gelin adayı

Minikkelebk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2012
6.999
8.649
Annem düşünmekten yemek bile yiyemiyor kadıncağız..
Kime anlatsam bilemedim
Böyle bi durumda nasıl aklı basinda hareket edilir kızlar..
Bi akıl verin.ne diyecegimi sasirdim
Durum şu
Kardesimin uzun yillardir arkadasca görustugu bi kiz var
Son 6 aydir bu kizla ciddi olarak düsunmeye baslamislar
Kiz bi yakinini kaybediyor..bu muhtemelen daha cok birbirlerine baglanmalarina sebeb oldu
Biz bi vesileyle görustuk.annem ve ben..en basindan beri istemiyor annem..fotograflarindan biliyordu.
Acikcasi hic bi yönden birbirlerine uygun degiller..
Gittik..çok duzgun davrandik..kizcagizin bi suçu yok.,.
Arkadan bizi cok sevdigini söylemis,bayildim ikisinede demis..
Ama annem hic bi sekilde istemiyor..
Kardesim de ne bizi silip atiyor,dusuncemize onem veriyor gibi duruyor,
Ne de dedigimizi yapacak gibi durmuyor...psikolojisi garip yani..
Zamanla alisacagimizi düsunuyor sanirum..
Aralarinda soyledigine gore aşk yok...
Annemin düsuncelerini paylasiyorum doğrusunu söylemek geekirse bende...
Ama ortaligi alevlendirmek istemiyorum,susuyorum..
Bizsiz gidip evlenecek bi cocuk degil..
Ama bizim kizcagiza karsi bu hissiyatimiz devam ederse..
Karsilikli 2 tarafta da sorunlar olur...
Kime ne diyecegimi ,nasil davranacagimi sasirdim...işin daha çok başindayiz..
Ne yapmak nasıl davranmak lazim..

İstememeniz normal en doğal hakkınız.
Ama neden olduğunu açıklamak zorundasınız sebep sunmazsanız haksız olursunuz.
Hiç bir sebep sunmadan kuru kuru istemiyoruz olmaz, tanımanız düşüncenizin altını doldurmanız gerekiyor.
Hiçbir şekilde istememek niye, nedir bu kdr katı düşünmenizin sebebi?

Elbette sebeplerimiz var ve cok..
Ama degismeyecek seylerde çok

Elbette sebeplerimiz var ve cok..
Ama degismeyecek seylerde çok

O sebepleri söylemezseniz biz ne diyebilir nasıl çözüm bulabilirzki?
Bekleyin dua edin belki kendiliğinden ayrılırlar.
veya tepkinizi koyun ve çirkin şeylere sebep olun, sebepleri bilmediğim için tepkiniz konusunda yorum yapamayacağım.
Kimse boşanmak için evlenmez ama kardeşinizin hayatı ayrıl diye silah dayayamazsınız

Görüs farkliligi,aile yapisi,yetistirilme tarzi hepsi farkli..
Kiz fizikende hic uygun degil...
Yinede görusmek istedi annem...
Belki görunce farkli hisederim...
Sicakkanli olur,sempatik davranir,oturmasi kalkmasi vs dedi...
Ama hic bi sekilde isinamadi,,,
Giderken de dua ediyodu..
Allahim ins ben haksiz cikarim diye..
Ama simdi dedigim gibi üzumtuden kadin yiyip,icmiyor bile

Kardesinize fikrinizi soylersiniz o da uygun gordugunu yapar. Bence biraz zamana bırakın ve gelin adayinizi daha objektif tanimaya calisin

Ben annemi islemeye calisiyorum..kendileri bilirler tabi diye ama..
3 günlük hevesle de 1 ömür sürmüyor evlilikler iste..
Icimdende zorla sevmek zorunda degil diyorum doğrusu...

Ben annemi islemeye calisiyorum..kendileri bilirler tabi diye ama..
3 günlük hevesle de 1 ömür sürmüyor evlilikler iste..
Icimdende zorla sevmek zorunda degil diyorum doğrusu...

3 günlük bi heves değildir belkide, uzun zamandır tanıyor diyorsunuz.. Vardır ona göre bi artısı, ölçüp tartmıştır mutlaka kafasında... Sevmek zorunda değil tabiki... Evlenseler bile sevmek zorunda değil, ama saygı duymak zorundasınız.. Hangi kaynana gelinini gerçek anlamda seviyor ki.. Onlar inş mutlu olur diye dua edin sadece.. Hayırlısı inş..

fiziken uygun değil derken ,anlamadım o kısmı?

kız size benzemiyor diye istemiyorsunuz kardeşinize ne kadar haksızlık yaptıgınızın farkında değilmisiniz herkes sizin görüşünüzde olup sizin gibi mi yaşayacak kardeşiniz beğenmiş sevmiş evlenmek istiyor o gelinin allah yardımcısı olsun.

Ya kusura bakmayinda benim cevremde gozlemledigim şu genellikle erkekler kendi gibilerini gidip buluyorlar bulduklari kizlar ayni kendi gibi dusunen insanlar oluyor. Ayni seyleri benim teyzemlerde yasadi iki teyzemde ogullarinin getirip evlenmek istedigi kizi begenmedi ama farketmedikleri suydu o kizda begenmedikleri huylarin hepsi kendi ogullarinda da vardi ama farkedemiyorlardi. Mesela teyzem hala da sikayet eder gelininden cok disarda geziyormus evde oturmuyormus cok para harciyormus aslina bakarsan teyzemin ogluda aynidir. Gece 12 de eve gelmeler arkadaslarina yemek ismarlamalar. Demek ki onlar ayni kafadan yoksa neden evlenmek istesinler ki sizde yavas yavas kabullenin artik cunku kardesiniz o kizla evlenecek yapacak bir sey yok ve kardesiniz gidip o kizi sectiyse evlenmek icin kardesinizi de anneniz buyuttu. Zaten annelere kalsa ogullari dort dortluk hep kizlar sorunlu.

neden istemiyorsunuz? bunun ciddi bir sebebi olmalı. Size saygısızlık yapar,kötü konuşur vs. o zaman haklı olursunuz ama diğer türlü birbirini seven isteyen iki insanın hayatına karışmaya,onları engellemeye de gerek yok.Sonuçta gerçekten seviyorlarsa ne yaparsanız yapın o iş olur.Dua edin hayırlısını isteyin ama karışmayın seviyorlarsa günahtır.. hem yarın bigün kalkıpta size;sizin yuzunuzden oldu,olmadı vs gibi hiçbirşey söyleyemez.

Uzun yıllardır pek de "arkadaşça" görüşmüyorlarmış demek ki...
O zamanlar neden kardeşinize engel olmadınız madem istemiyordunuz? Sizin düşüncenize göre "el alemin kızıyla gönül eğlendiriyor" olmasına sesinizi çıkartmadınız hatta ciddi olmadığını düşündünüz madem... o kızın zamanını çaldı kardeşiniz ama siz oralı olmadınız başta madem tepki koysaydınız istemiyoruz diye baskı yapsaydınız.. o zaman karışmadınız da şimdi neden karışıyorsunuz...Uzun yıllar görüşülmüş edilmiş...
İstememe sebepleri neyse dünden bu güne değişmedi ya. Benim kardeşim var o hiç uygun bulmadığım biriyle görüşse çoktan tepkimi koyar kardeşimi ikaz ederdim hiç de ciddiye binmezdi. Tanışmaya bile gitmişsiniz ilginç...

çok doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…