Gelin evine ceyizi kim dizer?

Onların adeti öleymiş bohça yapmışlar onu getireceklermiş onunla birlikte bizim çeyizi alcaklarmis bide bi adetleri varmış bohça getirince para alırlarmış. Benim bildiğim çeyiz alınırken para verilir sandiga oturulur
Adetleri saçma bulurum ama bohça karşılığında para almak kadar abesini de ilk defa duyuyorum. Sanırsın size bohçayı satmaya geliyorlar. Ve ayrıca insanın kendi oturacağı eve kendi kullanacağı eşyaları niye başkası yerleştirsin yahu? Nişanlınız böyle bostan korkuluğu gibi davranmaya devam ederse, çeyiz derdi zamanla yaşayacaklarınızın yanında küçük bir sorun olarak kalacak, öyle anlaşılıyor.

Kızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.
Kayinvalidene düşmez tamam götürmeye gider ama dizmedi senindir ve çok yakın akraban yardim edebilir şimdiden karıştırma bu kadar

Dikkat et de calmasinlar esyalrindan 😒 kalablik olunca neyin nerde oldugunu bilemezsin takip edemezsin. Eger olucaksa Hep birlikte esyalrini tasisinllar ama yerlestirmyi yapma derim. Normlde de ceyizler alinirken kapi arkasinda kiz tarafindan biri olur bi miktar para istenir. Yaptir sen de bunu gozunu acik tut saf olma. Daha sonra erkek ve kiz tarafindan bikac kisi gider dizer biter. Kendin hep basinda ol evde kalma sakin

Kızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.
Çeyizi kız tarafı yerleştirir onlarda isterse gezer bakar senin evinden gidenden onlara ne

Normalde kız tarafı yerleştirir yalandan erkek tarafından bir kaç genç kız çağırılır. Sonra erkek tarafı yemek getirir evi gezer benim bildiğim adet bu şekilde.
Ama benim akrabalarım burda olmadığı için benim çeyizini kv’min akrabalarıyla yerleştirmiştik hem sonra gezme görme olmadı.
Bence güzel dille sizde söyleyin biz yerleştirelim sonra siz gelin vs diye.

Tabi ki kız kendi çeyizini kendi dizer. Ama sen muhattap olma. Annene bırak o halletsin. Benim kızımın çeyizi siz ne alaka desin.

Bizim burda sini derler gelinin ceyizlerini görmek erkek tarafındanda bi kac parca ne alindiysa düğün pirtisinda onlari getirirler cerez meyve getiriler.
Ama ceyizi alipta erkek evi götürüp dizmez sini olup bittikten sonra uygun bir zaman ayarlanir gelinin ceyizi oturacagi evine goturulur yani bende öyle olmuştu. Kimi davulla zurna ile goturuyomus ama cok abartı ne gerek var yav.
Aslinda sini bile.mantiksiz olan kiz evine oluyor valla kalan pisligi temizlemek onlara düşüyor

Hiç hoşlanmam çeyiz serme yerleştirme işlerinden. Kendim de yapmadım.

Madem onlar o kadar kalabalık gelip sizi dinlemiyor, üstüne para alacaklarını söylüyorlar. Siz de kapıyı açmadan para isteyin adettir. Sonra sandığa otursun bir yakınınız, para almadan kalkmasın, o da adettir.
Önceki konunuza da baktım. Size hiç yardım etmeden yüzsüz yüzsüz çeyiz bahanesiyle geliyorlarsa geldiklerine pişman edin. Kesin ne aldınız meraktan toplanmışlardır 🤢

Ceyiz yerlestirmede 30 kisinin ne isi var?? Benim ceyizimi nisanlim bir kamyonet kiralayarak geldi aldi,ben ve annem de birlikte gittik. Evi de annemle 3 gunde falan yerlestirdik dinlene dinlene. Kendi evinizin duzenini sizden baskasi yapamaz.

Çeyizi kiz tarafı dizer erkek tarafı görmek isterse sonradan gelir görür.
Ben kendi tarafımdan bir kaç kişiyle gelip dizmiştim evimi kayınvalidem de yemek çay vs. hazırlayıp getirmişti.

Yıl 2019 hala çeyiz mi diziliyor 😬 epey uzak kalmışım bu işlerden. Evlenirken nişan, kına, çeyiz, kuşak bağlama işlerine girmedim. Şimdi iyiki diyorum böyle kaynanalar görünce. Ben yapmayacağım desen. İstemiyorum desen

Kendi çeyizimi biz ve komşular dizdik

Kardeşim evlenirken biz goumceler sadece ayak işine baktık :olamaz:

Onlar yerleştirdi

Mantıklı olan kızın yerleştirmesi kullanacak düzeni sağlayacak olan nerde neyin olduğunu bilmesi gerek o çünkü

X