Konu tanıdık geldi. Ben de öğretmenim. 10 "Kasım töreni ilçede yapılıyordu ve öğrenci grubu götürmüştüm. İlk defa orada gördüm. İkinci defada 24 kasım töreninde. Aynen sizin gibi gözgöze geldik. Konuşmuşluğumuz falan yok. Yanımdaki arkadaşa sordum kim bu diye. Diğer okulun müzik öğretmeni dedi. Hoş çocukmuş dedim. Sevgilisi var, bulaşma dedi. Ben de o an espriyle karışık ayırırız canım ne olacak dedim. İki üç defa daha karşılaştık. Ama hiç konuşmadık. En son öğretmen servisine bindik. Ben çarşıda indim, o da bir durak sonra inip geri yürümüş. Baktım karşıdan geliyor. Çay içelim mi dedi. Kafeye gittik. Kafeden çıktığımızda elimi tuttu.İki ay sonra evlendik. Şimdi 15 yıllık evliyiz. Sorarsanız eğer o an anladım, o an aşık oldum,enteresan şekilde güvendim. Sevgilisi gerçekten varmış. Kıza güzel bir şekilde anlattı.Ben aşık oldum dedi. Aklımda başka biri varken seninle devam edemem dedi. Kız uzun süre aradı. Ama kızla sevgili olurken aşık olmadığını ve eğer bir gün aşık olursa ayrılacağını söylemiş. Kız da evlendi. Hem de doktorla. Oldukçada rahat, mutlu bir hayatı var. Bizm de çok şükür öyle. Hatta eşimin köyüne ilk gittiğimde akrabaları beni o kız zannettiler falan. Ama kısmet işte. Yani olmayacak diye bir şey yok.