gelin adayı

Ay kusura bakmayin da anneniz dunya guzeliymis gencken ki kiymetli ogluna yakistiramamis!! Erkekler oyle sevmedigi biriyle sirf ailesinden biri oldu diye aciyip da evlenmez. Sevmis ki evleniyor. Ayrica farklilkklara da takilmayin. İki kisi anlasinca ailelerin uygun olmask onemli degil. Bizim aile acik icki icen rahat aileyken kocamin babasi haric yedi sulalesi dindar. Bize karismiyorlar katistirmiyoruz cok sa mutluyuz. Kayinvalidrm inancli beni de bilir bi gun karismadi ben de ona saygisizlik etmiyorum gul gibi geciniyoruz. Cunku sizin gibi kendini begenmis degil ogluna karismadi. Siz bilirsiniz dedi ben de ondan cok sevdim onu. Sizin gibi gunaha girip seveni ayirmaya kalksaydi bendr sevmezdim mutlu olamazdik. Kiz aileleri sever damadi da bu oglan analaro kardesleri hep boyle. Cok kiymetli bir tane dunya yakisiklisi ogullarina kiz begenmezler. Sinir oluyorum sizin gibilere
İnsaah oglum olursa asla boyle "oglan anasi"olmam..

Annemin oğlu yakisikli evet..
Malesef..
Bahs ederken biri birine anlatirken..
Hani şu yakisikli cocuk vardi ya gelmisti der vs
Yani biz oyle gormuyoruz
Kardesime kizdigimiz cok nokta var..
Onu goklere cikartmiyorum ben merak etmeyin

Bazı insanlar vardır sureti melek gibi ama kalbi katran karası.. Bazısı vardır yüzüne bakılamayacak kadar çirkin ama kalbi pamuk gibi.. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın denir allah taş gibi insanlarla karşılaştırsın denilmez mesela... Umarım abiniz o kızla evlenir. Bakarsınız belki bir gün muhtaç olursunuz ona.. Kimbilir? Hayat bu!

Kizlar niye bu kadar agresif yaziyorsunuz bilmiyorum ki..
Burayi okurkende hep aynj seyi dusunuyordum zaten..
Benim kimseyi istemedigim.bisey dedigim vs yok...
Orta yolu nasil bulabilirim..
Ne yapmak lazim gibi bi soruydu

Evlikte insanlar yuzde yuz birbirlerine uymazlar....yuzde 80 uyuyorsaniz,
Yuzde 20 lik kisim karsilikli tolere edilebiliR diye okumustum bi kitapta..
Bende buna katiliyorum...elbette ama karismak istemiyorum..karismiyorumda...
Ama ben karismamak degil ,yapici olmak istiyorum...

Ne tuhaf bir düsünce yapısı bu konu sahibi. Altını doldurabileceğiniz bir sebebiniz bile yok kızı istememek ićin. Bir tutturmuşsunuz fiziki yapısı uygun değil diye.
Deseniz ki saygısızlık etti,küfürlü konusuyor,kötü niyetli vs anlarım bir nebze ama daha resminden karar vermişsiniz uygun olmadığına, bu önyargı değilde nedir? Kendinizi koyun kızın yerine,hiç sebepsiz resminize bakıp fikir yürütülse ve bu fikir doğrultusunda istenmeyen insan olsanız hoşunuza gidermi?
Çok yanlış yapıyorsunuz,kardeşinizi gereksiz yere dolduruyorsunuz. Tanımaya çalişmadan karar veriyorsunuz.

Yapman gereken abinin mutlulugunu istemek ! Annene yuz verme bu konuda. Buyuk birileri yok mu. Anneannen deden filan? Onlar da annen ile konussun.

