- 20 Ocak 2015
- 9.257
- 12.966
- 40
- Konu Sahibi umutluyum_2706
Dizer ne demek evi yerleştirmek mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Adetleri saçma bulurum ama bohça karşılığında para almak kadar abesini de ilk defa duyuyorum. Sanırsın size bohçayı satmaya geliyorlar. Ve ayrıca insanın kendi oturacağı eve kendi kullanacağı eşyaları niye başkası yerleştirsin yahu? Nişanlınız böyle bostan korkuluğu gibi davranmaya devam ederse, çeyiz derdi zamanla yaşayacaklarınızın yanında küçük bir sorun olarak kalacak, öyle anlaşılıyor.Onların adeti öleymiş bohça yapmışlar onu getireceklermiş onunla birlikte bizim çeyizi alcaklarmis bide bi adetleri varmış bohça getirince para alırlarmış. Benim bildiğim çeyiz alınırken para verilir sandiga oturulur
Kayinvalidene düşmez tamam götürmeye gider ama dizmedi senindir ve çok yakın akraban yardim edebilir şimdiden karıştırma bu kadarKızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.
Çeyizi kız tarafı yerleştirir onlarda isterse gezer bakar senin evinden gidenden onlara neKızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.
TDKDizer ne demek evi yerleştirmek mi?
Kendinin uğraşmak istemediği ile sizin uğraşmanıza izin veriyor YaniBana fikrimi soran olsa keşke oğluna dedim istemiyorum diye ama anasına solemedi bile annesi ile oda uğraşmak istemiyo
Ordu fatsalilar bende ilki yaşıyorum bunlarla
Allah kolaylık versin insallah. Nişan da helva getirmişlerdi para istediler babamdan sonra da ya biz size para verecektik filan dediler. Uyduruk adetleri var, olması gerekenleri bilmezler amaOrdu fatsalilar bende ilki yaşıyorum bunlarla
Hani dizmek deyince hepsini göstermek manasında cikarma anlamında diye mi sordum. Yoksa evi yerleştirme mi diyeTDK
dizmek, -er
4. -e, -i Düzenlemek, hazırlamak:
"Daha önce kahvaltıyı gül motifli, basma örtülü küçük masaya dizmişti." - Haldun Taner
Kimse yüzde yüz laf dinlemez değildir. Nisanlin dinletemiyordur.Kimseyi dinlemeyen bi annesi olduğu için hicbisey diyemiyor. Arada onunla ben kalıyorum
Yıl 2019 hala çeyiz mi diziliyor epey uzak kalmışım bu işlerden. Evlenirken nişan, kına, çeyiz, kuşak bağlama işlerine girmedim. Şimdi iyiki diyorum böyle kaynanalar görünce. Ben yapmayacağım desen. İstemiyorum desenKızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.
Kendi çeyizimi biz ve komşular dizdikKızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.