Gelin evine ceyizi kim dizer?

Normali kendi yakınlarınız ve eşinizin ailesinden 1 2 yakını ile dizmenizdir. Ama siz de bütün çeyizinizi götürmeseniz? Özellikle onların görmesini istemeyeceğiniz eşyaları götürmeyin sonrasında siz ailenizle götürüp yerleştirirsiniz kalan eşyaları. Kayınvalideniz yazdığınız kadarıyla çok ısrarcı olduğu için diyorum bunu

Bunu zaten ben istemem ole davullu zurnalı site izin vermez esyalarimi getiriyorum getirdiklerimin bi çoğunu geti anne evine geri getirim biz alcaz dediler

Onlar ole gelicez deyince ben kimsemi çağırmadım bile bikac eşya vermek en iyisi

Ne münasebet, çeyizi eve neden başkası dizsin ki? Çeyiz sergileme olayı yapılır, misafirler gelir görür ama çeyizi eve sermeye erkek tarafı bu kadar müdahil olmaz. Sadece kayınvalidem gelmişti bizde. Nişanlınıza söylemenize rağmen sesini çıkaramıyorsa şimdiden geçmiş olsun.

Nikah yapıldı düğün 6sinda

Benim çeyizin davullu zurnalı cıktı.gittik kalabalığın.ben daha sakin zamanda kendim yerleştirmek istiyorum dedim.konuyu kesip attim

Senin ceyizini alip senin evine kendileri dizecek oyle mi olmaz oyle sey bu kadar yumusak olma bu konuya. Bak bu daha başı ve nasıl baslarsa oyle gider. Tepkini sert koy çekinsinler daha başta böyleyse sana neler eder bu kv.

Ben kv'me ceyiz cikarma yapmiycam ceyizle ugrastirmayin beni ceyizli bohcali dugun yapmiyacam demistim cok net bi sekilde. Pisman da degilim.

Bence kimin yanında olmasını istiyorsan onu da çağır sen. Olmasını istediğin şeyleri söyle ama stres yapma. Her şekil oluyor bu işler. Her şey bittikten sonra yaşadığın sıkıntıları unutamıyorsun.
Sandığın üstüne de küçük birini otırtun bu da bizim adet diyin olsun bitsin.
Hep gül, mutlu ol. Tadını çıkarmaya çalış. Benim eşim de boşver boşver takma demişti ben keşke onu dinleseymişim. Sen de takma, boşver.

Çeyiz diyince hep aklıma küçükkken yaşadığım birşey geliyor.Bir gün annemle çeyiz asması olan bi komşuya gittik bütün çeyizleri asmışlar filan en son kaynana bize yatak odasını gösterirken çekmeceleri açıp bunlarda iç çamaşırları demişti hee bir de gelene gidene yemek veriyorlardı küçükken bile saçma gelmişti ne alaka gelinin daha hiç kalmadığı evde bir sürü kişinin olması.İzin vermeyin ben istemiyorum diyin en mutlu zamanlarda milletin egosu tatmin olacak diye kendi kendinize sinir olmayın.Kesin kayınvalideniz o gelen 35 kişinin gözüne sizin çeyizleri sokmak için çağırmıştır.

Çeyizimi kendim taşıdım, kendim yerleştirdim. Erkek tarafı 3-4 kişi gelip ucundan çeyizlere bakıp gitti.

Yengemle birlikte, mutfak eşyalarını yıkayıp dolaplara, diğer çeyiz eşyalarınıda baza altı, dolap içi yerleştirdim, kv’mede “düğünden sonra birde bunları yerine koymakla uğraşamam, şimdiden herşey yerine girsin” demiştim.

Çağırabileceğiniz kim varsa çağırın hep beraber gidin, çeyiz evinize gittikten sonrada “kendim yerleştireceğim, neyin nereye konulacağını bilmem lazım kusura bakmayın de gönder”. 35 kişinin içerisinde çocuk ve erkekler de vardır, boşuna gerilme.

Bizlerin adetinde evin temizliğini erkek tarafı yapar yada yaptırır çeyizi bir kaç kişi olacak şekilde çekirdek aile gelir alır. Çeyiz dizmesini kız tarafı yapar erkek tarafı da yemem falan yapar yada hazır alıp getirir.ceyizi görmek çok eskiden kaldı ama illa görmek isteyen olursa dizildikten sonra evi gezebilirler.

Şaka mı bu ya. Kız tarafından para alındığı nerde duyulmuş.
Dikkat edin bence çünkü düğünden sonra bizde adet böyle diyerek herşeyi yaptırmaya çalışırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…