Gelin Evi: Düğünde size ne taktılar?

Hayır zaten üç beş seneye kırılacak bozulacak hepsi. Ne uğraşıyorsun. Bak ben geçen hafta bi tencere bi de mikser telef ettim. (Tencerenin içine mikser sokmayın). Bugün gittim tencere takımıyla çok alakasız bir tek tencere bir de mikser aldım. Çay makinam su akıtıyor, değişecek. Çaydanlık zaten sizlere ömür uzun zamandır. Geçen ay eskiyen tavaları değiştirdim. Yemek takımında 2-3 eksik var. E hepsini zamanında takım almıştım da ne oldu. Tek tek gidiyorlar işte.

Alışveriş yaparken bu yaz evlenecek bir arkadaşa rastladım. Kahve fincanı takımı almış. Ama hani o kafelerde verilen üçgen tabaklar var ya onların olduğu bi set, 12 tane. Nasıl servis yapmayı düşünüyorsun dedim öyyyle baktı suratıma. Yeni gelinler bi acayip.
Tencereyle miksere ne oldu. Ben de pek dikkatsizim de

ayy bizim dugun fotografımızda asılı :rolleyes: ne kadar narsist tipleriz diyorum hatta:KK45:

ben klasik mobilya severim.
avangarde mobilyaları çok severim salonda.
oturma odası ya da film izleme odası ise rahat olmalı
demi klasik ,minimal mobilyalar olabilir.
yatak odası ise koyu renk olmalı ,uykuya daldığımız yerin loş olması daha iyi...
yatak örtüsü genelde kullanmadığım bir şey ,nevresimler o kadar güzel ki şimdi insan üzerini örtmeye kıyamıyor.
duvarlarım ,koridorlarım kesinlikle tablolar ile dolmalı,
kap kacak delisi değilimdir.ev temiz olsun dağınık olmasın ,eşyalar yerli yerine konsun yeter...
temizlik yaparken ,yaptırırken zorlanmamalı insan ...
country tarzını da seviyorum .
Mordoğan'dan yazlık alıp o şekilde döşeyeceğim ...bembeyaz ...

yeni gelinken bile kendimle dalga geçtirecek şeyler yapmadım ....
tvdekilerin hepsi kocakarı gibi davranıyorlar.

Tiramisu yaparken kremayı seramik tencerede çırpma sapsalligi yaptım. Tencere öyle gitti. Mikserin de bozulasi varmis herhalde.
Hmmm anladım. Bizim çocuklarda şarjlı mikserin şarj edilen kısmını bulaşık makinesine koymuşlar. Aslında bence eşim yaptı ama ısrarla yapmadım diyor. Gitti güzelim mikser:KK12:

Asma gözünü seveyim asma... Onun yerine güzel bir tablo al as, bi puzzle yapın birlikte onu asın falan ne bileyim bulun bişeyler. Çok demode o fotoğraf olayı.

Aynı fikirdeyim sanırsın sanat eseri salonun baş köşesine kondurulur birde...

valla arkadaşlar günümüzde olay daha da kötü boyutlara ulaştı her ne kadar demode desem de, şimdide bebelere şaşalı doğum günleri diş buğdayları vs yapılıyor, halbuse bebeğin umunda bile değil:KK53:

ay bi de baby shower çıktı, kendi gereksiz adetlerimiz yetmezmiş gibi bi de ithal gelenek görenek:KK53::KK53:

O gercekten ayri bir dert! Bebek daha yeni dogmus, incikli boncuklu seyler giydiriyorlar. Bide o sacma sapan lohusa taclar yokmu? "X'in annesi" üzerine yazilmis. Hii zaten hiic belli olmuyor dogum ettigin canim. Gelen millette sirf keyfi icin geliyor hastaneyi. Yani o tac olmazsa millet ne icin geldigini bile anlamayacak vah vah!

Ve kadin bunun icin birsürü para harciyor. O kocalara acidim ben. Onlarda tabi el mahkum "ben her gün dogurmuyorum ya" diyerek susturuluyorlar. Gercekten Türk kadinin bu incikli boncuklu seylere hayranligini anlamiyorum.

:KK49:
Programı bilmiyorum ama sadece programlarda mı , hayatımızın ta içinde bu yeni gelin evi sendromu !

Hadi evi gezelim :confused:

Müze mi lan burası diyesi geliyor insanın , ama diyemiyorsun kibarca buyrun diyerek , kapı kapı dolaşıyorsun evini .

Tam bi kapıyı açmadan geçiyorsunuz , teyze atlıyor , burada ne var ? B..k var teyze . Tuvalet orası :rolleyes:

Daha üst levellerında dolap içleri de açılıyor , bakın bu da donlarımız .

Ben evlendiğimde kimseye gezdirmedim evimi , ev gezdirmek ne yahu ? Ama arada kaçak ziyaretçiler bir pundunu bulup gezdi :KK12:
Yav hadi siz yeni gelinsiniz evinizi geziyor lat ben anamın babamın 35 sene oturduğu evdeyim bana ee hadi evini gezdir diyenler var
Ne gezmesi ulan eve yeni narenciye sıkacağı almadım nesi farklı olabilir:KK49:

Cok sacma bir program bu ya bi kere kanal degistirirkene denk geldim ve bir daha da denk gelmemek icin elimden geleni yapiyorum...

