Geleneğe dik durmak bu kadar mı zor?

Aynen bende karadenizliyim dedem öleli de yıllar oluyor ben ortaokuldaydım o zaman bile 3 kız 2 erkek babamlar, eşit bölüşüldü miras.
Memleket değil zihniyet meselesi tamamen.

Neden rahat olmayayim kaç yaşinda koca koca kadinlar hepsi, en kucugu benden 10 yaş buyuk ve egitimliler ben mi ugrasip duzeltecegim sanki. Kendileri ugraşsaymiş. Bazen boşvermek lazim.
Aynen öyle aslinda kadınının canını savunup bi de suçlu çıkanlar oluyor bu ülkede herkes kendi hakkını savunsun içim rahatladı bakış açım değişti... sagolun. Gorumcelerim kendi hakkını savunursa destek veririm yoksa tek ben olunca çıkıntı oluyor adım sonra

Aynen bende karadenizliyim dedem öleli de yıllar oluyor ben ortaokuldaydım o zaman bile 3 kız 2 erkek babamlar, eşit bölüşüldü miras.
Ne guzel ailesiniz ama karadenizde de çok duydum bu muhabbeti. Ne güzel sizde yokmuş

Kurayla kısmını özellikle belirttim
Rahmetli dedeciğim çocukları arasında hiç hak geçmesin diye kendi bile pay etmedi eşit böldürüp herkese kendi hakkını çektirdi
Nurlar içinde yatsın
Eminim ki en azından bu hak meselesinden rahat yatıyordur

Tabiki öyle biliyorum biraz baski ile yada psikolojik zorundalik hissi ile alınıyor o imzalar. İmza atmazsa yarin dara düşse eşiyle vs bisey olsa abisi arkasında olmaz hissi ile...
ilerde başıma bişey gelir mi eşimle ayrılır mıyım bilmem
ama abimin arkamda durup durmaması umrumda olmaz
ben dik durabiliyorum
öyle bi durumda kimseye ihtiyacım yok

ilerde başıma bişey gelir mi eşimle ayrılır mıyım bilmem
ama abimin arkamda durup durmaması umrumda olmaz
ben dik durabiliyorum
öyle bi durumda kimseye ihtiyacım yok
Ya zaten mirasta senin hakkını gözetmeyen abi ne kadar destek çıkar boşanma durumunda?

Doğuya gelin geldim. Kız ve erkeklerin payları eşit sayılır. İki görümcem var biri evli her ziyaretinde eli dolu gider kendi evine. Diğeri üniversite sınavlarına hazırlanıyor gerekli imkanlar hep sağlandı. Kayinpederimin sözü geçer gibi görünse de kayinvalidem en son nasıl isterse öyle oluyor. Kızım oldu en çok onlar sevdi.Doğru bulmadigim yerler de var ama genel olarak böyle. Bu işler insanlık ile alakalı bence.

Aslında temelde zihniyet var. Bu zamana kadar aileler ne gördüyse onu devam ettirenler var. Aksine kendi ailesinde bunu görüp kendi ailesinde bu zihniyeti yaşatmayanlarda var. Bende doğuluyum anne tarafımda belli şeylerde evet var bu ayrım ama baba tarafında ki aynı memleket ama hiç görmedim. Kendi ailemde kız erkek eşittir. Aksine pozitif ayrımlıcılık yapılıyor kızlara

Yani genelde kocan o çekeceksin der geri evine postalarlar.
Bu zihniyet neden arkasında dursunki.
Sanki mirasın hepsinj aldıkları zaman kız kardeşlerine destek oluyorlar... yok yine postalaniyor kadın. Bu yüzden diyorum ki her şekilde herkes kendi evinde ocağında gecen esimin teyzesi eşinden dayak yemiş hiçbir abisi destek olmamış kadın sığınma evinde tam 6 ay geçirmiş. Uzaktayız duymadık. E noldu o kadın mirasına sahip çıksaydı belki biraz malı olur asıl o zaman dara düşmezdi.

İç Anadolunun bağrında doğmuş büyümüş biriyim. Ailemdeki büyük çocuğum. Çok şükür hiçbir şeyimizden kısılmadı, ailem her türlü imkanını tüm kardeşler için harcadı. İki kuzenim de hamile, herkes kızları olsun diye dua ediyor.
Yaşadığınız şeyler için üzüldüm ama ülke genelinde böyle bir olay yok.

