Gelin Evi: Düğünde size ne taktılar?

valla arkadaşlar günümüzde olay daha da kötü boyutlara ulaştı her ne kadar demode desem de, şimdide bebelere şaşalı doğum günleri diş buğdayları vs yapılıyor, halbuse bebeğin umunda bile değil:KK53:

ay bi de baby shower çıktı, kendi gereksiz adetlerimiz yetmezmiş gibi bi de ithal gelenek görenek:KK53::KK53:
evet ya çok gereksiz bence 1.çocuğuma yapmadım doğacak bebeğime de yapmam. Ama çocuk büyüdükçe bu doğum günleri de trajik hal almaya başlıyor. Şimdi oğlumun arkadaşlarının anneleri doğum günleri, eve davetler falan düzenlemeye başladılar. Her şey şık, hazırlıklar, süslemeler çocuğu götürsem bir türlü götürmesem bir türlü. Oğlum anne biz niye kimseyi çağırmıyoruz, parti yapmıyoruz demelere başladı:KK53::mad:

salonun en gereksiz parçalı, o aynalı konsol mu ne ondan, adını da bilmiyorum:KK70:

vitrin mi gümüşlükmü onlar:KK70:

onlarında modası geçti iyi ki:KK53:

insan heryere süs biblo, bardak bişeyler koyup sürekli onların tozunu almak zorunda niye bırakırki kendini:KK53:
O çirkin şeylerin modası hiç geçmez. Benden sonra evlenen birçok arkadaşımda var malesef. Ben kitaplık yapacağım yerine.

kk herkes maşallah herkes aynı fikirde :KK53::KK53: peki yahu bunları yapan kim :KK70:
Çeker boş odamı koyarım asu :KK70: hala gelmedi takım. :-)

O çirkin şeylerin modası hiç geçmez. Benden sonra evlenen birçok arkadaşımda var malesef. Ben kitaplık yapacağım yerine.

Çeker boş odamı koyarım asu :KK70: hala gelmedi takım. :-)

benimde bir kanepem birde bazam var :KK70: onları koysam kabul olur mu:d

kk herkes maşallah herkes aynı fikirde :KK53::KK53: peki yahu bunları yapan kim :KK70:
Ben tanıyorum bir kaçını. Akla gelecek tüm pembelikleri 3 yıldır evine topluyor biri. Anasının evinde yer kalmadı amcasının evine doldurmaya başladı. Merak ediyorum nasıl bir mutfak alacak tüm o tabak çanağı içine.

Şimdi arkadaşlar eşya nedir ki gönüller bir olsun öğütlerine girmeyeceğim ama ; gerçekten her bir yanı müzayede gibi evlerde sandığınız gibi şık olmuyor bence.

Az eşya , rahat yaşam alanı ... oh mis .

Bu arada adetler , tırı vırılar hele de siz zevk almıyorsanız , başkaları için yapılmayacak prosedürler bence .

Ben yeni gelin değilim :confused:

Bundan 12 sene evvelde gayet kına gecesiz , isteme söz nişan başlığı altında toplanan evde bir toplaşma , ardından düğün . Ha beklentiler büyüktü ama bendeki malzeme bu , sonuçta bu benim ve eşimin hikayesi .

Ev düzeceğiz demişti kayınvalidem , biz düzeriz :rolleyes: yavaş yavaş dedim . Nişanlıyken her hafta sonu bi eşya koyduk kafamıza göre tuttuğumuz eve.

Yine kayınvalidemin o dönem veciz sözlerinden biri ; burası hiç yeni gelin evine benxemiyor olmuştu :p Ona kalsa su ısıtıcısından bile dantel sallanmalıymış .

Diyeceğim o ki gençler :KK69:; etraf ne der , ay filancanın düğünü şöyle şaşaalı idi , yok pelinin evinde yanar döner meyve tabağı gibi aydınlatma vardı diye kasmayın hiç .

Bakın keyfinize . ( rahat bi koltuk seçin ama )

Ben tanıyorum bir kaçını. Akla gelecek tüm pembelikleri 3 yıldır evine topluyor biri. Anasının evinde yer kalmadı amcasının evine doldurmaya başladı. Merak ediyorum nasıl bir mutfak alacak tüm o tabak çanağı içine.

