- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.330
Ben de Denizli'denim. Dört kız evladını da okutup meslek sahibi yapan varını yoğunu bize harcayan bir babam var. Eşim doğunun en dibi Yüksekova'dan. Kayınvalidem kız çocuklarını okutup meslek sahibi olsunlar diye dükkan işletmiş kaç yıl, kendini de sürekli geliştirir kurslara katılır, Türkçesi benimkinden düzgündür, ben de ege şivesi var iken o bildiğin İstanbul Türkçesi ile konuşur. Aşırı özgüvenlidir, kimseye boyun eğmez.Mesela nerde yok ? Denizlidenim ve babam benim dogumumda üzülmüş. Evlatlık verelim demis. Çoğu yerde de duydum. Az ya da çok var... malesef bi Avrupa değiliz henuz
Sadece kendi çevrenizden ibaret değil dünya bilin istedim. Sorun gelenekte değil, zihniyette. Suçlu arayacaksak kendimize bakacağız. Tabuları yıkmak ya da yıkmamak, çizilen yolda ilerlemek ya da yeni bir yol çizmek bizim elimizde. Kayınvalidem bu konuda benim idolümdür, eltileri kayınları hep dışlar farklı diye, başına buyruk diye, o kadar baskı altında bile bildiği doğrudan şaşmamıştır. Bana da hep der nerede nasıl yaşamak istiyorsan orada öyle yaşa, kırmadan incitmeden bizim aileye de düşüncelerini rahatça söyle, herkes gibi davranmak yaşamak zorunda değilsin der. Ben Kürtçe bilmiyorum mesela, ortamlarda hep Kürtçe konuşulduğu için sıkılıyorum, artık akraba ziyaretlerine gitmiyorum o yüzden, eşim kayınvalidem filan giderler beni sorduklarında da kızla doğru düzgün konuşan mı var tabi gelmez neyi soruyorsunuz diye cevaplarını verir.
Diyeceğim o ki dünya bizim penceremizden gördüğümüz kadardır, o pencereyi ardına kadar açmak da tamamen kapatmakta bizim elimizde
Son düzenleme: