- 26 Şubat 2018
- 753
- 1.970
-
- Konu Sahibi umutluyum_2706
Bunu zaten ben istemem ole davullu zurnalı site izin vermez esyalarimi getiriyorum getirdiklerimin bi çoğunu geti anne evine geri getirim biz alcaz dedilerGelin evine eşyayı gelinin kendisi dizer. Böylece elalem eşyalarını kurcalamamış, kendi düzeniyle yerleştirmiş, istediği gibi düzenlemiş olur.
Ama eşyaları her boş vakitte azar azar götürüp yerleştirmek yerine davullu zurnalı çeyiz çıkarma töreni isteyen gelin de 30 kişinin eve dalmasına razı olur.
Onlar ole gelicez deyince ben kimsemi çağırmadım bile bikac eşya vermek en iyisiNormali kendi yakınlarınız ve eşinizin ailesinden 1 2 yakını ile dizmenizdir. Ama siz de bütün çeyizinizi götürmeseniz? Özellikle onların görmesini istemeyeceğiniz eşyaları götürmeyin sonrasında siz ailenizle götürüp yerleştirirsiniz kalan eşyaları. Kayınvalideniz yazdığınız kadarıyla çok ısrarcı olduğu için diyorum bunu
Onlar ole gelicez deyince ben kimsemi çağırmadım bile bikac eşya vermek en iyisi
Aynen ole zaten annem solencegine sen şölen sen başımın etini ye diyoAyy yine annesini bilen ve bir şeyine ses çıkaramayan bi damat. Çünkü sesini çıkarsa dayak yiyecek. Çünkü evleneceği kadından, yuvasından daha değerli annesinin istekleri.
Nikah yapıldı düğün 6sindaYa çeyize düğünden önce bakılmaz mı ? O gün yani
Düğün ne zaman ?
Basit çeyiz deyip geçme şurda bile problem çıkıyorsa ya nişanlın ciddi ciddi konuşacak ya da sen yarın çocuğun olur evlenirsin emrivakileri seni iyice delirtir
Çeyiz diyince hep aklıma küçükkken yaşadığım birşey geliyor.Bir gün annemle çeyiz asması olan bi komşuya gittik bütün çeyizleri asmışlar filan en son kaynana bize yatak odasını gösterirken çekmeceleri açıp bunlarda iç çamaşırları demişti hee bir de gelene gidene yemek veriyorlardı küçükken bile saçma gelmişti ne alaka gelinin daha hiç kalmadığı evde bir sürü kişinin olması.İzin vermeyin ben istemiyorum diyin en mutlu zamanlarda milletin egosu tatmin olacak diye kendi kendinize sinir olmayın.Kesin kayınvalideniz o gelen 35 kişinin gözüne sizin çeyizleri sokmak için çağırmıştır.Kızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.
Şaka mı bu ya. Kız tarafından para alındığı nerde duyulmuş.Onların adeti öleymiş bohça yapmışlar onu getireceklermiş onunla birlikte bizim çeyizi alcaklarmis bide bi adetleri varmış bohça getirince para alırlarmış. Benim bildiğim çeyiz alınırken para verilir sandiga oturulur