Karadenizden bildiriyorum babamı geçtim dedem bile kız erkek ayırmadan kurayla böldü mirasını
Sizin tüm türkiye dediğiniz yer aslında tüm türkiye değil yani
Bu konuda üzülmenize gerek yok
Çevrenize üzülebilirsiniz ama neyse ki onu da değiştirilebilirsiniz
Halinden memnun olan insanlara rica ediyorum tavsiye vermeyin
Tavsiye biri isterse verilir
Bu konularda çok hassassanız ona göre bir aileyle birleşseydiniz keşke
Çok gelenekçi bi aileye evlenip ama bunlar çom gelenekçi demek bana tuhaf geliyor
Bu insanlar sonradan bu zihniyete bürünmemiştir
Umarım eşiniz farklıdır ailesinden
Aynen öyle aslinda kadınının canını savunup bi de suçlu çıkanlar oluyor bu ülkede herkes kendi hakkını savunsun içim rahatladı bakış açım değişti... sagolun. Gorumcelerim kendi hakkını savunursa destek veririm yoksa tek ben olunca çıkıntı oluyor adım sonraNeden rahat olmayayim kaç yaşinda koca koca kadinlar hepsi, en kucugu benden 10 yaş buyuk ve egitimliler ben mi ugrasip duzeltecegim sanki. Kendileri ugraşsaymiş. Bazen boşvermek lazim.
Ne guzel ailesiniz ama karadenizde de çok duydum bu muhabbeti. Ne güzel sizde yokmuşAynen bende karadenizliyim dedem öleli de yıllar oluyor ben ortaokuldaydım o zaman bile 3 kız 2 erkek babamlar, eşit bölüşüldü miras.
Memleket değil zihniyet meselesi tamamen.
Kurayla kısmını özellikle belirttimAynen bende karadenizliyim dedem öleli de yıllar oluyor ben ortaokuldaydım o zaman bile 3 kız 2 erkek babamlar, eşit bölüşüldü miras.
Memleket değil zihniyet meselesi tamamen.
ilerde başıma bişey gelir mi eşimle ayrılır mıyım bilmemTabiki öyle biliyorum biraz baski ile yada psikolojik zorundalik hissi ile alınıyor o imzalar. İmza atmazsa yarin dara düşse eşiyle vs bisey olsa abisi arkasında olmaz hissi ile...
Ya zaten mirasta senin hakkını gözetmeyen abi ne kadar destek çıkar boşanma durumunda?ilerde başıma bişey gelir mi eşimle ayrılır mıyım bilmem
ama abimin arkamda durup durmaması umrumda olmaz
ben dik durabiliyorum
öyle bi durumda kimseye ihtiyacım yok
Ne guzel ailesiniz ama karadenizde de çok duydum bu muhabbeti. Ne güzel sizde yokmuş
Aslında temelde zihniyet var. Bu zamana kadar aileler ne gördüyse onu devam ettirenler var. Aksine kendi ailesinde bunu görüp kendi ailesinde bu zihniyeti yaşatmayanlarda var. Bende doğuluyum anne tarafımda belli şeylerde evet var bu ayrım ama baba tarafında ki aynı memleket ama hiç görmedim. Kendi ailemde kız erkek eşittir. Aksine pozitif ayrımlıcılık yapılıyor kızlaraKurayla kısmını özellikle belirttim
Rahmetli dedeciğim çocukları arasında hiç hak geçmesin diye kendi bile pay etmedi eşit böldürüp herkese kendi hakkını çektirdi
Nurlar içinde yatsın
Eminim ki en azından bu hak meselesinden rahat yatıyordur
Yani genelde kocan o çekeceksin der geri evine postalarlar.Ya zaten mirasta senin hakkını gözetmeyen abi ne kadar destek çıkar boşanma durumunda?
mirastan gelen parayla avukat tutarımYa zaten mirasta senin hakkını gözetmeyen abi ne kadar destek çıkar boşanma durumunda?
Sanki mirasın hepsinj aldıkları zaman kız kardeşlerine destek oluyorlar... yok yine postalaniyor kadın. Bu yüzden diyorum ki her şekilde herkes kendi evinde ocağında gecen esimin teyzesi eşinden dayak yemiş hiçbir abisi destek olmamış kadın sığınma evinde tam 6 ay geçirmiş. Uzaktayız duymadık. E noldu o kadın mirasına sahip çıksaydı belki biraz malı olur asıl o zaman dara düşmezdi.Yani genelde kocan o çekeceksin der geri evine postalarlar.
Bu zihniyet neden arkasında dursunki.
Bence demirastan gelen parayla avukat tutarım
o daha çok destek olur dimi ama
ben mirastan pay aldım bundan sonra sana ben bakacağım boşan gel diyen var mıdır ki :)Yani genelde kocan o çekeceksin der geri evine postalarlar.
Bu zihniyet neden arkasında dursunki.
Esim feministtir hatta şükür ki.evet, fazla hassas insanları böyle durumlar fazlasıyla rahatsız ediyor. ama tüm ülkede böyle şeyler yok.
kocanız da sonuçta sonradan o kökene sahip olmadı veya ailesi sonradan böyle bir şey olmadı.
ben zamanında doğulu biriyle flört ediyordum, çocuk kafa yapısı olarak avrupadan farksızdı. zaten başka türlü olsa benimle arkadaşlık kuramazdı kafa yapılarımız uymayacağı için. ve ailesinin de hiç geri kafalı olmadığını falan söylüyordu.
belki de böyle şeyler aileden aileye değişen şeylerdir.
anneannemin kökeni istanbul, uzun yıllardır izmirde yaşar. 2 kızı 1 oğlu var. kızları yani annem ve teyzem iş güç sahibi insanlar, oğlu boş herifin teki ama sürekli oğlunu tutar. annemlerin bugüne dek maddi manevi hiçbir fedakarlığı yok onun gözünde. oğlu yiyicidir ama bitanedir.
bilemedim.
Bu Denizli'nin değil babanızın ayıbı.Farkında mısınız?Mesela nerde yok ? Denizlidenim ve babam benim dogumumda üzülmüş. Evlatlık verelim demis. Çoğu yerde de duydum. Az ya da çok var... malesef bi Avrupa değiliz henuz