme istersen , ayrıca aklında bulunsun bu çeyiz göstermesinde eşyası çalınan tanıdıklarım var .

Aslında kız tarafı dizer erkek tarafı getirip bırakır eve çeyizi.Benimkinde kayınvalide eltim de vardı bizim bikaç akraba falan hep beraber halletmiştik.Benimkiler eltiyi her yere götürdükleri için peşlerinde getirmişlerdi keşke o zaman getirmeyin diye ısrar etseydim.9 aydır evliyiz hayatımızın her alanında elti var uyuz oluyorum

Hep birlikte çok ısrar ederlerse, çeyizi ayırın. Ellerine patik, lif, havlu verin. Bu kadar deyip yollayın. İç çamaşırımı 30 kişinin görmesini, arkamdan konuşmasını istemezdim şahsen, kırılacak şeyleri zaten asla vermeyin.

evin eşyaları geldi, temizlik yapıldı.
bir gün yatak odamı taşıdım, eşyaları yerleştirdim. kızkardeşimle.
bir gün de kuzenim ve teyzem geldi mutfağı yerleştirdik. 🤷🏻‍♀️
annem de gelip nevresim, havlu, çeyiz neyse geri kalan onları yerleştirdi.
bitti gitti.
çeyiz serme de oldu.
annemle kayınvalidemin ısrarlarına karşılık.
yerleştikten sonra geldiler
eşimin 2 halası, 2 teyzesi, anneannesi, annesi, ablası, 3 kuzeni
benim de teyzem annem kardeşim kuzenim ben.
15 kişiydik
herkes gelirken bir şeyler getirdi.
yedik, içtik.
çeyizin sadece nevresim takımları, salon örtüleri, masa örtüleri, havlu, başörtü vs gibi geleneksel kısmı bir koltuğun üstüne serildi o kadar.
kimse dolaplarımın içini açmadı.
iç çamaşırlarımı falan ortaya dökmedik.
bence bu bile olmamalıydı. görgüsüzlükten başka bir şey değil 🤷🏻‍♀️

Nereliler yani bi yerlerinden element uyduruyorlar gibi geldi bana. Ben erkek tarafına bohça için para verildiğini, çeyizi onların dizdiğini duymadım hiç. Kız tarafı evi yerleştirir, erkek tarafı o gün yemek vs getirir yedirir içirir. Ha ben bunların hiçbirisini yapmadım ama böyle olur yani.

Ben yakınımızın bu şekilde çeyiz sermesine konuk olmuştum. Ama şöyle birşey vardı. Kız ve erkek tarafından bir sürü insan vardı. Erkekler eşyaları eve çıkardılar. Sonra bütün herkes gelinin isteğine göre eşyaları yerleştirdi. Gelinin yatak odasını gelin annesiyle birlikte yerleştirdi. Evde çıkan tüm paket çer çöp toplandı. En son ev süpürüldü ve evden çıkıldı. Yani herşey o evde yaşayacak insana göre yapıldı. Sonuçta kayınvalidenizin evi ve eşyaları değil. Ayrıca size özel olan eşyaları niye başkaları ellesin. Arayın kayınvalidenize hiç değilse birlikte yapılacağını ve sizin isteğinize göre olacağını söyleyin. Bir kere önünü almazsanız sonradan başınız çok ağrır. Hatta sizde değil ağzı laf yapan bir büyüğünüz arasın. Sizin adetiniz öyle olabilir bizimki de böyle desin. Set çeksin önüne...

Çeyiz diyince hep aklıma küçükkken yaşadığım birşey geliyor.Bir gün annemle çeyiz asması olan bi komşuya gittik bütün çeyizleri asmışlar filan en son kaynana bize yatak odasını gösterirken çekmeceleri açıp bunlarda iç çamaşırları demişti hee bir de gelene gidene yemek veriyorlardı küçükken bile saçma gelmişti ne alaka gelinin daha hiç kalmadığı evde bir sürü kişinin olması.İzin vermeyin ben istemiyorum diyin en mutlu zamanlarda milletin egosu tatmin olacak diye kendi kendinize sinir olmayın.Kesin kayınvalideniz o gelen 35 kişinin gözüne sizin çeyizleri sokmak için çağırmıştır.
Bana fikrimi soran olsa keşke oğluna dedim istemiyorum diye ama anasına solemedi bile annesi ile oda uğraşmak istemiyo

Bence çok takılma bunlara. Herşeyi kocana hallet. Kayınvalide le bir kere kötü olursan bir daha düzelmez emin ol. 10 yıllık evliyim tecrübeyle sabit. Bırak yapsınlar sonra siz düzeltşrsiniz. Ama kendi aileni çağırmamanı anlamadım onlar da gelsin. Ha 30 ha 50 kişi🤣
Dün akşam aradılar çeyiz sermeye gelcez diye o saatte arasanda kimse gelemezdi emri vaki yapıldı ses çıkarmadım çünkü kötü olmak istemiyorum oğlunu seviyorum diye katlanıyorum ama olmuyo yoruldum büyük ihtimal bugün son gunumuz

X