Geleneğe dik durmak bu kadar mı zor?

Akdeniz, Ege, Marmara, Trakya.. Bu gibi yerlerde böyle şeyler yok. Varsa da istisnadır, tüm topluluğa mal edilemez. Bütün Türkiye böyle değil yani.
Ben izmirliyim. Bizde kiz cocuklari biraz daha nazli oluyor. Erkek gerekirse tas tasir ekmegini cikarir, kizin illa okumasi lazim gozuyle bakiliyor. Ikisi de hos degil tabi. Esitlik olmali.

Ben izmirliyim. Bizde kiz cocuklari biraz daha nazli oluyor. Erkek gerekirse tas tasir ekmegini cikarir, kizin illa okumasi lazim gozuyle bakiliyor. Ikisi de hos degil tabi.
Ben de İzmirliyim. Aynen bizde de öyle, kadın erkek eşit okutuluyor ama öncelik kadına veriliyor daha çok. İkisi de yanlış aslında. Eşit olması lazım.

Mesela nerde yok ? Denizlidenim ve babam benim dogumumda üzülmüş. Evlatlık verelim demis. Çoğu yerde de duydum. Az ya da çok var... malesef bi Avrupa değiliz henuz
Ben ic Anadolu'da yasiyorum annem babam benim doğumumu dort gozle beklemişler kiz olacak diye.
30 sene önce yani

Hayır bursadayım mesela abine 2 hisse ama o da sana annene babana bakmakla yükümlü
2ye1 dağıtım bile görmedim. Anne babaya evet önce erkek bakar ama gelin istemiyorsa yine kıza kalıyor. Bizimkiler hak arasa büyük abiler küser konuşmaz bundan korkuyorlar başlarına bisey gelse arkamda abim olmaz diye düşünüyorlar fakat mal icin kusen abi gercek abi midir zaten...

Siz size dusen payi kiz kardeslerle esit bölüşün.
Bu şekilde örnek olabilirsiniz.
Yada eşiniz dik bir durus sergilesin kesinlikle kiz kardeslerin dahil edilmediği bir paylasimi kabul etmesin.
Fakat genel olarak insanlarin beyinlerini değiştirme sansi yok diye düşünüyorum.

iç anadoludan sesleniyorum
babam doğumumu 4 gözle beklemiş
2 erkekten sonra kız olunca tüm fabrikaya bişeyler dağıtmış ki 30 yıl öncesinden bahsediyorum
hatta sırf 'ya kız olursa' düşüncesiyle sonradan yapılmışım
şuanda da kardeşlerim arasında anneme babama en düşkün benim
bizde kız olsun çamurdan olsun derler
benim gördüğüm kadarıyla şimdiki erkekler kız çocuklarına daha hevesli

Mesela nerde yok ? Denizlidenim ve babam benim dogumumda üzülmüş. Evlatlık verelim demis. Çoğu yerde de duydum. Az ya da çok var... malesef bi Avrupa değiliz henuz
Ankaraliyim. Bizde yok.
Babam surekli 3 kizim var der. Sürekli ovunur. Okudular. Su su oldular falan diye anlatir. (Ki babam efsane bir adamdir. Ömrü uzun olsun inşallah)
cocukkende hiç babamdan erkek çocuğum olsun gibi bir laf duymadım. Annemden de.

Benim annem de iç anadoludan aynı bu muhabbete maruz kaldılar.
Dedem olacak insan(!) miras paylaşımı yaptı.
Dayımlara her şeyi verirken kızlara hiç bir şey vermedi ama benim annem bana aynı şeyi yapmaz.
Yani bu doğu batı olayı değil.

Zihniyet meselesi.

Pozitif ayrımcılık görmüş olanlara imrenmemek mümkün değil nazarim değecek size....

Avrupayi gozunuzde cok buyutuyorsunuz bu zihniyet meselesi ne alaka turkiyeyide boyle kucumsemis gibi konusmayida normal bulmuyorum acikcasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…