Arkadaslar benim sorunum gecmişteki hatalara takılıp kalmak...gerci eskisi kadar degil ama zaman zaman sunu niye soyle yaptım bunu niye boyle yaptım diyip bugunumu mutsuz geciriyorum...her insanın keşkeleri var...dunu duusnmenin bugune faydası yok biliyorum ama elimde degil....ozelliklede neden elime gecen fırsatları iyi degerlendiremedim diye uzulup duruoyrum...yas ilerledikçemi nedir budurum anlamıyorum...
herkes hata yapabilir, kimse mükemmel değil ki...
böyle düşünerek kendi enerjinizi tüketirsiniz, mutsuz olursunuz...
ben de yapıyorum bazen ama sorunsuz hayat yok, sorunların ardından kaldığımız yerden devam etmeliyiz di mi...
Geçmise takıntı sendromu diyorum ben buna, bende de fazlasıyla var hemde kendimi bildim bileli, çocukluğumdan beri..
Ama benim ki pişmanlıktan falan değil, o zamanlar daha mutlu hissettiğimden..
Hayat sana güzel derler ya, hayat gerçekten de o zaman bana güzelmiş diyorum bugünüme bakarak..
Geçmişe takılan geleceği göremezmiş. Ne kadar dogru bu söz.
Sonuçta geçmiş.. geçmiş bitmiş olmuş geri dönüşü var mı hayır telafisi var mı hayır
En güzeli devam etmek düşünmemek
İnsan keşkeleri olmadan, acabaları olmadan yaşayamaz zaten
BU hayatta herkezin pişmanlıkları keşkeleri vardır.
Geçmiş bize o kadar iyi dersler veriyorki.
Şimdiki aklımızla geçmişteki yaptıklarımızı yaşamazdık.
Ama eğer yaşamamış olsadık tecrübe sahibi olup belki bu aşamalara gelemezdik.
Belki bugunki aklımız olmazdı.
İnsan hayatı ne yazıkki acı tecrübeler ile öğreniyor
Merak ettim bir konu var af buyurarak soruyorum
Bu geçmiş pişmanlık evliliğinizle mi alakalı ?
Arkadaslar guzel yorumlarınız için cok tesekkur ederim...pişmanlıgım evliligimle alakalı degil ..çok sukur okadar iyi bir eşim varki...Maddi sıkıntı cok cektik..oysaki unuversite mezunuydum..evlenir evlenmez atanabilridim cunku bolumum cok memur alıyordu..ama ben cok gozu kapalıydım..bundan 13 sene oncesi...eşim askerlegini yapmamıstı..evlendik askere gitti..ben 3 sene kayınvalidemlerle oturdum..cunku eşim iş konusunda talihsizdi...cok dusuk maaslı işlerde calıştı..oysa ben akıl edip calışsaydım..sonra 30 yasımda birden kpss giriyim dedim ve ilk girmemde atandım..buna sevinceme ya neden daha once girmedimde okadar sıkıntı cektim diye hayıflandım..ama oyle boyle sıkıntılar cekmedim...psikolojim bozulmustu...şimdi cok sukur 6 yıldır calışıyorum..fakat yeni calışmaya baslayınca sanki o sıkıntılı gunlerin acısını cıkardım ve paramı musrifce harcadım..şimdi bakıyorum benle calışmaya baslayanlar nasılda birikim yapmıs...gerci ilk zamanlar inanın herseyde ne biliyim gozum kalırdı alamazdım..parayıda bulunca ..ozellikle kıyafet canta ne begendiysem aldım..biraz israfa kaçtı..koseye koysaydım 6 yılda neler olmazdı..gerci evin tum ihtiyacları benim maasdan karsılanıyo sayılır eşimin maası az..yol parası yemek parası kendine ait...biraz borcumuz var ona gidiyor..onun maasdan hayır yok yani...ama artık dur demek istiyorum..kendime ceki duzen verip bugun calışmaya baslamıs gibi davranıyım diyorum..bu seferde gelmişsin 37 yasına diyorum..ya nebiliyim garip duygular işte..(
Gecmiste takili kalmak yerine su ana odaklanin.
Yasanmasi gerekiyormus yasanmis veya herseyde bir hayir vardir deyip gulumseyin.
Gecmiste ne oldugu degil neleri duzeltebildiniz ona odaklanin.