Hayır zaten üç beş seneye kırılacak bozulacak hepsi. Ne uğraşıyorsun. Bak ben geçen hafta bi tencere bi de mikser telef ettim. (Tencerenin içine mikser sokmayın). Bugün gittim tencere takımıyla çok alakasız bir tek tencere bir de mikser aldım. Çay makinam su akıtıyor, değişecek. Çaydanlık zaten sizlere ömür uzun zamandır. Geçen ay eskiyen tavaları değiştirdim. Yemek takımında 2-3 eksik var. E hepsini zamanında takım almıştım da ne oldu. Tek tek gidiyorlar işte.

Alışveriş yaparken bu yaz evlenecek bir arkadaşa rastladım. Kahve fincanı takımı almış. Ama hani o kafelerde verilen üçgen tabaklar var ya onların olduğu bi set, 12 tane. Nasıl servis yapmayı düşünüyorsun dedim öyyyle baktı suratıma. Yeni gelinler bi acayip.

Ya arkadaşlar benim evimde sade az eşyalı filan ama birşey sormak istiyorum size.
Biz de en beğendiğimiz iki fotoğrafı büyük boy yaptırdık ama ben istediğim gibi bi çerçeve bulamadığım için asmadık duvara.ya sizce çok mu abes duruyor büyük boy fotoğraf ? Abuk sabuk pozlar değil ama :) asmasam mı ya o fotoğrafları ay bilemedim yorumları okuyunca :)

Ya arkadaşlar benim evimde sade az eşyalı filan ama birşey sormak istiyorum size.
Biz de en beğendiğimiz iki fotoğrafı büyük boy yaptırdık ama ben istediğim gibi bi çerçeve bulamadığım için asmadık duvara.ya sizce çok mu abes duruyor büyük boy fotoğraf ? Abuk sabuk pozlar değil ama :) asmasam mı ya o fotoğrafları ay bilemedim yorumları okuyunca :)

Asma gözünü seveyim asma... Onun yerine güzel bir tablo al as, bi puzzle yapın birlikte onu asın falan ne bileyim bulun bişeyler. Çok demode o fotoğraf olayı.

Programı izledim ve kesinlikle doğru. Gerçektede böyle gençkızlar çok malesef. Bi arkadaşım her gittiği yerde düğünde şu kadar çeyrek şu kadar nakit takıldı diye sayıyormuş bir diğeride kayınvalidemin bana taktığı bileziklerin gramını soruyor konu açıldıkça bilmiyorum diyorum inanmıyo :KK70: :KK70:

Evine istediğin fotoğrafı asabilirsin. Burda eleştirilen kafa yapısı bence. Benimde yatak odamda büyük boy düğün fotoğrafım asılı bunda ne var ki..

güzel bir çerçeve bulup as bence, hevesini al yani, sonra istersen kaldırırsın:KK48:
benim eşimde sürekli asıyordu o asıyo ben kaldırıyorum o asıyo ben kaldırıyorum derken, hiç kullanmadığımız bir odaya asmaya karar verdik:KK70::KK70::KK70:

Yeni gelin sayılır mıyım bilmem 3.5 yıl oldu ama benim evimde o renk kombinasyonu yok. inci, taş, pul hiç bişey yok. İncik cincik biblolar yok. Yapma çiçekler, vazolar gondollar yok. Danteller örtüler güpürler hiç yok. Perdelerimde fon bile yok. Bi moda olan zebra perde var mutfağımda onu da aldığıma alacağıma pişman oldum. Evimi kimseye gezdirmedim düğünden sonra. Dış çekim ve kına gecesi de yapmadık. Soyu tükenmekte olan gelinlerdenim sanırım.
Ben de sendenim. Güneşlik tul koltuk takımı yemek masası sandalye ve hali var salonumda.

Burda çeyizlerimiz tarzı bi konu başlığı var orda bulabilirsin aradıklarını. Sanırım türkiye ve dünya gündemi başlığı cazip gelmiyor onlara:KK53:

as gönlün nasıl istiyorsa öyle diz evini
yeter ki abartı olmasın.

eşyalar ergonomik olsun.

benim evimde pembe beyaz agırlıklı renklerden olusuyor :KK45: saka bir yana koyu tonlar insanı daha karamsarlıga goturuyor bekarken ev kahve tonlarıydı simdi bana kalsa herseyimi beyaz yaparım ama gelen giden cok begeniyor huzurlu diyor bu programlarda karmasa var az esya sade ve sık dosenmiyor artık evler hee benimde vitrinim var konsolum var :KK53: ama uzerlerinde hep melek objelerim vardır sıkır sıkır seyleri bende sevmiyorum

X