Önce annenizden gizli kızı tanımalısınız, annenize çok baskı yapmadan beklemesini söylemelisiniz ama sanki ondan yanaymış gibi.
Sizin açınızdan sorun kalmaz kızı severseniz tanırsanız annenizde daha farklı düşünebilirsiniz
ama şu anda tepki veremezsiniz çok büyük ah alırsınız

Ama ısrarla fiziken uygun değil diyorsunuz,siz nasıl yapalım annemle arayı bulalım vb minvalde konuşmuyorsunuz ki başından beri,cevaplarda bu minvalde oluyor haliyle

Kazik kadar olmus olan bir insanin kendi hayatina ve kararina karismayin mesela. Evlilik o kisinin tercihi. Birakin kimle mutlu olacaksa evlensin anneniz karisamaz. Abinize engel oldu, sizin layik buldugunuz biriyle evlendi abiniz diyelim; mutsuz oldugu an engel olmasalar onla mutlu olurdum demesini mi istersiniz? Buyuk gunah. Bunu soyleyin annenize karismasin yetiskin insanin kararina onun hayati. Size dusmeZ

ya ne kadar onyargılısınız? Su erkek anaları ogullarını ne sanıyor cok merak edıyorum? Yazık bu kıza hayatını zehır edersınız sız

O zaman bence annenizle konusun, koskoca adam, seviyor, evlenecek, guzel gunlerini zehir edip bogazina dizmeyelim diyin. Sonucta adamin kendi beyni var.

Benim babaannem de boyleydi, amcem icin oglum maymunla evlendi derdi?!? dedem oldukten sonra babaannem ortada kaldi, amcami sevdigi icin onunla yasamak istedi ama gelin istemedi tabi hakli olarak. 10 yil yuzune acik acik maymun demis hatunu ne etsin.

Ben bu düşünceyi anlamıyorum yetişkin iki insan karar verip evlilik için olurunu görüyosa, anne baba kardeş neden karışır size göre güzel olmaz ama hayatını onunla geçiricek olan kardeşiniz ,bu konuda aile fikride elbet önemli ama seven insanı ayırmak ne kadar doğru onuda düşünmek gerek. Bence ortada hatalı bir evlilik gibi gördüğünüz durum varsa dahi bunu yaşayıp görücek olan o hatayı yapıcak olan kardeşiniz ,ivelevki kardeşiniz 15 16 yaşında bir ergen değil sanırım aklı başında yetişkin bir birey

İşte görümce kaynana konuları burdan başlıyor.kardeşiniz oğlunuz mutluysa o kızı seviyorsa bırakın kendi tecrübe etsin. Sevmedi ısınmadı ne demek? Kardeşiniz uzun yıllardır beraberse bir özelliği vardır kızın demekki. Bukadar karışmayın bence

bunların hepsi saçma sebepler açıkçası. annen ısınamadı, sen fiziğini beğenmedin diye kızı harcayacak mısınız? bu durum sizin başınıza gelseydi görürdüm. inşallah da kimseyi dinlemeden kızla evlenir abiniz

bu tip her konuya yazdığımı yazacağım. evlilik bireysel bir karardır. insan bir kişiyi sever anlar anlaşır uygun bulur başkasıyla değil onunla bir ömür geçireceğine karar verir ve evlilik kararı alıp bunu çevresine bildirir. çevresininde elbette seçim hakkı vardır. kurulan bu yeni hayata ister dahil olur ister olmaz.
şimdi bu kızla uzun süredir arkadaşlarmış. demekki kızı çok iyi tanıyor. evlenmek istiyor demekki seviyor kendisine uygun buluyor. peki siz fotoğraftan ve bir kere görüşmeyle idam kararını vermişsiniz tamam o sizin tarzınızdır bir şey diyemem ama kardeşinizin aldığı karara saygınız yok mu? yada onun tek başına karar veremeyecek yetersiz bir insan olduğunu mu düşünüyorsunuzda onun adına kararlar alıyorsunuz?
bu kız kendisini ailenin her bireyine kabul ettirmek zorunda değil. kızın yetiştirilme tarzından size ne kardeşiniz içine sindirip anlaşabildikten sonra. kız fiziken uygun olmasa ne olur (kuzguna yavrusu kartal görünürmüş sendromuda olabilir) kardeşiniz onu seviyorsa.

Tabi aciklayayim..dünya güzeli olmasina gerek yok...ama insanin farkli artilari olur..
Bakrsiniz guzel degildir ama hayran kalirsiniz,..o da elbette oglunun yanina yakisan biri olsun istiyor

Kardeşiniz öyle düşünmüyor demek ki yanına yakıştırmış. Anneniz sırf kızın dış görünüşünü beğenmedi diyeyse haksız. Anneniz evlenmeyecek sonuçta kızla. Farklı sıkıntılar varsa bilemem.
Hem yakışıklılık güzellik vs. ekmeğe sürülüp yenmiyor malum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…