Bahs edilen siteye bir bakim dedim ve aman tanrim bu ne??!! :KK57: :KK57: Hayatimda bu kadar ezikligin ve arabeskligi beraber ayni anda görmedim.

"Anne Hayat,Baba Nefes..
Gururla 21 Yıldır taşıdığım,doğduğum soyadım değişti.Ne kadar zor bir andı, artık başka bir Ailenin soyadını taşıyorum,sevdiğim,Aşık olduğum Adamın soyadı benim onurum oldu. Sizinle paylaşmak istedim ❤ "

Bahs edilen siteye bir bakim dedim ve aman tanrim bu ne??!! :KK57: :KK57: Hayatimda bu kadar ezikligin ve arabeskligi beraber ayni anda görmedim.

"Anne Hayat,Baba Nefes..
Gururla 21 Yıldır taşıdığım,doğduğum soyadım değişti.Ne kadar zor bir andı, artık başka bir Ailenin soyadını taşıyorum,sevdiğim,Aşık olduğum Adamın soyadı benim onurum oldu. Sizinle paylaşmak istedim ❤ "

sanırsın deri değiştirdi :KK53:

O gercekten ayri bir dert! Bebek daha yeni dogmus, incikli boncuklu seyler giydiriyorlar. Bide o sacma sapan lohusa taclar yokmu? "X'in annesi" üzerine yazilmis. Hii zaten hiic belli olmuyor dogum ettigin canim. Gelen millette sirf keyfi icin geliyor hastaneyi. Yani o tac olmazsa millet ne icin geldigini bile anlamayacak vah vah!

Ve kadin bunun icin birsürü para harciyor. O kocalara acidim ben. Onlarda tabi el mahkum "ben her gün dogurmuyorum ya" diyerek susturuluyorlar. Gercekten Türk kadinin bu incikli boncuklu seylere hayranligini anlamiyorum.
topu akıl fukarası
tüketim canavarları ,gösteriş budalaları.
sorsan bir gazete alıp okumazlar ,incikli boncuklu kraliçe gibi gezerler banal banal.

Yeni gelin sayılır mıyım bilmem 3.5 yıl oldu ama benim evimde o renk kombinasyonu yok. inci, taş, pul hiç bişey yok. İncik cincik biblolar yok. Yapma çiçekler, vazolar gondollar yok. Danteller örtüler güpürler hiç yok. Perdelerimde fon bile yok. Bi moda olan zebra perde var mutfağımda onu da aldığıma alacağıma pişman oldum. Evimi kimseye gezdirmedim düğünden sonra. Dış çekim ve kına gecesi de yapmadık. Soyu tükenmekte olan gelinlerdenim sanırım.
hahaha ben de soyu tükenmekte olan gelinlerdenim sanırım kayınvalidem sürekli kayınbiraderlerime yengeniz gibi gelin bulun bana diyormuş :KK70:

ama öyle demeyinnnn, ben de evlenirken vs hiç öyle abartılı şeyler almadım, yapmadım kendime.
Ama lohusa tacına da çok özendim yaptırıyorum valla, moda olduğundan değil de sevdiğimden:KK37:

Ama baby shower, yok şerbet takımı, cicikli bicikli kurabiye falan yok.
Sadece tacım var benim, ben banal değilimmmmm:mad::mad::mad:

Ayy tam bizim toplumu anlatıyor aslında tüm sayfaları okuyamadım. Ama eşimin ailesi tarafından hepsini tek tek yaşadım. Dolaplarıma kadar her şeye tek tek bakarlardı.. Nası gıcık olurdum anlatamam... Programa da bir kez denk geldim, bir daha kesinlikle izlemem eski günlerim aklıma geliyor çünkü... Bizimkiler tek farkı takı dan bahsedilmemesiydi, çünkü malum doğru düzgün (yani onları tatmin edip, hava atacak kadar) takı takmamalarıydı. Eğer onu da taksalardı eminim ballandıra ballandıra anlatırlardı gelenlere... Şükür ki eskilerde kaldı :)

herkes bu kadar karşıysa Allah aşkına kim izliyor bu programları:KK57:

çoğu yazılanları okudum sevindim düğün biiti ardından laf olmasınd diye küçük kına gecesi töreni oldu o da evde iki çocuk annesiyim doğum yaptıgımda ne lohusa tacı ne buzdolabı süsü hiçbişey yaptırmadım fon perde yaptırmadım yatak örtüsü de yaptırmadım çiçekli uyku seti sermiştim :KK48: gezenler evimi hayal kırıklığına uğramış ifadeleriye geziyorlardı hani gümüşlüğün yokmu en çok sorulan soruydu
facede ev dekorasyon temizlik gruplrına bakıorum da daha dün kadın evin de 6 çeşit kahve fincan takımı varmış hadi sizinkileri de görelim diyordu

X