Yani genelde kocan o çekeceksin der geri evine postalarlar.
Bu zihniyet neden arkasında dursunki.
ben mirastan pay aldım bundan sonra sana ben bakacağım boşan gel diyen var mıdır ki :)
o değil de neden illa birinin bize bakmasına, arkamızda durmasına ihtiyacımız var ki? erkekler neden 'benim arkamda mis gibi kız kardeşim var' demiyor?
daha çok yol almamız lazım çooook

evet, fazla hassas insanları böyle durumlar fazlasıyla rahatsız ediyor. ama tüm ülkede böyle şeyler yok.
kocanız da sonuçta sonradan o kökene sahip olmadı veya ailesi sonradan böyle bir şey olmadı.
ben zamanında doğulu biriyle flört ediyordum, çocuk kafa yapısı olarak avrupadan farksızdı. zaten başka türlü olsa benimle arkadaşlık kuramazdı kafa yapılarımız uymayacağı için. ve ailesinin de hiç geri kafalı olmadığını falan söylüyordu.
belki de böyle şeyler aileden aileye değişen şeylerdir.
anneannemin kökeni istanbul, uzun yıllardır izmirde yaşar. 2 kızı 1 oğlu var. kızları yani annem ve teyzem iş güç sahibi insanlar, oğlu boş herifin teki ama sürekli oğlunu tutar. annemlerin bugüne dek maddi manevi hiçbir fedakarlığı yok onun gözünde. oğlu yiyicidir ama bitanedir.
bilemedim.

Esim feministtir hatta şükür ki.

Bizim suan oturduğumuz arsa bir kadına aitmiş baba ne kadar tarla değerli ne varsa oğullarına vermiş kızlara el oğluna gidicek diye iki kız kardeşe burdaki arsayi vermiş . buralar o zamanlar taşlık yol geçmez insan geçmez şehir dışı bir yermis tuğla fabrikaları varmış.

Sonra malum imar gelince ve otogar şehrin içine sıkışıp kalınca otogarı biraz uzağa yapılması iştenmiş ve otogarda yapıldı yıllar önce otogar gelince etraf değerlendi şehrin en güzel lüks siteleri avm ler her sey bu tarafa yapılmaya başlandı modern binalar aklınıza gelicek en güzel ve lüks şeyler ve iki kız kardeşin arsası da değer görmüş yıllar sonra tam 100 veya daha fazla tam bilmiyorum daire verilmiş

ayrım yapılıyor evet ama yenen hakta bir şekilde çıkıyor

Mesela nerde yok ? Denizlidenim ve babam benim dogumumda üzülmüş. Evlatlık verelim demis. Çoğu yerde de duydum. Az ya da çok var... malesef bi Avrupa değiliz henuz
Bu Denizli'nin değil babanızın ayıbı.Farkında mısınız?
Ben de batılıyım.Babam el üstünde tuttu bizi. Kız torunları oldu üstüste, öyle sevindi ki,kızı ayrı bi sever.
E şimdi babalarımızı mı yarıştıralım?
Memleketlerimizi mi?
Bence hiç birini...
Cehalet var evet, eskiye nazaran epey azalsa da bazı yerlerde var. Ama bunu reddetmek insanın kendi elinde. Karakter meselesi.
Ah Evropa Ahhh Evropaaa değil yani.
Gömmeye meraklı olmayalım hemen ülkemizi.
Bu kadar beğenmiyorsanız evlenmeseydiniz. Ki beğenmemekte haklısınız o da ayrı konu.

Arkadaşlar sizin çevrenizde görmemiş olmanız bu durumların yaşanmadığı veya son bulduğu anlamına gelmiyor. Hala bu görüşte olan aileler var, sayıları eskiye nazaran azalmış olsa da var. Burada açılan başlıklarda bile bir sürü örneğini görüyoruz kadınlara kendi aileleri tarafından ayrımların. Ailesi onu okutmamış, evlendirmeye çalışmış, boşanmak istediğinde arkasından durmamış bir sürü kadın gördüm ben burada.
Sorduğunuz şeye gelince sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum. Görümcelerinizin kendilerinin çabalaması lazım ki, çabalasalar bile sonuç elde edilir mi bilinmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…